שאלה...

golllll

New member
שאלה...

אני רואה כל הזמן בבוקר בנות נוסעות מאשקלון,אשדוד.. לירושלים הן עם "מדים" כחולים וחצאית.. לאן הם נוסעות? הם תלמידות שלומדות בבית ספר דתי רגיל או שזה בית ספר מיוחד?

יש מצב שזה.......

חיילות שמשרתות בצבא של הקב"ה, שלומדות בבית ספר חרדי.

golllll

New member
ו..

מה כל כך מיוחד בבית ספר שם? שהם צריכות לנסוע כל יום לירושלים..? לא יותר פשוט ללמוד בבית ספר דתי בעיר שלהם? ובאיזה שעה הם מסיימים ללמוד? אני רואה אותם חלק חוזרים ב3 ואפילו ב6 זה הגיוני? לבית ספר?

אופירA

New member
מנהל
תבדקי כמה בתי ספר חרדיים יש בעיר שלהם

והאם יש שם מקום לכולן. מן הסתם שמדובר בבנות בגיל תיכון ומעלה, לא כן?

tkhri

New member
הן לא חיילות, הן תלמידות

חיילות משרתות בצבא ההגנה לישראל או בשירות לאומי ומשרתות את הקהילה שלהן . מצטער, אבל אני לא אוהב את ההשוואה לימוד תורה = צבא (גם אם דווקא הפעם זה באמת נאמר בקריצה) . לדעתי (וברור שלא תקבל אותה), חרדים עושים חילול השם גדול מאוד מאוד (מאוד!) כשהם מפקירים את אחיהם היהודים החילונים-מסורתיים-דתיים לאומים לבד מול האוייב הרוצה לרצוח ביהודים באשר הם ולכבוש את הארץ .

אחי אתה מוזמן לפנות לגדולי הרבנים

כמו שצריך חיל בצבא צריך גם את החיל הרוחני של לומדי התורה 1000 לפה ו1000 לפה

וגם....מאמר של הרב זמיר כהן

גיוס בני הישיבות לצבא אחת השאלות המצויות, הנשאלת לעיתים מתוך תרעומת ולעיתים מתוך רצון להבין, זוהי שאלת גיוסם של בני הישיבות. המאמר נמצא בקישור הבא: http://www.hidabroot.org/ARDetail.asp?BlogID=7477 ואגב, האם זה לא חילול השם להיות בצבא בנים ובנות ביחד? ולגבי הכשרות של האוכל זה בעיה, ובעיות של חילול שבת בשבת ועוד.... זכריה פרק ד פסוק ו: וַיַּעַן וַיֹּאמֶר אֵלַי, לֵאמֹר, זֶה דְּבַר-יְהוָה, אֶל-זְרֻבָּבֶל לֵאמֹר: לֹא בְחַיִל, וְלֹא בְכֹחַ--כִּי אִם-בְּרוּחִי, אָמַר יְהוָה צְבָאוֹת.

tkhri

New member
נצח יהודה - נח"ל חרדי - צבא כשר למהדרין

ברור שלא בכוח מנצחים מלחמות, ובעיקר לא העם היהודי . עובדה - הערבים מנצחים אותנו בזמן האחרון למרות שאנחנו חזקים יותר צבאית . עובדה 2 - מלחמת העצמאות, מדינה בת יום ושל כמה מאות אלפים בודדים נגד 7 צבאות מאורגנים של מדינות בעלות מאות מליונים של אזרחים ומי מנצח? ברור לי לחלוטין בזכות מי . זה עדיין לא אומר שאנחנו לא צריכים להקים צבא . כמו שאופירה אומרת לי ולכולם פעם אחר פעם (חשוב להדגיש שאני מניח שהיא לא מסכימה איתי בנושא הספציפי הזה ואני לוקח את מה שהיא אמרה על דעת עצמי ולא כציטוט שלה בנושא הזה), "השתדלות" - אלוהים יודע מה אנחנו רוצים, אלוהים יודע מה טוב לנו אבל זה לא אומר שלא צריך לבקש, שלא צריך לעשות מאמץ .

אופירA

New member
מנהל
דווקא בנושא זה אנחנו מסכימים ../images/Emo13.gif

במדינת ישראל צריך צבא עבור עם ישראל. צריך השתדלות בכל תחום. כפי הצורך וכפי הנכון עפ"י הרצון האלוקי. בלי השתדלות נכונה, לא יזכה העם והיחיד בשפע האלוקי. היחיד צריך השתדלות כפי דרגת האמונה שלו. גם העם צריך השתדלות כפי דרגתו הרוחנית בזמן הנתון. חילוקי הדעות הם מכאן והלאה. והפרטים רבים ומרובים. אני מודה שאת הנושא הזה אני לא יכולה להסביר, בגלל העניינים המרובים. צריך בסיס של ידע חיוני בגמרא ובהיסטוריה של עם ישראל, כדי להתחיל להסביר את הטעות החשיבתית שהשתרשה כל כך בחברה הישראלית, ושתכליתה אחת ויחידה: שנאת החרדים ותו לא. לי אין ידע מספיק בגמרא, ואין ריכוז כדי להקיף את ההיסטוריה של עם ישראל וכדי לבנות הסבר רחב ומקיף. הזדקנתי... אבל את הנושא הזה קלטתי טוב, עם הרבה סבלנות והרבה שמיעה, וקודם כל - פתיחות. יש הרצאה טובה של הרב נויגרשל, שמפורקת לפרטים בצורה לוגית ומושכלת היטב. אבל היא בקלטת... ייתכן שהיא מופיעה ברשת. את הרב זמיר כהן לא שמעתי. הוא הפציע בתקופה שכבר איבדתי את הריכוז... ואגב, אני כועסת על הרבה "חרדים" ברמה האישית, כי הם עצבנו אותי. אבל שנאת חרדים כאידיאולוגיה רוחנית, וחשיבה שקבוצת החרדים היא קבוצה טועה וחסרת תבונה - זו פשוט שגיאה גסה, שגם ברגעים של העצבים הכי חזקים שלי על השכנים החרדים, אני לא יכולה לאמץ אותה. חשיבה שקבוצת הדת"ל היא קבוצה נכונה יותר, משום שהם מתנהגים יותר חביב כלפי, היא החשיבה הכי גרועה והכי חוטאת לאמת. (אגב, בדיונים השקפתיים, הרבה דת"ל התעצבנו שהם לא מצליחים לשכנע אותי, והתחילו לאיים עלי בתור טיעונים לדעותיהם... חביב וסובלני להפליא...). ועוד אגב - הידיעות שלי כלפי צה"ל מגיעות מנגיעה רחבה בצה"ל. מלבד השירות הפרטי מאוד שלי ושל הורי, אנוכי אשת חיל (כלומר אשת חייל בצבא הקבע, כלתו של איש קבע שרוף אמיתי, שנפצע בשתי מלחמות ודעך במשך עשרות שנים עד מותו כנכה צה"ל, ואמו של איש קבע ואזרח יועץ חיצוני לצה"ל). השתתפתי בכמה מלחמות - מששת הימים והלאה, עם מידע אישי משטח הקרבות. וכן יש לי מידע אישי רחב על ההתנהלות הארגונית בצה"ל. שלא לדבר על כך שבגרתי כל חיי מינקות את שטיפת המוח הישראלית המאדירה את צה"ל ומעניקה לו משמעות חברתית ותפקיד בחברה הישראלית (באופן שמוכן לפסול כל מי שאין לו צ' בשם הפרטי, עד כדי שליחה לרכבות...).

tkhri

New member
נהדר ! ../images/Emo13.gif

שנאת החרדים לא נוגעת אלי (מלבד "העדה החרדית" ומנשקי אחמדינג'אד כאלה ואחרים), אך מנגד אני כן יכול להבין מה המקורות שלה ושהאשמה נמצאת גם בצד החרדי . אני לא חושב שהדת"ל הם קבוצה טובה יותר מכוון שהם נחמדים אלי אלא מכוון התוכן של דבריהם . הרבה מאוד מהדיעות שלי שחשבתי שהן לא הולכות עם היהדות (כי הכרתי רק את החרדי), מתברר לי שלא רק שזה לא נוגד את היהדות אלא שהם רעיונות יהודיים מאוד! (לגבי הסוגריים, אנשים לא נחמדים יש בכל מקום) . יש לך היסטוריה צבאית מכובדת חח
אבל חבל שסיימת עם הסיומת והרמז......

אופירA

New member
מנהל
לא חבל. הסיומת מאוד רלוונטית

צבא צריך. גם באמריקה צריך צבא. כזה צבא צריך גם במדינת ישראל. את התוספות של המשמעות החברתית והשלכותיה בארץ - יותר מלא צריך. אנשים לא נחמדים, כדבריך, אכן יש בכל מקום. שנאת החרדים כקבוצה לא קשורה לזה כלל וכלל. היא קשורה להיסטוריה היהודית של שנאת עמי הארצות את המחפשים את דבר ה'. גם הדת"ל, כשומרי מצוות, נפלו קורבן לשנאה זו, בגלל היותם שומרי מצוות... אז אי אפשר להאשים אותם שהם לא משרתים בצה"ל. אוקי, אז הם עוכרי המדינה בצורה אחרת... ואם הם יהיו שמאלנים ומשרתים בצבא - ישנאו אותם על שהם פוגעים בדמוקרטיה, כי הם מצביעים למפלגות קטנות, ולא למפלגה השלטת הגדולה... או על שהם מפריעים לחילוניים לחיות את חייהם כרצונם, ומשליטים כפייה דתית. או על שהם מתבדלים ביישובים נפרדים ולא מתערבים בציבור החילוני. או על שהם מתערבים בציבור החילוני והורסים את האינטרסים החילוניים של תושבי הערים... או על שהם נוטלים ידיים וטובלים במקווה והורסים את הכינרת... או על שהם שוחטים בע"ח ולא מרחמים עליהם... בדיוק כמו אמא שלי. תמיד תמצא סיבה למה אני לא בסדר...

tkhri

New member
......תגובה......

כתבת עד כדי שליחה לרכבות, אני הבנתי מזה שאת מתכוונת לרכבות של השואה . טעיתי? אם לזאת הייתה כוונתך אז לדעתי כן חבל שהוספת את זה. טוב, ברור לי שיש חילונים קיצונים ששונאים כל מה שקשור ליהדות (וחלקם לדת בכלל וחלקם אוהבים דתות אחרות ולא את היהדות[כל מיני דברים מהמזרח למשל] ) . אבל מנגד רוב רובו של העם היהודי לא שונא את החרדים בגלל שהם חרדים . חילוקי דעות? כן, יש אבל זה מותר לא? אי הסכמה? כן, יש אבל גם זה מותר לא? אבל אני לא חושב שיש שנאה . יש כעס כי הרושם הוא שרבים מהם לא עובדים ואז נוצר מצב שאני צריך לפרנס אותם דרך המיסים שני משלם . (והרי כולם תלמידים חכמים, וכולם צריכים מבוקר ועד ערב רק ללמוד תורה...אז מי יעבוד?) . יש כעס כי ישנה תחושה שהם לא לוקחים חלק בנטל של "החזקת המדינה" . ואז הכעס גורר אטימת אוזניים ופילוג והרגשת ניתוק בין אוכלוסיות שונות בארץ . לגבי הדתיים לאומים, מי ששונא אותם מהציבור החילוני קיצוני (כי רוב החילונים הם בעצם או מסורתיים ברמה כזאת או אחרת או חילונים במובן שפשוט לא מקיימים מצוות אבל לא במובן של שונאים את הדת...אולי אפילו אדישים ולא יותר), הם שמאלנים שמתנגדים לדרך המדינית של הדתיים לאומים . *אופירה....הסעיף על השחיטה נכתב כעקיצה אלי?

אופירA

New member
מנהל
tkhri - אתה לא מכיר את המציאות בעם ובמדינה

השנאה אינה של חילוניים קיצוניים שמאלניים. כשפינו את גוש קטיף היה עליהום חינוכי תקשורתי מוחלט, וכל צה"ל פרט לבודדים המקושרים לרבני הדת"ל חונך והוסת לראות באנשים הללו עוכרי ישראל. כל צה"ל כולל בני היחיד. מאז כולם שונאים את הדת"ל המדיניים בכל מקום בארץ, ורואים בהם את שורש הרע של המדינה, בגלל מעשיהם שהם בדיוק בדיוק בדיוק מה שעשו אבותיהם המפאיניקים 100 שנה קודם לכן (התיישבו בא"י וכבשו תוך סכנת נפשות עצומה את העבודה ואת השמירה מן הערבים). כי כשיש שנאה ודה לגיטימציה - אין יושר והיגיון. (אין לי שום דבר בעד ההתנחלות בגוש קטיף. לדעתי היא התגרות בסכנה, שאסורה עפ"י היהדות. אבל השנאה כתגובה - זעזעה אותי קשות. גם בעד דרכם המדינית של הדת"ל אין לי שום דבר חיובי, משום שלדעתי היא שורש הטעות הרוחנית הרחבה כל כך של הקבוצה הזו. מנהל הפורום יעיד על כך... השנאה לקבוצה כשטיפת מוח חינוכית לציבור וכעניין תקשורתי רחב - היא הבעיה). מאין נוצר הרושם שרבים אינם עובדים? שאתה צריך לפרנסם דרך המיסים? שכולם תלמידי חכמים? שהם לא לוקחים חלק בנטל של החזקת המדינה? - מאין נוצר הרושם מביא הכעס הזה? מההיגיון? מהעובדות??? משקרי התקשורת והחינוך לצה"ל חברתי אך ורק בשיטה הבזבזנית הנהוגה היום (ולא בשיטה האמריקאית, של צבא שאינו מתנדב). אין שום אמת כלכלית מאחורי שטיפת המוח השקרית הזו של "אני צריך לפרנס אותם דרך המיסים" ו"הם לא עובדים". קדחת בצלחת עמוקה ושקר וכזב. אין לי אהבה לחרדים, שהרי מילדות הוסתתי נגדם שנים כה רבות בצורה כל כך חזקה, שעד היום עולה השנאה בתוכי ללא מעצור... אבל אני ישרה והגיונית. אני חיה בתוך הקבוצה הזו בבחירה חופשית, ואני רואה את המערכות הכלכליות בעיני. מבחינה כלכלית חברה זו מזכירה חברה של השכלה גבוהה לכל הנוער (כמו בקולג'ים בארה"ב?), המייצרת הרבה משרות חינוך, מחקר אקדמי ומוסדות חינוך פרטיים, ומשרות של שירות צרכני כמו בכל חברה שצורכת (וזו חברה שצורכת מאוד!). זו חברה שאינה יצרנית? שאינה תורמת למדינה? זו חברה שאינה מקבלת מהמדינה שירותים כמו שצריך (בזכות השנאה), ותו לא - לא דיור, לא שירותי עיור, לא תחבורה, לא חינוך, זו חברה שמשלמת מס גבוה מכל קבוצה אחרת במדינת ישראל - במע"מ על מוצרי צריכה חיוניים, ומס הכנסה בדיוק כמו עפ"י הפילוח של כל חברה ענייה אחרת, כמו רוב הקבוצות החברתיות במדינה (ואם נמדוד יחסית לתמורה הממשלתית המתקבלת - הרבה יותר מכל חברה אחרת!). תעשה פילוח נכון של אחוזי הצריכה בחברה זו ותשווה בפועל את מיסיה למיסי חברות אחרות - ואני מבטיחה לך אישית שיסמרו שערותיך מבושה! זו חברה שמכניסה הכי הרבה דולרים למדינה ומצילה את כלכלתה של המדינה כפוית הטובה. זו חברה שמחזיקה הכי הרבה עמותות שמתפקדות במקום שירותי המדינה (ולכן התורמים להן מקבלים זיכוי גבוה ממס עפ"י סע' 46) ועוד אינסוף עמותות שאינן מוכרות ע"י המדינה הגם שהן תורמות לה לאין ערוך, בלי הכרה. (מרוב שנאה, חילוניים מסרבים להכיר בעובדה שיד שרה היא ארגון חרדי, ומנכסים אותו לעצמם כי הם אוהבים אותו...). זו חברה שלא מפסיקה להתנדב למען עם ישראל. אבל בגלל שעמ"י חונך שרק צה"ל זה השירות הנכון למדינה, ושצה"ל "מוכרח" להתנהל באופן אנטי הלכתי מובהק, אזי כל מי שההלכה וחיי התורה הן מטרת חייו הוא שנוא ומתועב. מי שרוצה לדבוק באלוקיו בכל ליבו ונפשו לא יזכה לזכות המינימלית לחינוך במדינה הזו, יצטרך לשלם עליו באופן פרטי ועוד ייקרא נטל כלכלי על הציבור... כי עצם הקמת המדינה הזו היה במטרה ברורה ומוצהרת לנתק את עם ישראל מהתורה וההלכה כמטרת חיים, ולחבר אותו להווייה המדינית הגויית בעולם (עם פה ושם קישוטים של ספר תורה חביב...). וגם הדת"ל המתאמצים בכל כוחם לשרת בצה"ל ועושים לשם כך פשרות קשות בשמירת ההלכה ובדבקות בהקב"ה - נחשבים בסופו של דבר כמהרסי המדינה, בדיוק כשם שהיהודים בגרמניה שניסו לעשות את רצון הגויים ולהתערב בם, לא ניצלו מן האנטישמיות... והסעיף על השחיטה נועד שתבין שבשנאה, הכל אפשרי! גם הבלתי הגיוני לחלוטין. כן, אני רואה את הדברים בהחלט בקונוטציה מוקטנת של רעיון הרכבות!

אופירA

New member
מנהל
תתפלל לרפואתי - אני חולה בבית כבר 5 ימים

לכן אני פנויה לכתוב כל כך הרבה. אם הייתי בריאה והולכת לעבודה ולפעילויות שלי - היה פה שקט ממני

tkhri

New member
רפואה שלמה!

למרות שיש לי אינטרנס שתשארי בבית ותעני לי
סתם סתם אני צוחק

tkhri

New member
גם המרגלים לא רצו להכנס לארץ בגלל הסכנה שבכך

ויש את עניין מלחמת המצווה וכו' . גם דוד המלך יצא למלחמות, גם שלמה המלך ועוד יהודים רבים וטובים אחרים . סכנת נפשות זה דבר חשוב מאוד מאוד אך בעניין לאומי יש גם לראות את התמונה הגדולה ועוד . ושוב, איך שלא מסתכלים על זה, זה בדיוק ההבדל בין תפיסה של יהודי ציוני ליהודי לא ציוני . בלי (ואולי עם) קשר למידת "דתיותו" . היהודי הלא ציוני (חרדים מצד אחד, מר"צ ושמאלה משם מהצד השני) יראו ביהודי עם נשק דבר כמעט בלתי מתקבל על הדעת. "שיהודי ילחם על החופש הדתי,תרבותי,כלכלי,תעסוקתי וחברתי שלו?! לא יעלה על הדעת! ". נדמה שאלו שכחו את הפלמ"ח,השומר הצעיר וההגנה ואלו שכחו את דוד המלך,מורדי מצדה,החשמונאים,משה רבנו, כיבוש הארץ לראשונה וכו' . עובדה היא שפשוט לא רואים את החרדים במקומות עבודה . לגבי הפשרות, ההבדל הוא שהחרדים מנהלים עצמם ככפר או עירייה קטנה ואילו הדתיים לאומים מנסים לנהל כאן מדינה . קראתי לא מזמן על כך שבבית החולים המנוהל ע"י חרדים גם מתחילים לנסות למצוא כל מיני אישורים לכל מיני בעיות הלכתיות . אישורים שאם חילונים או דתיים לאומיים היו מציעים החרדים לא היו מקבלים אותם אבל בגלל שהם האחראים שם אז הם כן מתירים. חשבתי שהסעיף על השחיטה בא כעקיצה על משהו שאמרתי בעבר(אמרתי??), כשדברנו על צמחונות ושאני לא זוכר..... לגבי הרכבות, אני מזכיר לך שאני ציוני ואני חילוני ואני אוהב את צה"ל . אם חלק מאבות הציונות פשעו (נניח), זה אומר משהו עלי?

arriy80

New member
תרשה לי מספר הערות.

הראיה מדוד המלך ומשה רבינו היא ראיה בדיוק להשקפה היהודית שדורשת לומדי תורה כהגנה רוחנית, לצד (ולא במקום) הצבא הלוחם. - "אילמלא דוד לא עשה יואב מלחמה ואילמלא יואב לא עסק דוד בתורה" [בבלי סנהדרין מ"ט] - "עומדות היו רגלינו בשעריך ירושלים מי גרם לרגלינו שיעמדו במלחמה שערי ירושלם שהיו עוסקים בתורה" [בבלי מכות י"א] - המדרש על פרשת מטות על הפסוק "אֶלֶף לַמַּטֶּה אֶלֶף לַמַּטֶּה לְכֹל מַטּוֹת יִשְׂרָאֵל תִּשְׁלְחוּ לַצָּבָא" אומר שהחלוקה היתה: שליש לחזית, שליש לעורף, ושליש לתפילה. - זוהי החלוקה היהודית של הצבא! שליש (!) מהצבא לא לוחמים, אלא עסוקים בעמל רוחני ובעזרה רוחנית לחיל הלוחם, וביחד הם המגינים על העם. >עובדה היא שפשוט לא רואים את החרדים במקומות עבודה < אינני יודע איזה מקומות עבודה רבים אתה מכיר, אבל אני מכיר חרדים עורכי דין, רואי חשבון, מנהלי חשבונות, מנהלי בנקים, רופאים, חוקרים, פרופסורים באוניברסיטאות וכדומה. כמובן שחלקם של החרדים בשוק העבודה (כמו בשירות הצבאי) קטן בהשוואה לשאר המגזרים, מפני שרוב בני הציבור החרדי משרתים בחיל התורה! הם לא יפקירו את עמדתם - עמדת ההגנה - בכדי להסיר מעליהם לעז שקרי ומרושע של התשקורת ושל הפוליטיקאים הזולים. לגבי בית החולים שמנוהל ע"י חרדים, ביה"ח שערי צדק הוקם ע"יי ד"ר וולך בעידוד הרב זוננפלד שהיה מנהיג העדה החרדית אז. ביה"ח התנהל לפי הוראותיו ודרכו, ולא נפל מכל ביה"ח מקצועי אחר. יש לדעת, שבתחום הצלת נפשות ההקפדה היא על הצלת חיים ובעת חרום לא מתחשבים באף מצווה! פקוח נפש דוחה את כל המצוות כולל שבת, יום כיפור, פסח וכו' (מלבד ע"ז, גילוי עריות ושפיכות דמים). ההמצאות של החוקרים הדתיים והחרדיים נועדו בכדי להקטין ככל האפשר את הפגיעה במצוות היהדות (שכאמור - מותרת). למשל, שדלת לא תפתח ע"י לחצן חשמלי, טלפון ש"עוקף" את הבעיה בשבת (כמובן לא לשימוש אישי אלא רק במקרי חירום). ההבדל בין ההמצאות של המכונים החרדיים לבין אלו הדתיים לאומיים הוא ההבדל בין ההשקפות. בעוד שההשקפה הדתית לאומית מאפשרת "הנחות" במצוות (גם אם היא מעוגנת בהלכה), ההשקפה החרדית תשתדל למנוע כל פגיעה בחוקי היהדות ועמידה על עקרונותיה ככל האפשר.

אופירA

New member
מנהל
לא רואים את החרדים במקומות עבודה!!!

אתה מבין מה אתה אומר? באילו מקומות עבודה לא רואים אותם?? בסלקום גבעתיים? בש"ל דיוטי פרי הרצליה? בשופרסל בנהריה? בקידום פסיכומטרי? בי"ח כרמל חיפה? כאזרחים עובדי צה"ל? כמורים במערכת החינוך החילונית? בבתי המשפט? במקצוע ראיית החשבון? כעובדי מדינה במשרדי הממשלה והשירות הציבורי? בקופ"ח כללית? תגיד לי את האמת - באילו מקומות עבודה חיפשת? ב ר ו ר ! ! ! כי הרי במקומות הללו לא מקבלים אותם!!! (נגד החוק הישראלי, כמובן!) מלבד זה שהם לא מעוניינים לעבוד שם! מעניין. אני לא ראיתי כמעט עובדים חילוניים במערכת החינוך החרדית העניפה והמסועפת, באקדמיות הגבוהות של התרבות החרדית (חשבת שראשי הישיבות והר"מים מקבלים סל מצרכי מזון בתור משכורת? הלוואי עלי משכורת של ר"מ!), במרכזי המחקר של התרבות החרדית (בתי ההוראה ובתי הדין), בארגוני הרפואה החרדיים, בבתי החולים החרדיים בארץ, במשחטות בכל רחבי הארץ, באינסוף הסופרמרקטים החרדיים, במקוואות, במקצועות החופשיים - כתיבת ושיווק סת"ם, עיתונות חרדית, רפואה אלטרנטיבית, גרפולוגיה, פסיכולוגיה וייעוץ חינוכי וכל החנויות המוכרות שירותים המתאימים לאוכלוסיה החרדית. ועוד ועוד ועוד ועוד. (רק בבורסת היהלומים הישראלית הענקית - היצוא מס' 1 של ישראל - ובסניפי קופות החולים בריכוזי המגורים החרדיים ראיתי חרדים וחילוניים במינונים שווים ובמקצועות זהים). ובכל זאת, מעולם לא חשבתי שהחילוניים לא עובדים, ושאנו החרדים נאלצים לפרנס אותם מעבודתנו היצרנית... (אגב, אתה היית מעוניין לעבוד במקומות אלו?...) אגב, גם לא ראיתי חילוניים מחלקים מזון בשפע רב בכל יום ובכל שבת בכל בתי החולים בארץ, ובכל זאת לא חשבתי שהחילוניים הם פרזיטים מוצצי דם שאינם מעוניינים לתרום לחברה בישראל. עכשיו אתה רואה על מה מבוססות הדעות כלפי החרדים?!...

אופירA

New member
מנהל
ועוד "עובדות" שלפיהן לומדים "מידע" על החרדים

קראת לא מזמן שבביה"ח המנוהל ע"י חרדים "מתחילים" לנסות למצוא כל מיני "אישורים" לכל מיני "בעיות" הלכתיות... אישורים שהם מקבלים רק כי הם האחראיים... (ואני קראתי באיזה בלוג, שאולמרט שותה דם של תינוקות יהודים כל בוקר, וב-ynet קראתי על היהדות גם המון דברים מעניינים...) נו, באמת, זה רציני? אתה שם לב מיהם מקורות המידע שלך? כמה שנים קיים בי"ח ביקור חולים בירושלים? כמה שנים קיים בי"ח לניאדו בנתניה? עד כמה אתה מכיר באופן מקצועי את הפעילות הרפואית של בי"ח מעייני הישועה בבני ברק? הרי כותבי הדברים שאתה קורא הם בורים ועמי ארצות ולא יודעים דבר וחצי דבר מהנושאים המקצועיים עליהם הם כותבים! בלי להכיר את הכותב, אני מתערבת איתך בכל הרצינות, שהידע שלו בהלכה מגיע ל-10% מהידע שלי בהלכה, במקרה הטוב. ואני סתם אשה, לא פוסק הלכה ולא למדתי גמרא יום אחד בחיים שלי. הוא יודע אילו שאלות בדיני נפשות מועלות יום יום לפתחם של גדולי ההלכה בישראל, במשך עשרות עשרות שנים בנושאים הרפואיים השונים? ברור שיש נושאים (שאינם קשורים לפיקוח נפש כהגדרתו ההלכתית), שרק אם האחראי הוא ירא שמים ובקי בהלכה, יהיה אישור לביצוע הפרוצדורה הרפואית, ואילו אם האחראי אינו בר סמכא שיעשה את הפרוצדורה עפ"י ההלכה - לא יתירו את הפרוצדורה. קביעת מותו של אדם לצורך הוצאת איבריו להשתלה היא אחד מהם. וכי יפקידו החלטה שמשמעותה עלולה להיות רצח, בידי אדם שאינו מעריך מספיק את ההלכה? וכי אתה היית מסכים שמי שאינו בקיא דיו במקצוע הכירורגיה, יבצע את הניתוח הקיסרי של אשתך? שמי שאינו יודע ניהול ימונה כמנהל הבנק שלך? אם אני, הקטנה, שמכירה טיפין מקצוות העולם החרדי במשך 17 שנה בלבד, מספרת לך פרטים שלא ידעת - מה יספרו לך אלו שנולדו שם ושכל אבות אבותיהם חיו וניהלו את העולם החרדי כל הדורות? כמה מידע איננו יודעים לגבי העולם החרדי? המדינה היהודית אינה מטרת היהדות. זה עוד כלי חברתי שבא לשירות החברה והעם, שאם הוא מתנהל כהלכה הוא גם כלי טוב, ואם אינו מתנהל כהלכה הוא כלי גרוע ומחבל. מטרת העם היהודי בעוה"ז היא להתנהל עפ"י הנהגת התורה ולנהל את כל ענייני העם במטרה להגיע לתכליתו הרוחנית - דרך עבודת העם בבית המקדש - משכן הקב"ה - עם ההנהגה הרוחנית המיועדת לשם כך. כל עוד אין לנו בית מקדש, אזי יש לנו ד' אמות של הלכה ותו לא. כל השאר טפל וערכו נמדד עפ"י הרמה שבה הוא משרת את המטרה. לכן אין שום סיבה רוחנית לפשרות בהלכה למטרת השירות בצבא (אלא רק מטרה לחבור לחילוניים בניהול החברה הישראלית), ואין שום יסוד להסתכלות שלך על התנהלות החברה החרדית, כעל התנהלות של כפר קטן, באופן שהוא כביכול בניגוד לאינטרסים של המדינה.

tkhri

New member
אופירה

אני לא מתכוון לענות להודעות האחרונות שלך . מצטער, אני יותר מידי מעריך אותך ונהנה לדבר איתך ואני לא אתן לנו להגיע לשיח בצורה של ויכוח והתנצחות . אני מדבר איתך על נושא שברור שהוא רגיש אצלך, אך למרות שאמרת דברים שאני לא מקבל בכלל (נגד הציונות,נגד מפעל ההתיישבות וכו'), אני לא אגיב בצורה של כעס ופשוט אפסיק את הדיון . שבת שלום והחלמה מהירה .

למעלה