tkhri - אתה לא מכיר את המציאות בעם ובמדינה
השנאה אינה של חילוניים קיצוניים שמאלניים. כשפינו את גוש קטיף היה עליהום חינוכי תקשורתי מוחלט, וכל צה"ל פרט לבודדים המקושרים לרבני הדת"ל חונך והוסת לראות באנשים הללו עוכרי ישראל. כל צה"ל כולל בני היחיד. מאז כולם שונאים את הדת"ל המדיניים בכל מקום בארץ, ורואים בהם את שורש הרע של המדינה, בגלל מעשיהם שהם בדיוק בדיוק בדיוק מה שעשו אבותיהם המפאיניקים 100 שנה קודם לכן (התיישבו בא"י וכבשו תוך סכנת נפשות עצומה את העבודה ואת השמירה מן הערבים). כי כשיש שנאה ודה לגיטימציה - אין יושר והיגיון. (אין לי שום דבר בעד ההתנחלות בגוש קטיף. לדעתי היא התגרות בסכנה, שאסורה עפ"י היהדות. אבל השנאה כתגובה - זעזעה אותי קשות. גם בעד דרכם המדינית של הדת"ל אין לי שום דבר חיובי, משום שלדעתי היא שורש הטעות הרוחנית הרחבה כל כך של הקבוצה הזו. מנהל הפורום יעיד על כך... השנאה לקבוצה כשטיפת מוח חינוכית לציבור וכעניין תקשורתי רחב - היא הבעיה). מאין נוצר הרושם שרבים אינם עובדים? שאתה צריך לפרנסם דרך המיסים? שכולם תלמידי חכמים? שהם לא לוקחים חלק בנטל של החזקת המדינה? - מאין נוצר הרושם מביא הכעס הזה? מההיגיון? מהעובדות??? משקרי התקשורת והחינוך לצה"ל חברתי אך ורק בשיטה הבזבזנית הנהוגה היום (ולא בשיטה האמריקאית, של צבא שאינו מתנדב). אין שום אמת כלכלית מאחורי שטיפת המוח השקרית הזו של "אני צריך לפרנס אותם דרך המיסים" ו"הם לא עובדים". קדחת בצלחת עמוקה ושקר וכזב. אין לי אהבה לחרדים, שהרי מילדות הוסתתי נגדם שנים כה רבות בצורה כל כך חזקה, שעד היום עולה השנאה בתוכי ללא מעצור... אבל אני ישרה והגיונית. אני חיה בתוך הקבוצה הזו בבחירה חופשית, ואני רואה את המערכות הכלכליות בעיני. מבחינה כלכלית חברה זו מזכירה חברה של השכלה גבוהה לכל הנוער (כמו בקולג'ים בארה"ב?), המייצרת הרבה משרות חינוך, מחקר אקדמי ומוסדות חינוך פרטיים, ומשרות של שירות צרכני כמו בכל חברה שצורכת (וזו חברה שצורכת מאוד!). זו חברה שאינה יצרנית? שאינה תורמת למדינה? זו חברה שאינה מקבלת מהמדינה שירותים כמו שצריך (בזכות השנאה), ותו לא - לא דיור, לא שירותי עיור, לא תחבורה, לא חינוך, זו חברה שמשלמת מס גבוה מכל קבוצה אחרת במדינת ישראל - במע"מ על מוצרי צריכה חיוניים, ומס הכנסה בדיוק כמו עפ"י הפילוח של כל חברה ענייה אחרת, כמו רוב הקבוצות החברתיות במדינה (ואם נמדוד יחסית לתמורה הממשלתית המתקבלת - הרבה יותר מכל חברה אחרת!). תעשה פילוח נכון של אחוזי הצריכה בחברה זו ותשווה בפועל את מיסיה למיסי חברות אחרות - ואני מבטיחה לך אישית שיסמרו שערותיך מבושה! זו חברה שמכניסה הכי הרבה דולרים למדינה ומצילה את כלכלתה של המדינה כפוית הטובה. זו חברה שמחזיקה הכי הרבה עמותות שמתפקדות במקום שירותי המדינה (ולכן התורמים להן מקבלים זיכוי גבוה ממס עפ"י סע' 46) ועוד אינסוף עמותות שאינן מוכרות ע"י המדינה הגם שהן תורמות לה לאין ערוך, בלי הכרה. (מרוב שנאה, חילוניים מסרבים להכיר בעובדה שיד שרה היא ארגון חרדי, ומנכסים אותו לעצמם כי הם אוהבים אותו...). זו חברה שלא מפסיקה להתנדב למען עם ישראל. אבל בגלל שעמ"י חונך שרק צה"ל זה השירות הנכון למדינה, ושצה"ל "מוכרח" להתנהל באופן אנטי הלכתי מובהק, אזי כל מי שההלכה וחיי התורה הן מטרת חייו הוא שנוא ומתועב. מי שרוצה לדבוק באלוקיו בכל ליבו ונפשו לא יזכה לזכות המינימלית לחינוך במדינה הזו, יצטרך לשלם עליו באופן פרטי ועוד ייקרא נטל כלכלי על הציבור... כי עצם הקמת המדינה הזו היה במטרה ברורה ומוצהרת לנתק את עם ישראל מהתורה וההלכה כמטרת חיים, ולחבר אותו להווייה המדינית הגויית בעולם (עם פה ושם קישוטים של ספר תורה חביב...). וגם הדת"ל המתאמצים בכל כוחם לשרת בצה"ל ועושים לשם כך פשרות קשות בשמירת ההלכה ובדבקות בהקב"ה - נחשבים בסופו של דבר כמהרסי המדינה, בדיוק כשם שהיהודים בגרמניה שניסו לעשות את רצון הגויים ולהתערב בם, לא ניצלו מן האנטישמיות... והסעיף על השחיטה נועד שתבין שבשנאה, הכל אפשרי! גם הבלתי הגיוני לחלוטין. כן, אני רואה את הדברים בהחלט בקונוטציה מוקטנת של רעיון הרכבות!