שאלה שמרתקת אותי

חבל שהשירשור לא קופץ יותר...

ואתה במילא לא תענה. אתה עונה רק על מה שנוח לך...

Theherod

New member
אחרי הכיבוש הקולוניאלי

האירופאים הביאו עמם גם שנאת יהודים לארזות ערב. את השאר אתה יכול לנחש. עם זאת, הפוגרומים החלו הרבה אחרה והיו במידה פחותה בהרבה מאלו שהיו באירופה.

קצת הבנת הנקרא, קצת....

אני דברתי על ארץ ישראל של שנות ה-50 וה-60 (של המאה ה-20), ואמרתי שהיהודים באירופה סבלו (בין היתר מפוגרומים, אבל גם מרציחות ועלילות דם, וכו' כו') קצת יותר מאשר המזרחים סבלו בארץ ישראל של שנות ה-50 וה-60 על ידי האשכנזים. ולעומת זאת זה רק דירבן אותם (את היהודים בארצות אירופה) להתקדם ולהצליח. לעומת זאת את המזרחים (שכמו שכבר אמרנו, סבלו הרבה הרבה פחות) זה רק דירבן לבכות ולהאשים את כולם בבעיות של עצמם.

Ziga

New member
לא מתביישים?

נראה לך שהם לא מתלוננים? אולי העובדה הזו פחות טמועה בחברה מאחר וזה 'קצת' פחות שנים, זה לא אומר שהם שזה לא קיים. אבל בכל זאת, מצבם (של העולים מבריה"מ) גם בכי רע, וגם שם יש הרבה מקום לשיפור. (נוסף על כך, אני לא יודע מספיק על ההוויה בארצות המזרח לפני שעלו - עוד סיבה שאני צריך לדבר כמה שיותר עם סבא שלי לפני שהוא נפטר לו - אבל עשרות שנים של חיים תחת שלטון קומוניסטי, די יצרו חברה שכנראה עדיין רגילה מעט שלא להתלונן, 'כי אין ממש יותר מדי ברירה'. כך שההשוואה די לא מתאימה. אך אין זה טיעון מתקבל על הדעת, כי הוא רק הנחה שלי, אתייעץ ואחפש ביסוסים ממחקרים כאלו ואחרים, כשתהיה לי הזדמנות, המבססים/מבטלים את ההנחה הזו.) נוסף על כך, לא חסרים גם 'מזרחים שאפילו 12 שנות לימוד אין להם' שדווקא רוצים ומחפשים עבודות כאלו, אבל כשחברות כח אדם (זוועה שהוצאה מהחוק, לכאורה, אבל למעשה קיימת עדיין רק בשינוי שם.) מעדיפות עובדים ש'סותמים את הפה', שהם, מסיבות כאלו ואחרות, יוצאי חבר המדינות (ובאמת באמת שהאמירה הזו לא באה ממקום גזעני, רק עפ"י מה שהחברות האלו מסיקות וכו'. זה אינו דבר שאני אישית מסכים איתו בשום צורה שהיא.), כי החברות האלו מנצלות את העובדים בצורה באמת מחפירה, קורה שרוב המזרחים המחפשים עבודות מסיימים או מנוצלים, בלי שיש להם למי לפנות, ובסופו של דבר מתפטרים/מפוטרים או מתוסכלים מהמצב ובאמת משמיעים את קולם, המגיע, ככל הנראה, לאוזניים ערלות המבקרות אותם, ורק מחמירות את המצב..

בקשר להערה של Nimst

יוצאי לוב ותוניס הם הרי בין הקבוצות הקטנות יותר, השילוב ביניהם הוא עוד יותר נדיר. ההורים הכירו בארץ? היא אמרה אקזוטי, לא לחיוב או שלילה.

יאפ, בארץ

ומצטערת אם לזה היא התכוונה, אבל בפעמים הקודמות שאמרו לי את זה העדיפו לקחת את זה לצד השלילי.

לא יודע איך אפשר לקחת את זה לצד ה -

אבל תעזבי. מההיכרות השיטחית שלי איתה, היא בחורה חביבה למדי. עסוקה יותר מדי (או שאני פחות מדי?
)

Nimst

New member
מכה אפורה

אני מבינה שאת עובדת על סמך ניסיון קודם, אבל חבל שבחרת לקחת את זה אוטומטית לכיוון השלילי. הכוונה דווקא היתה לגמרי לחיוב. אני חצי יווניה ואני תמיד חושבת על זה בחיבה בתור משהו אקזוטי ומעניין. יותר מעניין מפולין ויותר מעניין מ, נגיד, מרוקו. פשוט מעניין.

בקשר להערה של Nimst

יוצאי לוב ותוניס הם הרי בין הקבוצות הקטנות יותר, השילוב ביניהם הוא עוד יותר נדיר. ההורים הכירו בארץ? היא אמרה אקזוטי, לא לחיוב או שלילה.

האמת שהוא צודק... עדיין יש יותר

פוטנציאל עליה הרבה יותר גדול של יהודים מארצות המערב מאשר ארצות המזרח!! אם אני לא טועה רק ברוסיה נשארו עדין 1 מיליון יהודים. ואל תשכחו שעדות המזרח הגיעו לא ממשהו כל כך נורא היהודים מעדות אשכנז עברו את אסון השואה,. מישהו סיפר לי שהיהודים מלוב ממש גרו שמו רובם במערות ולא ידעו כלום

מה מערות. o_O

למה אתם מסתמכים על שטויות כאלה, לעזאזל? סבא שלי הוא יקיר העדה של לוב. אני מבטיחה לך שהם לא גרו בשום מערות.

Theherod

New member
../images/Emo6.gif../images/Emo6.gifאתה מזכיר לי אמריקאים

או אירופאים שלא היו או חקרו על ישראל. אתה יודע שהם חושבים שאנחנו עוד חיים בארץ ישראל התנכ"ית? בלי כבישים ומכוניות, גרים (חלקנו) במערות, אין לנו מסעדות, חנויות בגדים וכו'. התכתבתי לא מזמן (כחלק מחוג שאני נמצא בו) עם ילדים שנמצאים בשלוחה אמריקאית של החוג. הם שאלו אותנו אם יש לנו כאן, מסעדות, מה אנחנו אוכלים, סיפרו שאצלם יש מסעדה שנקראת "מקדונלדס". שאלו מה אנחנו לובשים, וכו' וכו'. זה היה כל כך קורעXD גלי-גם אתם התכתבתם (קרית מוצקין נכון?) עם ילדים ממצוינות באמריקה?

MajorWinters

New member
תמיד מרשים את האמריקאים

שICQ הומצא בישראל, ואז הם מתחילים לקבל מושג.

Theherod

New member
מעניין איך הם יגיבו אם תספר להם

שה-IRC הומצא על ידי פלסטיני מהשטחים . או שאת הפנטיום M המציאו בחיפה. או שאחד מהעובדים הבכירים ב-BLIZARD (או איך שלא קוראים לבית היוצר של וורקראפט, דיאבלו וכו') הוא ישראלי, או שאת עגבניות השרי (וגם מלפפונים גמדיים שעוד לא נכנסו לשוק כי המציאו אותם לא מזמן) המציאו בישראל, וכו' וכו'.

הווו אגבD: המשלחת שחזרה../images/Emo60.gif

מגרמניה בסוכות מהביצפר שלנו ביקרה בביצפר גרמני והם ישבו איתם באיזה שיעור והגרמנים שאלו אותם כל מיני שאלות, ואחת השאלות היתה 'אתם אוכלים עם סכין ומזלג?' ממ?*_*

למעלה