שאלה...

שאלה...

יש פה אנשים שמתקשים באינטראקציות עם הסביבה? ואני לא מתכוונת ללהזמין את ראש נבחרת המעודדות לסקול פרום, אלא דברים הרבה יותר בסיסיים, כמו לשאול שאלות או להעיר לאנשים שאתם לא מספיק מכירים, לקרוא להם לשלום בספונטניות, לבקש/להציע עזרה וכד'. איך לדעתכם הסביבה מגיבה לזה/אליכם? האם אתם מנסים לשנות את התכונה הזו אצלכם? איך? וכיצד אתם מתגברים (באופן זמני) על הקושי?

הו. כל כך הרבה.

קשה לי ליצור קשר עם אנשים חדשים, כשאני לא בסביבה מוכרת, עם אנשים שאני מכיר. לפעמים קל לי אם אני לא מכיר אף אחד - אבל זה מאוד תלוי באנשים. תלוי במצב הרוח גם. אני לא רגיל למגע בין אנשים, אז גם חיבוקים קשים לי, ואני לא חושב שיש מישהו שיודע יותר טוב ממך כמה אני לא יודע לחבק
בכיתה י' הייתי נהיה אדום כשהייתי מדבר עם מישהי, או מישהו זר אפילו כשהייתי עונה על שאלה שהמורה שואלת בשיעור היה נוראי מקווה שאחרים השתנו יותר ממני הדרך היחידה להשתנות היא לנסות, ולרצות אני די ויתרתי..

פילפולה

New member
אני מטבעי טיפוס חברתי..

ויש לי די הרבה חברים [ככה זה כשאת לומדת בכיתה של חנונים-הפק"צות הן המנודות]. וגם כשאני בחוץ אין לי בעיה עם זה. אני בחורה מוחצנת.אבל לא תמיד זה היה ככה. החלטתי שאני משתנה והשתנתי. אגב, מצטערת אם דרכתי על כמה יבלות. פיל

Ziga

New member
לי דווקא אין יותר מדי בעיה

עם אינטרקציה חברתית, סך הכל. לפעמים אני אפילו די קרצייתי בקטע הזה, כשהבנתי את זה התחלתי למנוע מעצמי ליצור קשרים, אבל בזמן האחרון אני די משתחרר מזה. אבל אני מתנהג די.. אממ.. מוזר, לרוב, כי סך הכל, לא ממש אכפת לי מהדעה של רוב האדיוטים שבבית הספר שלי, למשל, אז אני מתנהג איך שנוח לי. בהתחלה זה עורר מעט תשומת לב, אבל עכשיו כבר התרגלו לזה, ומתעלמים ממני כרגיל. זה נחמד לי, ואני לא ממש רואה סיבה לשנות את זה, זה מושך אליי את האנשים שאני דווקא כן רוצה את חברתם, וזה נהדר.

אה..../images/Emo163.gif

לפני כמה ימים ראיתי אישה שבאמצע החנות נפלו לה כמה קופסאות של עוגיות בטעות, וניגשתי לעזור לה, כי אף מוכר/ת לא עזר לה. אחרי זה שאלתי את אחד המוכרים אם מישהו יעזור לה... לא יודעת מה איתכם, אבל לי הפריע לראות שהיא בלי עזרה.. [היא חשבה שאני עובדת שם..
] וגם אין לי בעיה עם אנשים חדשים, יחסית.

EdisonGirl

New member
אין לי בעיה באינטרקציות חברתיות..

פעם הייתה לי, אבל התגברתי עליה. אני מסתדרת טוב עם אנשים, פותחת שיחה בקלות עם כל יצור. חברה של כו-לם. אבל מעדיפה להימצא בסביבה זרה מאשר בסביבת מכריי. ובכל זאת, המיומנויות החברתיות שלי לוקות בחסר. אני מרגישה שהקשר המצויין שאני מצליחה ליצור עם החברה הוא טיפטיפה מזוייף. אמנם אני לא מוותרת לרגע, וגם לא מעוניינת לוותר, על האינדיווידואל שלי ועושה בעיקר מה ש*אני* רוצה, אלא מה? במהותי אני טיפוס שכמעט לא מבטא רגשות (בגלל שאני בד"כ לא מרגישה יותר מידי), ולמדתי להקצין מעט את הרגשות בחברה, רק בגלל שזה סוג של ביטוי של תקשורת בין בני-אדם. ותאמינו לי- זה דורש לא מעט אנרגיות... בנוסף, אני אוהבת מאוד להיות לבד! זה המצב הטבעי שלי מבחינתי.. אחרי שהייה בסביבה חברתית, זה המצב שאני חוזרת אליו. ואם יורשה לי להתלהב קצת
, כבר יותר משנה ברציפות אני ברובו המוחלט של הזמן לבד..
וזה כ"כ כיף

אז איך בדיוק התגברת?

מזדהה בקשר לרגשות, רב הזמן אני אדישה אבל בגלל שאני בחברה אוטומטית אני מבטאת יותר ממה שבאמת יש בפנים. ומצד שני כשפתאום יש בי רגשות חזקים, כמו הנאה ממש גדולה מדברים קטנטנים וזניחים לכאורה, התפעלות או התעניינות גדולה במשהו, ההתנהגות של האנשים מסביב מלמדת אותי שזה לא יהיה נורמלי במיוחד לבטא את הרגשות האלה. ולהיות לבד זה באמת משהו שחייבים, לפחות לכמה שעות ביום, אחרת מתחרפנים. רק כשאת לבד אפשר להפסיק עם הלהטוט המסובך שנקרא "להתנהג בחברה", ובעיקר, יש שקט. אחח שקט
ואפשרות לחשוב עם עצמך בלי הפרעות.

EdisonGirl

New member
../images/Emo45.gif בדיוק כך!

את חוזרת הביתה בלילה מאירוע חברתי למשל, זורקת את עצמך איפושהו ו..פשוט נושמת לרווחה.. סוף סוף אפשר להיות טבעית. זה לא שאנחנו לא נהנות בחברת אנשים. בד"כ אנחנו כן, כי אנחנו יודעות להתאים את עצמנו למצב, אבל כשאנחנו חוזרות לבדידות וחשות הקלה, אנחנו מבינות כמה התאמצנו (מנטלית, כמובן).. ואני מזדהה איתך גם לגבי הבעת הרגשות שלנו כשאנחנו כבר חשות משהו בצורה חזקה.. את רוצה ממש לקפוץ ולהשתולל, ואת שוב צריכה להתאים את עצמך לנורמה, שמייצגת כביכול את השפיות. רק כשאת לבד, את יכולה להרשות לעצמך ביטוי רגשות אמיתי. אז את שואלת איך התגברתי? לא השתנתי בצורה כזו שאני אעדיף חברה מלהיות לבד. אני מאמינה שזה משהו שנולדתי איתו ולא ישתנה. חוצמיזה, אני לא סובלת ממנו (להפך, רק נהנית) ולכן אני גם לא רואה טעם לשנות את זה. חריג ככל שיהיה. מה שכן (
אזהרה! אני מתמצתת כמה שנים, אז..זה הולך להיות ארוך..
), בעבר הייתי ילדה חסרת ביטחון, חסרת הערכה עצמית, סגורה מאוד ומתבודדת (לא ההתבודדות הנעימה, אלא כזו שלא רציתי בה, כזו שגרמה לי להתרחק מהחברה- ולחברה להתרחק ממני..). רציתי מאוד להיות "מקובלת" בחברה אבל מובן שהחברה התרחקה ממני, כי מי אוהב להתחבר ל"עציצים"
?! כל זה נמשך עד כיתה ו'. היו לי עד אז חברות, כמובן, אבל בכלל לא הרבה (המניע של תלמידים בכיתה להתקרב אליי היה בעיקר הממתקים הטעימים שהיו לי והחפצים המיוחדים והנדירים שהשתמשתי בהם..
זה גם מה שהביא אותם לבוא אליי הבייתה [היה לי ארון ממתקים
]. מעבר לזה- כמעט כלום). למזלי, בכיתה ו' המחנכת שלי החליטה לנהל "מחברות קשר" עם תלמידים. רוב התלמידים לא השקיעו בקשר הזה אבל אני גיליתי אז את האהבה שלי לכתיבה, והתכתבתי איתה הרבה (המחברות עדיין שמורות אצלי..:)). המסר העיקרי שלקחתי מההתכתבויות איתה (שלא נראו בכלל כמו איזה טיפול פסיכולוגי או משו..
) הוא שאני שווה הרבה יותר ממה שאני מאמינה שאני שווה.. המורה הזו כל הזמן דאגה להתפעל מדברים שאני עושה ואומרת, וזה העלה לי מאוד את האגו. באותה תקופה החלטתי שמהיום אני משתנה! מהיום אני אהיה "אדיסון האמיתית" (השם האמיתי שמור במערכת..
). ככה קראתי לפרוייקט שלי. בדיעבד אני יודעת מה קרה- התחלתי להזניח את המחשבה על החברה ועל הניסיונות "להתקבל" בה, והתחלתי להשקיע יותר בעצמי. התמקדתי בבניית האישיות שלי וזנחתי לרגע את כל הנושא החברתי. מה שידעתי אז זה שאני רוצה להתגבר על חוסר הביטחון העצמי. את התהליך הזה עברתי דווקא במודע. ציינתי לשבח כל התקדמות קטנה שלי, חיזקתי חיובית את עצמי על כל אומץ שהיה בי לדבר מול כל הכיתה, לבקש משהו או לפנות לתלמיד שלא העזתי לפנות אליו קודם, דירבנתי את עצמי לעשות עוד ועוד דברים, כשאני מאמינה שהביטחון שלי מתחזק מרגע לרגע. בינתיים הסתיימה כיתה ו' ולקראת חטיבת הביניים תלמידים החלו לרצות להתקרב אליי. כמובן שלא עשיתי שום דבר מיוחד כדי לגרום לזה.. חודש לאחר מכן הייתי כבר אחת מהחבר'ה. כן כן, מה"מקובלים".. מכאן ועד רכישת הכישורים המתאימים ליצירת אינטרקציות עם החברה הדרך קצרה.. גם כ"מקובלת" נתפסתי בעיני חבריי כ"מוזרה". הרי לא ניסיתי להיות משהו שאני לא. הייתי פשוט חנונית מקובלת, עם כל הקונפליקט שבזה..
זה סיפור ההתגברות שלי.. ...ועכשיו כולם ביחד: "אנחנו אוהבים אותך, אדיסון"..
כן, כן, אוהבת אתכם בחזרה וכל זה.. חחח

demoloc

New member
../images/Emo45.gif

היו פעם הרבה יותר , היום זה בעיקר רתיעה ממגע , אני לעולם לא יוזם מגע
בנוסף לבעיות פשוטות של רקימת קשרים (הכרה חד פעמית אין לי בעיה , ליצור משהו זה דורש יותר מנוסחא קבועה ואותם משפטים בדיוק).

רוב בני האדם אוהבים מגע

אנחנו יצורים חברתיים וכמובן שיש סוגי מגע שגם אני אוהב אבל יש מגע, ויש מגע
מקנא בך.

demoloc

New member
לא ציינתי שאני לא אוהב

יש אנשים מסויימים (בודדים אמנם) שחיבוק מהם חשוב מאוד עבורי , אבל אני לא יוזם מגע פשוט
ולהיות חלק מהמון מתחכך ומגע מאנשים שהשלום שלהם זה חיבוק...מרגיש מאוד לא טבעי

UnderTown

New member
אני לא מאמין שאתה כאן

גם זיידמן, גם דימולוק, וגם ג'אגר. קיצר, לשנות את השם של הפורום הזה ל"פליטי הומור שחור".

הו כן../images/Emo131.gif סיפור חיי>___< נורא קשה לי פשוט לבוא למישהו ולנסות להתיידד איתו,אלא אם כן הוא בכיתה שלי או סתם נראה ידידותי...בגלל זה אני גם אף פעם לא מתחילה עם בנים... פעם הייתי עם חברה שלי בהופעה והיה שם איש עם חולצה מגניבה לגמרי,ושאמרתי את זה לחברה היא הפצירה בי ללכת לשאול אותו מאיפה היא,אבל לא היה לי אומץ... אני מניחה שאנשים פשוט מגיבים באותה דרל-מתעלמים מקיומי באזור. ברור שאני רוצה לשנות את התכונה הזאת,אבל זה תמיד נגמר רע(לא מתייחסים אלי,מזלזלים בי וכו')וזה נ-ו-ר-א ממרמר.

אה ועוד משהו../images/Emo131.gif יש לי נטייה להחצין נורא את ההתנהגות שלי שאני עם אנשים שלא מכירים אותי ואין סיכוי שאני אראה בזמן הקרוב,במפגשי פורומים למשל... אני לא יודעת למה,אבל זה נורא קל לי להיפתח ליד אנשים שלא יודעים מי אני ולא יצחקו עלי ברחוב אחר כך...לרוב אני חוזרת ממפגשים וכאלה במצב רוח כיאלו עשיתי לעצמי פאדיחות כל אחרי הצהריים,ואז אני חוששת להגיע לעוד מפגש.מתסכל.

קצת

קשה לי לגשת לאנשים שאני לא מכיר- אבל עם חברים שלי ובאווירה טובה אני נפתח ומדבר.מבחינת מגע- תלוי באדם ובסיטואציה.

nikita j y

New member
../images/Emo80.gifאני אהיה מנודה, כמו תמיד.

לשבת בצד זה כיף כיף כיף!

למעלה