נצמד לעקרונות, לא לספרים:
1. ישנם שינויים בחומצות אמינו שהם שינויים שמורים, משמע, אם אני אשים ואלין במקום אלנין רוב הסיכויים שהשינוי לא יהיה משמעותי. אם אני אחליף ואלין בגלוטמט, רוב הסיכוי שכן יהיה שינוי. זה לא חייב להיות הבדל במטען [כמו בדוגמא שלי], זה גם יכול להיות סתם קבוצה אחרת של חומצות אמינו. זה לא מה שקורה בשחבור חלופי, זה מה שקורה במוטציות בד"כ או באללים שונים באוכלוסיה. 2. שחבור חלופי מתייחס לתופעה הבאה: נניח שבגן מסויים יש 10 אקסונים. חלק מהאקסונים הם קונסטיטוביים, משמע, תמיד יופיעו בחלבון שיווצר. חלקם הם אלטרנטיביים, משמע יכולים להופיע ויכולים שלא להופיע. השחבור החלופי יכול לפעול במספר דרכים, אבל על מנת לפשט את העניין ולא להכנס לפרטים, הוא יכול לצורך העניין ליצור חלבון מ8,9 או 10 אקסונים [לא תמיד זה המצב, אבל זה רק לצורך ההמחשה]. משמע, שחבור חלופי יכול לגרום לא רק להחלפה של חומצות אמינו מסויימות ברצף אלא לרצף קצר או ארוך יותר. בחלק מהשחלופים ניתן לקבל במקטע שבין שני מקטעים שהגיעו מאקסונים קונסטיטוביים מקטעים שונים לחלוטין שמגיעים מאקסונים אלטרנטיביים שונים - הם יכולים להיות שונים באורכם, במטענם וכמובן שברצף חומצות האמינו שלהם. 3. יוצא מ2 שאנחנו יכולים לקבל חלבונים שונים בתכלית מבחינה תפקודית, מרחבית, וכיוצא בזה. בחלק מהגנים זה באמת קורה [כמו הגן שיכול להפיק חלבון אפופטוטי או אנטי-אפופטוטי] ובחלק מהמקרים זה לא קורה [גן הטרופומיוזין יתן לי חלבונים שונים בעלי תפקוד דומה]. אפשרי גם שנקבל איזו-אנזימים בעלי רמת פעילות שונה. הרבה דברים אפשריים, תלוי בסוג השחבור, מה כל אקסון מכיל, על איזה גן אנחנו מדברים וכו'. הפונקציה החשובה של שחבור אלטרנטיבי היא ביטוי של מספר גדול של חלבונים באמצעות מספר קטן של גנים - כך אנו בתור בני אדם מפיקים מגוון עצום של חלבונים כאשר כמות הגנים שלנו זהה פחות או יותר לכמות הגנים של יצורים "פרמיטיביים" בהרבה. אם לזה התכוונת בביטוי מצומצם יותר של גנים, אז כנראה שלא הבנתי אותך מלכתחילה.