שאלה

hadaraviram

New member
דותן וטלה, קלעתם בול למה שהתכוונתי!

מה שניסיתי להגיד על ה"אלה הגדולה" והפנים השונות שלה, הוא בדיוק מה שאתם אומרים על "אמא טבע" או "אמא אדמה". לזה בדיוק התכוונתי - שניכם אמרתם את זה בצורה מוצלחת הרבה ממה שיכולתי בעצמי...

אני אינני מבני-העיר, וגם אני למדתי

את האדמה ברגלים. אבל בעבורי אמא טבע היא מושג גדול ומופשט הרבה יותר מאלים/ות ספציפיים ממיתולוגיות שונות.

Justin Angel

New member
נוותר על הדיון...

על מיהו ומיהו לא פאגאן, אני חושב שההחלטה שכל אחד ישמור על ההבנות וההשכלה שלו בתחום לעצמו באמת יחסית מקובלת כאן (ועוד אחרי שאני הטרדתי את כולצם עם הנושא במשך חצי שנה) :) בקשר לקונספט של "אמא אדמה"\"אמא טבע", אני לא מאמין בו. אני מאמין במחזור האלוהי הגדול של טבע - יקום - אלים, ולמרות שאני אשמח לנסות להסביר במה בדיוק האמונה הזאת מתבטאת - הדבר קצת מיותר היות מהסיבוכיות הגבוהה שלו וגם מכיוון שאני יכול לכתוב על כך סדרת ספרים שתהיה יותר גבוהה ממני ועדיין אני אצטרך עוד ספרים להערות והבהרות :) אם לסכם את הנקודה, אני לא מאמין באיזה ישות לא קפוראלית בשם "אמא אדמה", או בשום ישות אלוהית אחת שיש לה קונטציה יותר גדולה לאדמה מאשר כל ישות אלוהית אחרת. אני חסיד הגישה: Earth Just is, now what? ברכות זוהרות

snowj303

New member
אם ב -"ישות לא קפוראלית"

התכוונת ל-"קורפוראלית" (בעלת גוף) אז כנראה פספסת את החלק של "אדמה" ב-"אמא אדמה". האדמה (רבתי) היא הגוף שלה.

Justin Angel

New member
אל תתחכם.

אם זה גדול מדי או לא מוחשי\מוצק מספיק כדי להיכנס לחליפת איטלקית איכותית - זה לא קפואריאלי. ולכן כלב שאר-פיי הוא כן קפואראלי, ומאותה סיבה בדיוק עריפילית, מיני-יקום ואדמה הם לא. (באמת, אני צריך להתווכח על סמנטיקה?)

טלה בר

New member
כבוד ולשון

ג'סטין, אם מישהו בקרבתך היה מתייחס לנושאים בפיזיקה שבהם אתה עוסק כמו שאתה מתייחס ללשון העברית, אני בטוחה שהיה לך חשק לתת לו בעיטה במקום מסויים כמו שיש לי כרגע. קצת כבוד לא היה מזיק גם לגבי שפת אמך, או לפחות שפת אמם של אחדים מאתנו.

Justin Angel

New member
אז אני מתקן אותו

ולא מאיים להרביץ לו. ומהו בדיוק הקשר בין מהי שפת האם שלי לבין העובדה שמשחק הלשון שהוא עשה היה מיותר לחלוטין? אני לא מצאתי את הקשר.

snowj303

New member
משחק מילים?!

ניסיתי להבין מה זה לעזעזל הביטוי "לא-קפואריאלי" או "לא-קפוראלי" שלא נמצא באף מילון באף איות לועזי שהצלחתי לחשוב עליו (אבל אולי פיספסתי) והגעתי למסקנה שכנראה התכוונת ל"קורפוריאלי" שמשמעותו זה "בעל גוף". אז ציינתי את העובדה שלהתייחס לאדמה כאל משהו חסר גוף זה מגוחך. בכל מקרה אם מישהו פה מתחכם זה אתה. ההודעה הקודמת שלך הייתה, לפחות לדעתי, יותר שוויץ מהודעה - חליפות ארמני, מיני-יקום ו-"כלב שייר-פי" שנכנס לדיון רק מהסיבה שזה משהו שכמעט אף אחד אחר בפורום לא יכיר... או שכולם בעצם מכירים ורק אני לא ואז אני עכשיו יוצא אהבל. נו טוב. בו נחזור לדיון (או שתכניס לי עוד אחת לפני זה, לא נורא): 1. מה זה "לא קפואריאלי" ?!?! 2. מה זה "כלב שאר פי" ?! חיה מיתית? יצור מתימטי? בדיחה פרטית? 3. אתה חי בפרדוכס: מצד אחד אתה טוען שכל דבר 'גדול' מדי (לא נכנס לחליפת ארמני וכו') הוא לא מוחשי מספיק ואז נכנס לקטגוריה של "מושג" ואז נמצא איפשהו ליד "אלוהים" במגירה של דברים שאתה לא אוהב להתייחס אליהם (אם הבנתי נכון). מצד שני כששואלים אותך על האמונות שלך אתה אומר שצריך ערימת ספרים יותר גבוהה ממך כדי לענות על השאלה. אז ערימה של ספרים עם טיעונים מסובכים ופתלתלים כן נכנסת לחליפת ארמני ?!?!?!?! 4. בדיוק העובדה שאמא-אדמה היא "אדמה" הופך אותה לנוכחת בכל שנייה של הקיום הפיזי של כל בן-אדם, בין אם הוא מודע לזה באופן אקטיבי או לא. זה ההבדל בינה לבין אל אבסטרקטי. זה כל מה שרציתי להגיד.

Justin Angel

New member
בלה בלה בלה

כמה מילים ועדיין לא אמרת כלום ששווה לשמוע. כלב שאר-פיי זה הכלב החמוד הקטן הזה שנראה כאילו הוא לובש עור של כלב אחר שגדול עליו בשתי מידות. אני די בטוח שכולם יודעים את זה :) ברור שאני חי בפרודוקס, הרבה פרודוקסים למעשה, והכי אהוב עליי - פרודוקס אולברס, אבל זה כבר נושא אחר :) אני לא טוען כלום, אתה מתפלסף סתם בשביל הכיף. אני על הצד השפוי יותר, עושה בדיוק ההפך - מפשט את הכל. אם יש לו שני ידיים, שני רגליים וראש (או כל ווריאציה אחרת בסגנון) אז יש לו גוף, אם התנאים לעיל לא מתקיימים אין לו גוף. אני מתייחס לגוף מהמובן הפשטני שלו, עיין ערך: "גוף האדם" (Aka "A human body") ושוב, אם יש לך בעיה עם ההגדרות הפשטניות שלי, או טעויות הכתיבה שלי - אתה מוזמן לשתוק ולהתעלם. יום טוב

snowj303

New member
אתה לא מקשיב אז אתה לא מבין

אין לי בעיה עם ההגדרות שלך או מטעויות הכתיב או מההתכחשות להם. רציתי להבין מה אתה אומר אבל כנראה זה לא פרט הכרחי לדעתך בדו-שיח. לך על זה! (חידת טריוויה: מי אמר ובאיזה סרט "you keep saying that word but I am not sure you know what it means" ?) על כל פנים- זה חוויה מעניינת להיות הפעם זה שסובל משבט האישיות הוירטואלית הבעייתית שלך ולא רק להביט מהצד בפיאסקו. אני חושב שאני אתנזר מזה לנצח ואנסה להצליח להפריד בין היצור החייכן והנעים מהמפגשים ובין הדבר הזה שיוצא ממך כנראה רק כשנותנים לך מקלדת. זכור בני כי הכוח משחית! :) יום טוב.

Justin Angel

New member
סליחה אם הייתי קצת דרסטי :)

הנחתי שאתה אחד מהאנשים שמתחכמים על היותי דיסלקט ואני לא "נדיב" בהתנהגותי לאנשים כאלו ף) בכל מקרה, אנא קבל אם התנצלותי הכנה עם פגעתי בך בצורה כלשהי :) אגב, שאלה כללית, מי אתה? :)

snowj303

New member
יאללה - נהפוך את זה לעץ התנצלויות!

גם אני מצטער שהגזמתי :) בייחוד עם פגעתי בנקודה רגישה בלי לדעת! פורום זה מדיום רע לשיחות אינטרנט. אני ממש מעדיף מיילינג ליסט. אני אספר לך מי אני במפגש הבא :) ואז גם אולי נבין מה כל אחד ניסה להגיד כאן לעזעזל. (למרות שבטח הצגתי את עצמי בקצרה בהודעה הראשונה שלי בפורום... אולי.)

Justin Angel

New member
אה הא...

אתה רוצה את הרשימה כרונולוגית או אלפבאתית? במחשבה שנייה אני לא חושב שלתפוז יש כל-כך הרבה מקום על השרת... :)

L e s t a t

New member
אם שפת האם שלך היא אנגלית

אז לפי הבקשה שהגשת (באנגלית) לWitchVox לפתוח Section ישראלי, הייתי אומר שבשביל מישהו שאנגלית היא שפת האם שלו, האנגלית שלך הייתה על הפנים

Justin Angel

New member
למה ללכת כמה שנים אחורה?

תקרא הודעות בעץ הזה ואני בטוח שתמצא טעויות דקדוק, כתיב וניסוח שלא יביישו אידיוטים מדופלמים :)

למעלה