שאלה

• פותח הנושא Nn23
  • פורסם בתאריך

qet1

New member
בתור נציג הכנסיה הנוצרית בפורום הזה

אתה חייב להודות שהמאבק של הכנסיה הנוצרית במדע לאורך כל מאות השנים האחרונות הוכיח שוב ושוב שהכנסיה מבינה במדע עוד פחות משהמדענים מבינים בדת. כל עוד אתה ושאר הנוצרים מקדשים כל מילה היוצאת מפי עוזרי האפיפיור אין לכם שום מקום בויכוח המדעי. אתם יכולים להמשיך לנסות להוכיח שהשמש מסתובבת סביב כדור-הארץ, ב ה צ ל ח ה.

אתה מרגיש טוב?

מתי אמרתי שאני מסכים עם דעת האפיפיור או הנצרות או הכניסה הנוצרית. אמרתי שהם מסכימים עימנו בעניין "הברית הישנה" (לדעתם), לא להיפך. יש לך בעיה נוראית בהבנת הנקרא...

qet1

New member
אתה מביא לינקים למאמרים של הכנסיה

בתור מאמרים מדעיים...

קראתי שהשימפנזה שייכת

למשפחת האורנג אוטניים,אז בעצם היא לא שייכת לאדם,אלא פשוט לה ולאדם יש אותו אבא. תקן אותי אם אני טועה.

Nn23

New member
דת-אבולוציה

האבולוציה לא סותרת את התורה

תלוי

אם אתה מניח שבעבר צמחים יכלו להתקיים ללא אור השמש לצורכי פוטוסינתזה, אולי. בתורה כתוב שהשמש נבראה ביום הרביעי ואילו הצמחים ביום השני...

Nn23

New member
לא מדויק

הצמחים נבראו ביום השלישי ולא השני וביום הרביעי מיקום הכוכבים התיצב אח היה אור כבר מהיום הראשון

Nn23

New member
סדר

היתה שמש ליפני ביום הרביעי הכל הסתדר

Nn23

New member
סדר

היתה שמש ליפני ביום הרביעי הכל הסתדר

מה?!

כתוב שאלוהים אמר ויהי אור,ורק ביום הרביעי הוא ברא השמש. היה אור לפני שנוצרה השמש. הכיצד?

Nn23

New member
יש ספר

שניקרא "בראשית ברא" (לא זוכר עוד פרטים)שמסביר איך אין סתירה בין בריאת העולם למדע בכל שלב ושלב

Nn23

New member
תשובה לשאלת וינסון סמית

רש"י מפרש שעד היום הרביעי השמש היתה ביום ובלילה וביום הרביעי הסתדרה שתיהיה מסודת כמו היום

אבל כתוב במפורש

"והיו למאורות ברקיע השמים להאיר על הארץ ויהי כן. ויעש אלוהים את שני המאורות הגדולים את המאור הגדול לממשלת היום ואת המאור הקטן לממשלת הלילה ואת הכוכבים" שים לב במיוחד ל"ויעש אלוהים את שני המאורות הגדולים". כתוב במפורש שאלוהים ברא את השמש ואת הירח ביום הרביעי!

Nn23

New member
ציטוט

רש"י א ז ד"ה "יהי מארת וגו. מיום ראשון נבראו וברביעי צוה עליהם להתלות ברקיע"

אבל עדיין כתוב

שאלוהים עשה את שני המאורות האלה ביום הרביעי! וחוץ מזה איך אתה יודע שאלוהים ברא אותם ביום הראשון?

Nn23

New member
אפשר להוכיח

מפסוק יד "ויאמר אלוקים יהי מאורות ברקיע השמים" מדוע לא כתוב קודם ויעש אלוקים את הרקיע ואחר כך יהי מאורות

Nn23

New member
אנחנו

אנחנו אולי לא אוביקטיבים בפרוש הפסוק אך רש"י היה הרבה ליפני שהמדע התפתח (כ 1000 שנים)

למעלה