שאלה תיאולוגית .

נדב פ1

New member
אל תהיה קשה עורף ידידי ,

חבל שאינך מצליח לקלוט את כוונתי - רבגוניות היא ערך חשוב מ-א-י-ן כ-מ-ו-ה-ו , על אף זאת המציאות והיקום לא מושפעים כהוא זה מהאמונה שלך נקודה . ביקום הזה יש הרבה מאוד משעולים . ואני לא שולל . משעולים יש על ימין ועל שמאל , אבל כוונתי היא שאתה תתקדם במשעול שלך בהתבסס על הבנה עמוקה ואמיתית ותרגול ועל בסיס היותו אמיתי , ולא בהתבסס על אמונה נינוחא וקפריזה סטלנית בעליל . להאמין ולראות אלו דברים שונים מבחינתי ידידי . אתה מעוניין בתרגול זן בודהיזם ? נהדר . מעוניין בתרגול מדיטציית וויפאסאנא ? נהדר . מעוניין במדיטציה טראנסצנדנטלית ? נהדר . מעוניין באשטנגה יוגה ? נהדר . מעוניין באיינגר יוגה ? נהדר . מעוניין באחת מבין 3000 שיטות שונות של צ'י קונג ? נהדר . מעוניין בסופיזם ? נהדר . מעוניין בטנטרה הטיבטית ? נהדר . מעוניין באסטרולוגיה , נומרולוגיה , תקשור , ראיית הילות ? נהדר . כל עוד האבחון שלך יהיה נכון , אני גם אשבח אותך . מעוניין במאגיה מערבית מכל סוג ? נהדר . יש דברים מרתקים . מעוניין להיות איש דת ? נהדר . אני מסכים ומזדהה עם דברים שאני רואה בדתות שונות ומגוונות , זה מרתק לחקור אותן במקביל - ודברים נכונים אפשר למצוא בדתות רבות מאוד . א - ב - ל ( !!!!!! ) אני חד וחלק לא מקבל ולא מסכים עם הטענה המגוחכת שכל אמיתה לא פחותה מכל אמיתה אחרת - בין אם תרצה או לא תרצה , בין אם תטמון ראשך בחול כבת יענה או לאו - יש מצב , יש מציאות , יש יקום . מציאות זו מורכבת להפליא ויש בה די והותר משעולים מאגו מיסטיים אשר יקחו אותך למקומות רבים , אלא שהמצב התיאולוגי קיים בלי קשר אליך וגם כך טיב המציאות . אתה מעוניין לשנות דברים שאתה מסוגל לשנות אותם? בבקשה - תרגל מאגיה ברמה גבוהה וכופף / שנה את חוקי הפיסיקה וחוקי היקום למטרותיך , לרצונך ולחזונך - אבל לרבוץ על ספה ולהתקשקש על אינסוף אמיתות זו פשוט טיפשות מוחלטת ובמצב שכזה אתה תבלה את חייך בין משבר למשבר , בין קפריזה רנדומלית רוחנית בכאילו לכזו אחרת . קח זאת בחשבון אמיגו , והעיקר תפסיק להיות כל כך נאיבי , דה-פקטו אתה תמים בטירוף , יפה נפש שמדבר על שטויות במיץ של אינסוף אמיתות .

gwizard

New member
Oy Way

"על אף זאת המציאות והיקום לא מושפעים כהוא זה מהאמונה שלך נקודה." Hem hem...על דבר כמו כישוף שמעת ? Enough said.
"אני חד וחלק לא מקבל ולא מסכים עם הטענה המגוחכת שכל אמיתה לא פחותה מכל אמיתה אחרת" איך ניתן להשוות בין אמיתות ? לפי איזו סקאלה אתה מודד אמת ? מי נתן לך את הזכות לשפוט אמת של אחרים ? האם אתה תהיה שמח אם אני אעשה כישוף אשר ישנה את המציאות שלך ואת האמת שלך ואתה תאלץ לחיות ביקום אשר האמת היחידה בו היא האמת שלי שיש יותר מאמת אחת ? אופס, מאוחר מדי
"תרגל מאגיה ברמה גבוהה וכופף / שנה את חוקי הפיסיקה וחוקי היקום למטרותיך , לרצונך ולחזונך" זה לא אפשרי בשלב ההתפתחות הנוכחי. אתה יכול לפעול לפי החוקים, אך לא לשנות את החוקים. רק במעמד של אל ניתן לעשות זאת. "דה-פקטו אתה תמים בטירוף, יפה נפש שמדבר על שטויות במיץ של אינסוף אמיתות." אני לא שולל ששלומי הוא אכן בעל קריטריונים אלו או אחרים התואמים את הגדרתך, אך אני שואל: האם עדיף יותר להיות תמים ויפה נפש או פאנאט ימני מטורף ? נ.ב. צא מזה. באמת. או שתגיב להודעות שלי ברצינות המגיעה להן או תפסיק לכתוב. כי לך אני לא מוותר.

Heathen Dawn

New member
אוף, כמה אפשר...

יש לנו פה הכלאה ביזארית בין פסיכולוג בגרוש לבין כומר קתולי. יש לנו פה את נדב. אבל לענייננו: מי כמוני מכיר בעובדה שאין לשים, למשל, את היות העולם בן 4 מיליארד שנה ואת היות העולם בן 6000 שנה על כף המאזניים, לתת לשתי אלה ערך שווה. ודאי שיש כאן משחק סכום אפס, אחד מנצח ולוקח את הכל (כמו בשיר של ABBA) ואחד מפסיד ונופל אל תהום הנשיה. אבל הבישוף ד"ר נדב מתעלם מטענתי החוזרת ונשנית שאין לגזור גזרה שווה בין המדע למטאפיזיקה. חזרתי ואמרתי וחזרתי שוב שהמדע אינו מקבל סתירות בעוד שהמציאות הרוחנית חיה עליהן. מאיפה בא לי הרעיון המטופש הזה? אני לא יודע. אולי מכך שקראתי מיתולוגיה מסוימת שבה אנוביס הוא אח של אל אחר ואחרי כן מיתולוגיה אחרת שבה הוא אביו של אותו אל. עייפתי מלחזור על נקודה זאת לאזניים לא קשבות. אתה חופשי להמשיך בקו הזה שאתה דוגל בה, רק שעליך לדעת שאני לא אשתף פעולה איתך עוד. היו ברוכים. HD

ToryMaster

New member
אגב, נדב

במידה ואתה מעוניים בדיון תרבותי [אני בהחלט מעוניינת], זה מאוד לא במקום להגיב על דעתו של מישהו ב"הבל הבלים".

נדב פ1

New member
יעל טורי מאסטר...

תשמעי יעל , שוב פעם - חלק מתיאולוגיה ודתות זו גם היכולת להתדיין ולפצוח במטר פולמוסים נהדרים , אם כן - אני מקווה שלא יהיה זה הניסוח המדובר אשר יהווה עילה לעלבון פוטנציאלי נוסף עם כאוס גדול סביבו ...

נדב פ1

New member
היי אלון ,

הצדק עמך , לא עברתי חניכה וויקנית - אלא שאין צורך להסביר לי על האלים שכן , בכנות - אני הראשון שיטען שכל אחד מהם הוא אישיות בפני עצמה . לפיכך ( בין היתר ) - התפיסה שלי את האלוהים היא בצורה של לעיתים פשוטו כמשמעו . היקום קיים ואכן הוא אינסופי בחלל ובזמן , אלא שהאלוהים/אלים/אבותינו הם לא מהות אנרגטית , אימפרסונלית ומרוחקת - על פי התפיסה התיאולוגית שלי כל אחד ואחד מהם , כאמור - הוא אישיות בפני עצמה . קל אפוא מבחינתי ליפול אל בור הערטילאיות הצרופה ולטעון בדבר אינסוף התגלמויות שכן , בסופו של יום - אין לנו כאן שום דבר ממשי להאחז בו , אלא שבין אם תבדוק את המיתולוגיות הידועות ( שאתה מן הסתם בקיא בהן יותר ממני ) תגלה שאין שם ייצוג וחצי יצוג לאלים כמהויות מרוחקות ובלתי נתפסות . בין אם תבדוק את המיתולוגיה היוונית של זאוס שחומד את אירופה ואיו לתענוגות הבשר , נקטר האלים ונוף האולימפוס יחד עם טקסי מיסתורין יווניים והכרה בגורל ככוח שמעבר לאלים , בין אם תבדוק את המיתולוגיה ההודית בה האלים גם כן נתפסים לעיתים קרובים כ literal spiritual deities , בין אם תבדוק את הקבוצות השטניות ששרדו והרציניות שבהן טוענות שמושא סגידתם הוא גם כן שום דבר אבסטרקטי כהוא זה , בין אם תבדוק את הנוצרים שמדברים על ישוע בתור אדם , בין אם תבדוק את המוסלמים שטוענים שמוחמד עצמו חי ומת ככל אדם אחר , בין אם תבדוק ביהדות שמתארת את " בצלמנו כדמותנו " ושולחת תיאורים מהממים בזוהר ובקבלה , ובין אם תבדוק טענות בדבר מפגשים של אנשים ברחבי העולם עם יצורים שונים ומשונים - לא משנה אם ביג פוט , יאטי , המפלצת מלוך נס , שטן , מריאה , ישוע , אלים אי אלו ואחרים ובייחוד עשרות מליוני עדויות בדבר מפגשים עם חלליות / עב"מים ואף מפגשים מן הסוג השלישי ( ע"ע בטי וברני היל ) - בסופו של דבר על אף היותה של המציאות הזו תמוהה , מבחינתי יש דברים שצריכים לתפוס אותם כמות שהם , ללא תירוצים והתחמקויות ( בלי לדבר עליך ספיציפית ) . לפיכך , אכן יש דברים נהדרים בוויקה - אלא שלפי עניות דעתי הוויקה לא נאמנה לשחר האמיתי של האנושות והרוחניות עלי אדמות , כמו גם אני אישית אינני מבין ( ואשמח אם תסביר לי על כך ) מדוע בהתאם לזאת יש לערב בין מאגיה לבין דת בכל מחיר ובכל מצב .

gwizard

New member
אתה מפתיע אותי

לתומי חשבתי כי אתה כבר עברת את השלב הזה. נו טוב, כל אחד מאיתנו חווה את הכריזות שלו
ארדן וטורי צודקים. כל אחד רואה את הוויקה ובכלל את האמונה האישית שלו בצורה קצת שונה ממה שמקובל או ממה שלימדו אותו. זה לא כך בהתחלה, אך אנו בני אדם, רובנו מתפתחים הלאה וכך גם האמונה שלנו. לשאלתך: אין צורך לערב בין מאגיה לבין דת בכל מחיר ובכל מצב. אך בוויקה זה כך, כי ככה תככנו אותה. לשאלתך השנייה: אני אענה לך מדוע וויקה כן נאמנה לכל דבר אשר תרצה ברגע שתסביר לי מה זה לעזעזל "שחר האמיתי של האנושות והרוחניות עלי אדמות". אלון.

נדב פ1

New member
אוי ,

ארדן ארדן ארדן , מה יהיה הסוף איתך לכל השדים והרוחות ? יש ביקום מס' אמיתות כמס' האנשים ? אתה בור , סלח לי . אכן המערך הרגשי-סובייקטיבי-מנטלי-מאגי של כל אחד ואחד מאיתנו שונה , סובייקטיבית אנו שונים זה מזה וכך גם האופן שבו אנו מתבוננים ביקום סביבנו , אבל בין זה לבין לטעון שאין אמת והכל זה רק חצאי אמיתות של כל אחד ואחד , זה ממש ביזיון ובושה לאינטליגנציה . אני לא גרופי גדול של מדעים מקובעים , אבל בפירוש המדע כן מראה לנו לעיתים לא פעם ולא פעמיים שיש דברים שיש לנו תשובה לגביהם , אבל...אופס! אתה לא מתעניין במדעים, לפיכך כמה קל הדבר לדבר על אינסוף אמיתות מתוך המערה ההדוניסטית ועתירת המעדנים שלך. אני הראשון שהצהיר , מצהיר ויצהיר שאנחנו יודעים מעט מאוד לגבי היקום , היקום , המוח האנושי - הכל עדיין בחזקת אניגמה ותו לא , על אף זאת אנחנו כן מבינים מעט דברים ויש לנו עובדות לאשורן , שכן אנשים עם גישה יותר הגיונית משלך הלכו ולמדו , חקרו וחיפשו . אנחנו מתקדמים מסיבה אחת ואחת בלבד - אנשים מנסים להגיע אל אמת , אנשים מנסים למצוא דברים ולהבין את העולם סביבם - אחרת , באם אוכלוסיית העולם המערבי כולה הייתה מחזיקה בגישה הרסנית , פרובלמטית וחסרת מחשבה כמו הגישה שלך - היום היינו עדיין במערות , ואתה יודע למה ? בגלל שברגע הראשון שבו אתה מכיר בטענה השקרית שהאמיתה שלך לא פחות נכונה מאמיתה של כל אחד אחר , אזי אתה לא באמת תתקדם , לא באמת תחקור , לא באמת תתפתח - והאנושות תדעך . הגישה שלך היא היא אחראית לתוצאות שכאלו , ואני בטוח שאם היינו חיים היום במערה באוגנדה - היית שמח להסתובב שם עם שיחים ירוקים מכסים על חלציך , חנית ציד אפריקאית וסיר בישול ( עם אדם בתוכו ) ולהסביר לנו את הבולשיט הזה שלך על אינסוף אמיתות . חלאס אמיגו , הגיע הזמן להתפתח מעבר לזה . מצבי תודעה יש למכביר , אני גם לא סוגר את עצמי על מצב אחד בלבד או אף על אמונה אחת ספיציפית מאוד ואני לומד על הרבה מאוד דברים ידידי היקר , אבל יחד עם זאת - אני לא מחזיק מהגישה הנאיבית שלך . בברכת " אני עוד אגרור אותך יום אחד לשבט באוגנדה . אני בטוח שהם ישמחו לדבר איתך על התיאוריות האלו , ומצא מין את מינו " , נדב .

windflute

New member
נדב...

נו, נמאס לי, על זה אני מגיבה... חלאס עם ה"אני יודע מה נכון וכולכם בורים וברבריים". אתה לא קולט שזה רק מראה כמה אתה לא מתקדם בדרך שלך? כמו שמסבירים יפה בוויקה, הכח האלוהי הוא כמו יהלום, ויש לו המון פאות. כל אדם מסתכל ביהלום דרך פאה אחרת, ולכן לא משנה אם הוא מאמין במשה-מסדר-החנייה, באלה ובאל או בפינקי. הוא מתחבר ככה לאלוהי. אני לא יודעת מהי האמונה שלך, אבל כשאתה מדבר על החייזרים אני שואלת את עצמי אם זה בכלל קשור. היו כאן ישויות מכוכבים אחרים. סבבה. הביאו לנו המון דברים והתקדמות וכו'. נכון. השאלה אם לחקור את ההיסוטריה הזאת, ולנסות לתקשר עם אותן ישויות זה קשור לאמונה? לדעתי לא. אנחנו מדברים על שני דברים שונים. בעניין של הסטוריה - מה קרה כאן, איך באו החייזרים ומה קרה איתם - יש אמת אחת. יש את מה שקרה. נכון. האם אפשר לדעת מהי בודאות? לא יודעת. השאלה היא האם זה חשוב לדעת בדיוק מה קרה כאן ומי הם החייזרים האלה. לך זה חשוב - מצויין. זה לא קשור לאמונה ולא קשור לכוח אלוהי. כמו שאני מבינה ממך, אלה היו ישויות שהיה להן (או עדיין יש להן) קיום פיסי, ואם לא כאן, אז במימדים אחרים. האנשים שאתה עונה להם בצורה כזאת נחרצת ומשפילה לדעתי, מדברים בכלל על אמונה. על כח יוצר, על כוחות הטבע, על מהויות שהן מעבר לקיום פיסי. זה משהו שונה לגמרי ובו בהחלט יש מספר אמיתות כמספר האנשים. כל אחד מתחבר לאלוהי בדרך שלו. קפיש? ובעצם, מה החייזרים אומרים על כח אלוהי? שאלת אותם פעם? ~O~ שחר

אורי רז

New member
סתם הערה

"כמו שמסבירים יפה בוויקה, הכח האלוהי הוא כמו יהלום, ויש לו המון פאות. כל אדם מסתכל ביהלום דרך פאה אחרת, ולכן לא משנה אם הוא מאמין במשה-מסדר-החנייה, באלה ובאל או בפינקי. הוא מתחבר ככה לאלוהי." מהטענה הזאת נובע באופן ישיר מונותיאיזם, שכן היא אומרת שיש כח אלוהי (ולכן היא לא אתיאיסטית) אחד ויחיד (ולכן היא לא פוליתיאיסטית), ושכל ריבוי (לדוגמא האמונה הוויקאנית באל ובאלה) הוא אשליה שנובעת מזווית ראייה.

ToryMaster

New member
המ

ואני לתומי חשבתי שהדבר שסותר את המונותאיזם בוויקה [כי אם להסכים איך, יהלום אד עם הרבה פיאות זה בעצם אל אחד ויחיד] זה שיש שני יהלומים,אחד זכרי ואחד נקבי.

אורי רז

New member
כן, גם אני חשבתי לתומי שוויקאנים

מאמינים שיש אל ואלה שהם נפרדים, ולא שני היבטים של כוח אלהי אחד, אבל ...

gwizard

New member
תלוי את מי אתה שואל

אני אישית מאמין כי האל והאלה נפרדים ויישויות שונות לחלוטין בעלות אנרגיה שונה לחלוטין. אבל במבט יותר עמוק אני מאמין כי הכל מוביל לדבר שאני (ורבים אחרים כי לא המצאתי את זה) קורא לו 'המקור'. המקור הוא מעבר לאלוהות, זה האנרגיה הראשונית אשר יצרה את הכל והלא כלום וזה משהו שהאדם לא מסוגל להבין. כמובן שהראיה שלי היא שלי בלבד, אם תשאל וויקאן אחר אתה עלול לקבל תשובה דומה, אך שונה.

אורי רז

New member
OK, אז אתה מפריד בין הבורא לאלים

ובשבילך הבורא (המנורה) נפרד מהאלים (הצללים).

gwizard

New member
אבל זה רק אני

זאת התיאולוגיה הפרטית שלי ואין לה שום קשר לוויקה.

windflute

New member
אהלן אורי

אני אנסה עוד קצת להבהיר. נניח שאני מאמינה בפנתאון היווני. זה שאני יודעת ומפנימה את העניין עם היהלום לא הופך את האלים שלי לאשליה או לפחות קיימים וממשיים. הם הדרך שלי להתחבר לכח האלוהי והם קיימים ונבדלים ויש להם אופי שונה ותחומי אחריות שונים. הם האלוהות בשבילי. אני פשוט יכולה להבין שבשביל אלון למשל האלוהות יכולה להראות אחרת. ואם הוא מאמין, לדוגמא, באלה ובאל אז הם לא פחות קיימים מהאלים שלי. אין כאן שום "אשלייה", ובטח ובטח שאין כאן מונותאיזם. אין כאן אל אחד ויחיד, להפך, בבסיס יש כאן כח אלוהי שהוא ה-כ-ל. כל מה שקיים בכל היקום בכל המימדים וכו'. (ובדיוק בגלל זה לא יעזור לך לעבוד איתו בצורתו הגולמית. לכן קיימים אלים. הם הדרך שבה יעיל לנו יותר לתפוס את הכח-החובק-כל הזה) ולסיום - באמת witchschool מסבירים את זה יפה. אפשר לקרוא את כל הקטע באתר שלהם כאן כאמור בקורס וויקה דרגה ראשונה שיעור 2. מגבת ירוקה, ~O~ שחר

windflute

New member
LOL!

שכחתי שהקישור יגיע על כל "כאן" שכתבתי בהודעה... הקישור אמור להיות רק על ה"כאן" האחרון כמובן... חי חי, ~O~ שחר

gwizard

New member
אמממ

הוא לא יוכל לקרוא את השיעור השני אלא רק אחרי חודשיים מינימום ושני מבחנים בציון 80 לפחות

windflute

New member
אני יודעת ../images/Emo9.gif

יש להם רעיונות מעניינים. לא יזיק להרשם... ~O~ שחר

למעלה