שאלות לפורום

ואיך בדיוק קבעת שהיא לא ענתה לשאלה?

הרי את בעצמך מסרבת לענות להן בקול רם -אז איך קבעת שהיא לא? ואיך ועל סמך מה את שופטת אותה על משהו שאת בעצמך לא עושה? אני מכירה את אישתאר לא מהיום -מפורום אחר- והיא אולי האישה האחרונה בעולם עליה אפשר להגיד "מפחדת לענות לשאלות"- ובטח ובטח בנושא מודעות עצמית. אז אני תמהה ,איך את מעיזה בכלל בעזות מצח כזו לשפוט אותה על דבר שאת בעצמך לא עושה: מענה לשאלות. אישתאר היא מדריכה ותומכת באנשים בדיוק בתחום הזה ואין יותר עמוק ממה שהיא מגיעה (מניסיון אישי!) ואת באה וזורקת לאויר שטויות כאלה בכזאת חוצפה? ועוד את ? שאף פעם לא עונה לאף שאלה? את מעיזה להכפיש אישה כמוה ברבים??? אני בכוונה לא כותבת בניק המקורי שלי כי אני כבר בעלת ניסיון בקבלת מסרים ממך ויודעת בדיוק באיזה סוג של טירוף מדובר- אבל למרות כל הפחד העצום שלך להתמודד מול חייך,גילך,מצבך המשפחתי, הפרעת האכילה ורגשות רבים שיש לך מול עצמך- לבוא בגישה מתנשאת כזאת לאדם שהעניק ומעניק בפורומים וקומונות אחרות מכל ליבו- זה פשוט גועל נפש!

I s t a r

New member
../images/Emo18.gifאת מזינה את הטרול../images/Emo18.gif

עזבי, זה לא ראוי לתגובה. ותודה רבה על המחמאות!

I s t a r

New member
../images/Emo10.gifצודקת

המומחיות של אעישה היא יצירת שרשורים אינסופיים בהם היא מתבצרת מאחורי כמה משפטים קבועים עליהם היא חוזרת שוב ושוב. למעשה אין שום דיון אלא דיקלום חוזר ונשנה של אותם מילים -ובעצם זו הדרך לסחוט את אנרגיית הצד השני. בפורומים אחרים כבר עלו על זה וזה נפסק. וזו רק דרך אחת של הבעת האטימות המוחלטת שנדמה לי שהזכרת קודם. לצערי, נפלתי למערבולת הזו למרות שיש בחיקי עשרות שרשרוים זהים לזה -רק שכל פעם המנטרה משתנה...ומי שמכיר יודע אותן כבר בעל פה. הן חסרות כל משמעות . אני אכן מתנצלת על היסחפותי לדרמה המיותרת -קורה. ביקשתי שהחלק הזה של השירשור יימחק שכן זו בדיוק המטרה של אעישה- יצירת אינסוף הודעות ללא כל כיון רעיוני והתבצרות מאחורי אותם משפטים שוב ושוב. אני די מתביישת בעצמי שנתתי לזה לקרות- במיוחד אחרי היכרות הארוכה עם כל המערך הזה מפורומים אחרים. סליחה.

S i r i u s

New member
רק אם אחליט שזה מה שאני רוצה לעשות.

כל מיני שיכנועים/לחצים לא עובדים עלי. זכרונות מהעבר? בהחלט. אני ראיתי מה קורה לילדים שההורים שלהם מעולם לא רצו אותם.

prizman

New member
בטח שמתם לב

שבמשך כל הדיון הארוך הזה, החייכנית היקרה טרם טרחה לענות על שאלותיה. עדיין היא הולכת סחור סחור ומתפתלת באמירות פסיכולוגיות אבל לא מצליחה לחלץ מעצמה את אמיתות חייה העגומות. אם נחשוב על כך לעומק, מה יכול להביא אם מאושרת להשתתף באופן פעיל בפורום כזה? לא נראה לי שבאמת מה שמציק לה שקיים איזשהו זכר או נקבה ביקום/עמישראל ללא ילד. הבעיה היא אצלה, חוסר ביטחון בהחלטה שהיא קיבלה ללדת, ולמעשה היא מנסה לגלות דרך הפורום מה היא רוצה מעצמה באמת. אז חברות וחברים, מאחר ואנחנו (חלקית) פורום תמיכה, הבה וניתמוך בה. אני אוהב אותך חייכנית2

Arfilit

New member
אני מוחה

אני אם מאושרת, שאינה מתלבטת על החלטתה, ומשתתפת בפורום הזה כי לדעתי זה נושא חשוב, וכי פלורליזם בחברה שלנו זו מילה גסה. אין לזה כל קשר להחלטה שלי להיות אם. רמיזות על כך שאם שמשתתפת בפורום הזה היא בהכרח כזו שיש בהצל של חרטה על החלטתה זה פשוט מאוד לא נכון.

TheCrazyCatLady

New member
לא אזכור לך את טרוליותך, ואענה לך

כי זה מה שאת בעצם מחפשת כאן-להיתמם כשיתנפלו עליך לכאורה ללא סיבה מוצדקת. או "להוכיח" שמי שלא עונה, מתחמקת מהשאלות הנוקבות. אז הנה,תהני- א.לא. התהליך האישי שאת מדברת עליו-"השעון הביולוגי", לא רלוונטי במקרה שלי. בחירתי היא אידאולוגית ומוסרית, בנוסף להיותה בחירה אישית. גם אם פתאום אקבל דחף רגשי לילד-לעולם לא אוכל להצדיק אותו מוסרית בעיני עצמי. ב.לא. את בעצם שואלת, אם החלטתי היא תוצר של תיסבוכים פסיכולוגים הנובעים מטראומות ילדות. שוב,זה לא רלוונטי במקרה שלי. אני מאמינה שהחיים הם לא תהליך של גדילה, אלא קילוף. לכן, המוסר שלי לא סביבתי,הוא מולד.

TheCrazyCatLady

New member
עכשיו תורך ../images/Emo13.gif

וקחי בבקשה בחשבון, שאם לא תעני בנימוק ובהגיון-אתעלם מכל הודעה ותגובה שלך (רלוונטית, או לא) בעתיד. יש גבול לכל תעלול.

gertrude

New member
מה הכוונה?

למה את מתכוונת באומרך: "אני מאמינה שהחיים הם לא תהליך של גדילה, אלא קילוף. לכן, המוסר שלי לא סביבתי,הוא מולד"

אולי כעניין חתימתה של Sirius:

"כל בן אנוש חייב ללמוד את היקום מחדש. כל גור כלבים נושא את היקום בתוכו. בני האדם מחצינים את חוכמתם - היא אצורה במוזיאונים, בספריות, אצל המלומדים. חכמת הכלב בדמו ובעצמותיו היא מצוייה" והכוונה בדבריה היא, שמוסר האדם הוא כחוכמת הכלב. גם אני אשמח להרחבה בעניין.

TheCrazyCatLady

New member
נושא מאוד מאוד מורכב,אנסה לתמצת

בניגוד לדעה הרווחת, שבני אדם נולדים כדף חדש ונקי, ובמשך חייהם סופגים מידע וידע מסביבתם- אני מאמינה, שהחיים הם תהליך של היזכרות באמת אבסולוטית, קוסמית וקולקטבית, וקילוף מידע תרבותי,חברתי וסביבתי סובייקטיבי, מטעה ונטול הגיון. אני מאמינה, שבכולנו נמצאת האמת הזו (בנשמה, בגנטיקה) אשר בכוחה להוביל את כולנו להגשמה אינדיבידואלית, ולקיום אוטופי קולקטיבי. אז נשאלת השאלה- מדוע לא כולנו בעלי יכולת זהה להזכר באמת האבסולוטית הזו, ובכלל, מה ההגיון בתהליך ההזכרות? התשובה היא- האמת האבסולוטית עצמה: סוציאליזם. בסוציאליזם- כולם שווי ערך מכל הבחינות. בסוציאליזם של עולם החיות- לכל חיה יכולות שונות, אך ערך זהה. וכל חיה מהווה חלק חשוב באיזון שרשרת האירועים של עולם החי. לדוגמא- זנים נכחדים, או אינם שייכים, משבשים את המערכת האקולוגית, ומפרים את האיזון. כך יוצא, שההגשמה של האינדיבידואל, שזורה בהגשמה של הקולקטיב-וההפך. בסוציאליזם של הגזע האנושי- שוב, לכל אדם יכולות שונות, אך ערך זהה. והוא (או היא) מהווה חלק חשוב באיזון שרשרת האירועים של עולמו. אבל האדם, שונה משאר עולם החי. כי לאדם- אגו ויהירות (כיון שהחברה הפטריארכלית שאנו חיים בה,היא תמצית הכוחניות, והיוהרה-אני מאמינה שגברים התברכו בתכונות אלו- אסביר מדוע האגו הגברי הוא "ברכה" בהמשך). אלו קיימים אצלו, כיון שבטפשותו, הוא מאמין שיכולת לוגית מפרידה אותו מעולם החי, ומאפשרת לו להמציא אמת משלו. הוא משכנע עצמו, שהוא נעלה מהנמלה, כי זו, פועלת בתיאום מושלם, וללא אפשרות בחירה- כבורג קטן בתוך מכונה משומנת. הוא רוצה להאמין, שקיומו משמעותי יותר וכוחני יותר- והוא טועה. לוגיקה אנושית, אינה תהליך בחירה- אלא היזכרות. לדוגמא- אדם קם בבוקר, שעתיים מאוחר יותר מהשעה שהיה צריך כדי לא לאחר לעבודה, וחושב לעצמו-"אם הייתי שם שעון מעורר-לא הייתי מאחר." במחשבה זו, הוא ביהירותו כביכול מסיק מסקנה לוגית על טעותו, עוד לפני שעשה אותה! הוא עושה זאת, כיון שחשיבה זו משכנעת אותו בצדקתו- כביכול, היתה לו בחירה, והוא בחר בחירה שגוייה. אבל אם היתה לו בחירה- מדוע בחר בבחירה שגוייה? הרי לא הגיוני, שאדם יבחר באופן שלא משרת את רצונו ... בעצם, אותו אדם חווה היזכרות לוגית. אבל מתוך הרצון לקיומו העליון ומשמעותו הכוחנית- הוא מגדיר היזכרות זו כהגיון "חדש" שהגה בעצמו, המחליף את ההגיון "הישן" שהגה. כולנו חווינו הזכרות כלשהיא, אבל חלקנו הגדול- לא זיהה אותה כפיסת מידע נשכחת המחליפה פיסת מידע שיקרית, אלא כפיסת מידע "חדשה" המחליפה את "הישנה". שימו לב למשל, למילות הסלנג -"וואלה..." "נו,ברור.." ו-"נכון!" כתגובה להסבר לוגי. בניגוד לתגובה- "אה,כן?" זו תגובה המתארת היזכרות! זו תגובה מילולית שמביעה פגישה רוחנית מחודשת עם משהו מוכר,חמים ומקבל... אז שוב, לשאלתנו- מדוע לא כולנו בעלי יכולת הזכרות זהה? התשובה היא-הזנה. תהליך ההיזכרות זקוק לגירויים חיוביים ושליליים, כדי להתקיים ולהתקדם. אם כולנו היו זהים במחשבתינו, ובהתקדמותינו- היינו כאדם אחד ובודד בעולם, ולא היה מי שיגרה אותנו לחשוב. אם לא היו אנשים טיפשים שיציקו לנו- לא היינו תוהים מהי טיפשות. אם לא היו אנישם רעים שיפגעו בנו- לא היינו תוהים מהו רוע. אם לא היה מי שהורס את איכות הסביבה- לא היינו תוהים כיצד לשמרה ועוד ועוד ועוד ועוד.... ומה עם חלקה השני של שאלתנו? מה הטעם בתהליך ההיזכרות? מדוע אנו שוכחים את האמת האבסולוטית רק כדי להזכר בה מחדש בתהליך קשה וכואב כ"כ ? ובכן, הגזע האנושי ידוע לשמצה בהיותו כפויי טובה, ובעל זיכרון קצר אם הוא מקבל את רצונו- בדרך הקלה, וללא מחשבה ומאמץ מצידו. אני מאמינה שדרך החתחתים המובילה לאמת האבסולוטית, משרתת אותה בצורה הטובה ביותר. כיון שכדי לשמר את אותה אוטופיה שהאמת האבסולוטית מגשימה- נצטרך לפעול באותה דרך שהגענו אליה. נצטרך להפגין סובלנות,כבוד, אמפתיה והערכה לשונה... נצטרך לקבל את כולם כשווי ערך... נצטרך לוותר על האגו והיהירות שלנו, על הרצון למשמעות כוחנית ועליונה... והכל- ברצון ובאהבה, ומתוך הבנת וקבלת תפקידנו כבורג קטן במכונה משומנת. אם לא היינו שוכחים את האמת האבסולוטית, לא היו לנו את הכלים שקיבלנו בתהליך ההיזכרות כדי לשמר אותה. אדם שלא ידע כאב, לא ידע אמפתיה ותבונה ולכן לא יהסס להכאיב לאחר. זהו. בטח הכל נשמע כמו קשקוש אחד גדול ... מצטערת אם לא הצלחתי להתבטא ברהיטות, פשוט זה נושא מאוד מאוד מורכב (בשבילי לפחות).... אבל לפחות מבינים את הרעיון העיקרי. נ.ב- כל הנ"ל הוא הסבר לוגי, והרוחניות הכלולה בו היא לוגית גם כן שכן אני לא מפרידה בין השניים. כך שאין בו שום "אלוהות", או התייחסות דתית כזו או אחרת.

מודה ומתוודה....

מעולם לפני כן לא התחלתי שרשור כזה ענק. אפילו שרובכם לא עניתם על שאלותי.... בהחלט הראיתם מי הם יושבי הפורום.

TheCrazyCatLady

New member
זו שאלה מכשילה? ../images/Emo3.gif

את ההזכרות ברעיונות האלה אזקוף לזכותי
אבל את "מקורם" אינני יודעת
כלומר,אני מאמינה שמקורם בתחילת הזמן והייקום אבל אני לא יכולה להפנות אותך לשם ...

למעלה