אשתדל בקצרה (לא יילך...)
שאלות נייטרליות 1- למה צבע כתום יש למתנגדי ההתנתקות ? צבע בולט, וקראתי עוד סיבה ששכחתי... 2- למה צבע כחול יש לתומכי ההתנתקות ? שאלה מצויינת... תשאל אותם.. שאלות לימין 1- למה הסיסמא "נעצרת-ניצחת", האם אתם יודעים איזה סבל זה לשבת בכלא ? ניצחת מבחינה אידיאולוגית. אני נגד לשבת בכלא, אבל הסברתי את המשפט.. 2- שמעקלים את הבית מהוצאה-לפועל, למה אתם לא עוזרים ותומכים בו, הרי זה גם החלטת חוק ? מה? 3- שאתם חוסמים את הכבישים, ידעתם שאתם מעצבנים אך ורק את הנהגים, איך אתם רוצים שהם יתמכו בכם ? א. אבקש לא להכליל, אני מעולם לא חסמתי כביש, אשתדל לענות ממה שהבנתי.. ב."אז נכון, במאבק הזה, ממש כמו בכביש, לא צריך להיות צודק אלא חכם, ולא בטוח שהחסימה הזאת שווה הרבה נקודות בדעת קהל. נכון שגם עדיף למצוא פעולות מחאה יצירתיות יותר ומעצבנות פחות, אבל אנחנו הרי לא מנהלים דיון רגוע על כוס קפה. אתה עצבני כי אתה רוצה להגיע הביתה ואין לך כוח לשמוע את ההסברים הרציונאלים שלי. באותה מידה, גם הנערים האלה כבר איבדו סבלנות, ואין להם כוח לשמוע את דברי המוסר שלך ושלי. כשחוסמים אותך באמצע הדרך אתה חושב מהבטן ולא מהראש. את הנערים היקרים האלה, חסמו בחודשים האחרונים מכ"כ הרבה כיוונים שגם להם כבר אין ראש להקשיב, והם התחילו לדבר מהבטן. אתה עצבני כי סתמו לך את הצומת. הם עצבניים כי סתמו להם את הפה". ואגב, בהחלט דנים בעובדה שלא ניסו מספיק להתקרב ללב האנשים, זו טעות שאנחנו משלמים עליה. 4- למה אתם מציעים טרנספר לערבים, ידעתם שגם הם נולדו פה ? שוב נענה בצורה כללית- לערבים יש 22 מדינות ברחבי העולם, לנו יש מדינה אחת, יחידה וקטנה. הערבים רוצים עוד ועוד, וגם אנחנו. במאבק הזה ינצח מי שיותר חשובה לו הארץ. אם הארץ חשובה לנו כמו שזה נראה היום, הם בהחלט יקבלו אותה בתוך מספר שנים. אנחנו צריכים לשמור על הארץ היחידה והקטנה שלנו, ולא לחלק אותה לעם אחר, שסירב לתוכנית החלוקה בשנת 47-48. אז כעת, אולי אי אפשר לגרשם והם צריכים מדינה. אבל הם רוצים את כל המדינה. ולתת להם סתם ככה את חבל עזה ולברוח, מזה לא ייצא לנו כלום. הם רוצים מדינה שבירתה ירושלים, תשמעו את אבו מאזן מדבר... אז לוותר להם ולברוח?! הם ינצחו. ואנחנו לא נישאר פה. 5- למה אתם "בוכים" ששוטרים נותנים לכם מכות בהפגנות, הרי אתם באים בכוונה להפגנות ולהתלהם עלייהם ? שאלה טיפשית שעוסקת שוב בהכללה- מאין לך ש"אנחנו באים בכוונה להפגנות ולהתהלם עליהם?" אני באה להפגנות על מנת להפגין ולהראות את דעתי, זה חופש הביטוי וההפגנה. שונאת שסתם אומרים על "כולם". די להכללות. 6- כמו שאמרו לכם ששטח זה הוא ישראלי בהחלטת ממשלה ברגע שבאתם להתיישב בגוש ובצפון השומרון, כרגע אומרים לכם שזהו שטח לא ישראלי, איך תגיבו ? כפי שאנחנו מגיבים עכשיו. בהלם, בהפגנות, בניסיון לשכנע את הציבור בכך, ובניסיון לעשות משאל עם בנושא כל כך חשוב, שראש ממשלתנו היקר פשוט מתעלם ועושה ככל העולה על רוחו. 7- לא הבנתי למה אתם אומרים "אמרנו לכם" ברגע שיש פיגוע (אני מגנה בכל תוקף פיגועי טרור) מעבר לתחומי הקו-הירוק? מעולם לא אמרתי אז אין צורך לענות.. 8- למה אתם מקללים את כוחות הביטחון, בלעדייהם הייתם מצליחים לחיות בגוש ובצפון השומרון ? שוב הכללה... אתה בכלל ראית את הקטע שאמרו "לא לאלימות" ו"אוהבים את צה"ל"? כנראה פספסת והגעת בקטע שאמרו "מחכים לאלימות". מצטערת, שונאת כאלו שאלות שעוסקות בהכללה ובדברים שאתם מדמיינים או רואים על חלק קטן של אנשים בתקשורת. 9- האם באמת יש לכם את האמונה שארץ ישראל היא לעם ישראל ע"פ תורת ישראל ? בהחלט. זו האמונה המרכזית שמבססת את דרכי. 10 - האם ידעתם שההחלטה של ההתנתקות היא החלטת השילטון העליון של ארה"ב כדי להוכיח לעולם שישראל היא זאת החפה מפשע ? מעניין... אני אומרת שארה"ב וכל שאר העולם פשוט רוצה לרצות את הערבים. הם יגידו לנו לתת עוד ועוד. העיקר שהם יהיו מרוצים. והם לא יהיו. אז מה יהיה? ה' יודע...