שאלה

טלה בר

New member
יקום ואלים

מה שאני לא מבינה, ג'סטין, זה מי הם האלים האהובים (ולמה הם אהובים עליך כל כך? מה הם עושים למענך ומה טיבם בכלל?), ואיך הם מתקשרים ליקום. היקום קיים, וכרגע אין מחלוקת על כך, אבל לשם מה להוסיף להם את האלים? לפחות, כשאני מדברת על אמא אדמה, או על אמא טבע, אני יודעת מה זה. יש לי תחושה משונה שיש פה בעיה אישית מסויימת, אבל כמובן שאי אפשר לדבר עליה באינטרנט.

Justin Angel

New member
זה בעייתי.

את שואלת שאלה מסוג השאלות של "אז, מה עשית ב50 שנה האחרונות?". אני לא יכול לענות על שאלה כזאת לא דרך האינטרנט, לא פנים מול פנים, ולא בשום דרך אחרת שאני מכיר - אם כנראה מפאת אורך התשובה. בשביל להסביר כיצד אני תופס את האלים, צריך הבנה של התרבות הקלטית, מה שלמרות שיש לי הבנה יחסית יציבה שלו, לא יכול להעביר לאנשים אחרים בפחות מסדרת ספרים שתצא יותר גבוהה ממני. זה לא עניין של בחירה "בואו נוסיף לזה אלים" כפי שניסחת, אלא יותר מצב של "הנה האלים, ומה עכשיו?". ברכות זוהרות

dopey_wizard

New member
רק רציתי להגיד ש..

אני גר בעיר, ואני כן מוצא את הטבע הטבעי בעיר.. בכך שאני מסתכל על העננים, על הכוכבים והירח והשמש.. על הציפורים, על העצים והצמחים הגדלים בחדרי ובחצרות בתים אחרים .. ויש עוד טבע בעיר, כך שאנשי העיר, לפחות חלקם, כן מבחינים בטבע.. אני מבחין בו, למרות שאני מאוד אוהב את העיר ואת הרעש, יחד אם זאת אני גם אוהב את הטבע ואת השקט, את היער וקולות החיות, אני אוהב את שניהם ונהנה משניהם..

יטבת

New member
נגישות ומידע

אני ממש לא מחשיבה את עצמי לפגאנית. אני מתעניינת ועוסקת בדברים המשיקים לתחום כבר שנים רבות ורק לפני כחצי שנה כשגיליתי את הפורום הזה ומקביליו התחלתי להבין יותר מה זו פאגאניות. בכל מקרה, שמעתי הרבה יותר על המיתוסים היווניים/הרומאיים, אפילו על הסקנדינביים ואכן מהרבה סרטים אמיתיים ובדיוניים על הקלטים. אחרי שיטוטים רבים בפורומים השונים התחלתי לגלות גם את האלים המקומיים ועכשיו באמת מאד מעניין אותי האלים המקומיים וכיצד הם השפיעו על היהדות. התחלתי לראות את החגים היהודיים ממש בצורה אחרת. אני מניחה שבגלל זמינות המידע על התרבויות "הזרות" הרבה אנשים פונים אליהן.

טלה בר

New member
מידע והפניה

לשם מידע נוסף אני מפנה אותך לכמה מאמרים שלי ושל אחרים בנושא באתר www.haayal.co.il במדורים "דת והעידן החדש" ו"ספרים".

טלה בר

New member
מידע

לשם מידע נוסף אני מפנה אותך למאמרי "חגי כנען בישראל - ראש השנה" (המשך בשם "שלוש רגלים" יבוא בקרוב, אם באותו אתר או במקום אחר) באתר www.haayal.co.il/story_1142 .

למעלה