שאלה..

אישעם

New member
נו נגיד, אז איך זה מצדיק

את החיים בכלובי סוללה ? התעללות ועינויים, מרגע היוולדם, מוצדקת בשם הדת ? איך כל זה קשור לתעשית הבשר ? "לא יחסום שור בדישו"

sapirzor

New member
לא על זה הדיון

הדיון אינו על התעללות ועינויים. הדיון הוא על מדוע הותר לאכול חיות רק לאחר המבול.

אישעם

New member
גם מותר לסקול באבנים

הדיון הוא לא על המבול. הדיון הוא על למה לאכול בע"ח מלכתחילה. איך קוראים למי שהורג כשהוא לא חייב ? על זה הדיון.

אישעם

New member
קראתי

"למה יש אישור לאכול יצור חי" הדיון הוא על אכילת בע"ח ועל המוסריות שבזה.

פלגיה

New member
התעללות בבעלי חיים לא מוצדקת בדת

להיפך יש את המושג "צער בעלי חיים". בו נכלל למשל האיסור לחרוש בשור ובחמור יחד (קצב העבודה השונה גורם סבל לחמור) והאיסור "לחסום שור בדחשו" - כלומר להעביד אותו בדיש בעוד פיו חסום והוא לא יכול לאכול מהתבואה שהוא דש.

אישעם

New member
אז למה את מממנת את תעשית הבשר?

הרי שאת מסכימה שהיא מנוגדת לתורה. זה לא בשר שצדו בשדה. אלה הן חיות שהתעללו בהן מרגע היוולדם. גרמו להם מחלות ויסורים. ה"בשר" שאת אוכלת הוא מחלה אצל החיות. אוכלי בשר הם אוכלי נבלות עם מחלות. הם לא ציידים.

פלגיה

New member
איך לא לממן את תעשיית הבשר?

אני מסכימה שזה בעייתי מאוד. חלק מיצור הבשר למזון גורם הרבה סבל לבעלי חיים. זה בהחלט לא מה שהיה פעם כאשר אדם היה יוצא לצוד עבור משפחתו. היצור של כבד אווז ושל עגל חלב (אם נביא שתי דוגמאות קיצוניות) הוא פסול בעיני, ואני לא נוגעת בהם. בגלל בעיות בגידולי העופות (כול מתן הורמונים ואנטיביוטיקה) העוף כבר לא בריא. מה אני עושה? כבר אמרתי - המטבח אצלי צמחוני. (למרות שעדין הוא נקרא "מטבח" וכולל את הקונוטציות לאכילת בשר) זה לא קשור בכלל לכך שלדעתי מדרגת האדם גבוהה ממדרגת החיות (דווקא בגלל שהוא יכול להיות מרושע ואכזר, והחיות לא), ולכך שאני מסרבת לקרוא להריגת חיות בשם "רצח".

אישעם

New member
סבבה

כשאת אומרת אדם את מתכוונת גם לערבים ? גזע עמלק ? ולשאר העמים ? למה אני שואל ?! כי לפי היהדות אנחנו העם הניבחר, גזע עליון. היהדות גזענית כלפי לא יהודים. וכפי שאת רואה בארצנו הקטנטונת, אתיופים לא בדיוק זוכים לשוויון זכויות במעמדם. לכן אני טוען שמי שרואה את עצמו נעלה (בעיקר מתוך סיבה שקשורה ליהדות) על בע"ח אחרים, הוא בהכרח גם גיזען כלפי אנשים (שוב, בעיקר כשהסיבה מנומקת בהסברים על יהדות).

פלגיה

New member
אדם - כולל כל אדם

למרות שיש דרגה נפרדת ליהודים. למה זו לא גזענות? משתי סיבות: אחת שאני כאדם מחוייב יותר מחיה, ואני כיהודיה מחוייבת יותר מאשר אדם שאינו יהודי (גוי שמקיים 7 מצוות בני נוח נוחל עולם הבא. לא צריך תרי"ג מצוות). הסיבה השניה היא שניתן להפוך להיות יהודי. שני בדברים האלה שונים מהותית מהתורה הארית המובאת כדוגמה קלאסית לתורה גזענית. ולגבי היחס ליהודים יוצאי אתיופיה - יש להבדיל בין גישה עקרונית לבין מה שקורה למעשה. למעשה שונאים אתיופים. זה נכון, גם רוסים, וגם מרוקאים, וגם מתנחלים, וגם חרדים, וגם ערבים. למעשה גם נהרגים אנשים בתאונות דרכים (בעיני זה רצח). זה לא אומר שזה מה שצריך להיות. ומדהים אותי שאף על פי שאני כזאת גזענית סתומה אתה ממשיך לדבר איתי.

אישעם

New member
"למרות שיש דרגה נפרדת ליהודים"

הוא שאמרתי. חוסר שיוויון בזכויות (לא בערך בערך החיים, כי מביניין בוער אני אציל קודם תינוק ורק אח"כ כלבלב), הוא בהכרח גזענות, בעיקר מסיבות של יהדות. אני ממשיך לדבר איתך כי גם אני מאמין בבני אדם ובחזון אחרית הימים.

למעלה