אישעם בזאת אנחנו מסיימים את הדיון
1. או שאדם הוא בעל חיים או שלא. אם הוא בעל חיים אז הוא חלק משרשרת המזון, כמו כל בעלי החיים והצומחים. הדרך בה הוא משיג את המזון שלו היא לגיטימית כמו כל דרך (זה יפה שהברדלס מהיר יותר מהזברה ולכן יכול לצוד אותה והיא לא, זה יפה ככה שעטלפים מסוגלים לקלוט בעזרת גלי קול היכן נמצאים בעלי חיים ולצוד אותם, למה הם לא צמחוניים כמו עטלפי הפירות? ממש לא יפה. לכל בעל חיים השיטה שלו. שלנו מתוחכמת ולפעמים אכזרית יותר. על זה - שים לב, תקרא לאט ותפנים - אנחנו מסכימים. אני חושבת שהדרך בה בני האדם משיגים בשר לאכילה היא מאד בעייתית ויש לשנות אותה). אבל אני לא בטוחה שלרוץ אחרי זברה ולנשוך אותם למוות זה יותר מוסרי מלגדל אותם ברפתות ממוזגות, להאכיל אותן מדי יום ולהרוג אותם מוות מהיר וממועט כאבים (כזהו המוות בשחיטה כשרה למשל, ונראה לי שגם בשחיטה לא כשרה). 2. אם הוא לא בעל חיים, אז הוא כנראה נעלה על בעלי החיים, ואז הוא יכול לעשות מה שהוא רוצה. 3.בקיצור תהיה החלטי: או שאנחנו שווים לבעלי החיים ואז עלינו לנקוט באמות המידה שלהם. ואם זה כך הרי תעשיית הבשר היא רק מוסרית יותר. או שאנחנו לא שווים לבעלי החיים וצריכים לנקוט באמות מידה שלנו, וזו כבר טענה שנותנת לגיטימציה לאכילת בשר. 4. כבר אמרתי לך, בעלי חיים הורגים בעלי חיים אחרים גם כשהם יכולים להסתדר בלי זה. אריות אוכלים את גוריהם (לא לשם מזון), ואני חושדת בהם, לפי סרטי טבע, שהם אוכלים זברות לשובע, במובן המהנה של המילה. 5. אתה צודק בתעשיית הבשר יש כל כך הרבה בעיות, בין היתר מתן התרופות. אני חוזרת ואומרת (אתה בכלל מקשיב???) לו היינו חיים בעולם של "ציידים מלקטים", שבמסגרתו היינו הורגים רק את הבשר שאנחנו צריכים לאכול, באופן טבעי. אפשר שזה היה עדיף. 6. פסטה, טבעול, וכדומה. אני אנמית כבר כמה שנים טובות כיוון שאני צמחונית. נכון, הייתי יכולה לעבוד קשה להוציא כסף רב מאד ולשמור על תזונה בריאה מבלי לאכול בשר, אבל זה פשוט דורש ממני המון מאמץ. אני בוחרת לא להתאמץ ולא לאכול בשר ומשלמת מחיר. צמחונות דורשת מחיר כבד. 7. כמה שהטענה על ילדים מפגרים היא דמגוגית. מה עם הטענה על אכילת עוברים, או על אכילת גופות מתות של בני אדם. זה מוצלח באותה מידה. תשתמש בזה בוויכוח הבא. כדאי לך. אני חוזרת למה שאמרתי בהתחלה, או שאנחנו גזע שווה לבעלי החיים, ואז בדומה לרוב בעלי החיים אנחנו אוכלים בעלי חיים אחרים ולא את המין שלנו. ככה זה בטבע, אלוהים יודע למה, או דרווין. או שאנחנו גזע אחר, ואז אמות המידה האנושיות יאמרו שזה לגיטימי לאכול גזע אחר של בעלי חיים ולא את הגזע שלנו. רגע, המסקנה היא זהה. אין שום קשר בין אכילת בני אדם לאכילת בעלי חיים. ועכשיו תקרא לאט וברור: אני לא צדה כלום עם כרטיס האשראי שלי כיוון שאני לא אוכלת בשר. נימוס. בעיקר נימוס. תלמד לדבר עם אחרים, אני ממש מקווה שאתה לא מנהל ככה שיחות ביום יום, פנים אל פנים. אחרת ישארו לך חברים רק בצד הקיצוני של אנונימוס, (לדעתי גם בעלי חיים יודעים יפה מאד לזהות אישיות בעייתית).