שאלות לשלומי פרי

Tinkerblack

New member
שאלות לשלומי פרי

כידוע יום חמישי ב22:45 ישנו אירוח של התסריטאי של פרקים 9 ו10 שלומי פרי. כל השאלות תפנו תחת הודעה זאת אחלה? קצת מידע על האיש: בן 34, למד קולנוע וטלוויזיה באוניברסיטת ת"א, כתב את הדרמה בוצ´אצ´י ואת הסדרה "המשאית", עובד בערוץ הספורט ובעל אתר כדורסל ישראלי "ספסל"[ אז יאללה תתחילו לשאול- נסו לא לחזור על אותן השאלות ולא לשאול אותו על השחקנים כי המסכן לא יודע עליהם כלום

Green Day 1

New member
לינק ../images/Emo140.gif../images/Emo27.gif

קליק

Green Day 1

New member
../images/Emo221.gif../images/Emo140.gifשאלות לשלומי../images/Emo140.gif../images/Emo221.gif

או-קיי, ראשית עליי לציין ש"מעורב ירושלמי" זאת סדרה מצוינת וכ"כ אמיתית ואני מאוד נהנה לצפות בה בכל פרק.
ולשאלות:
1. כיצד הייתה ההרגשה כתסריטאי שהסדרה זכתה בשלושה פרסי האקדמיה לטלוויזיה לשנת 2004? 2. "המשאית" כתבת את המשך הסדרה (בת 10 פרקים) בשנת 2003, מדוע דווקא בחרת במשפחה בירוחם?
3. בשנת 2000, כיצד הייתה השותפות שלך עם נתי אדלר לכתיבת "בוצ'אצ'י"
עד כאן.
תודה!.

תשובה לגרין דיי 1

1. לא הייתי מעורב בסדרה בעונה הראשונה כשהיא זכתה, כך שלא הרגשתי כלום, אבל צפיתי ברובה בעונה הראשונה ונהניתי והרגשתי גאווה גדולה כשפנו אלי מסדרת זוכת אקדמיה לכתוב פרק (ואחרי זה עוד אחד) בעונה השניה 2. משפחה בירוחם לא הייתה בחירה שלי כי אם של ערן ריקליס שהרעיון לסדרה היתה שלו, אני משער שערן רצה וגם אני שהצטרפתי אליו לצאת מתל-אביב ולהראות שיש חיים מענינינים ומרגשים גם בפריפריה, היו אז סדרות תל-אביביות מאוד כמו הפוך ופלורנטין שהיו מאוד פופולריות ורצינו דווקא לצאת החוצה מהבועה התל-אביבית, בחרנו דווקא את ירוחם מכל הערים מכמה סיבות. המרחק שלה, היופי שלה (המדבר) והאנשים שבה, אבל בהחלט יכלנו לבחור את גם את אופקים, שדרות או מצפה רמון. 3. לעבוד עם נתי היתה חוויה נהדרת, עבדנו המון זמן ביחד והפכנו חברים, לא הכרנו בכלל לפני זה. חלק מהעבודה על הדרמה היתה הרבה שיחות בינינו, הרבה פעמים שיחקנו את הסצינות שכתבנו כדי לראות שהן אמינות, (נתי שחקן מצוין, אני הרבה פחות), בניגוד להרבה אנשים שכותבים ביחד אנחנו ממש ישבנו ביחד על המחשב, דיברנו על כל מילה ועל כל משפט, אם מישהו מאיתנו לא אהב משהו אז הורדנו אותו, רק כששנינו אהבנו משהו הוא נכנס לתסריט, זאת היתה ממש עבודה משותפת, יש הרבה שורות בתסריט שאין לי מושג אם אני כתבתי או נתי כתב.

כמה שאלות../images/Emo13.gif

כמו שעומרי ציין קודם, הסדרה מעורב ירושלמי היא סדרה פשוט מצויינת וגם אני מאוד נהנת לצפות בסדרה מדי שבוע.
ויש לי כמה שאלות.. 1.איך עברו עליך הלימודים של הקולנוע והטלוויזיה?{אני מתכננת גם ללמוד} 2.איך עברה עליך הכתיבה של הדרמה בוצ'אצ'י והמשאית? 3. האם אתה מתכנן לכתוב עוד סדרות מהסוג של מעורב ירושלמי?{הכוונה לערב עולם של חרדים עם חילונים}

תשובה לגבסואית

1. הלימודים המעשיים באוניברסיטה במגמת תסריטאות היו טובים עם מורים כמו איתן גרין, אברהם הפנר, קובי ניב, חיים אידיסיס ועוד, כולם מנוסים מאוד ואפשר ללמוד מהם המון הלימודים העיוניים היו בלתי נסבלים בעיני ברוב המקרים, שיעורים כמו "דמות הערבי בקולנוע הישראלי" או "פמיניזם בקולנוע ההונגרי" לא מדברים אלי. הייתי מוצא את עצמי בקפיטריה אחרי חצי סמסטר. בכל מקרה שיהיו לך לימודים מוצלחים 2. הכתיבה של בוצ'אצ'י והמשאיות היו חוויות שונות מאוד זו מזו בוצ'אצ'י כתבתי ביחד עם נתי אדלר וישבנו המון ביחד, דיברנו המון והעלינו רעיונות ואז היינו יושבים ביחד מול המחשב וכותבים, פעם אני ופעם הוא. זה תסריט שעבדנו עליו המון והוא עבר הרבה עליות וירידות ומהפכים. שנינו היינו צעירים ותמימים ובגלל זה בוצ'אצ'י יצא כמו שהוא. את המשאית כתבתי לבד כשמדי שבוע נפגשתי עם הבמאי, ערן ריקליס, שהוא מאוד מנוסה, זו היתה הפעם הראשונה שהתמודדתי עם סדרה, ריקליס היה אמיץ מאוד לתת לי לכתוב את זה ואני מרגיש חייב לו על זה עד היום, למדתי המון ובעיקר אני זוכר גם מבוצ'אצ'י וגם מהמשאית את ההרגשה המדהימה הזאת כשאתה מגיע לסט הצילומים ופתאום העולם שבראת על הנייר הופך למציאות והשחקנים אומרים את הטקסטים שאתה כתבת, זה הרגשה מאוד מוזרה. 3. לא יודע, אני לא שולל כלום. יותר נראה לי שאכתוב על אשכנזי במשפחה של תימנים (שזה מה שקורה בחיים שלי, מחר ב 11 מרק תימני אצל סבתא אמן)

ny22

New member
מנהל
שאלה...

האם אתה מזדהה עם אחת הדמויות בסדרה?

מזדהה או לא ?

אני מזדהה תמיד עם כל הדמויות שאני כותב, אני חושב שלכל אחד ואחת מהדמויות יש משהו שאפשר להתחבר אליו וזה היופי של המשפחה הזאת. אני לא חושב שיש דמות שאני מתחבר אליה יותר מאחרות.

ny22

New member
מנהל
האם נעזרת במישהו דתי כשכתבת?

את שני הפרקים במעורב ירושלמי.

נעזרתי ב...

ג'קי לוי ואודי ליאון שניהם דתיים היו בצוות היוצרים של התוכנית ענו לי על כל שאלה והיו לי הרבה וגם אבא של אשתי עזר לי פה ושם. אני מודה שאני חילוני לגמרי והיו הרבה דברים שלא היה לי שמץ של מושג עליהם, במיוחד בפרק 10 בשבוע הבא שבו יש עניין עם ברכת כוהנים. בפרק 9 כמו שראיתם לא היו הרבה ענייני דת.

ny22

New member
מנהל
כשכתבת את "המשאית", ניסית להעביר

איזה מסר? כי אני אישית ראיתי איזה מסר חברתי-כלכלי ב"המשאית".

מסר

אני לא כותב בשביל להעביר מסר, זה לא מעניין אותי, אני כותב סיפור ורוצה שהסיפור ירגש או יעניין או יפתיע, אם יוצא מהסיפור גם מסר אז סבבה. אם מצאת במשאית מסר כלכלי/חברתי אז כנראה שיש כזה? אבל האמת היא שבכל סדרה יש מסר כלכלי חברתי ואני יכול להוכיח לך את זה (רק שאין לי כוח עכשיו).

ny22

New member
מנהל
למה דווקא חרדים?

הרי בי-ם יש מלא סוגי אוכלוסיה דתית. אולי זאת נשמעת שאלה די מוזרה: למה למשל, לא לעשות את הסדרה הזאת על משפחה מוסלמית? אבל מעניין אותי לדעת מה אתה חושב....

למה דתיים ?

לא אני בחרתי לכתוב על משפחה דתית בירושלים, אותי רק הזמינו לכתוב שני פרקים אני משער שזה לא משנה, גם אם היו כותבים על משפחה בדואית ברהט, אם זה כתוב טוב ועשוי טוב זה יהיה מעניין. משפחה ולא משנה מאיזה עדה או לאום או דת, היא תמיד כור היתוך עם סיפורים ודרמות ועצב וצחוק. יש כל כך הרבה סדרות על משפחות, כנראה שבצדק, זה תמיד הכי מעניין והכי מרגש.

ny22

New member
מנהל
לפי דעתך, למי הסדרה מיעודת?

לדתיים או לחילונים? למי כיוונת את זה? והאם לפי דעתך יש מקום לסדרה כזאת בערוץ תכלת? (ערוץ דתי)

הסדרה מיועדת ל...

הסדרה מיועדת לכולם ובעיקר למי שלא אוהב את מכבי ת"א בכדורסל. גם את "המשאית" שמו בזמנו על ימי חמישי מול מכבי, מעצבן

ny22

New member
מנהל
חחחח..אני אוהד הפועל... אבל אתה....

יודע שיש דתיים שטוענים שיש משהו פגום בסדרה.

למעלה