לא מתביישים?
נראה לך שהם לא מתלוננים? אולי העובדה הזו פחות טמועה בחברה מאחר וזה 'קצת' פחות שנים, זה לא אומר שהם שזה לא קיים. אבל בכל זאת, מצבם (של העולים מבריה"מ) גם בכי רע, וגם שם יש הרבה מקום לשיפור. (נוסף על כך, אני לא יודע מספיק על ההוויה בארצות המזרח לפני שעלו - עוד סיבה שאני צריך לדבר כמה שיותר עם סבא שלי לפני שהוא נפטר לו - אבל עשרות שנים של חיים תחת שלטון קומוניסטי, די יצרו חברה שכנראה עדיין רגילה מעט שלא להתלונן, 'כי אין ממש יותר מדי ברירה'. כך שההשוואה די לא מתאימה. אך אין זה טיעון מתקבל על הדעת, כי הוא רק הנחה שלי, אתייעץ ואחפש ביסוסים ממחקרים כאלו ואחרים, כשתהיה לי הזדמנות, המבססים/מבטלים את ההנחה הזו.) נוסף על כך, לא חסרים גם 'מזרחים שאפילו 12 שנות לימוד אין להם' שדווקא רוצים ומחפשים עבודות כאלו, אבל כשחברות כח אדם (זוועה שהוצאה מהחוק, לכאורה, אבל למעשה קיימת עדיין רק בשינוי שם.) מעדיפות עובדים ש'סותמים את הפה', שהם, מסיבות כאלו ואחרות, יוצאי חבר המדינות (ובאמת באמת שהאמירה הזו לא באה ממקום גזעני, רק עפ"י מה שהחברות האלו מסיקות וכו'. זה אינו דבר שאני אישית מסכים איתו בשום צורה שהיא.), כי החברות האלו מנצלות את העובדים בצורה באמת מחפירה, קורה שרוב המזרחים המחפשים עבודות מסיימים או מנוצלים, בלי שיש להם למי לפנות, ובסופו של דבר מתפטרים/מפוטרים או מתוסכלים מהמצב ובאמת משמיעים את קולם, המגיע, ככל הנראה, לאוזניים ערלות המבקרות אותם, ורק מחמירות את המצב..