שאלות לד"ר אבנר שיפטן

שאלה לד"ר אבנר שיפטן

באילו מקרים אתה ממליץ להזמין רופא מיילד ללידת בית במקום מיילדת? מה ההבדל לטעמך? ושאלה של בורות - האם המחיר שאתה גובה על לידת בית גבוה בצורה משמעותית ממחיר שגובה מיילדת? תודה!

תשובה לגבינת צאן

כל אחת צריכה לדעת לבחור לעצמה את המיילד/ת המתאימ/ה. אין הבדל משמעותי בין רופא למיילדת בלידת בית. לכל אחד יש את היתרונות שלו (לדוגמא רופא יותר מנוסה בתפירה אם יש צורך, מיילדת מנוסה בעיסויים וכו יותר). המחיר הכספי הוא אותו הדבר.

עינבלית

New member
לד"ר שיפטן../images/Emo51.gif

לפני כארבעה חודשים שוחחתי עימך טלפונית ורק מהשיחה קיבלתי המון אמון בעצמי וביכולתי ללדת ויב"ק. ילדתי כפי שרציתי (כמעט- בבי"ח ולא בבית) הרבה בזכות האמונה שנטעת בי. תודה מקרב לב!

סטיוויה

New member
שאלה לד'ר שיפטן-לידת ויב'ק בבית

שלום ותודה על ההיענות להתארח ולענות על שאלותינו. אשמח לשמוע דעתך לגבי לידת ויב'ק בבית. האם יש מרחק מקסימלי מבי'ח שעליו אתה ממליץ? האם יש אמצעי זהירות נוספים שעדאי לנקוט?

תשובה לסטיוויה

כדאי לכתוב לנלנ"ק (לידה נרתיקית לאחר ניתוח קיסרי) ולא ויב"ק. בישראל הקטנה כולנו במרחק של חצי שעה עד שעה מבי"ח, (פרט לאיזור הנגב). אני חושב שמרחק של חצי שעה פחות או יותר הוא מרחק סביר במקרה של לנלנ"ק, וזה הנסיון שלי (המרחק מיסוד המעלה חולתה ושדה אליעזר לבי"ח בצפת) במקרים שיילדתי לנלנ"ק. אמצעי זהירות נוסף שיש לנקוט, ולא רק במקרה כזה, הוא להאמין באמונה שלמה שהלידה שלך תהיה במקום שתרצי ללדת בו, ובדרך שבה תרצי ללדת.

1אילת2

New member
לנלנ"ק.

האקדמיה ללשון עברית, האגף האחראי למילים חדשות בנושאי לידות בית (ובעצם, אני
) החליט לקבל את הניסוח של כרמית ולהלן: "לנל"ק": לידה נרתיקית לאחר קיסרי. גם נשמע יותר טוב, גם קל לקריאה וגם מבהיר את הנושא. ראה את החתימה של כרמית.

1אילת2

New member
עמדתך ב"ניהול" לידת בית

האם יש לך עמדה מוצקה בנושא התערבות בלידות בית? מוניטור, דופלר, בדיקות וגינליות, תנוחת לידה וכד'? או שאתה יושב בצד וסורג?

לאילת

במהלך הלידה יש לבצע את הבדיקות הדרושות בלבד. למשל אם שומעים דופק טוב, אז אפשר במרחקי זמן גדולים לבצע בדיקות, אך אם הדופק אינו נשמע טוב רצוי לבצע בדיקות בתדירות גבוה יותר. בדיקות לדניות אין צורך לבצע הרבה במהלך הלידה, כאשר רוצים להחליט על טיפול מסוים שתלוי בפתיחה (מתי להכנס לבריכה למשל, מתי לקחת טיפול הומופטי מסוים וכו') אז כדאי לבדוק. מצאתי שהרבה פעמים היולדת ביקשה ממני לבדוק אותה מכיוון שרצתה לדעת באיזה מצב היא נמצאת. תנוחות הלידה והתנוחות במהלך הצירים יהיו התנוחות שטוב לאותה יולדת באותו זמן. לצערי איני יודע לסרוג, אך להתפלל ולשיר אני יודע, ובשבילי זה מתאים לעשות זאת במהלך לידה.

1אילת2

New member
להתפלל ולשיר זה מצוין.

(הסריגה זה ע"פ מישל אודנט...) לגבי בדיקות וגינליות: האם סביר בעיניך לא לבדוק וגינלי כלל, בהנחה שהלידה מתקדמת מצוין? ואז להגיע ללידה ולמצוא עכוז (מצב היפותטי לגמרי. מעולם לא היה).

לאילת

האם מצג עכוז או ראש כדאי לדעת לפני הלידה. לאבחן מצג לא צריכים בדיקה נתיקית. אפשר להגיע לרגע יציאת הראש ולקבל אותו, מבלי לבדוק אף בדיקה לפני כן. יש אפשרויות אחרות לדעת את מצב הלידה, למשל להאזין לקולות היולדת. וצריך לזכור שגם למיילד/ת הלידה הזו היא חווית חיים חשובה, ועלינו לאפשר לעצמנו להיות באותה חויה, כל אחד בדרך שלו. הקשר שיש לי עם הנשים שילדתי (בבית או בבי"ח) משתנה לאחר הלידה, בעקבות אותה חויה אדירה שעברנו יחד.

vashti72

New member
קודם כל שלום../images/Emo13.gif

איזו הכנה היית מציע למי שזו לידה ראשונה, והאם אתה ממליץ באופן מיוחד עלי לידת מים?

לוושתי 72

ראשית היתי ממליץ להתחיל לקרוא לעוברית שבבטנך בשם עם יתר ברכה. לקריאת השם לעוברית כעת ישנה השפעה, אם לא עליה, אז לפחות עלינו, ז"א על היחס שאנו נותנים לה, ומקבלים ממנה. ישנן המון הכנות ללידה כעת, והמבחר מעיד מצד אחד שאין משהו שהוא הדבר המושלם (כי אז כולם היו מעבירים אותו), ומצד שני שכל אחת, או לכל זוג ישנם צרכים ודרישות שונות. אני הייתי ממליץ על הכנה ללידה שיש בה חלק פיזיולוגי-גופני קטן, ואילו החלק הנפשי-רוחני הוא העיקרי. התובנה שלי בנושא זה היא שההצלחה בלידה תלויה ב- 99 אחוז מהחלק הנפשי-רוחני, ורק מעט, מהחלק הגופני. אני משתתף בהכנה ללידה של "דבש מסלע" שבה יש את המינון הנ"ל. אם את אוהבת מים, וטוב לך במים, יכול להיות נהדר לעבור את הלידה או חלקה במים.

טלימה

New member
ותודה בעיקר על זה:

"אמצעי זהירות נוסף שיש לנקוט, ולא רק במקרה כזה, הוא להאמין באמונה שלמה שהלידה שלך תהיה במקום שתרצי ללדת בו, ובדרך שבה תרצי ללדת." (מהתשובה לסטיוויה) לוקחת את המשפט הזה איתי.

סטיוויה

New member
ואימרו אמן

ילדתי בבית לידת לנל'ק. בנגב (-: כולם ניסו לרפות את ידיי עם אמירות מפחידות בנוגע למרחק מבית החולים,כשעה בנסיעה במהירות רגילה(וחצי שעה בטיסה). מכיוון שאני סבורה כמו ד'ר שיפטן שההכנה הנפשית היא המשמעותית ביותר עבור היולדת-ילדתי כמו שרציתי.

למעלה