שאלות לפורום

marish

New member
רק דבר אחד:

שפעם אחת כבר ענינו, בכנות, בסבלנות ובסובלנות, על כל השאלות האלה. והיו אף אנשים שהסתכנו בחשיפה ניכרת. צריך לדפדף רק כמה עמודים אחורה. לצערי, זה לא הביא להתפתחות של דיונים רגועים, סבלניים וסובלניים. זה רק גרם להופעת הפורום בעמוד השער של תפוז ולהצפתו בהודעות של מיסיונרים. ברוב הפורומים שאני מכירה, כולל פורומים של אנשי מקצוע, כשמישהו שואל בפעם ה-101 שאלה שכבר נענתה בפורום 100 פעם, בדרך כלל מפנים אותו לדפדף בפורום. מכיוון שזה לא פורום של אנשי מקצוע, אלא פורום חברתי, מידת הנימוס של ההפניה משתנה בהתאם ל"נקודת הרתיחה" של כל אחת מהכותבות. אני, למשל, עניתי לך עכשיו בצורה רגועה וסבלנית. ביום אחר יכולת להקפיץ לי את הפיוזים והייתי מתייחסת אליך בעוינות-מה. אפשר לחשוב שבחיים האמיתיים כל אדם שאתה פוגש מתנדב לענות בנימוס ובחיוך על כך שאלה שלך, בין אם אותו אדם רוצה ילדים או לא.

inbal76

New member
האורחת נכנסה לכאן אתמול או שלשום

בהודעה ארוכה המסבירה לנו כמה שלהיות אמא זה האושר האלוהי, ושאנחנו לא מבינות על מה אנחנו מוותרות. ניסיונות חוזרים ונשנים להסביר לה (במסרים ובפורום) שאנחנו לא כאן בשביל השכנועים האלה ושמטרת הפורום היא אחרת לחלוטין, ושכל טענותיה כבר הועלו ונענו במאמרים, נפלו על אוזניים אטומות (למעשה הבחורה הפגינה קשיי קליטה ברמה שטרם נתקלתי בה) והיא המשיכה שוב ושוב להתעקש שאנחנו לא מבינות בכלל "מה אנחנו לא רוצות" (ובאותה נשימה להתעקש שהיא בכלל לא מנסה לשכנע. לא... היא מנסה כנראה להכין מיץ תפוחים... אנחנו פשוט לא מבינות נכון...) התנהגות כזאת נחשבת טרולית בפורום הזה. ודיון עם אדם שחוזר על עצמו כתקליט שרוט ומתעלם לחלוטין ממה שאומרים לו - הוא בזבוז זמן ואנרגיה בכל פורום שהוא. עכשיו מובן יותר?

inbal76

New member
ורק הסבר בשבילך על הפורום

אם אתה מסכים עם דבריה אז כנראה שגם אתה אינך מודע: זהו פורום שמטרתו כלל וכלל אינה הסברים או דיונים "בעד או נגד" עם אמהות. אתה מוזמן לקרוא במאמרי הפורום - יש מאמר של גרטרוד שמסביר את העניין. הפורום הזה הוא קבוצה תמיכת ו/או קבוצה חברתית לנשים (וגברים) שאינן רוצות ילדים. זה לא פורום "ילדים - כן או לא"!

בקצרה

אתמול כלל לא הייתי על הליין של ילדים כן או לא. היתה לי מחשבה,שלקרוא לה פילוסופית יישמע אולי מופלץ כאן,אבל בפירוש מחשבה עיונית.המחשבה היתה שיש פער בין מציאות לבין דעות לגבי מציאות.ולכן כשמישהו אומר שהוא לא רוצה משהו שלא חווה אותו באופן חוויתי-הוא למעשה אומר "לא"לקונצפציה שיש לו על "מה זה"ולא על הדבר עצמו. זה הכל. אבל מידת החשדנות פה היא כה רבה,שמייד קוטלגתי כמטיפה. אין פה מחשבה חפשית,וכנראה שרק רוצים לשמוע פה דברים בגוון מאד מסויים. החשיבה כאן ממש פאראנואידית,כי על אפך וחמתך תצא טרול,או מטיף לילודה. רק אמת-לו הייתי לא רוצה ילדים,ומאד שלמה עם העניין,לא היתה לי שום בעיה לענות על שתי השאלות ששאלתי היום.הייתי עונה בכיף. היפוך השאלה לכיווני-"קודם תראי לנו ואחר כך נראה לך" נשמע לי מתריס ולא רציני. רבותי-צאו מזה.העובדה שיש לי ילד לא אומרת שבעיני אתם טועים בגישתכם.גישתכם-כבודה במקומה מונח.השאלות שלי ניסו קצת להבין יותר אם זאת תפיסה נוקשה ואם התגבשה מתוך ניסיון חיים בילדות. מכיון שאתם -רובכם אינכם נענים לאתגר ורואים בזה התקפה...מה אגיד לכם- הפסדתם.פעם אחרונה-אין לי שום רצון לשכנע אתכם בכלום. אני מאוכזבת מקבלת פנים שאינה עושה חשק,כי היא צינית,ארסית ורעה-מה שהניק מאפשר בקלות. אחרון-קאלה-את עוברת על חוקי אתיקה בסיסיים כשאת אומרת "היא מאימוץ". לא תפקידך לספק אינפורמציה על אדם שלישי בפורום שבו לא אני ולא את כותבות בקביעות.ואם אינך חושבת כך-את יכולה לבדוק אצל מנהלת הפורום.לא שדיוחתי לה.ואל תשיבי שהאינטרנט פתוח לכל,אז אפשר הכל.גם כאן לא הכל אפשר.

Kalla

New member
הגזמת לגמרי!

לא גיליתי עליך שום פרטים שאת בעצמך לא גילית. כל מי שנכנס לפורום אימוץ מוצא אותך שם. בסך הכל ניסיתי להראות לאנשים את הצד שלך - אבל את יודעת מה, זה באמת לא תפקידי. שיהיו לך חיים טובים.

oldfield

New member
זה לא עובד ככה

הפורום, מעצם היותו פתוח (וכך אתם בחרתם שיהיה), הוא פתוח לכל אחד ולכל דעה. אם הייתם רוצים פורום סגור או מצונזר, אין קל יותר מלקבוע שהודעות של מצטרף חדש לפורום צריכות לקבל את אישור ההנהלה. הדרך בה אתם מגיבים על הודעות של אנשים מחוץ לקליקה - זה מעיד עליכם. (ובמיוחד שההודעה שפתחה את השירשור לא הטיפה לעשות ילדים).

inbal76

New member
זה עובד איך שבא לנו שזה יעבוד.

חבל שאינך מבין דבר ממה שאנו אומרים כאן שוב ושוב (על מטרת הפורום, על מאיפה נבעה ההתנגדות לכותבת הספציפית, ועל היכולת לזהות הודעות "תמימות" שהן בעצם הטפה במסווה). אבל באמת נמאס לחזור שוב ושוב. לא הבנת, כנראה שאינך רוצה או יכול להבין.

oldfield

New member
הרשי לי לתקן

הבנתי כל מילה. רק שלא השתכנעתי. יש הבדל. אני כמתבונן מהצד רואה מה שאני רואה. חלק ממכם יכולים להתמודד עם השיקוף ולהגיב עניינית, ואחרים לא מסוגלים לזה ופותחים במתקפה, מנסים להציג אותי כטיפש, וכן הלאה. שכל אחד יסיק מזה את המסקנות שלו.

נברשת1

New member
אבל איזה דיאלוג את מנסה לפתח?

זה כאילו שהיית נכנסת לפורום גידול כלבים ופותחת שירשור בנושא "מה יותר טוב, כלבים או חתולים", והיית מנסה לשכנע את האנשים שם שכלבים זה לא שווה בכלל, שהם סתם נובחים ומלכלכים את הבית, שאת לא מבינה מה יש למשתתפי הפורום מכלבים, שהם יכולים עוד לשנות את דעתם והם לא יודעים מה הם מפסידים שאין להם חתול ושרק חתולים מביאים אושר. איזה דיאלוג את חושבת היה מתפתח אם היית עושה את זה? סתם התנצחות על טעם ועל ריח שלא הייתה מביאה לשום מקום. פה זה אותו סיפור, כי זה לא פורום שהנושא שלו הוא "האם לגדל ילדים זה טוב או רע". ההחלטה ללדת ילדים או לא היא החלטה אישית, לא אידיאולוגית. לא צריך כאן פעולות הסברה, כי אף אחד לא צריך בכלל לשדל אף אחד אחר ללדת או לא ללדת. זה צריך להיות משהו שבא מהבן-אדם ולא משכנוע חיצוני. לא משנה לי אם את טרולית או לא טרולית. אני לא מתעסקת בתיוגים של אנשים ובשאלה אם הם טרולים או לא. אבל למה כל-כך חשוב לך לפתח דיאלוג שנראה לי לגמרי חסר טעם ושלא יוביל לשום מקום?

oldfield

New member
זהו, שלא!

דווקא היה יכול להתפתח דיון מעניין על כלבים VS חתולים. אני משוכנע שאנשים היו עונים עניינית ושולפים את כל הנימוקים שיש להם לכאן ולכאן, ולא תוקפים את האורח כאילו הוא טרול.

נברשת1

New member
ושלך מה זה בוגרת, אתה בטח גאה

ואם אתה עדיין שוגה בדמיונות שהגברת עיישה ראויה לתגובות ארוכות / מנומקות / עמוקות, אתה כנראה באמת מתקשה מאוד בקריאה. קריאה של השרשורים שהיו פה בימים האחרונים, ושל פעילותה הענפה של עיישה בפורומים בכלל. אבל תמשיך להטיף לאחרים. ההטפות שלך ממש על רמה, פשששש.

oldfield

New member
חשבתי שאמרת ביי ../images/Emo4.gif

תשמעי גברת "מומחית מאד בקריאה ולא מתקשה בכלל". בשום מקום לא התייחסתי להודעות של עיישה. יש? וסחתיין על הסיגנון
אני מתנצל מראש בפני חברי/ות הפורום שאני נגרר לתת-רמה... כנראה שיהיה לי על מה להכות על חטא ביום כיפור הבא

inbal76

New member
יכול להיות שהיא כשלעצמה בן אדם

נורא נחמד, אבל בפורום זה היא טרול גם מבחינתי, למרות שהיא בבירור לא מבינה את זה (וגם לא שום דבר אחר מכל מה שנאמר לה, בשרשור הקודם והמיותר שהיא פתחה והעלתה בו לכולם את הסעיף, וגם במסרים בהם ניסיתי הכי בנימוס שיכולתי להסביר לה את מהות הפורום שלנו - אך לשווא.)

I s t a r

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

גמני אדם מאוד נחמד- אבל אילו נכנסתי לפורומי הורות בשאלות : א. האם אתן יכולות לקחת בחשבון אפשרות שעמדתכן ביחס לרצון בילדים עשויה להשתנות במהלך חייכן-לא כי מישהו ישכנע אתכן,אלא כתוצאה מתהליכים אישיים? ב.האם לעמדתכן יש קשר לזכרונותיכן לגבי הדרך שבה גדלתן כילדות? למעשה ,אני בעד שכל אדם שמחליט להביא ילדים יצטרך לענות על שאלות אלה בכחלק מתוכנית חובה של הכנה להורות שתבוא מטעם ממשלות שמעוניינות בחברה בריאה ואוהבת יותר. אבל ללכת ולשאול את זה שם- יהפוך גמותי לטרולית. כלומר- טרול נוצר מעצם היותו במקום הלא נכון עם השאלות הלא נכונות והמטרה הלא נכונה- לא מהיותו אדם טוב או רע או כזה או אחר.

Kalla

New member
האמת - אין לי בעיה לענות על שאלות

מסוג זה. למה זה אמור לעצבן? אך גם אם, נגיד, לא הייתי רוצה לענות מסיבה כלשהי, אז לא הייתי עונה. מה הטעם לשפוך אנרגיות על כעס נגד דמויות וירטואליות שתמיד היו ותמיד יהיו?

I s t a r

New member
ועדיין

לא הייתי נכנסת לפורומי הורות ושואלת שאלה זו- בטח שלא אחרי שהצהרתי יום לפני שהם אינם יודעים מה הם מפסידים וכמה הם מפסידים מעצם בחירתם .

Kalla

New member
ועדיין

זה בסך הכל פורום באינטרנט על כל המשתמע מכך. לא חבל על העצבים?

למעלה