שאלה

• פותח הנושא Nn23
  • פורסם בתאריך

Nn23

New member
אנחנו

אנחנו אולי לא אוביקטיבים בפרוש הפסוק אך רש"י היה הרבה ליפני שהמדע התפתח (כ 1000 שנים)

Levos

New member
איך יכול להיות לילה בנוכחות שמש?

המשפט מרמז שלא היה ברור שהשמש וחוסרה גורמים ליום וללילה. כאילו שיום ולילה קיימים בפני עצמם ואפשר למקם בהם שמש או ירח כרצונו של אלוהים.

קפהש

New member
חזרה לשאלה מקורית

אולי שכחתם אבל הייתה פה שאלה פשוטה של jDaNiELLE שבחרתם להתעלם ממנה לטבת התפלמסות. התשובה שאני מכיר היא שגם הקופים האחרים התפתחו, אבל לכיוונים אחרים. השפימנזות של היום לא זהות לשפימנזות של לפני 10 מליון שנים וכן הלאה. אבל דניאל ישמח מאוד לשמוע שלפי הממצאים של "המאובנים" האבולציה של האדם היא היפר-מהירה ביחס לאבולציה המקבילה של שאר הפרימטאיים. כל הידוע לי אין לזה הסבר משכנע. (כאן נכנסת לפעולה האמונה שלי באבולוציה)

Levos

New member
מהירות האבולוציה אינה קבועה

אלא תלוייה במהירות השינוי הסביבתי. שימפנזות נשארו בסביבה יחסית סלתי משתנה בעוד שאבות האדם נקלעו לסביבה שונה שהביאה לאבולוציה די מהירה.

Nn23

New member
תשובה לשאלת וינסון סמית

רש"י מפרש שעד היום הרביעי השמש היתה ביום ובלילה וביום הרביעי הסתדרה שתיהיה מסודת כמו היום

מה אכפת לי מה רש"י מפרש?

יכול לבוא כיום איזה חכם גדול ולומר, אני מפרש את "ויהי אור" ל"ויצטברו להן מולקולות לצורה של אמבה ויתחילו את תהליך האבולוציה, לפני כ4 מיליארד שנים". השאלה היא כמה אחיזה יש לזה במציאות, או כמה עיוורים אנחנו מסוגלים להיות.

cha ching

New member
בגלל

שבכל התפתחות אבולוציונית יש 2 קבוצות- זאת שמתפתחת, וזאת שנשארת. זה כמו ההשערה שפעם היו קיימים שני סוגי בני אדם , אבל האחד היה חלש.. נכחד ונעלם.

cha ching

New member
ובא לי לזרוק סתם משפטים

לאויר! ולא להסביר אותם!! טוב?! לא שואלת אותך!!! ויש לך כזה מזל רע שראיתי את ההודעה הזאת במצב רוח רע!

Levos

New member
חחחחחחח../images/Emo6.gif

בסדר, אין לי שום בעיה. תזרקי משפטים לאוויר כרצונך. לכתוב הרבה סימני קריאה לא ממש עוזר להוציא את הכעס החוצה. צריך לצעוק באמת.

למעלה