שאלה
או יותר נכון

תוכלי להסביר את עצמך?

הכיצד לימוד תורה מחזיק את המדינה על הרגליים? אולי אני אבן סוף סוף את מה שכבר כמעט ונשבר לי ממנו...

אממ...אני הולכת שנה הבאה לאולפנא...

למעוניינים זה 7000 שקל לשנה ו10000 לשנה ראשונה ואחרונה....הסיבה היא שבאולפנא יש 30 בנות בכיתה (לאולפנא שאני הולכת 10 בנות) ובתכון דתי רגיל יש בערך 300 בנות בשכבה ו40 בנות בכיתה....

ואם ההורים שלי משלמים סכום כזה

זה אומר שהם משלמים וזה לא על חשבון המדינה!!!!

Vdrums

New member
סבבה

אז לא לבוא ולומר שזה הרבה כסף. מי שרוצה שהבת שלו תלמד בכיתה של עשר בנות ולא ארבעים (כמו בכל כיתה נורמלית בבי"ס רגיל) אז שישלם!!! ומי שיכול להרשות לעצמו אז סבבה. זה מעולה. הלוואי ואני אוכל לשלוח את הילדים שלי לבי"ס פרטי. למה לא?

yoyo10

New member
אני וגם אחיותי הקטנות

למדנו בתיכון מקיף חילוני 40 תלמידים(בנות+בנים) לשלוח לחינוך פרטי זאת בחריה אני חושבת שהחינוך הפרטי רק מעמיק את הפערים בחינוך הדתי כי בסופו של דבר רק האוכלוסיות החלשות נשארות במערכת החינות הממשלתית

mayakol

New member
לא מדוייק

האמיני לי שלמשפחות קשות יום שירצו שילדיהם ילמדו בחינוך הדתי הפרטי, יעזרו בצורה משמעותית מאוד במימון. היי בטוחה שבמגזר הדתי מאוד רגישים לעניין הזה.

Huan

New member
נכון מאוד.

אני הולך לבצפר חצי פרטי, משלם 8000 ש"ח בשנה, כשחצי מהכסף הולך למימון תלמידים עם קשיים כספיים.

לא כ"כ....

אני חושבת שאנשים הולכים לישיבות ואולפנות מסיבות קצת אחרות... אני יכולה לתת לך המון דוגמאות לאולפנות או ישיבות שיש בהם אלף ילדים בשכבה! יש אולפנות שהכיתות שם קטנות (כמו הכיתה שלי- 14 בנות...) אבל יש גם מקומות שהכיתות הם עם 120 בשכבה! אני חושבת שהסיבה ללכת לחינוך פרטי (שדרך אגב עולה הרבה כסף ולא תמיד מקבלים תנאי מחייה נורמלים), היא בגלל החברה והחינוך עצמו! זאת עובדה שכשאת נכנסת למסגרת של אולפנא או ישיבה את נכנסת לחממה! שיש שחושבים שזה לא טוב ויש שחושבים שזה מצויין! כל אחד הולך ללמוד איפה שהוא חושב שזה הכי טוב בשבילו... ואני לא זוכרת אבל היה כאן מישהו שאמר שלעתו יותר טוב ללכת למקיפים- אז זה לא כזה פשוט! יש אנשים שרק יתקלקלו שם, ולא יוכלו לעזור לעצמם ק"ו לאחרים...

Vdrums

New member
מה זה משנה כמה יש בשכבה???

משנה כמה יושבים בכיתה...

בטח שכן...

אם יש בשכבה 120 תלמידים אז בכל כיתה יהיו 30-40 תלמידים... התכוונתי שההבדל העיקרי הוא בכלל לא במספר התלמידים בכיתה/שכבה..

מתנדב

New member
תאמין לי שזה לא יותר מ20 אחוז

ועכשיו נשאלת השאלה איפא הולך ה80 אחוז הנותרים?

לאגודות ולמשרדים

התומכים במדינה ובציבור הרחב, אגודות ומשרדים שרוב הציבור תומך בהם ומסכים להעניק להם מכספו...שלא כמו החרדים.

../images/Emo46.gifאני מתפוצצת מצחוק כאן....../images/Emo46.gif

סטגימות! מחרפן ת'שכל...עוד פעם להזכיר? זק"א? שמעיפים אותם מהבית.? אולי תסתכלו גם על הדברים האלה? אני בכוונה נותנת דברים על חרדיים כי עליהם רוב הסטיגמות!

למעלה