שאלה
או יותר נכון

מי אמר שכולם צדיקים?

לי למשל לא כ"כ נוח עם אנשים שמתפללים כל היום ולא תורמים דבר למדינה. אבל על זה אני עובר בשקט כי זכותם לעשות מה שהם רוצים. אבל ברגע שהמדינה לוקחת ממני כספים ונותנת אותם להם, זה כבר ענייני כי אני מעורב בדבר.

מתנדב

New member
Knight of Darkness, ידידי....

תגיד לי ממני המדינה לא לוקחת כספים וממנת אותכם? אני לא משלם מיסים? אז זה יוצא שאנחנו משלמים בשבילכם ואתם משלמים לנו, וכל אחד משלם בשביל עצמו, הכל אותה קופה, המיסים שלי ושלך נכנסים לאותה קופה, אין קופה מיוחדת לדתיים או לחילונים, כך אני חושב, אולי אני טועה?

Vdrums

New member
הכל אותה קופה אבל

מאיפה הכסף לכל החכמים שיושבים ללמוד? למה אני צריך לממן אנשים שלא עובדים? אני באותה דעה כמו אביר האופל, לא מאמין באלוהים כי אין הוכחה לקיומו ואין הוכחה לחוסר קיומו. האבולוציה נראית יותר הגיונית וגם עניין המפץ הגדול וכו'. אבל גם לאלה אין הוכחות מדויקות. זה פשוט נשמע יותר רציונלי מיישות מסויימת שהמציאה את הכל.

מממנת אותנו?

לא הבנתי- איך בדיוק המדינה מממנת אותנו? כל הכסף הולך לקופת המדינה, אבל משם הכסף עושה את דרכו לכיוונים שונים, ובין היתר אחוז נכבד(נכבד מדי לטעמי) לקופות שונות לתמיכה בדתיים.

mayakol

New member
בוא נדבר שניה על פרט אחד מכל

הכלל שדיברתם עליו עכשיו. ואני עוזבת לרגע את עניין החרדים ועוברת אל המגזר הדתי לאומי- האם אתה יודע כמה עולה שכר לימוד בישיבה או באולפנה? בסביבות העשרת אלפים שקל לשנה! האם זה גם הסכום שמשלמים הורים חילונים לבית הספר של ילדהם?? למה אף אחד לא עושה משהו כדי לשנות את זה? כי אלו דתיים, אז שישלמו קצת יותר. אז איפה הכסף שהולך לקופות תמיכה לדתיים? איפה הוא?

זה כבר לא בעיה של החילוניים

שהאולפנות והישיבות גובות סכומים כאלו. וד"א לימודים באוניברסיטה בדר"כ יקרים אף יותר, מ-10000 ש"ח לשנה באוניברסיטאות ועד לסכומים של 30000 ש"ח לשנה במכללות.

Vdrums

New member
אין בתי ספר דתיים?

למה צריך ישיבה או אולפנה? מה ההבדל? (וזו לא עקיצה אני באמת רוצה לדעת)

mayakol

New member
ההבדל הוא

שבתי ספר תיכון דתיים רגילים הם מעורבים לרוב, כלומר בנים ובנות יחד. אז בנוסף לזה שישיבות ואולפנות זה בנפרד, הלימודים שם הם ברמה גבוהה יותר (ויתקנו אותי דתיי הפורום אם אני טועה...)

אמת...

אני לא בטוח על הכיתות המעורבות אבל הרמה בהחלט גבוהה יותר בישיבות ובאולפנות... נמאס.

yoyo10

New member
הרמה יותר גבהה

בגלל ששם משלמים למורים יותר כי זה חינוך פרטי אם ההורים היו משקעים בבתי הספר המקיפים שרובם(לא כולם)בכיתות נפרדות אז הפערים היו הרבה יותר קטנים

mayakol

New member
כיתות נפרדות?

אם הכיתות נפרדות זה עדיין לא אומר הרבה. כי הרי בהפסקות יש את המגע (הלא פיזי כמובן...) הבין מיני, אז למה בכלל להיכנס לבעייתיות כשאפשר למנוע אותה מראש?

Admini

New member
אגב

כאחד שלמד בישיבה ועבר לתיכון מקיף לדעתי בלבד הישיבות הם חממה/בועה (מחק את המיותר) שלא פעם מתגלה כבעייתית. מצד שני, זה מאוד אישי.

mayakol

New member
כל המטרה של הישיבות היא להוות

באיזהשהוא מקום מעין חממה. אבל הייתי שמחה אם יותר תסביר את עצמך בעניין.

yoyo10

New member
יש מקיפים דתיים

זה שהורים מעדיפים לשלוח את הילדים לחינוך פרטי זה משהו אחר. השוק הפרטי פורח בחינוך הדתי(כיפות סרוגות)זה מתחיל מבתי ספר יסודים רשת נועם ונמשך באלפנות ובישיבות התיכוניות.

מתנדב

New member
אני קצת ממהר, צריך לצאת עוד מעט

אבל בלילה כשאחזור אני אסביר את ההבדלים...

Vdrums

New member
הבנתי.

אז אם אני אשלח את הילד שלי לבי"ס פרטי בשביל חינוך יותר טוב וסביבה יותר טובה, גם אני אשלם הרבה כסף!!! אז מי ששולח את הילד שלו לאולפנה או ישיבה, שלא יתלונן! אני שנה הבאה רוצה להתחיל ללמוד באוניברסיטה, מישהו יבוא לעזור לי עם השכר לימוד? זה מינימום של 15000 בשנה! אבל אם אני הייתי דתי הייתי הולך לישיבה ועוד מקבל על זה כסף...

mayakol

New member
כן כסף, עלאק... יודע מה?

אני מוכנה שתלך ללמוד בישיבה, ואני אממן לך מכספי את הלימודים... בשביל ה-500 שקל האלו בחודש כמו שמתנדב ציין, לא שווה שיהיה לנו בארץ עוד לומד תורה?

Vdrums

New member
לא שווה.

כי אם הייתי לומד תורה, לא הייתי תורם 3 שנים למדינה בצבא, לא הייתי עובד אח"כ ומשלם מיסים. תסבירו לי מה נותן לימוד התורה??? לאן זה מקדם את המדינה ואת המשק שלה?

mayakol

New member
טוב, זה הרי נכנס פה לעניין של אמונה

ואין טעם שאכביר על זה במילים, כי אתה גם ככה לא תסכים. אני חושבת שלימוד תורה הוא ובעיקר הוא מה שמחזיק את המדינה הזו על הרגליים. מובן שאתה לא חושב כך, אז אני אחסוך לך את ההודעת תגובה שבה תכתוב כמה שאלו שטויות בעינייך...

למעלה