שאלות לפורום

שאלות לפורום

א. האם אתן יכולות לקחת בחשבון אפשרות שעמדתכן ביחס לחוסר הרצון בילדים עשויה להשתנות במהלך חייכן-לא כי מישהו ישכנע אתכן,אלא כתוצאה מתהליכים אישיים? ב.האם לעמדתכן יש קשר לזכרונותיכן לגבי הדרך שבה גדלתן כילדות? תודה

prizman

New member
ואיך אצלך?

לפני שאת שואלת עני על השאלות לגבייך.

אצלי

יש ילד בבית.ילד שרציתי הרבה זמן. ועכשיו-תוכל או תוכלי לענות? חן-חן, לא טרולית

זה שיש לך ילד זה באמת מאד נחמד אבל

זה לא בדיוק תשובה לשאלות שאת עצמך שאלת, וזה גם לא מוסיף שום אינפורמציה על עצמך שלא ידענו קודם (גם אם לא אמרת זאת נדמה לי שכולם פה ניחשו שיש לך לפחות ילד אחד). כדי להקל עלייך, ניסחתי מחדש את שאלותייך כדי שיתאימו למצבך, בתקווה שעכשיו תוכלי לענות לנו (זה באמת מעניין אותנו. אנחנו לא סתם שואלים): א. האם את יכולה לקחת בחשבון אפשרות שעמדתך ביחס לרצון בילדים עשויה להשתנות במהלך חייך - לא כי מישהו ישכנע אותך, אלא כתוצאה מתהליכים אישיים? ב. האם לעמדתך (הרצון לילדים) יש קשר לזכרונותיך לגבי הדרך שבה גדלת כילדה? תודה

prizman

New member
גאטו נגרו

ניסחה את זה נכון. ואני חייב לציין שבהתחלה לא אהבתי את הכינוי התואם ליין המתועב עד שהבנתי שהכוונה למשמעות המילולית. אז אנא עני לשאלות או שתיפטרי אותנו מנוכחותך ה"חייכנית".

אמנם אני לא חייכנית (בניק), אבל גם

אני אמא ואשמח לענות לך על השאלות בדרכי: 1. אני לא רואה את עצמי משנה את גישתי (רצוני בילדים) לאורך הזמן. תמיד רציתי ילדים, ועכשיו, בעקבות ילדתי הראשונה, אני רוצה משפחה גדולה אפילו עוד יותר מפעם. 2. בוודאי שיש קשר בין העבר לרצוני בילדים - ראשית, גדלתי בחברה שבה ילדים נתפסים כברכה, ולכן סביר שמראש אני אטה לכיוון הזה (ואל תעשו ממני שטופת מוח - הרצון שלי בילדים הוא מודע, וממשיך גם לאחר הולדת ילדה ראשונה. מעולם לא לחצו עליי לעשות ילדים בכל מחיר). שנית, המשפחות ברוכות הילדים שאני נתקלתי בהם היו משפחות חמות ותוססות, ובפירוש יותר מעניינות מאלו של מיעוטות הילדים. סביר להניח שהתמונה הזו בפירוש תרמה לרצוני (מאז ומתמיד) להרבה ילדים. נכון שחייכנית קצת הקניטה אתמול, ולא בטוח שמטרותיה הן לא להקניט, אבל האמת היא שהשאלות האלו שלה דיי מעניינות. אשמח אם תענו. הערה נוספת: לא כל אם שנכנסת לפה מעידה בכך שהיא אומללה בחיים ומנסה לתרץ את עצמה.

gertrude

New member
האמת היא

שהגישה שלך אלינו כפי שבאה לידי ביטוי עד הלום לא עושה ממש חשק לענות לך. אני מניחה שמעטות ירצו לפתוח את ליבן ולחשוף את ילדותן בפני מישהי שסביר להניח תשתמש במידע כדי "לחנך" אותן אחר-כך.

Arfilit

New member
אני מצטרפת לשאלה ועונה לגבי עצמי

השאלה מאוד מעניינת בעיני (שתי השאלות אם נדייק), וגם החזרתה למגרש ההורים מעניינת בעיני. אז אני אשמח לענות. לגבי השאלה הראשונה - אני לא מסוגלת להעלות על דעתי מצב שבו אשנה את דעתי ואחשוב שאני לא רוצה להיות אמא. רציתי לפני שהפכתי (מטבע הדברים - שכן התהליך מתחיל כשאנחנו בלי...) - ומאז שהפעוטה שלי נולדה בחיי שהאושר שלי ממנה רק גדל (למרות שהאתגר הוא עצום והקושי רב). אני לא מנסה לשכנע אפחד בצדקת בחירתי - אני רק אומרת שעבורי הבחירה התגלתה כמוצדקת ואני לא מצליחה לדמיין מצב בו אחשוב אחרת. לגבי השאלה - אין לי ספק שחוויות הילדות שלי משפיעות על כל החלטה קרדינלית בחיי, ובודאי שגם על ההחלטה הזו, והתולדות שלה (כמו למשל "איך" לגדל את ילדי ומה יהיה המקום שלהם בחיים שלי). מקווה שהתשובות שלי מובנות ושחלקכם יסכים להשיב מן הצד השני.

תגידו,החייכנית הזו מושתלת

או שהיא סתם לקחה על עצמה כשליחות 'לפתח פה דיונים בפורום'?

Arfilit

New member
לא ודעת עליה

אבל אני פשוט מתעניינת. מי שרוצה - שיענה.

Kalla

New member
היא משתתפת קבועה בפורום אימוץ.

אני גם חושבת שאין טעם לטעון את הטיעונים האלה כאן, אבל יחד עם זאת דבר אחד בטוח - היא לא טרול.

QueenOfMagic

New member
פה בפורום זה..

היא טרול.. היא לא שייכת לכאן..ואני לא מבינה למה אנשים מגיבים לה בכלל!!! היא ראוייה להתעלמות מצד חברי הפורום פה אבל לא...הם יגיבו והיא תקבל את הסיפוק שלה ...

Kalla

New member
יכולה רק לייעץ לך

לא להתרגש מכל משתתף שלא כל כך נראה לך. מטבעו פורום אינטרנטי הוא מדיום פרוץ לכל העולם ולא מועדון חברים סגור, ותמיד יימצאו בו משתתפים שתוכן דבריהם לא נראה לך. עדיין יש להם זכות להיות כאן ואת תמיד יכולה פשוט להתעלם.

אז ככה -עד כאן

למעט ערפילית הנעימה איש לא ענה לי.רק הפכתם את השאלות לכיווני, מי בנימוס ומי בכלל לא. רבותי,שימעו .אני מניחה שיש לכם צורך שהחברה מסביב תקבל אתכם ואת משאלותיכם בעניין לא-ילדים בדיוק כפי שאתם.בדיוק בדיוק.שלא תצטרכו לתרץ,שלא תצטרכו "לקבל בהלוואה תינוק לאירוע",שתתקבלו בצורה נורמטיבית לפחות בלי הרמות גבה ולחשושים. זאת משאלה לגיטימית ביותר. אבל אתם לא עובדים בשבילה. דרככם היא להנציח את אי ההבנה.להתבדל בחבורתכם האינטרנטית ,להגיד זה לזה "יחי אנחנו ושי....ו כולם",וזהו זה. לו היה אחרת,הייתם שמחים לנהל דיאלוג,הייתם שמחים לנצל את השאלות שלי לפעולת הסברה,כי הרי לא רק אני ואתם קוראים פה. חוסר דיאלוג עם הסביבה,תיוגה כטרולית,לעג גלוי ונסתר,לטעמי לא יביאו אתכם כל-כך רחוק.אנדרסטייטמנט. ואת השאלות שלי שאלתי ברצינות.לא הראיתם בינתיים ששוה לשאול אתכם. אנטי כל-כך עמוק-סביר שהוא רב שנים ולכן שאלתי השניה. סביר שמאחורי כל זה מסתתר כאב גדול-אם להשתמש קצת אחרת במשפט של יהודה עמיחי.

prizman

New member
מצטערים שלא עמדנו בציפיות שלך

נשתדל להשתפר בהמשך.

oldfield

New member
מסכים כמעט עם כל מילה

(מלבד המשפט האחרון שקצת נגוע בניתוח פסיכולוגיסטי מיותר) לא הבנתי את תשפוכת העוינות על האורחת שאינה אחת מהחבורה. השאלות שלה לגיטימיות ומעניינות. ופותחות פתח להכיר אתכם. אבל באיזה אופן הרגשתם מותקפים ופתחתם בהסתערות כוללת. לא מובן לי. - אחד שרק קורא כאן (בדר"כ)

אנסה להסביר בקצרה

נראה לי שהעוינות אינה נובעת מהשאלות שנשאלו אלא מהתבטאויות אחרות של אותה גברת כאן בפורום, וכן מהנסיון ש"צברנו" כאן בפורום משרשורים שמתחילים בשאלות "תמימות" של "אימהות מאושרות" ש"רק רוצות בטובתינו". גם העובדה שהגברת אינה נענית לקריאתינו ואינה מתייחסת ברצינות לשאלותיה שלה כאשר אלה מופנות חזרה אליה, אינה מוסיפה אמינות לגברת. מכיוון שכך, גם אם השאלות מעניינות כשלעצמן, הבנות (ואולי גם הבנים) כאן מעדיפות לא לענות מחשש (שכבר הוכיח את עצמו כאן כמה פעמים) שהתשובות יהיו בסיס להתקפות ו"תחמושת" לטרוליות. צר לי על שהתפתחה בפורום הזה מן דינמיקה שכזו, אבל זה המצב, ואכן יש כאן חשדנות רבה כלפי כל אורח תמים. חשוב להדגיש כי הדבר נובע מדברים שקרו ועדיין קורים כאן בפורום, וזו לא התפתחות ספונטנית. אולי בעתיד, הדינמיקה בפורום תשתנה, ורמת העוינות והחשדנות תרד יחד עימה. בתקווה שעניתי לך ולעוד כמה קוראים מזדמנים.

oldfield

New member
אם אתם כל כך שלמים עם תפיסת

העולם שלכם, מה הקושי לענות בכנות ובסבלנות לכל שאלה? ואם שאלה של מישהו נראית לכם כל כך מאיימת, ואם אתם מקימים סביבכם חומה של חשדנות, מה זה אומר עליכם?

למעלה