שאלה

שאלה

באיזה תקופה האדם התחיל לאכול בשר? למה זה קרה? והאם זה קרה במקום מסויים? אני שואל את זה בגלל דיון בקומונה אחת וכמה צימחוניים משכנעים אותי "להצתמחן" (להיות צמחוני
)

SilentMike

New member
אכילת בשר קדמה למין הומו סאפיאנס.

כבר המינים הומו ארקטוס והומו הביליס, אבותנו הקדומים ככל הנראה, אכלו גם בשר.

Caligola

New member
האב הקדמון לנו ולשימפנזה חי

לפני 4-7 מיליון שנים לאחור, השימפנזה היא החיה הקרובה ביותר אלינו אבולוציונית והיא אוכלת בשר כמונו, מנגד, הגורילה היא צמחונית, וההתפצלות ממנו לגורילה היא רחוקה יותר מהשימפנזה.. לכן, לדעתי (ובהנחה שהתרחש מעבר מצמחונות לאכילת בשר) המעבר התרחש לפני 4 מילארד שנים אחורנית.. למה זה התרחש? אני יכול להציע מספר אפשרויות, אך איני יכול לתת תשובה ודאית. אפשרי שהמזון מהצומח(כמזון עיקרי) אינו מזין כמו שצריך, או שההתפתחות היתה עקב מחסור במזון מן הצומח..

SilentMike

New member
אבל השימפנזה הננסית (בונבו) צמחונית

והיא קרובה יותר מאיתנו לשימפנזה. אז מי מהשתיים היא המומרת? בכל מקרה ניתן לומר שמשפחת קופי האדם ומשפחת האדם שצמחה ממנה מתנדנדת בין צמחונות לאכילת כל (אף אחד מבניה לא היה ככל הידוע לי אוכל בשר במלוא מובן המילה). השימפנזה, ההומו סאפיאנס, ההומו ארקטוס וההומו האביליס היו אוכלי כל. הבונבו, הגורילה ואולי גם מספר חברים בענף אוסטרלופיתקוס היו צמחונים.

SilentMike

New member
אבל באיזה קומונה כלב?

ההודעות שלך מסווגות, וזה לא כיף אם אי-אפשר להציץ.

כלב??

זה בקומונה "מכרסמים וחיות אחרות". בסוף לא ניסו לקטול אותי בקשר לזה. אבל החכמתי עוד קצת וזה יותר חשוב

Elfie

New member
במאמר האחרון

על הנושא שקראתי בידען, התשובה היא לפני 2.5 מיליון שנים, בעת התפצלות האוסטרלופיתקוס להומוניד הראשון. בכל מקרה, כיום אין סיבה מוצדקת לאכול בשר. זאת אולי לא אמת אבסולוטית, אבל בעידן הטכנולוגיה אתה יכול לשבוע ולא לפגוע בבריאות שלך.

Elfie

New member
../images/Emo5.gif מצפון חלש..

אדישות לסבלם של בעלי חיים שנגרם ע"י האדם וכל אחד מאיתנו לא מוצדקת מבחינה מוסרית. הרחבת המעגל המוסרי גם לפרה ולתרנגול מאוד מובנת ומתקבלת על הדעת, ולא סתם הגיחו גופים שדואגים לרווחתם ולזכויותהם. אפשר גם אחרת. אפשר לשמור על תזונה בריאה, טעימה ומשביעה גם בלי המצרך הזה, ולמעשה גם בלי ביצים וחלב. אז מה נשאר, לשנות הרגלי אכילה פוגעניים?

SilentMike

New member
לא, לא סתם.

ולא סתם צצו דתות מוזרות, ולא סתם אנשים מאמינים באסטרולוגיה, טארולוגיה, מלאכים, פיות ומה לא. הליך המחשבה האנושי עוצב ע"י האבולוציה כדי לחיות בשבטי ציד קטנים ושם לסייע בסקת מסקנות פשוטות במהירות ובפיתוח חיים חברתיים, והוא פשוט לא מותאם לחשיבה רציונלית בעולם המודרני. אז לאנשים באים כל מיני רעיונות מוזרים. אחד מהם הוא שבע"ח ראויים מאיזושהי סיבה לזכויות הנובעות מהמוסר. או במילים אחרות, סטייקים להמונים.

פותח שרשור חדש: למה צמחונו אינה

מוסרית. הנה 3 נימוקים בשביל הסיפתח, כל אחד מוזמן להוסיף: 1) פרות, כבשים, חזירים ותרנגולות עברו סלקציה שגורמת להם להיות מותאמים במיוחד למאכל אדם. אם לא נאכל אותם, נמנע מהם להגשים את יעודם בחיים. 2) לא יפה לאכול את האוכל של האוכל. 3) אבותי לא נאבקו כל הדרך לראש פירמידת המזון כדי שאני אוכל חסה, תוך זלזול בוטה במסורת אבותי.

Elfie

New member
והודעה כזו

היא דוגמא מצויינת להתמודדות עם המציאות הקיימת. אין כנו ציניות כדי לתת לגיטמציה למצב.

Wolverchenus

New member
זה לא רק ציני

זה גם נכון. יש לי ניבים ואני מתכוון להשתמש בהם!

SilentMike

New member
לא בטוח עד כמה התכוונת לרדת עלי.

אבל יצא לך מצחיק בכל מקרה. ביחוד 2 ו-3.

למה לרדת עלייך?

נראה לי שגם אתה לא מאמין בדת הצמחונית. בכל מקרה, אוסיף עוד נימוק רביעי: בהמות מאכל אינן יכולות לחיות בטבע. בחסות האדם הן חיות חיים ארוכים יותר ונוחים יותר מהחיה הממוצעת בטבע, ומתות מוות קל יותר. אם לא נאכל בשר, ייעלם הרציונל לגידולן- ולכן אכילת בשר מבטיחה חיים טובים יותר וארוכים יותר ליותר חיות. הפרה ממנה עשו את הסטייק שאכלתי היום צריכה להודות לי על שבזכותי היא זכתה לשנה- שנתיים של חיים במרעה לפני ששחטו אותה. נ.ב בניגוד לנימוקים הקודמים, זה שלי.

למעלה