לגבי המאמר באתר הידברות
עד כמה הכותב חושב שאפשר לזלזל באינטלגנציה שלנו? אני מצטט: "... דרושות כחמישים מיליון (50,000,000) מוטאציות על פני ה- D.N.A ... נניח כי בכל דור התרחשו חמישים אלף מוטאציות אקראיות ... חשבון פשוט יראה כי נדרשים לפחות חמישים אלף דורות וצריכים היו להמצא 50 אלף צורות מעבר". לא ולא! 50,000,000 לחלק ב 50,000 נותן 1000. (לפחות כך זה היה כשאני הייתי בבית ספר, ולפי המחשבון שלי זה עדיין לא השתנה). כלומר: 1000 צורות מעבר. ולמה דווקא 50000 מוטציות בדור? למה לא 5000 או 500000. בוא נעשה באמת חישוב פשוט: (שלפחות הטעויות לא יהיו ב 2-3 סדרי גודל). נניח שהאב המשותף של האדם והשימפנזה הסתובב פה לפני 10 מיליון שנה. נניח שדור נמשך 10 שנים בממוצע (אצל בני אדם זה יותר. אני לא סגור באיזה גיל קופים מגיעים לבגרות מינית.) מדובר בכמיליון דורות מאז שנפרדנו לשלום מהקוף. אם כך, כדי שהתרחשו 50M מוטציות, בכל דור באופן ממוצע נדרשות 50 מוטציות!!! לא 50000. (וזה כמובן בתנאי שאני מאמין לנתון של 50 מיליון שהובא במאמר שכבר הוכיח את עצמו כבלתי אמין) עכשו, אם אכן מתרחשות בכל דור 50000 מוטציות, אז רובן ככולן יכולות להיות כושלות לחלוטין. מספיק שפעם ב 1000 דורות זה ייצא מוצלח. ומוצלח אין פירושו ללכת קדימה. העליונות שלנו (כאילו) על הקוף היא לדעתי שילוב של נקודת השקפה אנתרופוצנטרית (של בני אנוש), בשילוב עם הישגי המהפכה החקלאית (ובעקבותיה התעשייתית) של 13000 השנים האחרונות, שזה כלום זמן. (הודעה זו נכתבה על ידי אחד שלא ממש מבין באבולוציה, אבל שולט במתמטיקה של כיתה גימל.)