שחר ,
בחרת לתקוף אותי ככל הנראה בהתבסס על המחשבה המוטעית שאני משפיל ופוגע בארדן בזדון , אלא שההפך הוא הנכון - ארדן ידיד ואני נוטה לשוחח איתו רבות מאוד , הן באי סי קיו והן בטלפון - אנו נוטים לנהל וויכוחים תיאולוגים לא פעם ולא פעמיים , וגם אם עשה רושם כאן שאני אנטיפט - הרי שהכל ברוח טובה , באותו האופן וארדן גם צוחק על התיאולוגיה שלי , וגם אם נראה שאני מתרגז לעיתים - אני מאוד מאוד מאוד אוהב את זה , משום שזו תיאולוגיה אמיתית . תיאולוגיה במהלך ההיסטוריה היוותה לא רק נדבך אקדמי-מחקרי , כי אם תיאולוגים במהלך ההיסטוריה האנושית כולה נהגו לחקור , ללמוד , להתדיין , להפיץ , לשנות , להטות , לחשוב , לשקול ולהנהיג - פולמוסים נכתבו על ימין ועל שמאל , וזה שאין את מקבלת זאת , לא אומר שיש לך זכות וחצי זכות לטעון שאני לא מתקדם בדרך שלי רק בגלל שאינני גרופי של בולשיט מודרני של אור ואהבה וקבלת כל דבר שמנוגד לדעותיי שלי בגלל שהאמיתה של אל המריחואנה לא פחותה מזו שאני באמת ובתמים רואה כאמת הצרופה . יתרה מזאת , אורי רז צודק עוד צודק בטיעוניו הוא לפיהם מדובר במונותיאיזם Per Se , שכן שחר - אם היית לומדת על מונותיאיזם בצורה רצינית , היית מגלה מהר מאוד שהחלק הארי של המונותיאיסטים לא טוענים בדבר אל פיסי בודד , ולמעשה הביטוי של " הכוח האלוהי האינסופי שממנו נובעים כל היתר " הוא - הוא ( !!! ) בבחינת מרכיב מונותיאיסטי פרומיננטי לחלוטין , לא משנה אם תקחי כהמחשה את הקבלה או את הבהגווד גיטא , זו טענה מונותיאיסטית מובהקת ולפיכך אני מתקשה להבין מדוע את קוראת לעצמך " פוליתיאיסטית " . בסופו של דבר , בבהגווד גיטא למשל כתוב שהמקור , הנצחי , האינסופי ממנו נובעים הכל - הוא הוא הכוח האלוהי שרי קרישנה ( למשל ) , ואגב - גם מונותיאיסטים מערביים אחרים לא שוללים את האלים , הם טוענים שהם ישויות שטניות-זדוניות שמרחיקות אותנו מבורא עולם וחבל שכך . לפיכך , כפועל יוצא מדברייך את שחר : 1 ) את מודעת לאחד והנצחי ( so called ) אבל בוחרת לעבוד את האלים בגלל שזה אור ואהבה . 2 ) את מונותיאיסטית בלתי שגרתית . לכי לטבריה ותיטבלי לנצרות , אני בטוח שתמצאי המון אור ואהבה בקרב האבא , הילד והרוח המקודשת .