שאלה..

arandiera

New member
השיפוט שלי נובע מהיכרות עם אנשים

דוגמאת אישעם. פגשתי כמה כאלה במציאות. התבאסתי. אני שמחה שיש אנשים אחרים שמגלים חשיבה אחרת. אגב, אני יודעת היטב שאנונימוס בכללה לא כזו, לכן היתי פעילה תקופה מסוימת, ולכן גם תרמתי את תרומתי. אני חושבת שהבעיה היא לא בתנועה אלא בחלק מהאנשים שלוקחים בה חלק (בדרך כלל אנשים צעירים במיוחד). אבל זה כבר לפורום זב"ח או משהו כזה.

אישעם

New member
מי אמר לך את זה ?

זה ככה נתפס בחברה החולנית שלנו, אבל זה לא נכון. הרי מה אוכלים אוכלי הבשר ? נבלות, גופות, בע"ח שהאדם יצר להם מחלות ואח"כ הוא אוכל מחלות מתובלות. כבד אווז זו מחלה קשה אצל האווז. השומנים שנוצרים בגלל שלא נותנים לחיות לזוז, אלה הם מחלות רשות, אדם שיצור כזה אחוז של שומן חייו קצרים. "אני מתנגדת להריגה ועינוי חיות שלא לצורך" מתי יש צורך ? אף פעם. את לא נמצאת באיום על הקיום שלך, כשחיה מאיימת על הקיום שלך זו הגנה עצמית. להריגה , כשיש אפשרות שלא להרוג קוראיפ רצח. אלא אם את חושבת שאת גזע עליון, עם ניבחר וכל השטויות האלה וגם אז אוכיח לך שזה בא מגזענות. ולא יהיה לך הסבר לעליונות שלך. בשביל "ליצר" פרווה צריכים להפשיט את החיה בעודה בחיים, ידעת את זה ? תסבירי לי את ההבדלים בין מעשי הנאצים ליחס האדם לחיות. מבט מראיה עצמנו כגזע עליון, מיתקני ריכוז, שריפת גופות ,הרעבות, עינויים במשך כל החיים, רציחה של צאצאים מול עיני אימהותהם ויש עוד מלא, זה יכול לקחת שעות. תסבירי לי את ההבדלים לשואה, אם את מסוגלת להצביע על כאלה ? אם את רואה את עצמך כגזע עליון ( מאוד עליוני להאמין בהוקוס פוקוס ובקוסם שבשמיים, במקום להאמין בעצמנו) אז נעבור להוכחות שראית האדם כגזע עליון היא גזענות, גם משם מגיעים למסקנת הרצח.

אישעם

New member
2 הודעות דומות נשלחו

הראשונה התעכבה במערכת. אז כתבתי עוד אחת כי חשבתי שהראשונה נבלעה.

פלגיה

New member
מוכר מאוד ../images/Emo4.gif

זה לא אני - זה תפוז. (במקרה כזה אפשר גם לשלוח לי מסר, ואני אדאג למחוק את ההודעה הכפולה)

TaZ girl 18

New member
חחחחחחחחחחחחח

ב-ס-ד-ר איש..כל אחד יחייה כאמונתו היא... את התורה לא אני המצאתי..יש ספר כזה אתה יודע..אם יצא לך פעם לקרוא בו בטעות מאז הבר מצווה (אם הייתה)..אתה מוזמן לדפדף ואם אף יעלה ביכולתך אז גם לקרוא בו:) שבוע טוב

אישעם

New member
את רואה מה הבשר עושה לך ?

פוגע לך במח וגורם לך לשפוט אנשים ולהמציא שטויות. למדתי בישיבה ואני יכול ללמד אותך על תנ"ך ויהדות. זה התשובות של מנצלי החיות, "חחחחחחח" ? "חחחחח " זו התשובה הטובה ביותר שמצאת ?

TaZ girl 18

New member
טעות בידך ../images/Emo70.gif

אכילת בשר היא לא בניגוד לדת ! הרי בתורה כתוב מה מותר לאכול ומה לא(איזו חיה).. אז זה מותר!!! ויפה שיש יהודים שחושבים שזה מנוגד...כל אחד בדעתו הוא

אישעם

New member
לא לא לא אצלך הטעות

זה נכתב באילוץ לאחר המבול. השיטפון כילה את כל הצמחיה ולא היה מה לאכול. וכך נולדה הטעות של אכילת בשר. כתוב בפירוש "לא יחסום שור בדישו" = אסור להתעלל. גם יש פסוקים בבראשית שמורים לאכול רק מהאדמה, יש כמה כאלה. ובשביל מה את מחפשת היגיון בתורה ? זה הגיוני בשבילך שיש קוסם גדול בשמיים שעשה הוקוס פוקוס ? מה יותר הגיוני ? מדע או קוסמים ? היהדות גם טוענת שאת יצור טמא ושאסור לגברים לגעת בך, גם בזה את מאמינה ?

פלגיה

New member
היהדות לא אומרת שנשים טמאות

יכולתי להגיב גם לשאר הדברים שאמרת אבל זו השטות הגדולה מכולם. איסור הנגיעה הוא שוה לנשים וגברים ואינו מדין טומאה (בין כך גם כל הגברים טמאים טומאת מת) אלא מדין הרחקה כדי לא לעבור על דיני עריות

אישעם

New member
מה פתאום

האישה טמאה בגלל המחזור שלה. בגלל שלא יודעים מתי יש לה מחזור אז אסור לגברים (שהם גזע עליון אם האישה נחותה ) לגעת בה. עובדה שגבר יכול לגעת בגבר (ללחוץ ידיים). ואישה לאישה. בדיקי בקיצור שולחן ערוך על איסור נגיעה בבנות. זו השטות הגדולה מכל ? מה עם האמונה בקוסם עליון ?

פלגיה

New member
המחשבה שמאמינים מאמינים בקוסם

עליון היא ילדותית. היא לא שטות. טומאת נידה היא טומאה לאכילת קודשים והטומאה עצמה חלשה יותר מטומאת מת, שזו הטומאה שבה כולם כולם טמאים היום. טומאה זו אילו היתה נוהגת היום היתה אוסרת לא רק מגע אלא גם ישיבה על אותו ספסל, או מעבר חפצים מיד ליד, או שהות תחת אותה קורת גג (כפי שנהגו יהודי אתיופיה עד ימינו אלה) האיסור הנוהג היום אינו מדין טומאה אלא מדין הרחקה שלא יעברו על איסורי עריות. האיסור חל על גברים (בנגיעה באישה) כפי שהוא חל על נשים (שאסור להן לגעת בגבר), מכאן לדבריך - הגבר נחות, וכתוצאה מכך האישה גזע עליון. טעיתי זו לא השטות הגדולה מכל. "גזע עליון" ו"גזע נחות" הם השטות הגדולה. ואני לא צריכה את "קיצור שולחן ערוך". השולחן ערוך עצמו מספיק לי.

אישעם

New member
העיקר שאת מסכימה שאין שיוויון

וזו גם הגישה של אוכלי החיות. הם רואים את עצמם נעלים יותר. ובקשר לטומאה, אנחנו יכולים להמשיך לנצח, אבל מה משנה הסיבה? העיקר שהטומאה קיימת ושזה גועלי להאמין שזו האמת שיועדה לנו.

פלגיה

New member
לא מסכימה שאין שיוויון

יש שיוויון בין גברים ונשים. אין שיוויון בין חיות לבני אדם.

One Echoe

New member
כמה עובדות,

לא קראתי את כל השרשור, אז אני רק אכתוב את העובדות למען אלו שזה מעניין אותם. -בשר אינו בריא לגוף בשל השומן הגבוה בו, הנתרן, הכולסטרול ובשל זה שלוקח לו בערך 3 ימים להתעכל בגוף, מה שגורם לתסיסה רצינית בגוף ולהרעלה. -לצמחוניים אין מחסור בB12, B12 נמצא בעוד מקומות מלבד בשר, הרי מאיפה הויטמין הזה הגיע לבעלי-החיים אם לא מהצומח? -תזונה צמחית היא התזונה הכי בריאה, אני ממליץ למי שמעוניין לדעת למה לקרוא את הספר " בריאות טבעית מה היא ". -אלוהים הרשה לבני ישראל לאכול בשר רק אחרי שרמתם המוסרית ירדה, ולא בגלל אינסטינקים כמו שנכתב למעלה. אין לבני האדם אינסטינקים לאכילת בשר, זה עניין של תרבות. אם ילד יגדל בלי אכילת בשר, הוא לא ירגיש שום צורך לאכול בשר. טעם, ואוכל, כמו לבוש או מסורת, זה עניין של תרבות ותו לא. -צמחונות- http://www.anonymous.org.il/veg.htm

דוד323

New member
תשובה סופית!!!

תכלית האדם ומהותו ומצבו השלם הוא בתור צמחוני. ועובדה שבהתחלה האדם הראשון ועוד עשר דורות אחריו היו צימחוניים ואז קראו שני דברים: 1. היה מבול ולכן הקב"ה התיר לנו לאכול את החיות, לתשובה מפורטת ויפה יותר עיינו בתחילת השירשור במה שאני כתבתי. 2. הקב"ה הבין שהאדם כרגע לא במצב המושלם שיכול להתקיים ללא אכילת החיות! כמו שהקב"ה ראה שהוא לא יכול לקיים את העולם במידת הדין (עיין רש"י על תחילת ספר בראשית) אלא בשילוב של מידת הרחמים והדין (יקוק מסמל את מידת הרחמים ואלוקים את מידת הדין) כי הוא הבין (במושגים ארציים) שהעולם לא יוכל להתקיים כך, הוא הבין (שוב, במושגים ארציים) שהעולם לא יוכל להתקיים ללא אכילת הבשר! ולכן הקב"ה התיר לנו לאכול את הבשר!!! ועל פי זה אפשר לענות גם לחלק השני של השאלה, מדוע באחרית הימים נהיה צימחוניים?? על זה כמובן תבוא התשובה שפשוט מאוד באחרית הימים נגיע למצב של שלמות האדם ושל צורת הוויתו המקורית ולכן לא נצטרך לאכול את הדבר החומרי הזה שנקרא "בשר" כי כמובן ניהיה בשיא שלמות הבריאה. שנכה להגיע לימות המשיח ולשלמות האדם! בשורות טובות דוד

אישעם

New member
באותה תקופה

גם היה מותר לסקול באבנים. למה את הסקילה הפסקת ?

One Echoe

New member
אני אשתדל לענות לך,

זה יהיה לי קשה, כי אני לא ממש מאמין באלוהים, אבל אני מודע לקווי הבסיס בתנ"ך, פחות או יותר. 1-אלוהים התיר לבני ישראל לאכול בעלי-חיים בגלל שרמתם המוסרית ירדה, ולא בגלל הסיבה שכתבת. 2-אלוהים שלך מושלם, הלא כן? נראה לך שאלוהים ברא את העולם בלי לדעת שבני האדם לא יוכלו להסתדר בלי לאכול בשר? עשית אכילת בשר כצורך קיומי. עד היום יש חברות צמחוניות בעולם, ותמיד היו. היו חלקים של האדם הקדמון שגם היו צמחוניים. הסיבה היחידה שאלוהים הרשה לבני ישראל לאכול בשר היא כי רמתם המוסרית ירדה. 3-באחרית הימים, כביכול, נהיה צמחוניים כי כביכול רמתינו המוסרית תעלה. כל האמור הנ"ל, לא מתיר הרג של בעלי-חיים תמימים. גם ע"פ היהדות אפשר להיות צמחוני, אני ממליץ בחום לכל אחד. אין לנו שום סיבה לגרום סבל, לחפים מפשע ולחלשים מאיתנו. גיל

arandiera

New member
את זה, למשל, הרבה יותר נעים לשמוע

תודה על הניסוח היפה, המנומס והעדין. (אני כבר השתכנעתי לגבי הצמחונות לפני איזה 12 שנים, וגם ככה אין לי מושג מה אלוהים רוצה מאתנו...)

פלגיה

New member
זה נימוק בריאותי

אבל לא נימוק מוסרי. (עם הנימוק הבריאותי אני מסכימה ברובו, ומנהלת בפועל מטבח צמחוני. עדיו אני לא מוכנה להשוות חיות לבני אדם, או הריגת חיות להריגת בני אדם. כתבתי על זה פעם באריכות רבה, וכמעט סקלו אותי באבנים פעילי זב"ח)

אישעם

New member
זה לא קשור להשוואה

את לא במצב של סכנת חיים קיומית. לכן אסור לך לגרום להרג מיותר. הרג מיותר של חיות הוא אסור גם לפי התורה. אין התעללות יותר גדולה מזה. אין שום סיבה שלך תהיה עליונות לגבי הקיום על כדור הארץ. הריגה היא הריגה ומכאן ההשואה. מי שהורג חיות למרות שהוא לא צריך להרוג (או לגרום למוות ) אז יש מילה שהמציאו במיוחד בשביל זה. כתוב בתורה "לא תרצח" לא כתוב לא תרצח רק בני אדם.

למעלה