שאלה
או יותר נכון

לא תמצא מה שאתה מחפש

מה שאני מנסה לומר הוא שעבודת ה' בעזרת תפילות וקריאת תורה אינסופיים זה בולשיט. מה שנכון זה להאמין בלב ולבצע מעשים טובים בחיים שלך.

אם הייתי יודע מה זה דתל"ש...

ואמרתי את דברי תוך כדי הנחה שיש ה' וחיים שלאחר המוות. זה לא אומר שאני מאמין או חושב כך.

גם חילונים מאמינים!!

אני אדם חילוני ומאמין. מאמין בעצמי, מאמין באנשים. מאמין בשלום, בשוויון, בחירות לכל. הבסיס להבנה הדדית הוא ההכרה כי אמונותינו שלנו, החילונים, אינן מופרכות פחות מאשר אמונותיהם של חברינו הדתיים והחרדים. אותה אמונה, אותו רעיון שלפיו אתה חי ולהגשמתו אתה שואף, זהה בתכונותיו בין אם אתה חרדי, דתי לאומי או חילוני אתאיסט ופוסט-מודרניסט. אני תומך נלהב בעיצובו של חזון אוטופי. כל אדם, כל אקטיביסט למעשה, צריך לשאוף לאופטימום כלשהו. אין זה מספיק לומר: "הלוואי שההפגנה מחר נגד התוכנית הכלכלית תהיה מוצלחת והמונית". חשוב להציב את עיקרון השוויון כמטרה סופית, לפניה את מטרות הביניים - החל בתיקון התוכנית הכלכלית, דרך כינון מדינת רווחה צודקת ועד ביטול מוחלט של המדינה (כן, עוד אנרכיסט
). איכותו של החזון האוטופי היא בהיותו רלוונטי תמיד, למרות ניסוחו הרחוק. נשליך את הרעיון לכל אחד מהקהלים ונשמח למצוא חזונות זהים להפליא: שלום. צדק. שוויון. חירות. לכל אחד, בכל מצב. השוני הוא בדרך בה אנו מאמינים שיש לצייר את אותה תמונה ססגונית ויפה - בעוד שהציבור הדתי מאמין בדרך ה', אנחנו, החילונים, מאמינים כי האנשים עצמם, באמצעות התאגדות ומחאה, מסוגלים לשנות את המצב הקיים ולחתור לעולם טוב יותר. אני מניח שדבריי ידברו בעיקר לחילונים האקטיביסטים והמעורבים פוליטית וחברתית, אך אני מקווה כי אילו שאינם שייכים לקבוצה זו יסוקרנו מהודעתי ויימשכו לכיוון האקטיביזם. יש לנו הרבה מה ללמוד מהציבור הדתי בנושא זה. לא תמצאו אדם המאמין בדרך ה' ואינו עושה דבר על מנת להוציא אמונתו מן הכוח אל הפועל. לעומת זאת, בקרב החילונים ישנן בטטות כורסה רבות מדי. רובנו, ללא טיוח הפעם, בטטות כורסה, וכל אחד מאיתנו יכול לשנות את זה. אדם הוא עולם ומלואו. בברכת ממחשבה לעשיה, מאור

קיבוצניק יקר...

ב"ה אני מבין מאיפה אתה מגיע.. "שלום. צדק. שוויון. חירות. לכל אחד, בכל מצב." רעיון יפה שגם אני הייתי שמח להיות שותף בו במליון אחוז... אבל (עוד פעם האבל הגדול..) לצערי העולם לא כך.. לעצרי, העולם שלנו מלא פגמים.. ההבדל ביננו הוא כנראה הדרך לתיקון העולם.. לדוגמא: אתה דורש חירות.. גם אני! אבל אני מניח (תקן אותי עם אני טועה) שחירות אצלך כוללת הרבה דברים שאני ארצה להגביל מ"חירותו" של אדם.. פריצות לדוגמא.. אתה חושב שהסרת עול חוקים מעל אדם ושהוא יתחיל ל"האמין בעצמו" יביא לעולם מתוקן, הרי כולם יבחרו ב-"שלום. צדק. שוויון. חירות. לכל אחד, בכל מצב." נכון? לא נכון... הרבה ינצלו את החופש שאתה מעניק להם בצורות שליליות למדי.. גם ההיפים דיברו כך... חופש אהבה שלום... לומר לך שההיפים היו תנועה חיובית.. לא נראה לי.. סמים... התאבדיות היו חלק מנחלתם.. בשביל עולם מתוקן צריך מערכת חוקים חזקה, חכמה... וכאן נכנסת ההלכה.. חומר להסנפה אההה למחשבה, איתן.

פספסת את הנקודה העיקרית...

אותה משנה שאותה פרשתי הנה רעיון אוטופי שאינני חי אותו בצורה פרקטית ביום-יום. אלה אכן מטרות יפות שכולנו היינו שמחים להיות שותפים לו. הסיטואציה שהצגת אין פירושה מבחינתי חירות לכל - פריצות פוגעות בזכותו של אדם לקניין, על כן אין להן ולחירות דבר. בנוסף, הבנת אותי בצורה מוטעית: אני לא קורא לביטולם של כל החוקים. אני שומר חוק ודמוקרט דגול, אך זו מבחינתי דרך לאוטופיה אנרכיסטית. במצב הנתון, אני תומך בשלטון החוק, כנגזר מתמיכתי בסדר חברתי כתנאי למתן זכויות לכל האזרחים. האוטופיה שלי בנויה על הרעיון לפיו האדם לא יזדקק עוד לחוקים ולדיכוי מצד גורמים חיצוניים כמו ממשלה, משטרה ושאר זרועות שלטון - הוא יציב לעצמו מחסומים פנימיים מתוך ההבנה שהאינטרס הקולקטיבי הוא גם האינטרס האישי שלו, וכל פגיעה באדם אחר תחזור אליו כבומרנג. בתקווה שהפעם הבהרתי את עצמי טוב יותר, מאור

תשובותיו של חילוני אחד

1) אינני מאמין בקב"ה, שכן כאדם רציונלי אני מחפש הוכחות הגיוניות ומוצקות לקיומו, וטרם מצאתי כאלה. 2) אין לי כל בעיה עם כל דרך אמונה ודרך חיים שהיא, כל עוד היא אינה פוגעת בזולת. אי לכך, למרות אי-הסכמתי עם השקפת עולמם של הדתיים, אני מכבד את רובם. 3) השוני בין דתיים לחילונים... וואו, זו שאלה מאוד רחבה. תוכלי לפרט ספציפית לאילו תחומים את מתכוונת? מאור

לפרט? תסביר איך שאתה מרגיש/רואה!

וחוצ'מיזה...מי זה רובם??? אתה מדבר על חרדים?

מתנדב

New member
מאור, באנשים כמוך אני גאה מאוד...

ואני אומר לך את זה בכל הכנות, אפילו שאינן מאמין בקיום הקב"ה, אבל עצם זה שאתה מעריך כל אדם באשר הוא, זו גדולה בפני עצמו...

עצוב לי להסיק...

כי "אנשים כמוני" הם מצרך כה נדיר היום... עם זאת אני שמח לבשר כי רבים מחבריי הנם בעלי אותה העמדה בנושא, ואני מבטיח לייבא את כולם לפורום זה בהקדם האפשרי. מאור

מתנדב

New member
אני יענה לך את התשובות....

1. עצם זה שאת מאמינה בקב"ה, זה כבר בסדר גמור, אמנם לא כל אחד מסוגל לשמור את המצוות, ויש כאלו שרואים את זה כעול כבד על שכמם לשמור את המצוות, אבל הם עושים את ההשתדלות, ואין לי כל טענה כלפי אותם אנשים, וישנם כאלו שלא יודעים בכלל מקיום הקב"ה, לא הסבירו להם אף פעם, ואנשים כאלו לא יכולים לבוא אליהם בתלונות, כי הם פשוט לא יודעים... 2. השינוי בין דתיים לחילונים, הוא הקטע של שמירת התורה והמצוות, וללכת ע"פ התורה, ישנם הרבה חילונים שהם אנשים שמאמינים, ולא נראה להם כל הקטע של שמירת המצוות, ובעיקרון אין הרבה הבדלים בין החילונים לדתיים, למעט אי הבנות בין שני הזרמים...

אענה כחילוני מצוי

1)אני לא פוסל את האפשרות שיש כוח עליון ונשגב כלשהו, אך גם לא פוסל כל אפשרות אחרת(תאורית האבולוציה של דרווין וכו'). 2)לדעתי כל אדם רשאי לחיות בדרכו הוא כל עוד דרך זו לא פוגעת באחרים. 3)השינוי? את מתכוונת ההבדל? ההבדל הוא שהדתיים יוצאים מנקודת הנחה שקיים ה' ושיש לעבוד אותו ושהחילוניים יוצאים מנקודת הנחה שגורלם בידיהם והם מעדיפים את החומרי, הקיים והידוע על הספיריטואלי, הנשגב מהדעת והמוטל בספק.

כמה דברים למאור וKnight of Darkness

קודם כל...מאור..מאוד יפה מה שכתבת ויש לי שאלה...אתה חוזר בשאלה? Knight of Darkness אם זה ההבדל העיקרי בעיקר.....איך זה שיש כ"כ הרבה סטיגמות? איך זה שפתאום כולם צדיקים? אין סטיגמות ובלה בלה.....? ?

למעלה