שאלה...

PieOMy

New member
תלות בעזרים חיצוניים זה בהחלט...

(תפוז יא נבלות, פרגנו לנו בבקשה יותר מקום בכותרת) תלות בעזרים חיצוניים זה בהחלט מצב שלא מומלץ להגיע אליו. אבל שימוש באחד כזה כדי להפוך את החיים לקלים יותר הוא חיובי בעייני. את תיארת מצב מאוד קיצוני של נכות בה האלכוהול והסמים משמשים כקביים, אבל אני מתאר מצב בו אם שתיתי קצת,אז אני מסוגל לנהל שיחה קולחת ומעניינת יותר, בלי שהחוסר ביטחון יציק לי בראש וימנע ממני לפתוח בשיחה מלכתחילה (ואני לא מדבר פה על מצב של שיכרות). בקשר לאמצעים הפסיכולוגיים, אז אני מסכים עם זה שאנשים פונים לסמים בגלל שאין להם מספיק כלים פנימיים להתמודד עם הבעיות. אבל בתכלס, מה יותר נגיש?

EdisonGirl

New member
אתה מתכוון- מה יותר קל..

ההתגברות הפסיכולוגית היא הרבה יותר מורכבת, ונמשכת זמן רב יותר, כשבמהלכה חווים גם רגשות של ייאוש ורגשות שליליים אחרים. בסמים הכל הרבה יותר פשוט- אתה עצוב? רוצה לברוח מהמציאות לרגע? רוצה שמחה אמיתית לכמה שניות? קח טריפ. זה ירגיע אותך כמעט מיד. אבל- זה הרי לא יפתור את הבעיה
ושלא נדבר על הנזקים הפיזיולוגיים ה*בלתי הפיכים* שזה יגרום לך.. אתה צודק. באמת תארתי את הדברים על הצד הקיצוני יותר שלהם.. אדם יכול כל חייו להיעזר בכמות קטנה של אלכוהול רק כדי לשפר את ה"ביצועים" החברתיים שלו וזה לא יפריע לו יותר מידי ביומיום. הוא גם לא יזדקק כל רגע לאלכוהול, אלא רק במצבים שתיארת. אין בעיה. רק חשוב רגע- האם יש משהו שהיית מאוד רוצה לעשות ואתה נמנע ממנו רק בגלל טיב הכישורים החברתיים שלך? רק בגלל הקושי שלך לזרום בתקשורת עם אנשים? אם כן- זה הזמן לזנוח לחלוטין את ה"טיפול" בעזרת האלכוהול והתחיל לטפל באמת, עם כל מה שכרוך בזה. נכון, זה הרבה יותר מורכב, אבל זה גם הרבה יותר מספק בסופו של דבר, וזה פותר את הבעיה לנצח. הפעם הבאה שתשתה אלכוהול תהיה רק בשביל הכיף...

PieOMy

New member
ושוב את מגזימה וגם צודקת

לא כל סם גורם לנזקים פזיולוגיים בלתי הפיכים- אני מתעקש להפריד בין סמים קלים (אלכוהול, חשיש, גראס) וקשים (אקסטות, קוק, הרואין...). הקשים שאכן גורמים לנזקים רציניים, הם דווקא אלה שלא מקובל להעזר בהם כדי לדלג מעל מכשולים. מי שמזריק לעצמו כבר צריך יותר מפסיכולוג. אבל אני כן מסכים שיצירת תלות והתמכרות היא נזק בפני עצמו. להתרגל להשתמש בX כדי להיות מסוגל לעשות Y או להרגיש Z, זה מצב רע. הרגע גם קלטתי את האבסורד שבעובדה שהיום אם אני אלך לפסיכולוג החברה תסתכל עלי במבט עקום, אבל כולם יצחקו בחביבות כשאקיא אחרי יותר מדי עראק... לטפל בבעיות מבפנים זה עדיף, אבל פחות נגיש, וכמו שאמרת זה חתיכת רכבת הרים רגשית. מה גם שאם כבר מצאנו נוסחה שעובדת (ביישן? שתה ייןP-:), אז לך תשכנע את עצמך שזה רע. ולמזלי אלכוהול עכשיו זה רק לכיף, את השיחות נטשתי.(-:

EdisonGirl

New member
אתה צודק..

ובכל זאת, גם סמים קלים גורמים לנזקים. בד"כ זמניים, אך בשילוב לא מוצלח של אישיות או של חומר, הם עלולים לגרום לנזק אמיתי. זו הסיבה שאני מעדיפה להכליל ולומר ש"סמים מזיקים". ורק אח"כ להתעסק במה שלא (אם זה רלוונטי)..
אני כ"כ מסכימה איתך בקטע החברתי-תרבותי.. הנורמות החברתיות שלנו קצת מעוותות..
וזה אחד ההסברים הטובים יותר למצב המעוות שלנו היום
.. אני לא אומרת שהנוסחה הזו (ביישן? שתה יין
) רעה בפני עצמה. היא רעה רק אם נגרם לך מזה איזשהו נזק עקיף כלשהו. אם היא פוטרת אותך מהתמודדות עם הבעיה, כשהבעיה הזו מפריעה לך בחייך. במקרה כזה האדם לא צריך להתאמץ יותר מידי לשכנע את עצמו. הוא פשוט צריך להתייחס באכפתיות לחייו, לחשוב לטווח הרחוק, ולומר: "השימוש באלכוהול לפתירה זמנית של הבעיה מונע ממני התמודדות אמיתית ומפריע לי בחיי, ולכן עליי להפסיק לאלתר את התלות הזו". התמכרות לסמים קלים, אגב, עלולה לגרום לך "לשכוח" להגיד דברים כאלה לעצמך.. דבר שעלול לגרום להידרדרות, כמובן.. :)

PieOMy

New member
אוף איתך

אני מסכים, אז אין לי יותר מדי מה לכתוב ואני אשאר משועמם. :)

ד"א- תיקון

אלכוהול מוגדר כסם קשה(הוא ממכר פיזיולוגית), אבל הוא מקובל חברתית בכזו רמה רחבה שאי אפשר(מעשית) לאסור אותו.

PieOMy

New member
מקבל את התיקון

והאמת שתמיד הרגשתי ואמרתי שאלכוהול מזיק הרבה יותר מחשיש.

juggernaut

New member
אה...

וואלה לא ביטחון זה אחד הדברים היותר חזקים אצלי. בפורום לא קולטים את זה אבל אני משדר המון ביטחון)ואמרו לי את זה יותר מפעם אחת) לא חושב שיש מישהו שמרגיש לא בנוח או תקוע כשאני שם...יש לי יכולת לגרום לכולם להרגיש רצויים ולא קורה שאין זרימה בשיחה או משהו כזה. רק במקרים ממש קיצוניים או שהאדם שהשיחה תקועה איתו הוא מישהו מיוחד.(מדי פעם יש לי קטע כזה...עם אף אחד לא משנה מתי - אני אחלה. אבל לפעמים כשיש מישהו שחשוב לי(וכנראה שבד"כ זאת מישהי) אני מסתכל על השיחה בצורה אחרת..וזה ממש חשוב לי שהכל יזרום...ולכן לפעמים זה לא זורם
)

ailag

New member
כן ולא

"כן" - הייתי ככה. קרוב לודאי שאני עדיין ככה אם תשימי אותי בחברה דומה לזו של התיכון שלי. באופן כללי, הרבה פעמים חנונים הם חסרי יכולות חברתיות מסוימות, בין אם בגלל שהם חנונים (ולכן אותם מעניין לדבר על מתמטיקה ואת הילדים האחרים בכיתה מעניין לבעוט במי שמדבר על מתמטיקה. ככה לא לומדים כישורים חברתיים. אגב, שימי לב שלא דרשתי שהחנון יהיה חכם, רק שיתעניין..) ובין אם הם נדחקים לחנוניות בגלל חוסר הכישורים החברתיים - לא משחקים כדורגל עם כולם ולכן קוראים ספרים וצופים במדע בדיוני. נראה לי שאני גם וגם. "לא" - כי בשלב מסוים (אצלי זה היה גיל 18-19) חנונים אחרים נורא נגישים. במצב כזה לכולכם אין יותר מדי כישורים חברתיים (למרות שלא צריך להגזים עם זה - בכל זאת גם לחנונים לא נעים להיות עם מישהו שלא יודע להתנהג) אז גם לומדים אותם, גם לומדים ספציפית כישורים שמתאימים לחברת אנשים שדומים לך וגם זה לא כזה נורא אם מפשלים.

Deep1

New member
אנשים

אף פעם לא ממש הסתדרתי עם בני אדם (לא מסתדר ולא אוהב אינטרקציות קבוצתיות)

למעלה