שאלה תיאולוגית .

נדב פ1

New member
שאלה תיאולוגית .

היות והוויקה המודרנית כמדומני עומדת בניגוד בלתי ניתן להתעלמות למסורות הקדומות - וזאת עוד בלי להתייחס לכך שרבים וטובים רואים בדאותיאיזם ביזוי האלים - תמהני מהו כבר ההבדל בין אלים שהם התגלמות האל ואלות שהן התגלמות האלה , לבין ה trinity בנצרות הקתולית של האבא , הילד והרוח המקודשת . כל שכן לגבי רבבות שמותיו של ה' בקבלה העברית , וכנאמר ביהדות " אינסוף צדדים לתורה " ? כל שכן לגבי העובדה והיסטורית אללה היה אל אחד בלבד מהפנתאון הערבי הקדום ואף יוחסה לו אבהות לשלוש בנות אלות ( אף על פי שבדיעבד מתרצים זאת בכך שאלו פסוקי השטן שהכניס שאיטן / איבליס לדבריו של מוחמד נביא יום הדין ) ? לפיכך , האם ניתן להסיק :
הוויקה היא דת מונותיאיסטית - סינקריטיסטית בעלת מוטיבים פגאנים מאגו-מיסטיים ?
היהדות , האיסלאם ובייחוד הנצרות הקתולית על כל תענוגות הוותיקן - כל אלו דתות פגאניות , אזי מונותיאיזם לא באמת קיים בעולמנו , לפיכך מונותיאיזם הוא סילוף ?
הוויקה היא סילוף של הפאגאניזם , על כך אפשר לברר באמצעות קריאה פשוטה בברית החדשה ועליה על אי אלו קווי דמיון ומאפיינים כלשהם ? האם בהתאם לזאת הפוליתיאיזם האמיתי הן הדתות המתחדשות - אסאטרו , הלניזמוס וכו' ? בברכת " אינקוויזיטורים , מינות , נון קונפורמיזם ובנות האלה " , נדב .

gwizard

New member
תשובה אנארכסטית

כפי שוודאי ראית מן הדיונים, או אולי עלי לומר וויכוחים, הלא פוסקים בפורום זה ובוודאי גם אחרים - וויקה היא מה שאתה עושה ממנה. כמובן כמו לכל מסגרת, גם לוויקה יש דברים שהם בגדר ההכרח. אני לא רוצה להיכנס למה הם, כי זה יגרור לעוד וויכוח חסר טעם. פאגאניזם היה קיים לפני דתות אברהם. מן הסתם אתה לא יכול להמציא דת חדשה מבלי להסתמך על משהו שהיה קודם ולצפות שאנשים יתחילו להאמין בזה. אז ברור מעליו למה בדתות הספר יש הרבה אלמנטים פאגאניים. עד כאן הכל ברור אני חושב. עכשיו, יש לי שאלה אליך...האם אתה וויקאני ? האם אי פעם עברת חניכה לוויקה, בין אם באסיפה או באופן סוליטרי ? האם חווית על בשרך את המיסטורין ? האם דיברת עם האלים, עשית טקס או חווית התעלות רוח למראה זריחה ? אני מנחש כי לא. אחרת לא היית משווה אלים, כל אחד ואחת מהן בעלת אספקט שונה לחלוטין, לשילוש הקדוש שפשוט מייצגים את שלושת השלבים של התפתחות האנושית. אם כבר, אז צריך להשוות את הקוסנפט של השילוש הקדוש לקונספט של נערה-אמא-זקנה או גיבור-מלך-קוסם בוויקה. שניהם מדברים על שלבים של התפתחות האנושית מלידה למוות (וחוזר חלילה). שמות האל ביהדות זה משהו אחר. אך עדיין מדובר על אותה יישות (ה), כאשר בוויקה מדובר על יישויות שונות בתכליתן. הראיה כי כל האלים אחד זה לא אומר כי כל האלים זהים. שים לב להבדל ! זה רק ראיה פילוסופית מטאפיסית כי ההתחלה האנרגטית היא אחת (ולא כלום) ולא רבים. זה לא אומר כי האלים לא קיימים או קיימים אך בעצם יישות אחת. כך שהמסקנות צריכות להיות: 1. וויקה היא דת ניו-פאגאנית בעלת מוטיבים מאגיים. 2. דתות הספר מבוססות על קונספטים פאגאניים, אך בהחלט מאמינות אך ורק באל אחד. 3. וויקה היא לא סילוף של פאגאניזם, אלא היא ההתגלמות של הפאגאניזם הקדום בחיים המודרניים. אחד הדברים שאני אישית מאוד גאה בהם שלהבדיל מיהדות, לדוגמה, וויקה לא נשארת קפואה בדוגמה ספציפית כלשהי, אלא הולכת קדימה עם שלבי ההתפתחות האנושית. בברכת האלים, אלון.

ToryMaster

New member
המ

ישויות שונות לגמרי? אני דווקא רואה אותן כפנים שונות של ישות אחת.

RainBird

New member
ופה את עולה על מה שחשוב באמת. זה לא חשוב אם התפישה של אחד אומרת שיש פנים שונות לאלוהות, או אלים שונים, או אל אחד שקוראים לו פינקי שמעשן ג'ויינטים על פטריה סגולה ביערות הגשם בברזיל. (אל תסתכלו עלי, אחרי מילקשייק אחד בהודו הכל יכול להראות לוגי) זה משנה מה האדם מאמין שיש שם. וזה דבר שנדב יקירנו לא קולט. הוא מאמין שיש אמת אחת, ורק אחת שסביבה היקום סובב. בזמן שאני ורבים אחרים מאמינים שיש אמיתות כמספר האנשים בגלקסיה. נ.ב. אותה אמת אחת שסביבה היקום סובב כוללת שהאלים זה חייזרים בני אלמוות שנראים כמו אנשים ואוהבים אורגיות. ע"ע התנועה הראלית. ארדן.

gwizard

New member
יו...גם אתה מכיר את פינקי ?!!?!

ROFLMAO, יקירי. נ.ב. ישנה רק אמת אחת והיא שלי. כולכם אשליה שאני המצאתי. רק הדעה שלי חשובה וכל השאר זה בולשיט לא אמיתי.

ToryMaster

New member
אני אפתיע את כולם

אבל בעולם הפנימי של החיים שלך, זה באמת לא משנה מה האמיתות האחרות של אנשים, משנה רק האמת שלך [אלא אם האמת שלך טוענת שלרצוח זה סבבה
]. רונית חיה על פי האמת של החיים הפנימיים שלה, הסיבה היחידה שבעצם מעניינות אותה אמיתות אחרות של חיים פנימיים של אנשים אחרים, היא בשביל דיונים.

נדב פ1

New member
הבל הבלים -

מה שאתה מאמין שיש שם לא שווה כקליפת השום ידידי . מה שמשנה , זה פשוטו כמשמעו - מה באמת יש שם . כפי שקראתי בזמנו - " גדול אמונה , קטן ראייה . קטן אמונה , גדול ראייה . " אתה יכול להאמין בכל אשר אתה מעוניין בו , אך שמא זה הופך זאת לנכון ?

windflute

New member
כן.

(בתשובה עקרונית לשאלה של נדב - "אתה יכול להאמין בכל אשר אתה מעוניין בו, אך שמא זה הופך זאת לנכון?" )

gwizard

New member
כן, נכון בשבילי.

וזה ההבדל שנדב כנראה לא הבין כי ארדן לא הדגיש.

ToryMaster

New member
בהחלט ../images/Emo45.gif

ברגע שאני מאמינה במשהו, מבחינתי הוא קיים.

נדב פ1

New member
שחר -

מה שנוח לך להאמין בו , לא משפיע כהוא זה על מה שבאמת ובתמים מתרחש כאן . אני למשל יכול להאמין שגובהי הוא מטר תשעים וחמש , האם זה ישנה כהוא זה לגובהי ? אני יכול להאמין שכדור הארץ הוא מרכז היקום , האם זה ישנה כהוא זה לעובדה שגלילאו וקופרניקוס איששו והוכיחו טפח אחר טפח שזו דעה שגויה לחלוטין , אף על פי שגם אז היו עוד היו מונותיאיסטים חכמים בלילה שטענו שאין ביכולתם של שני מדענים להוכיח דברים שכאלו שמנוגדים לצלוב ישוע כריסטוס המשיח ? אמונה בהתאם לקפריזה היא דבר פרובלמטי , נדוש והרסני - היתרון היחיד שבו הוא שזה עשוי לספק שלווה ומרגוע לאלו שלא אמיצים מספיק כדי לחפש אחר האמת , כמו גם מפחדים מהתוצאות ומעדיפים להאמין באל המריחואנה שיביא אותם לגן עדן אם ידברו על אור ואהבה 5 פעמים ביום , או לחילופין לאלו שהם פשוט עצלנים-בטלנים ולא מעוניינים לחפש , ללמוד ולחקור ( הן רגשית-מאגית והן היסטורית-תיאולוגית ) .

נדב פ1

New member
שלומי תקרא זאת בבקשה .

שלומי אתה טועה מכל וכל - לי אין בעיה עם שום דת כהוא זה , למעשה תתפלא אפוא לשמוע שאני מתעניין הן בדתות מונותיאיסטיות , הן פוליתיאיסטיות ובמה לא - למעשה ערך חשוב מאוד עבורי הוא ערך הרבגוניות - טוב לי שיש אנשים שונים ממני , פשוטו כמשמעו - אבל היות ואתה חסר תקנה וממהר בתגובות הזעם הבלתי מחושבות שלך - פספסת זאת . לי אין בעיה עם דברים שונים , אני בסך הכל טוען שהטענה בדבר אינסוף אמיתות היא היא אווילית נקודה . ישנה אמת , ישנה מציאות , ישנו יקום , ישנו מצב , ישנו עולם - וישנם משעולים רבים אשר יביאו אותך לידי התקדמות תודעתית/פיסית/מאגית , וכפי שנאמר באוקינאווה : " אינסוף דרכים אל ראש ההר , אך כולם רואים משם את הירח " .

Heathen Dawn

New member
הצעד הראשון לתודעה רוחנית...

...הוא עזיבת המוסכמה המתמטית-מדעית בדבר אמת אחת ויחידה. אחד ועוד אחד שווה שתיים, אין אמת אחרת - ככה זה במתמטיקה. נתרן עם כלור נותן מלח בישול ולא שום דבר אחר - ככה זה במדע. אבל ברוחניות הכללים שונים. אם קראת את המיתולוגיות של האלים, אז ודאי ראית שיש מיתולוגיות שממש סותרות זו את זו. בנקודת הראות המדעית, דבר זה פסול מחחילתו. הנוצרים והמוסלמים מתחבטים ארוכות ביישוב הסתירות בספרי ה-"קודש" שלהם, בגלל שהם הולכים לפי המוסכמה המתמטית-מדעית שאחת היא האמת ואין בלתה. אך האדם השואף לתודעה גבוהה יותר מכיר בריבוי האמיתות והמציאויות ומגיע לתודעה הגבוהה יותר על-ידי עבודה על שינוי הלך מחשבתו. "שמע את הצליל של מחיאת הכפיים של יד אחת", אמרו חכמי הזן מזמן מזמן. היו ברוכים. HD

נדב פ1

New member
אוי ואבוי ,

ידידי , באם מבין היית בזן לא היית מתנסח כאשר התנסחת , באופן אשר מעיד על בורות משוועת ותו לא .

Heathen Dawn

New member
ואללה

ההודעה שכתבת עכשיו היא מה שאומרים באנגלית full of substance. במקום להתמקד בדברים קטנוניים (ואפילו לא נכונים - זן זה בדיוק על היציאה מהקטגוריות המוחלטות), אולי תתייחס לנקודה העיקרית שהעליתי? הנקודה שהחיפוש אחר אמת אחת ויחידה ומוחלטת ונכונה לכל אדם היא מחסום בפני היווצרות התודעה הגבוהה יותר שאתה כל כך מרבה לדבר עליה. לגבי דידי, נדב, אתה תינוק שנשבה - נשבה בהלך המחשבה של המדענים, של הרציונליסטים האתאיסטיים ושל הנוצרים והמוסלמים. אתה, המשבח כל כך את התודעה הגבוהה של הודו לעומת התודעה הנמוכה של המערב, דבק דווקא בגישה המערבית של אמת אחת ויחידה ומוחלטת, בעוד שההודים אין להם שום בעיה לקבל אמת רב-גונית ונזילה. פתגם הינדואי ידוע: ekam sat vipraha bahudha vadanti שפירושו: אחת היא האמת, אך החכמים מכירים אותה בשמות רבים. ואידך פירושא, זיל גמור.

למעלה