שאלה..

One Echoe

New member
אני יודע שזה לא נימוק מוסרי.

בכוונה הבאתי כאן נימוק בריאותי כי ראיתי שהיו כן כמה סטיגמות על צמחונות, כרגיל. סטיגמות לא נכונות. ברור שהנימוק הבריאותי הוא שולי, פשוט לא רציתי לפתוח כאן בכלל דיון על מוסר.

פלגיה

New member
הדיון כאן התחיל מדיון מוסרי

דיון בריאותי מקומו בפורום תזונה. לדיון מוסרי יש קשר (כלשהו) לתנ"ך, ולכן מקומו כאן. הרבה פעמים הדברים גם נקשרים זה בזה, וזה מהניסיון שלי. אני ממעטת באכילת בשר. למה? כי מגעיל אותי לבשל אותו, כי בהיותי שומרת כשרות נוח הרבה יותר לא לאכול בשר (יש הטוענים שזוהי הסיבה לדיני הכשרות המגבילים), כי בעלי וכל משפחתו מצחוניים, וכי אוכל לא בשרי טעים לי יותר. עם השנים אני רואה שבאמת קשה לי יותר ויותר עם אכילת בשר, ובעיקר עם תעשיית המזון הבשרי.ושבאמת אני נוטה יותר לכיוון אמפטיה לכל בעלי החיים. ואז מגיעים כמה טבעונים פנאטיים שמדברים על "רצח" תרנגולות, ומאשימים אותי שאני היטלר.ואז אני רואה שלא תמיד החמלה לבעלי חיים היא חמלה לכל חי. יש כאלה שאצלם החמלה לבעלי חיים באה בד בבד עם שנאה לבני אדם. הם עושים לי חשק לאיזה סטייק טוב.

אישעם

New member
אויי כל כך פגעת בנו עכשיו עם הסטייק

ממש אין סיכוי שתגיעו לגן עדן כשתצטרכו להסביר למה ביצעתם השמדות מיותרות. שנאה לבני אדם ? כמו לספר על סטייקים לצמחוניים ? את זו שאשמה בשנאת חינם. להרוג חיות תמימות שלא הזיקו לך, יש יותר שינאת חינם מזה ? ואת זו שהזכרת כרגע את היטלר. אז בוא ותספרי לי את ההבדלים. את מרגישה עליונה עליהם.. את שורפת את גופותהם. את מממנת את רצחית הצאצאים מול עייני אימאותהם. את מממנת את החזקתם במחנות ריכוז. קדימה ספרי לי את ההבדלים.

פלגיה

New member
לא אני הראשונה שהזכרתי את היטלר

ואני לא צריכה שתנקז את כל שנאתך אלי. את ההשוואה להיטלר ביצעו פעילי זב"ח. אתה רק ממשיך עם זה. ברגע שתפסיק לדבר על מחנות ריכוז, אשמח להמשיך את הדיון. בינתיים הדיון חרג ממסגרתו, ממקומו (תזכורת: זה פורום תנ"ך) ומגבול הטעם הטוב.

אישעם

New member
אין בעיה, רק תפנימי שאת לא מסוגלת

להסביר את ההבדלים בין זה לתעשית הבשר. זה כבר אומר הכל על מוסר האדם.

arandiera

New member
סליחה, פלגיה, פעם אחרונה

אני יודעת שזה לגמרי "אוף" (מזכיר לי, עוף...), אבל אני לא מצליחה להתאפק. אני אספר לך מה ההבדלים. זה כמו ההבדל בין נמר שהורג זברה לאדם שהורג אדם. או שאתה גם מתנגד לציד בעלי חיים על ידי בעלי חיים אחרים? קוראים לזה שרשרת מזון, בן אדם. ואל תבוא לכאן עם הטענה ש"הם באמת צריכים את זה". לפחות לא עד שתלך לג'ונגל ותוכיח: א. שבלי בשר הם מתים (כמדומני יש בעלי חיים שניזונים גם מצמחים וגם מבעלי חיים אחרים,ובכל זאת אוכלים בעלי חיים). ב. שזה לא טעים להם בטירוף. ג. שכשהאריה שבע הוא מפסיק לאכול. הכלבה המקסימה שלי, בכל אופן (אולי באמת אני צריכה לחייב אותה להיות צמחונית???) אוכלת הרבה בשר, בלי חשבון, והרבה יותר ממה שהיא צריכה. אז כן, מבחינת הטבע, מבחינת שרשרת המזון הטבעית אנחנו אכן עליונים. צר לי. כל זה כמובן רק מצדיק אכילה שלהם ולא הכנה תעשייתית, תוך התעללות. זה כבר נושא אחר לחלוטין. לעומת זאת גברים לא עליונים על נשים מבחינת שרשרת המזון, ונאצים לא עליונים על יהודים מבחינת שרשרת המזון. אם אתה לא מצליח לראות את ההבדל, אני מוותרת. גם אתה מבין שהאדם הוא עוד בעל חיים. וככה זה, יש בעלי חיים שניזונים רק מצמחים ויש בעלי חיים שניזונים גם מבשר, העובדה שיש בבשר מרכיבים תזונתיים שחשובים מאד לאדם (גם אם לא הכרחיים) היא עצמה ראייה שמבחינה טבעית כחלק משרשרת המזון כך זה אמור לעבוד. זה לא רצח לשם הנאה, זה ציד לשם תזונה. ככה העולם עובד. ואתה באמת חושב שלחיות יש רגשות כמו לבני אדם? ושאפשר להסביר להם דברים ככה שהם יבינו? אז למה הכלבה שלי לא מבינה שאסור לנבוח על אנשים שבאים אלינו הביתה? (אולי בגלל שאני נותנת לה בשר וזה מטמטם לה את המוח). העולם הוא כזה, קרניברי. מי שמסוגל להתעלות מעל זה - נהדר, שיעשה זאת. אני מתעלה מעל זה. מי שלא מתעלה מעל זה הוא לא רוצח. הוא אנושי!!!!

אישעם

New member
כמה שטויות בהודעה אחת

את נמצאת בשרשרת המזון ? איךזה ? את רצה אחרי פרות ונושכת אותן למוות ? הרי את מיצרת את המזון לעצמך, מה טבעי בזה ? את לא נמצאת בשרשרת המזון מסיבה אחת פשוטה, את לא חייבת להרוג ולאכול בע"ח, כל המרכיבים שאת צריכה קיימים בצורה שאינה בע"ח. זה בהכרח מוכיח שאת לא בשרשרת המזון. האריה באמת נמצא בשרשרת ואכן הוא הורג כי הוא חייב ומפסיק כשהוא שבע, אבל את לא חייבת לממן רצח. איזה מרכיבים תזונתיים בבשר ? שומן? אנטיביוטיקה ? סטרואידים וכימיקלים ? את אוכלת נבלות עם מחלות, בגלל זה האנטיביותיקה. את נהנת ממחלות בצורת שומנים שנגרמו להם בגלל שלא נותנים להם לזוז , כדי שיעלו במשקל ויגדלו שומן. לפחות אל תשקרי, את לא צדה ולא בטיח, כרטיס אשראי בסופרמרקט לא נחשב לציד. ואת לא חייבת לממן רצח כי יש פאסטה וטבעול ועוד 1000 דברים. מסקנה: זה רצח לשם הנאה זדונית וסדיסטית, יותר מזה הסדיזם נמצא גם בתעשית הבשר שאת מימנת כך שכל החיים של בע"ח בתעשיה הם סאדיזם אחד גדול., החל מרגע היוולדם ועד לצלחת. אם את חושבת שאת יצור נעלה אז בהכרח את גם גיזענית. זה בדיוק המחשבות שאחרים חשבו על יהודים. למה את נעלה ? בגלל המח ? את אוכלת ילדים מפגרים ? גם הם פחות חכמים. אולי גם מותר להתעלל בהם אם מח זו האינדיקציה.

arandiera

New member
אישעם בזאת אנחנו מסיימים את הדיון

1. או שאדם הוא בעל חיים או שלא. אם הוא בעל חיים אז הוא חלק משרשרת המזון, כמו כל בעלי החיים והצומחים. הדרך בה הוא משיג את המזון שלו היא לגיטימית כמו כל דרך (זה יפה שהברדלס מהיר יותר מהזברה ולכן יכול לצוד אותה והיא לא, זה יפה ככה שעטלפים מסוגלים לקלוט בעזרת גלי קול היכן נמצאים בעלי חיים ולצוד אותם, למה הם לא צמחוניים כמו עטלפי הפירות? ממש לא יפה. לכל בעל חיים השיטה שלו. שלנו מתוחכמת ולפעמים אכזרית יותר. על זה - שים לב, תקרא לאט ותפנים - אנחנו מסכימים. אני חושבת שהדרך בה בני האדם משיגים בשר לאכילה היא מאד בעייתית ויש לשנות אותה). אבל אני לא בטוחה שלרוץ אחרי זברה ולנשוך אותם למוות זה יותר מוסרי מלגדל אותם ברפתות ממוזגות, להאכיל אותן מדי יום ולהרוג אותם מוות מהיר וממועט כאבים (כזהו המוות בשחיטה כשרה למשל, ונראה לי שגם בשחיטה לא כשרה). 2. אם הוא לא בעל חיים, אז הוא כנראה נעלה על בעלי החיים, ואז הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. 3.בקיצור תהיה החלטי: או שאנחנו שווים לבעלי החיים ואז עלינו לנקוט באמות המידה שלהם. ואם זה כך הרי תעשיית הבשר היא רק מוסרית יותר. או שאנחנו לא שווים לבעלי החיים וצריכים לנקוט באמות מידה שלנו, וזו כבר טענה שנותנת לגיטימציה לאכילת בשר. 4. כבר אמרתי לך, בעלי חיים הורגים בעלי חיים אחרים גם כשהם יכולים להסתדר בלי זה. אריות אוכלים את גוריהם (לא לשם מזון), ואני חושדת בהם, לפי סרטי טבע, שהם אוכלים זברות לשובע, במובן המהנה של המילה. 5. אתה צודק בתעשיית הבשר יש כל כך הרבה בעיות, בין היתר מתן התרופות. אני חוזרת ואומרת (אתה בכלל מקשיב???) לו היינו חיים בעולם של "ציידים מלקטים", שבמסגרתו היינו הורגים רק את הבשר שאנחנו צריכים לאכול, באופן טבעי. אפשר שזה היה עדיף. 6. פסטה, טבעול, וכדומה. אני אנמית כבר כמה שנים טובות כיוון שאני צמחונית. נכון, הייתי יכולה לעבוד קשה להוציא כסף רב מאד ולשמור על תזונה בריאה מבלי לאכול בשר, אבל זה פשוט דורש ממני המון מאמץ. אני בוחרת לא להתאמץ ולא לאכול בשר ומשלמת מחיר. צמחונות דורשת מחיר כבד. 7. כמה שהטענה על ילדים מפגרים היא דמגוגית. מה עם הטענה על אכילת עוברים, או על אכילת גופות מתות של בני אדם. זה מוצלח באותה מידה. תשתמש בזה בוויכוח הבא. כדאי לך. אני חוזרת למה שאמרתי בהתחלה, או שאנחנו גזע שווה לבעלי החיים, ואז בדומה לרוב בעלי החיים אנחנו אוכלים בעלי חיים אחרים ולא את המין שלנו. ככה זה בטבע, אלוהים יודע למה, או דרווין. או שאנחנו גזע אחר, ואז אמות המידה האנושיות יאמרו שזה לגיטימי לאכול גזע אחר של בעלי חיים ולא את הגזע שלנו. רגע, המסקנה היא זהה. אין שום קשר בין אכילת בני אדם לאכילת בעלי חיים. ועכשיו תקרא לאט וברור: אני לא צדה כלום עם כרטיס האשראי שלי כיוון שאני לא אוכלת בשר. נימוס. בעיקר נימוס. תלמד לדבר עם אחרים, אני ממש מקווה שאתה לא מנהל ככה שיחות ביום יום, פנים אל פנים. אחרת ישארו לך חברים רק בצד הקיצוני של אנונימוס, (לדעתי גם בעלי חיים יודעים יפה מאד לזהות אישיות בעייתית).

אישעם

New member
בלי לקרא עדין את התוכן

רק לפי הנושא רואים את השתלטנות שלך, את הגישה המתנשאת של לקבוע דברים ולסגור דיונים. אני לא עובד בשבילך ואת לא בוס של אף אחד. מהגישה השתלטנית הזו באה לך ההתנשאות. זו כבר הוכחה שאת מרגישה מעל אחרים, מעל בני אדם, מה הפלא שאת מרגישה נעלה מעל לזנים אחרים. שורה תחתונה: למי שהורג כשהוא לא חייב, יש שם. ואף אחד לא מכריח אותך לכלום, גם לא לענות, ההתחמקות היא עוד כלי הנשק של אוכלי הבשר.

אישעם

New member
לעניין התוכן

1 השחיטה הכשרה היא הכי אכזרית שיש בעולם. לפעמים היא כוללת זרמי חשמל והתעללויות נוספות, למשל כשחיות רואות את הקודמת נשחטת מול עיינה (שוב זה מזכיר את השואה). אנחנו לא משתתפים בשרשרת המזון, יש טבעול ופאסטה ועוד, מילא אם חסרי מוסר היו משתתפים כטורפים ציידים אולי אולי זה היה קשור לשרשרת באיזה יער אפל. אבל אנחנו מגדלים לעצמנו שרשראות בתעשיות בשר ואת צדה אותם בסופר עם כרטיס אשראי. 2 גם מחשב הוא לא בעל חיים ונעלה עלייך, מה הקשר בכלל? האדם הוא בע"ח בהחלט ולא נעלה מעל כלום, אני יכול להתחיל ולהסביר לך גם שפיל נעלה על האדם מהרבה בחינות. 3 אין שום קשר בין אמות מידה לעליונות. אבל בואי נגיד שיש לרגע. הרי שהחיות יותר מוסריות מהאדם, הן לא רוצחות ללא סיבה שמחיבת את הקיום. והאדם יכול להתקיים בלי רצח, כך שאם כבר אז החיות יותר מוסריות. 4 את מדברת שטויות, למה לשקר ? אריה לא אוכל אריה, זו לא חיה קניבאלית כמו תנין למשל. אריה הורג גורים בגלל שהטבע יצר מצב שרק החזק ישרוד, בהנחה שהצאצאים יהיו יותר חזקים להורים חזקים. כשאריות כובשים שטח ומגרשים אריות אחרים הם הורגים את הגורים כדי שהלביאות יפסיקו להניק ויכנסו ליחום. שוב קיבלת סיבה הישרדותית ולא שקרים כמו שכתבת. קניבליזם בטבע גם הוא הישרדותי, תנינה שלא אכלה במשך זמן רב, בגלל הטלות ושמירה על הביצים, חייבת לאכול חלק מהוולדות כדי שיהיה לה כח להמשיך, יש חיות שאוכלות לעצמן את השיליה בשביל זה. שוב, זה הישרדותי, אם היא לא תעשה את זה אז מי יוביל את התנינים למים ? את ? גם פדופיליה היא צורך הישרדותי בטבע, יש חיה ביערות אנגליה(סוג של גארביל )שהנקבות הן אלימות וקטלניות, הזכר אונס את הוולדות וכשהן מגיעות לבגרות אז הריונן הופך לפעיל, שוב הישרדות. לאדם אין בעית הישרדות.

אישעם

New member
5 צודקת, כל דבר עדיף

אבל הכי עדיף לא לגרום לרצח מיותר בכלל. והרצח הוא מיותר כי לאדם יש אפשרויות רבות לתזונה, בעיקר בעולם מודרני. אנחנו חונקים את העולם והורסים אותו, החל מהכמויות האסטרונומיות של הגידולים להאכלת בע"ח במשקים וגם בהרביות מלאכותיות של בע"ח במשקים. 6 שקר, בטבעול יש את הפיתרונות לאנמיה. כאילו שאין אנאמים אוכלי בשר, מצחיקה. 7 תודה, אשתמש. אני לא צריך חברים שמשקרים לעצמם. חברים שלי מצדיקים אותי וממשיכים להיות חברים שלי( ולאכול בשר), השאלה היא אם אני חבר שלהם ? אם אני מכבד אותם ? תשובה: פחות ופחות בכל יום, בעיקר עם התרוים כמו שאת הבאת. שוב אני מסביר לך, בטבע אוכלים והורגים מסיבות הישרדותיות, רק האדם רוצח כשהו לא חייב כי הרי הוא לא בסכנה קיומית. הרג בטבע הוא צורך קיומי, אימוני ציד, טריטוריה, גם קאניבליזם בטבע הוא קיומי, גם פדופיליה וכו' רק אצל האדם יש רצח ללא שום סיבה מוצדקת (גם רצח של בני אדם לבני אדם) . רק לאדם קיימת תכונת אונס, פאדופיליה, חיפוש אחרי שיטות המתה המוניות ופצצות אטום. האדם הוא היצור היחידי מכל הבריאה שהוא לא מוסרי בעליל.

arandiera

New member
לא שתלטנות והתנשאות הביאו

אתי לקבוע שאני מסיימת את הדיון, אלא יאוש. ניסתי, ניסתי, התנסחתי מחדש, הייתי סבלנית, הצעתי עוד רעיונות. אתה ממשיך להתבטא באופן בלתי נסבל, לא נעים, לא מנומס, לא קשוב. אתה חוזר על אותן טענות. יגעתי. אמרת מה שיש לך לומר, חזרת על אותן טענות. השוות לשואה, הזכרת עוד פשעים אנושיים. הבנתי ממך שאתה לא מעריך אנשים שאוכלים בשר. בסדר. כנראה שאין לנו על מה לדון וזה לא יקדם אותנו. לכן אני סוגרת את הדיון, מצדי, לא בגלל שאני מתנשאת, בגלל שאני מתעייפת.

אישעם

New member
גם להתעייף גורם לרצח

לא רק אכילת בשר. גם מנהלת הפורום השוותה לשואה ולהיטלר וביוזמתה, בלי קשר לתוכן היא החליטה לצרך מידע על היטלר. אבל את לא מעירה לה על זה, מעניין למה ? ובכלל נתיחס לכך שהראתי לך את כל הטעויות והתפיסה השגויה שלך ? לא, למה להתיחס אם אין יכולת להצדיק רצח. דיון לא מנומס ? איך אמורים להגיד לאנשים שהם רוצחים ? יש שיטה מונמסת ? OK, תציעי לי למשל איך להסביר לאנס בופן מנומס, את הטעות שבדרכו. אני מבטיח לך שאני אאמץ את השיטה שתציעי וכך אעשה מעתה והלאה. לרגע שכחתי שאני מדבר עם מישהי שחושבת שפרווה היא רק בגד, מבלי לזכור שחיה הופשטה בעודה בחיים בשביל ה"בגד" שלך. אני לא מצפה אפילו שתביני את המילים האלה ואת המשמעות של רצח. זו את שצריכה לחיות עם עצמך, אני לא חי איתך. ואם אוכלי בשר שגורמים לרצח חושבים שהם יגיעו לגן עדן אחרי שמסבירים להם את הטעות, אני מאמין בחוזקה שהם לגמרי לא מבינים את משמעות הקיום תחת עייניו הפקוחות של אלוקים.

arandiera

New member
איך מדברים עם מישהו שלא מקשיב?

"גם מנהלת הפורום השוותה לשואה ולהיטלר וביוזמתה" - תקרא שוב את מה שהיא אמרה לך, היא עשתה זאת כי העובדה שאתה כתבת "מחנות ריכוז" היתה מבחינתה יוזמה שלך להשוות, היא הגיבה על השוואה שאתה עשית. אל תתמם ותאמר שהשימוש במילים מחנות ריכוז לא קשור לשואה. לכן אני לא מעירה לה על זה "איך אמורים להגיד לאנשים שהם רוצחים?", עצם ההחלטה שלך לקרוא לכל אוכלי הבשר - שזה רוב האנושות כמדומני, או לפחות רוב האנשים שחיים בישראל - רוצחים, זו בעיה בתור נקודת התחלה. יש לך השקפה יחודית לך ולאנשים שחושבים כמוך, השקפה שאתם מבססים על עמדות מסוימות וזה בסדר, אבל זו השקפה יוצאת דופן וקיצונית, שיוצאת מנקודת הנחה שבעלי החיים ובני האדם הם שווים, לא כולם חושבים כך, ועבור כולם רצח זו פגיעה בבני אדם, בעוד אכילת בעלי חיים זו אכילת בשר. מרגע שקבעת שאכילת בשר שוות ערך לרצח, לשואה, לאונס, ולשאר הפגיעות האנושיות, אכן אין לך דרך לומר את הדברים בנימוס. הנחת הבסיס שלך היא בעייתית מדי. "לרגע שכחתי שאני מדבר עם מישהי שחושבת שפרווה היא רק בגד, מבלי לזכור שחיה הופשטה בעודה בחיים בשביל ה"בגד" שלך" - צריך להיות מאד קיצוני כדי להסיק שאדם צמחוני, מתנגד לניסויים בעלי חיים, שנמנע מנעילת נעלי עור, שימוש בחגורות עור וכיו"ב יחשוב שזה בסדר ללבוש פרה. צריך להיות מאד לא קשוב, מאוד קיצוני ומאוד דמגוגי כדי לטעון את הדברים האלה. וכל כך למה, רק בגלל שאני חושבת שצמחונות והתנגדות לפגיעה בבעלי חיים לא צריכה לבוא עם העמדה המתנשאת, היהירה לפיה "רק אני יודע את האמת" ואם אני חושבת שקרניבריות זה רצח, אז כולם רוצחים ורק אני מוסרי, ורק לי אלוהים יתן גן עדן, ועכשיו מותר לי לומר לכולם דברים איומים ולדרוך על הרגשות שלהם, כי אני ראיתי את האור והם חיים בחושך. "זו את שצריכה לחיות עם עצמך, אני לא חי איתך" - וטוב שכך, בשביל שנינו. בוקר טוב, ושיהיו לך חיים נהדרים. א.

אישעם

New member
הנה , גם אני משקיע בך

2 דברים. דבר ראשון, על הפרווה את כתבת את הדברים האלה, שפרווה היא בגד ורכוש, זו חוסר רגישות מהדרגה הראשונה של אנשים בלי לב. דבר שני. דיברת על רוב ? יש יותר צמחוניים בעולם מאשר יהודים, אז אם הרוב קובע הרי שיהדות היא תנועה יותר קיצונית ומיעוט מאשר צמחוניות. מזל שהרוב לא קובע כלום, למרות שהיה בזמנו רוב מוחלט בגרמניה. מזל שהרוב לא קובע ואנחנו יכולים להמשיך להיות יהודים. לדרוך על הרגשות שלהם ? של מי ? של אלה שהורגים חיות בצורה מיותרת ? גם אם אין שיוויון אלוקים ישפוט את כל מי שהרג הרג מיותר. גם אם אין שיוויות הריעגה מיותרת היא רצח.

פלגיה

New member
אין בעיה arandiera

אני נהנית לקרוא את הדברים שאת כותבת, למרות שהקשר לתנ"ך כאן הוא מקרה. בכל אופן - את השרשור הזה אני לא אקפיץ (ואני גם לא בטוחה שכדאי לשמור אותו בשאלות הנפוצות. אבל בעצם אולי כן)

arandiera

New member
נראה לי שלא (לשמור בשאלות)

וממש לא צריך להקפיץ, אולי אפילו כדאי שיהיו כאן כמה אמירות שיעלמו אל תהום הנשיה של הפורום.

sapirzor

New member
תשובה

סליחה אם כבר ענו את התשובה הזו, פשוט אין לי סבלנות לקרוא את כל התשובות וניהלתי על כך דיון עם המורה שלי שנה שעברה. החיות מותרות לאכילה רק לאחר המבול כיוון שהן חייבות את חייהן לאדם, שכן הוא הצילן ממוות. אילולא נֹח היה אוסף את זוגות החיות לתיבה, הן היו מפסיקות להתרבות ולהתקיים. כך שעצם אכילתן היא בעצם תודתן לאדם.

פלגיה

New member
תודה רבה על התשובה

את מוזמנת להמשיך להיכנס לפורום

למעלה