שאלה תיאולוגית .

gwizard

New member
זה נכון

אני כבר בחצי הדרך לדרגה 2. ומערכת המנטורים באמת טובה מאוד. מי המנטור שלך אם בכלל ?

windflute

New member
אכן הם נחמדים מאוד

אני בשיעור 9 של דרגה ראשונה. המנטוריות שלי מתחלפות כל חדשיים, והיות שאני לוקחת את הזמן עם כל שיעור אני לא ממש מתקשרת איתן חוץ מאימייל שהן שולחות מדי פעם לברך אותי על ציונים טובים... אבל בתחילת הדרך היתה לי מנטורית שלקחה דברים ברצינות, נתנה לי אסיימנטס ושיעורי בית דרך המייל ובכלל.. היה דיסקו. ~O~ שחר

gwizard

New member
יש לך מזל

לי יש מנטורית רצינית מאוד. אני מקבל טונה של שיעורי בית ומטלות וזה מוקצב בזמן. כבר הספקנו ללמוד ספר אחד ועכשיו קיבלתי את השני שהעבודה עליו מתחילה החודש. אגב, בלי ביצוע מטלות היא יכולה לא לאשר לי את עבודת הגמר ולא לאשר בקשה ל-CLERGY. בדרגה הראשונה אני לא ביצעתי 50% מהמטלות ורק בקומבינות אישרו לי את הסיום :) אז שתהי מודעת לעניין.

Tatu4Taty

New member
לא חושב ככה

מונותאיזם מאמין באל אחד ויחיד, נכון. אבל לאל הזה יש אופי מסוים, תורה מסוימת וגישה שהיא על פיו האמת האלוהית. בהסבר על היהלום אנחנו מסתכלים על זה בצורה שונה. האלוהות נתפסת כמשהו שקשה להגדירו באופן אחיד, aka היהלום עצמו, ואילו האלוהות הספציפית (אלים, אלות ושאר ירקות) הם פנים שונים של היהלום. אם נשווה את המונותאיזם לרעיון היהלום, אפשר לומר שהמונותאיזם "הסתנוור" מהיהלום ולכן חושב שהוא רואה את כולו או שהוא פשוט נורא ממוקד בפאה אחת שלו. יעל, בקשר למה שאת אמרת בנוגע לשני היהלומים - זה רעיון יפה, אבל אני חושב שנקודת התורפה שלו היא דווקא שזה "ממוקד" יותר ברעיון האלוהות.

gwizard

New member
הממ, הנה הסבר

מכיוון שראיתי שרעיון דוגמת היהלום לא מובן כל כך, הנה ההסבר לגבי זה מאתר WITCHSCHOOL, וויקה דרגה ראשונה, שיעור 2. Let us use the Goddess Sekhemet as an example. Sekhemet is a Goddess of Egyptian provenance, and Her worship goes back to and beyond the dawn of recorded history. Sekhemet is commonly portrayed as a woman with the head of a lioness, carrying either a scepter or a sword. Sekhemet is the patroness of magic, but also of courage and strength. A DEVOTEE of Sekhemet might hope to be inspired by Her with these qualities. Does this mean that we believe that Sekhemet is an entity living somewhere with the actual head of a lioness on a human woman’s body? No. The best analogy of how Wiccans look at Deity is the famous example of the diamond. We think of Deity rather like an enormous diamond of many facets. Each facet is beautiful in and of itself, and can be used as a way to access the heart of the diamond, but in reality each is only a different way of looking at the same stone. Thus when the Devotee speaks to Sekhemet, they are in reality using a personal form to access a Universal power. The reason we need such personal forms is that we build our bond with Deity through emotion. All of the abstract understanding in the world will make no difference to you if you cannot connect to it emotionally -it will seem dry and empty, striking no resonance in your being.

gwizard

New member
והנה ההמשך

The second way in which Wiccans look at Deity is Universal. We acknowledge that the true nature of Deity is beyond all names and forms, and indeed perhaps beyond all mortal understanding. As our personal images of Deity are the facets so UNIVERSAL DEITY is the diamond. Wiccans believe that any one name or form for Deity can never possibly encompass all of the nature of Universal Deity, but can only serve to limit our understanding of it. Because of this we regard monotheism as an extremely primitive and limiting point of view. Rather we use our personal images of Deity symbolically to help us understand the nature of Universal Deity, using myth as a tool to illustrate the qualities and processes of Universal Deity without ever imagining that a single view can encapsulate the whole nature of the Divine. ועכשיו מי שיסתכל בחתימה שלי - יבין מה היא אומרת

windflute

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif תודה אלון

חסכת לי להביא את ההסבר בעצמי. פתאום הבנתי שלאנשים בטח קשה להבין, ורובם לא ירצו לקחת את הדברים האלה. זה לא נוח לאנשים להאמין שהכח האוניברסלי, האלוהות הזו המסתורית, זה לא משהו שאפשר לתפוס ולאפיין, ושכל אדם מסתכל עליו דרך איזושהי פאה. הכח האלוהי יכול להתגלם בכל צורה, בין אם קוראים לה מונותאיזם, פוליתאיזם או איזה הגדרה שלא תהיה, וכל הצורות נכונות... אחלה חתימה יש לך. בדיוק מה שמבדיל בין דתות שמבינות שהן מסתכלות בפאה של היהלום, לבין דתות שחושבות שהפאה דרכה הם מסתכלים היא היא היהלום. ימים של תובנות, ~O~ שחר

gwizard

New member
אל לא דבר ../images/Emo13.gif

אני בכלל חושב שכל הדתות מאמינות בסופו של דבר באותה יישות, אבל מצד שני אני כופר שחייבים לסכול באבנים ולגאול לכיוון האמיתי, היחיד והנכון

gwizard

New member
אני לא

קריאה זהירה של הטקסט השני אשר פרסמתי יניב בתחילתו את המילים "The second way". הדרך הראשונה לראיית העולם הוויקאנית היא הטקסט הראשון אשר אומר בקצרה כי ישנם אלים שהם יישויות בפני עצמן אך מייצגים אספקטים של אותו כוח אוניברסלי. אני אסביר לך ממה נובעת הדעה הזו. דואליות או חילוק לטוב ורע, זכר ונקבה, שחור ולבן וכ"ו הם מושגים אנושיים. התורה הרוחנית הוויקאנית (לפי מה שאני למדתי) לא סוברת כי כך זה קיים באמת כי החילוק הזה מאוד ילדותי. הרי גבר משלים אישה (והפוך) ומכאן נוצר ילד (=חיים). לבן משלים שחור ומכאן נוצרת כל הקשת. בלי טוב אין רע ובלי רע אין טוב ומאיחודם נוצר מוסר.

אורי רז

New member
שוב משכתבים את המילון ?

ההגדרה למונותיאיזם ב Random House Compact Unabridged Dictionary היא the doctrine or belief that there is only one God - הדוקטרינה או האמונה שיש רק אל אחד. בויקיפדיה האנגלית ההגדרה היא the belief in a single, universal, all-encompassing deity. אין שום דרישה שהאל היחיד הזה יהיה בעל אופי מסוים, תורה מסויימת, או גישה שהיא על-פי האל הזה האמת האלוהית. לכן כח אלוהי יחיד, או היהלום היחיד שכל האלים הם אספקטים שלו, היא מונותיאיסטית. לכן, וויקאני שרואה באל ובאלה שני פנים של אותו כח, שתי פיאות של אותו יהלום, יחידה אחת שלימה כמו היין-יאנג הוא אחד שמורכב משני חלקים, הוא מונותיאיסט כמו האפיפיור. עכשיו, קטונתי מללכת וללמד את הוויקאנים במה הם מאמינים, אבל אם האל והאלה הם אספקט של כח אלהי אחד אז ההגדרה ההולמת לוויקה היא מונותיאיזם. אם הוויקה היא דואלית \ פוליתיאיסטית, הרי שנובע מזה שהאל והאלה הם שתי ישויות נפרדות.

windflute

New member
סמנטיקה סמנטיקה

אני רואה שעדיין לא הבהרתי את עצמי מספיק: ניסיתי להסביר שהאמונה שיש כח אלוהי איננה אמונה שיש אל אחד. אם רוצים לפשט, אפשר לנסות לראות את זה כ"חומר שממנו עשויים האלים". בכל מקרה, המילה מונותאיזם נוצרה כדי לתאר אמונה באל אחד (והמילה כאן היא אל), ולא "אמונה בכח אלוהי חובק כל שאי אפשר לתפוס אותו (ולכן איננו בשום אופן "אל") וכל וכל אמונה תתפוס אותו כאל/אלים שונים ומגוונים" אז בוא ניתן למילה מונותאיזם את הכבוד שלה. בשביל לתאר את היהלום אפשר להשתמש במילה אחרת. ~O~ שחר

נדב פ1

New member
שחר ,

בחרת לתקוף אותי ככל הנראה בהתבסס על המחשבה המוטעית שאני משפיל ופוגע בארדן בזדון , אלא שההפך הוא הנכון - ארדן ידיד ואני נוטה לשוחח איתו רבות מאוד , הן באי סי קיו והן בטלפון - אנו נוטים לנהל וויכוחים תיאולוגים לא פעם ולא פעמיים , וגם אם עשה רושם כאן שאני אנטיפט - הרי שהכל ברוח טובה , באותו האופן וארדן גם צוחק על התיאולוגיה שלי , וגם אם נראה שאני מתרגז לעיתים - אני מאוד מאוד מאוד אוהב את זה , משום שזו תיאולוגיה אמיתית . תיאולוגיה במהלך ההיסטוריה היוותה לא רק נדבך אקדמי-מחקרי , כי אם תיאולוגים במהלך ההיסטוריה האנושית כולה נהגו לחקור , ללמוד , להתדיין , להפיץ , לשנות , להטות , לחשוב , לשקול ולהנהיג - פולמוסים נכתבו על ימין ועל שמאל , וזה שאין את מקבלת זאת , לא אומר שיש לך זכות וחצי זכות לטעון שאני לא מתקדם בדרך שלי רק בגלל שאינני גרופי של בולשיט מודרני של אור ואהבה וקבלת כל דבר שמנוגד לדעותיי שלי בגלל שהאמיתה של אל המריחואנה לא פחותה מזו שאני באמת ובתמים רואה כאמת הצרופה . יתרה מזאת , אורי רז צודק עוד צודק בטיעוניו הוא לפיהם מדובר במונותיאיזם Per Se , שכן שחר - אם היית לומדת על מונותיאיזם בצורה רצינית , היית מגלה מהר מאוד שהחלק הארי של המונותיאיסטים לא טוענים בדבר אל פיסי בודד , ולמעשה הביטוי של " הכוח האלוהי האינסופי שממנו נובעים כל היתר " הוא - הוא ( !!! ) בבחינת מרכיב מונותיאיסטי פרומיננטי לחלוטין , לא משנה אם תקחי כהמחשה את הקבלה או את הבהגווד גיטא , זו טענה מונותיאיסטית מובהקת ולפיכך אני מתקשה להבין מדוע את קוראת לעצמך " פוליתיאיסטית " . בסופו של דבר , בבהגווד גיטא למשל כתוב שהמקור , הנצחי , האינסופי ממנו נובעים הכל - הוא הוא הכוח האלוהי שרי קרישנה ( למשל ) , ואגב - גם מונותיאיסטים מערביים אחרים לא שוללים את האלים , הם טוענים שהם ישויות שטניות-זדוניות שמרחיקות אותנו מבורא עולם וחבל שכך . לפיכך , כפועל יוצא מדברייך את שחר : 1 ) את מודעת לאחד והנצחי ( so called ) אבל בוחרת לעבוד את האלים בגלל שזה אור ואהבה . 2 ) את מונותיאיסטית בלתי שגרתית . לכי לטבריה ותיטבלי לנצרות , אני בטוח שתמצאי המון אור ואהבה בקרב האבא , הילד והרוח המקודשת .

ToryMaster

New member
אתה פשוטא אדם מעצבן

אני מצטערת, זה לא ענייני, אבל איפהל עזאזל שחר תקפה אותך?

gwizard

New member
אתה פולט שטויות בקצב מהמם

1. "כי אם תיאולוגים במהלך ההיסטוריה האנושית כולה נהגו לחקור , ללמוד , להתדיין , להפיץ , לשנות , להטות , לחשוב , לשקול ולהנהיג - " רק חבל שכל מה שהם עשו זה לשבת על התחת ולדבר. אם במקום היו עושים משהו - העולם היה מקום הרבה יותר יפה. אולי. 2. חבל שבחרת לא להתייחס לדברי. כנראה לא היה לך מה להגיד. טוב, לי יש. הדיון הזה עבר את גבול הטעם הטוב כאשר בחרת לתקוף את שחר בגיבובי הסרק הבלתי פוסקים שלך על משהו שאתה, לפי הודעתך, לא התנסת בו כלל. אני מתעב פילוסופים ותיאולוגים. כי אלו אנשים אשר מאוד קרובים בעיני לפונדמנטליסטים. ואני באמת לא סובל פונדמנטליסטים כי אלו אנשים אשר להם החוצפה לבוא ולומר לאל שלהם מה הוא אמור לעשות ולחשוב. המכנה המשוטף בינם לבין תיאולוגים מחזיר אותנו לסעיף 1. שניהם יושבים על התחת ודנים על משהו שהם מעולם לא התנסו בו. יש לי הצעה ידידותית אליך: לך למד וויקה או נצרות או כל דת אחרת אשר מוצאת חן בעיניך. אל תשב על התחת ותקרא ברית חדשה או אתרים באינטרנט, אלא ממש לך ותעשה טקסים, תעשה מצוות וכ"ו. כי לדבר על משהו שמעולם לא עשית ועוד לומר כי אתה אתה בעל האמת האחת והיחידה זו יומרנות ודמגוגיות לשמה. אבל העיקר שהכול ברוח טובה.....

אורי רז

New member
אלון ...

"כי אם תיאולוגים במהלך ההיסטוריה האנושית כולה נהגו לחקור , ללמוד , להתדיין , להפיץ , לשנות , להטות , לחשוב , לשקול ולהנהיג - " 'רק חבל שכל מה שהם עשו זה לשבת על התחת ולדבר. אם במקום היו עושים משהו - העולם היה מקום הרבה יותר יפה. אולי.' והתגובה שלך עונה לטיעון שלו איך ? זה נראה שאתה פוסל במומך.

Tatu4Taty

New member
שהאלה תעזור לך

תגיד, זה כל כך קשה לקבל שיש אנשים שחושבים אחרת? מה אכפת לך במה היא מאמינה? למה היא צריכה לקרוא לעצמה מונותאיסטית אם היא לא רואה את עצמה ככזאת? "תן לחיות - אל תעצור אותי תן לחיות - אל תשבור אותי תן לחיות - אל תחקור אותי תן לחיות - אל תסגור אותי" זה אמנם ציטוט של דנה אינטרנשיונל, אבל זה מתאים :p

אורי רז

New member
יש לי תחושה שיש פה כמה אנשים

שמתקשים להתמודד עם הקונספט של מילון, במובן שהמשמעות של מילים היא מוסכמה חברתית ולא משהו שכל אחד ממציא לעצמו. "למה היא צריכה לקרוא לעצמה מונותאיסטית אם היא לא רואה את עצמה ככזאת?" למה שמישהו יקרא לפרי הזה תפוז אם הוא רוצה לראות בו בננה ? למה שמישהו יקרא לכלי הנגינה הזה חצוצרה אם הוא רוצה לראות בו כלב ? למה שמישהו יקרא לכלי התחבורה הזה משאית אם הוא רוצה לראות בו אופנוע ? אם היא האמונה שלה עונה להגדרה המילונית של מונותיאיזם, אז היא צריכה לקרוא לעצמה מונותיאיסטית, או שהאנשים שהיא מדברת איתם יגיעו למסקנות הלא נכונות לגביה.

Tatu4Taty

New member
יש לי תחושה שיש פה כמה אנשים

שפשוט לא מסוגלים להתמודד עם קונספט אחר שלא נכנס לתוך ההגדרה במילון. לא הכל זה הגדרות מתוך המילון. אגב, בחוברת אוצר מילים שלי לפסיכומטרי כתוב שפאגאן הינו עובד אלילים או עכו"ם. כמה אנשים בפורום הזה קוראים לעצמם כך? למה לא קוראים לפורום "עובדי אלילים בישראל"? מעניין באמת...

למעלה