שאלה שמרתקת אותי

...

"פשוט הם עשו הכל כדי לצאת משם ולהתקדם בחיים, לעומת המזרחים שהעדיפו לבכות ולהאשים את כל העולם ואישתו במר גורלם." באמת? ואת זה מאיפה אתה יודע? מי אמר שאותם מזרחים לא ניסו לעשות משהו עם עצמם? למד היסטוריה, חומד. הם לא ממש יכלו לעשות משהו עם עצמם ולהתקבל לשום מקום כשהם נתפשו בעיני החברה האשכנזית כהמוניים, בורים וכו'. אתנוצנתריות בשיאה? ומעבר לכך - נזרקו על-ידם בעיירות פיתוח בנגב, בבתים מפח ושירותים ציבוריים לכמה משפחות. כשאשכנזים הגיעו לארץ במאה ה-19 ובתחילת המאה ה-20, אני לא רואה שאותם קיבלו בצורה כזו אוהבת וזרקו אותם בנגב, להפך. "לרוב רובם של יוצאי צפון אפריקה לא הייתה אפילו השכלה מינימלית." מאיפה הנתונים המדהימים האלה? ח"ח על חוסר ההקשבה בהיסטוריה חלק א'. ואתה יודע מה? גם אם כן, אני אתן לך כמה דוגמות: סבתא שלי למדה בבית ספר צרפתי, דוברת 4 שפות(אנגלית, עברית, צרפתית וערבית). סבא של חברה שלי היה עורך דין, בן לאחת המשפחות העשירות יותר שהתקיימו בעירק. שניהם באו עם המון מוטיבציה ונסיון לעשייה, אבל כשרומסים אותך שוב ושוב זו קצת בעיה. אז הם בנו את עצמם מחדש, מה שקצת קשה בהתחשב במצבים ששמו אותם בהם. זוכר את השואה? שבה קבוצה אחת חשבה שהיא עליונה יותר מהשנייה? אני לא אומרת שעשו אותו דבר, ממש לא.. אי אפשר לתאר את מה שעבר על אנשים במחנות הריכוז וההשמדה, אבל כשאשכנזים משפילים אנשים שווים להם בדומה למה שהגרמנים עשו ליהודים, קצת קשה להתעלם מזה. והנה, אנחנו כבר בשנת 2006. רב הזמן אני לא מתלוננת על מר גורלי(כן, נשבעת) אבל זה לא מונע מאשכנזים אחרים(ע"ע המנהלת הנהדרת) לזרוק הערות כאלה, או של אנשים שונים שמכירים אותי - "מה, את תוניזאית? בחיים לא היינו מנחשים.."/"וואי, לא מרגישים שאת כזו." ומעבר לכך, נערכו מחקרים רבים על מצבם של המזרחים בשנות ה-50 והלאה, אני די בטוחה שהם יודעים קצת יותר ממך על אם הם העדיפו "לבכות" או להילחם.

תמיר1991

New member
כל מילה כאן נכונה. מהודעה להודעה

אנחנו מעמידים את הגזען על טעותו. פשוט לא יאמן שעוד יש בערות כזו בחברה. תמיר.

בואי תגידי לי משהו אחד.....

למה יוצאי חבר המדינות, שמגיעים לפה עם השכלה גבוהה, לא מתביישים ללכת ולעבוד בעבודות הכי שחורות שיש (חלקם אנשים מבוגרים ועם בעיות בריאותיות). ומצד שני יש המון מזרחים שאפילו 12 שנות לימוד אין להם, אבל מה, זה פשוט לא בכבוד שלהם לעבוד בעבודות כאלו (שאלו העבודות היחידות שמתאימות להם לפי רמת השכלתם). אז כמובן הם יושבים בבית ומקבלים דמי הבטלה, וסוחטים את המדינה. ואני שואל למה?? למה פראזיט אחד צריך לחיות על חשבון בנאדם אחר שקורע ת'תחת שלו בשביל גרושים כדי שיוכל לפרנס את משפחתו! ובקשר לדברים שאמרת, אני עד היום פוגש זקנות מרוקאיות שלא יודעות קרוא וכתוב (לא בעברית, לא בערבית, לא במרוקאית, ובעצם לא בשום שפה) ומה בדיוק הבעיה של הנכדים של יוצאי מרוקו ללמוד ולהתקדם? מה בדיוק מפריע להם? וגם זה ש-90% מהאסירים בבתי הסוהר הם ממוצא מזרחי, זה גם האשכנזים אשמים? וזה שרוב הנשים המוכות זה נשים שנשואות למזרחים, זה גם האשכנזים אשמים? וזה שברוב תאונות הדרכים בארץ מעורבים מזרחים, זה גם האכנזים אשמים? (ואפשר להמשיך ככה כל הלילה). כמה קל לתפוס שעיר לעזאזל ולהאשים אותו בהכל.. ודווקא המרוקאים שתמיד בכו על הקיפוח והגזענות כלפיהם, הם אלה שהכי גזענים כיום! הן כלפי האשכנזים, הן כלפי הערבים, הן כלפי הרוסים, האתיופים, ובעצמם שונאים את כולם חוץ מאת עצמם. ואחר כך עוד מעיזים להעביר ביקורת על אחרים... ולתפארת מדינת ישראל...

...

בהקשר לדברים שאמרת(להמון מזרחים אין 12 שנות לימוד, רובם יושבים בבית ומקבלים דמי אבטלה, מזרחים הם הגזענים ביותר, רב הנשים המוכות נשואות למזרחים, כל המזרחים לא מתקדמים בחיים שלהם) - אני רוצה עובדות, לא רצף של דעות גזעניות שקיבלת מההורים או מהחברים שלך. בנוסף, בוא אספר לך סיפור קצת קיצוני, אבל כזה שאני מקווה שיעביר את הרעיון: בתל-אביב יושב הומלס אשכנזי תומר גרינברג(ותודה לעמר). הסברה היא, כמובן, שתומר אפילו לא מנסה להרים את עצמו מהמצב בו הוא מצוי ולמצוא עבודה. אבל האמת היא שההורים של תומר נטשו אותו בגיל קטן, והוא עבר במספר לא מועט של משפחות אומנות, אשר בכל אחת מהן הוא סבל. בחלק התעללו בו, בין אם זה פיזית ובין אם נפשית. תומר החל לסבול מדימוי עצמי נמוך, רגשום אשם, וחוסר תקווה. לא היה לו אף חבר אחד בחייו, כי הסובבים אותו קטלגו אותו כ"מוזר" ונמנעו מלהתקרב אליו. בשל כל הסיבות הללו הוא לא הצליח לסיים בית-ספר, בצבא הוא התקשה ביצירת קשר עם אנשים ויצא על 21 נפשי. הוא ניסה כמה עבודות, ניסה ליצור קשרים עם אנשים.. בסופו של דבר הוא איבד תקווה לגמרי, הידרדר לרחוב ופשוט נותר שם, אדיש כבר למצבו. בכל אופן, מה שניסיתי להעביר בכל הסיפור הזה שנכון, תמיד אפשר להשתמש במשפטים(טיפשיים) שונים כמו: "בקיצור, הכי קל להאשים אחרים בבעיות של עצמכם.. מי שבאמת רצה, התקדם בחיים והצליח!", אבל אתה גם תאשים אדם כזה על המצב שהוא הגיע אליו? גם אם תלמד סוציולוגיה ברמה של 2 יח"ל, תבין שמרגע לידתו של האדם החברה משפיעה עליו. יש תיאוריות שונות שטוענות כי הוא פעיל בתהליך זה, אבל אדם לא יכול להפנות את עורפו לגמרי לחברה ולא להפוך למושפע ממנה, בצורה כזו או אחרת. ודרך אגב, כותבים אבטלה*. מוזר שמזרחית בורה שכמותי מתקנת אותך.

המקרה שנתת

לא ממש קשור ולא משקף. כי אם אבא יכול לזרוק 50 אלף שקל על הבר מצווה של הבן, אך לא יכול להוציא 20 שקלים על ספר לימוד. ולמשל ובנאדם שקונה לעצמו ג'ינס ב-1000 שקל, ואוטו במעל 100 אלף שקל וכו', אז זה לא שאין כסף, אלא פשוט סדר עדיפויות אחר. בקשר לנתונים שהבאתי לך, את לא חושבת שזה נכון? בדוגרי אבל..
וכן, אבטלה* אני כותב מהר ולפעמים יש שגיאות.. קורה.. ותסכימי איתי שליהודים במזרח אירופה היה הרבה יותר קשה מאשר למזרחים בארץ בשנות ה-50 וה-60, (בכל זאת, עם כל הכבוד, למזרחים לא עשו פוגרומים ולא רצחו אותם) ובכל זאת, זה רק דיברן אותם כדי להתפתח יותר ויותר, ואת הסוף כולנו יודעים (אנשים מאוד משכילים ועשירים, ששלטו בכל עמדות הכח בארצותיהם).

המקרה שנתתי קשור מאוד

הוא תגובה למשפט שטרחת לציין כל-כך הרבה פעמים בהודעות שלך, בגרסות שונות. "בקשר לנתונים שהבאתי לך, את לא חושבת שזה נכון? בדוגרי אבל.. " יש לי דבר אחד להגיד על המשפט הזה - lol. "עם כל הכבוד, למזרחים לא עשו פוגרומים ולא רצחו אותם" - א. אלימות מילולית לא קשה פחות מאלימות פיזית. ב. השנאה שהופגנה כלפי המזרחים, בניגוד למה שקרה במזרח אירופה, הופנתה אליהם מאנשים בני העם שלהם, לאחר שהם עברו תלאות(כן, תלאות) על-מנת לעלות אל הארץ, יחד עם כל התקוות לבניית מדינה חדשה שנופצו עם ההגעה.

ואגב, בהקשר לנתונים

אין דבר כזה "את חושבת שזה נכון". יש עובדות מוצקות, ומשום מה אתה מתקשה להביא אותן.

תמיר1991

New member
למזרחים לא עשו פוגרומים?../images/Emo6.gif

למדת פעם היסטוריה? המזרחים סבלו כמו המזרח-אירופאים, ואף יותר, ורק גזען כמוך יתעלם מזה. אוויל מחריש לחכם יחשב. כדאי לך להפנים את זה
תמיר.

איזה בדיוק פוגרומים עשו לכם?

וכמה מזרחים נרצחו על ידי האשכנזים? מחכה לתשובה.

Theherod

New member
עד כמה שזכור לי

הפוגרומים התחילו רק אחרי הכיבוש הקולוניאלי, לא? לפני זה הם פשוט היו "אנשים סוג ב'". עם הרבה הגבלות כמו איסור ללכת על מדרכי שמוסלמי הולך בה וכו'. אבל הפוגרומים והאנטישמיות העזה (בארצות המזרח) החלו רק לאחור הכיבוש הקולוניאלי, שהביא עמו, בנוסף לחלקים אחרים מהתרבות האירופאית, גם את החלק התרבותי הזה. לפני זה לא היה לערבים ממש סיבה לשנוא יהודים, הם לא היוו עליהם איום או משהו (בניגוד לאירופה שבה הם פרחו, היו הרבה בעלי הון יהודים, אנשי מפתח בשלטון וכו'), לא?

בואנה לשרשור הזה מתאים

בידיוק לראות מיד תסרט סאלח שבתי.. לא רוצים שיכון! רוצים מעברה! מי אמר שאת מזרחית בורה?

יש לו ראיה מיוחדת (והרבה רגשי נחיתו

נחיתות כנראה), הוא רואה דברים שלא ממש קורים.

למעלה