שאלה..

זה נשמע לי הגיוני דווקא

יכול להיות שהשבט הראשון שחצה את הרי ההימאליה כלל פחות ממאה איש, והסחף הגנטי התרחש בתוכו. הם נדדו, נגיד, מהודו בכיוון צפון מזרח, אחרי שברחו בעקבות מלחמות עם שבטים קדומים אחרים, ומהם יצאו כל הצאצאים של המזרח הרחוק. יש ספר ממש מגניב (וגם קצר) שאני לא יודע אם קראת – "שבע בנות חווה" של בריאן סייקס. בטח הקוסם מכיר אותו. (בהזדמנות נעשה תחרות – מי מצליח למצוא ספר שהקוסם לא מכיר?). בספר הזה מתואר למשל איך כל תושבי אירופה המודרנית הם צאצאים של אחת מתוך 7 נשים בלבד – נשים אמיתיות, שחיו בתקופות שונות בהיסטוריה, באזורים קצת שונים, ולכל בן אדם באירופה יש קו ישיר אל אחת מהן. אם תרצו אני אפרט קצת יותר.
 
נשמע מגניב דווקא. מי זה ה

סייקס הזה? אני מזמין עכשיו מאמזון את Endless forms most beautiful (ציטוט של דרווין) - של Sean B. Carroll - זה על בילוגיה התפתחותית וזה צריך להיות קילר. אולי אני אתפנה לספר שלך מאוחר יותר. אני כבר כמה חודשים מת לדעת על מה כל החגיגה. אני גם מזמין את Evolution of the Genome של T. Ryan Gregory, שמדבר על אבולוציה גנומית (הנה שוב השם לך מופיע בטקסט) fun fun fun
 
הלבנים הופיעו קודם

צבע עור כהה הוא אדפטציה להיעדר שיער, במקום בו היא לא הייתה דרושה הייתה חזרה לצבע העור המקורי. אגב הידעת שאצל בלונדינים יש צפיפות שיער גבוהה יותר? מה שמתמיה זה שאצל המונגולואידים יש פחות שיער גוף מאשר אצל הקווקזואידים על אף אותו צבע עור אצל האמרינדיאנים שהתפתחו מפרוטו מונגולואידים גם אין שיער פנים. לגבי העיניים המונגולואידיות תראה מה כתוב על כך בויקיפדיה: An epicanthal fold, epicanthic fold, or epicanthus is a skin fold of the upper eyelid (from the nose to the inner side of the eyebrow) covering the inner corner (medial canthus) of the human eye. The presence of an epicanthal fold is present in people of East Asian and Southeast Asian descent, as well as other ethnic groups including some Native Americans and West Africans. Epicanthal folds may also be seen in young children of any race before the bridge of the nose begins to elevate. מה ניתן להבין מכך? א. זאת לא תופעה מזרח אסייתית יש גם כאלו באפריקה. ב. העניין הוא לא בעין אלא באף, כיוון שאפם של המונגולואידים קטן וצמוד לפנים שהן גם ככה שטוחות העיניים שלהם נראות כך. לקווקזואידים לעומת זאת יש אף שמוקרן החוצה ובליטות מעל הגבות.
 

angela8

New member
שאלה

במבט שטחי נדמה לי שעיין מלוכסנת היא פחות "יעילה" מעין אירופאית, שיש לה גם ריסים. האם זה כך באמת, והאם זה יכול להיות שמתפתחת תופעה שהיא כביכול "פחות יעילה"?
 

its moi

New member
נראה לי יותר סביר

שהעיניים המלוכסנות נוצרו לפני ההתפשטות, וקבוצה קטנטנה מלוכסנת התפשטה בכל אסיה מאשר שקודם היתה הגעה לאסיה- ואז בגלל יתרון של מוטצית עיניים מלוכסנות המוטציה השתלטה. או שהיתה תופעה, שייתכן שחלפה כבר מן העולם, שבמיישרין או בעקיפין נתנה יתרון מוחץ למלוכסני העיניים. ערכתי חישוב שבודק כמה זמן לוקח לתכונה חדשה שמהווה יתרון להשתלט על האוכלוסיה. ברור שהחישוב מאוד מאוד פשטני וגס. החישוב מבוסס על ההנחות הבאות: * שיעור הגן החדש (N) ב"התחלה" (הגדרה) הוא 0.01 (אחוז בודד) * קיים רק גן מתחרה יחיד (O) ששיעורו (מן הסתם) 0.99. * שיעור שרידות הצאצאים של בעל גן (N) הוא Survival(N)=0.500 (500 מכל 1000 צאצאים שורדים) * שיעור שרידות הצאצאים של (O) הוא Survival(O)=0.499. [חישוב שני: 0.49] * דור לוקח 17 שנה. * "השתלטות" היא להגיע ל-0.999 מהאוכלוסיה. * הייתרון של N לא תלוי בתפוצה של N. (והמספרים מצוצים מהאצבע- מודה. המטרה היתה לקבל סדר גודל. אם מישהו יכול להכניס נתונים מדוייקים יותר....) לפי חישובים אלה, שמניחים גן די שכיח של עיניים מלוכסנות באוכלוסיית המקור, ושכיחות די גבוהה של עיניים "אירופאיות" באסיה הזמן שיקח לעיניים אסייציות להשתלט הוא כ-117אלף שנים. [חישוב שני: 12אלף שנים] אז או שעיניים מלוכסנות היוו יתרון גדול (מה שחשוב הוא היחס Sur(N)/Sur(O) z ) או שלא הייתה השתלטות, האוכלוסיה נבנתה ככה. או שההנחות כל כך פשטניות שהן לא שוות את הסיליקון שעליו הן מאוחסנות. (אגב, החישוב נכון גם להנחות יותר מקלות... אבל לא בהרבה)
 

its moi

New member
סליחה, תיקון טעות

התפוצה בהתחלה היתה 0.001, עשירית אחוז.
 
למעלה