שאלה

• פותח הנושא Nn23
  • פורסם בתאריך

Charles Darwin

New member
המאמר הזה הוא דמגוגיה של בריאתנים

נוצרים שבריאתנים יהודים תרגמו

רק האדם היה צריך להשאיר במיליוני

שנים האחרונות טריליוני עצמות, לא מאובנים דוקא, אז היכן הם כל שלבי הביניים, מאות במספר, שהיו לפניו. מאות מיני ותת מיני אדם נעלמו כליל... גם עצמותיהם ומאובניהם נעלמו כליל. שלדי ממוטות ודינוסאורים אנו מוצאים אך מאובני ושלדי אדם/קוף פרימיטיבי אינם בנמצא...

qet1

New member
עצמות נעלמות

תוך כמה מאות או אלפי שנים, הן לא משתמרות. רק חלקיקי זעיר מעצמות הופך למאובנים - ורק הוא שורד. נמצאו עצמות של אדם פרימטיבי...

Charles Darwin

New member
כמו שאתה ודאי יודע, יש לזה תשובה.

אבל היא תיפול על אזניים ערלות, כמו אלו של מי שכתב את המאמר ה""""""""""מדעי"""""""""" שקישרת אליו.

Charles Darwin

New member
לפחות אני לא משקר או כותב בביטחון

על משהו שאין לי מושג בו. אז לידיעתך ההבדל הגנטי בינך לבין ההורים שלך הוא לפחות כמה אלפי "צורות מעבר" כאלה. במילים אחרות המאמר שעליו אתה מסתמך הוא גיבוב של שטויות ב-
(מיץ עגבניות).

הבה נשמע את ההשערה שלך, חכם בלילה,

כמה מוטציות צריכות להיות בין השימפנזה לאדם וכמה שלבי ביניים היו אלה משאירים? רק אל תצחיק אותי עם מספר שאוכל להעלות אותו על סך אצבעותי שאם כן הוא, היו יכולים להיות "פשלות" עוד בימינו בהם אדם יוולד לשימפנזה בגין כמה שינויים במוטציה...

Charles Darwin

New member
קודם כל יש הרבה "פשלות" רק שלרוב

מדובר בתכונה אחת ולא 10 בבת אחת. יש, למשל, הרבה אנשים עם זנב, ואפילו לשימפנזה אין זנב (רק לאב קדמון קדום יותר)
איך הדת מסבירה את זה, חכם בלילה?? אני לא רוצה לנקוב במספרים סתם (בניגוד לאנשים אחרים...
) אבל זה בטוח יותר קרוב למשהו שאפשר לספור על האצבעות מאשר למה שנקוב בקישור שהבאת. מבחינת מוטציות משמעותיות הייתי אומר שזה לפחות פי 100 יותר קרוב...

לגבי המאמר באתר הידברות

עד כמה הכותב חושב שאפשר לזלזל באינטלגנציה שלנו? אני מצטט: "... דרושות כחמישים מיליון (50,000,000) מוטאציות על פני ה- D.N.A ... נניח כי בכל דור התרחשו חמישים אלף מוטאציות אקראיות ... חשבון פשוט יראה כי נדרשים לפחות חמישים אלף דורות וצריכים היו להמצא 50 אלף צורות מעבר". לא ולא! 50,000,000 לחלק ב 50,000 נותן 1000. (לפחות כך זה היה כשאני הייתי בבית ספר, ולפי המחשבון שלי זה עדיין לא השתנה). כלומר: 1000 צורות מעבר. ולמה דווקא 50000 מוטציות בדור? למה לא 5000 או 500000. בוא נעשה באמת חישוב פשוט: (שלפחות הטעויות לא יהיו ב 2-3 סדרי גודל). נניח שהאב המשותף של האדם והשימפנזה הסתובב פה לפני 10 מיליון שנה. נניח שדור נמשך 10 שנים בממוצע (אצל בני אדם זה יותר. אני לא סגור באיזה גיל קופים מגיעים לבגרות מינית.) מדובר בכמיליון דורות מאז שנפרדנו לשלום מהקוף. אם כך, כדי שהתרחשו 50M מוטציות, בכל דור באופן ממוצע נדרשות 50 מוטציות!!! לא 50000. (וזה כמובן בתנאי שאני מאמין לנתון של 50 מיליון שהובא במאמר שכבר הוכיח את עצמו כבלתי אמין) עכשו, אם אכן מתרחשות בכל דור 50000 מוטציות, אז רובן ככולן יכולות להיות כושלות לחלוטין. מספיק שפעם ב 1000 דורות זה ייצא מוצלח. ומוצלח אין פירושו ללכת קדימה. העליונות שלנו (כאילו) על הקוף היא לדעתי שילוב של נקודת השקפה אנתרופוצנטרית (של בני אנוש), בשילוב עם הישגי המהפכה החקלאית (ובעקבותיה התעשייתית) של 13000 השנים האחרונות, שזה כלום זמן. (הודעה זו נכתבה על ידי אחד שלא ממש מבין באבולוציה, אבל שולט במתמטיקה של כיתה גימל.)

Charles Darwin

New member
הוא לא אשם. כותב ה"מאמר" טעה בחשבון

ציטוט: "מאחר ומדובר ב1%- מתוך חמשה מיליארד (חמשת אלפי מיליונים !) הרי שהפער מוערך בכחמישים מיליון ''שלבים בסולם''. משמעות הדבר היא שדרושות כחמישים מיליון (50,000,000) מוטאציות על פני ה- D.N.A.. המוטאציות צריכות להיות בונות ולא הורסות ולהתרחש במיקום המדוייק כדי לגרום לקוף להפוך לאדם … נעבור עתה להערכת ההסתברות: אם נבוא ''בנדיבות'' לקראת מאמיני התיאוריה ונניח כי בכל דור התרחשו חמישים אלף מוטאציות אקראיות ש''למזלן'' פגעו בדיוק במקום ובזמן הנכון כדי לגרום ''התפחות רצויה''. חשבון פשוט יראה כי נדרשים לפחות חמישים אלף דורות וצריכים היו להמצא 50 אלף צורות מעבר. ממילא אמורים היו להימצא כמאובנים כ50- אלף סוגי קופים בינינו לבין השימפנזה !!!" מה שמצחיק זה שהוא אומר "חשבון פשוט" ושניה אחרי זה טועה... :)))

דהה??????? הוא אמר גם 50 מליון

וגם 50 אלף. נא קרא שוב בעיון את הקטע שציטטתי. או שתפרט מה בעיניך שגוי במה שכתבתי.

ציטוט מהודעתו של דניאל בלס

כותרת: "אולי התפתחנו מהשימפנזה?" ומתוך תוכן ההודעה: "גם אם התפתחנו מהשימפנזה, היו צריכים להיות 50 אלף צורות מעבר... והן היכן?" התייחסתי למה שכותב ההודעה (דניאל בלס) אמר, ולא לקישור שהביא. משתמש בצלילים.

שמע חמוד

המאמר כתב: 50 אלף צורות מעבר דניאל ציטט את המאמר: 50 אלף צורות מעבר אני ציטטתי את המאמר: 50 אלף צורות מעבר אתה הגבת לי: תיקון - הוא אמר 50 אלף, לא 50 מליון. מה הבעייה שלך? אולי פשוט תכתוב "סליחה, טעיתי" ונגמור עם העניין?

qet1

New member
רק חלקיקי קטן מהעצמות הופכות

למאובנים, לכן אין הרבה מאובנים.

Levos

New member
דווקא מצאו "שלב ביניים" מאד יפה

בין זוחלים לציפורים. מצאו בערך 10 שלדים ממין זה, שנקרא ארכאופטריקס. יש לו אצבעות עם ציפורניים בגפיים העליונות וגם כנפיים עם נוצות. הלסת בנוייה מעצמות עם שיניים. על הזנב הדומה לזה של לטאה יש הרבה נוצות.

Charles Darwin

New member
אני ממש גאה בעצמי

רק לפני 20 דקות אמרתי את זה וכבר אתה מאשש את דברי עם קישור לאתר של בריאתנים נוצרים. שים לב לכותרת: Institute for Creation Research A Christ-Focused Creation Ministry

יש בעיה עם זה?

הם מאמינים בתורה שלנו (הברית הישנה לדעתם) ובזה אנו והם שווים, אז במה תלין?

למעלה