שאלות לשלומי פרי

Tinkerblack

New member
גם לי יש שאלה

או שאלות בכל מקרה השאלות שלי הן: קודם כל אני בעצמי שואפת להיות תסריטאית כשאגדל, אז השאלות שלי יותר בתחום התסריטאות איפה למדת תסריטאות, איך הגעת לכתוב למעורב ירושלמי למשאית, מה הכי נהנת לכתוב בכל חייך(תסריט) ואם אפשר טיפ בקשר לכתיבת תסריטים?

שאלות תסריטאות

מייגן למשאית הגעתי בזכות ריקליס הוא הכיר אותי מעבודה קודמת שלנו ביחד זה היה כששיכתבתי מיני סדרה של רם אורן שהוא ביים שנקראה "סיבת המוות רצח", הוא כנראה אהב את העבודה שלי והציע לי לכתוב את המשאית לגבי מעורב ירושלמי, אחד המפיקים של הסדרה הוא ניסים לוי ששיחק בבוצ'אצ'י את רס"ר המטבח ומשם הכיר את הכתיבה שלי וגם איתן גרין שלימד אותי היה עורך התסריט, אני משער שישבו וחשבו על תסריטאים ושמי עלה מה הכי נהניתי לכתוב, שאלה קשה, אני הכי נהנה שאני כותב סצינה וצוחק מול המחשב או בוכה. אז אני יודע שיצא טוב. ההנאה שלי היא רגעית לכתוב פרק זאת עבודה קשה וסוחטת ולא ממש מהנה, אלא רק רגעים ממנה. כשאני כותב פרק אני חושב עליו כל הזמן, בנהיגה, לפני השינה, בשירותים, בכל מקום הטיפ שלי: הרעיונות הכי טובים אי פעם באו לי במקלחת, אז תתקלחי הרבה

Tinkerblack

New member
חחח

לפחות אפשר לומר שאני יותר לא אהיה מלוכלכת

הילה121121

New member
ממממ

-->למה יש כמה כותבים לסדרה אחת-ו...אתם יושבים בייחד וחושבים על אייך לכתוב את הפרק או שזה ממש אתה לבד יושב וחושב בלי הכותב/ים האחרים-ואם כן-למה -אה...ועוד סתם שאלה תכנית מעניינת-שרה פון שוורצה (שמשחקת את לאה) באמת מנגנת על הפסתר או שכשמצלמי את היידיים שלה מנגנות הם לא באמת היידיים שלה-- חוץ מזה רציתי להגיד שכתבת פרק מדהים!-מקווה שגם הפרק הבא יהיה ככה! הילה

ny22

New member
מנהל
בקשר לשרה, גם אני רציתי לשאול את זה

זה באמת מעניין!

כמה כותבים

הילה, תודה על המחמאות לגבי שרה, אני משער שהיא לא יודעת לנגן אז צילמו ידיים לא שלה וחיברו, זה טריק ידוע לגבי ריבוי כותבים למה יש כמה כותבים, מכמה סיבות, אחת לגוון, שיהיו רעיונות שונים, שיהיו סגנונות שונים, שיהיה מעניין סיבה שניה וחשובה מאוד זה לזרז את הכתיבה. לכותב אחד יקח שנה שנתיים לכתוב עונה שלמה (כמו שלי לקח לכתוב לבד את המשאית) , שיש כמה כותבים זה לוקח הרבה פחות זמן השיטה היא פשוטה יש צוות שכותב את כל העלילות של כל הפרקים ואז נותנים לכותב את קווי העלילה של הפרק שלו (וגם של כל הסדרה כולה כדי שידע מאיפה הוא מגיע ולאן הוא צריך להוביל) הכותב יושב בבית וכותב טריטמנט שזה תסריט כלי דיאלוגים עדיין אלא יותר פירוט של מה יש בכל סצינה, יושבים עם צוות היוצרים של התוכנית וקוראים ביחד ודנים בפרק, הכותב רושם הערות והולך הביתה וכותב שוב ושוב ושוב ושוב עד שהצוות הקובע מרוצה) אני אגלה לכם סוד, אני כתבתי את פרק 10 ורק אחרי שסיימתי פנו אלי כדי שאכתוב את פרק 9, אז עשיתי פה תרגיל מעניין בכתיבה אחורה,

ny22

New member
מנהל
אז לפי מה שכתבת, יש דיאלוגים....

יש דיאלוגים מדויקים בכל תסריט? או שרק כתוב מה הם צריכים להגיד עם מקום לאילתור?

דיאלוגים

לא, לא, משלב הטריטמנט מתקדמים לשלב התסריט ובסוף כותבים הכל כולל הכל, דיאלוגים עד המילה האחרונה הכל כתוב כמובן ששחקנים, בעיקר שחקנים מנוסים והבמאי, משנים דברים על הסט בהתאם לצורך, זה קורה הרבה.

rickysofer1987

New member
קודם אני חייבת להודות לך ולכל מי

שהרים את הסדרה המדהימה הזו- לדעתי זו אחת הסדרות הטובות שיותר שיש אם לא הטובה ביותר. אצלנו במשפחנ יום חמישי ידוע כיום של מעורב ירושלמי, וגם במשך השבוע יש דיונים על הסדרה. אני מוצאת דימיון עצום בן הסדרה למציאות- אם זה במשפחה האישית שלי או אנשים שסביבי. רציתי לדעת- האם אתה משתייך לעולם הדתי?, אם לא מי אחראי לכל החלק הדתי בסדרה?.

משפחה דתית

אני בא במקור ממשפחה לא דתית לגמרי אשתי ממשפחה דתית, כך שעכשיו כל ערב שבת אנחנו אצל ההורים בקידוש מלבד זה אין לי הרבה קשר לדת מי שאחראי על ענייני הדת בסדרה, זה כמו שכחבתי באחת התשובות למעלה, אודי ליאון שהוא אם אני לא טועה, מי שהגה את רעיון הסדרה והיועץ לענייני דת זה ג'קי לוי המדהים.

Tinkerblack

New member
עוד שאלה

אם תהיה עונה שלישית האם היית מעוניין לכתוב כמה פרקים ממנה? *כשאתה כותב במה אתה יותר מתמקד, זאת אומרת באיזה דמויות אתה יותר טוב בכתיבתן.... *יש דמות שיותר התחברת אליה כשכתבת את הפרקים של היום ושל שבוע הבא?

הדמויות שאהבתי

אשמח לכתוב פרקים בעונה השלישית אם תהיה אני יותר טוב בדמויות מצחיקות אהבתי למשל לכתוב את הדמות של אשר סוויסה (שלום אסייאג) במשאית אני פחות טוב בדמויות נשים, אם כי בפרק הזה יצא דווקא בסדר אני חושב התחברתי לכל הדמויות, יש דמויות שלקח לי יותר זמן להתחבר אליהן כמו למשל שמעון, האבא, שהוא תמיד נראה לי קשוח כזה ועקשן מאוד אבל בסופו של יום הוא תמיד מוותר וזה מה שיפה אצלו אני אוהב מאוד את אריאלה, נראה לי שאליה הכי התחברתי, כי היא גם מצחיקה יותר מהשאר.

הגעתי

היי, הגעתי, מקווה שנהניתם אני תמיד בהלם לראות דברים שכתבתי על המסך זאת פעם ראשונה שאני רואה את הפרק ותמיד כשאני צופה אני מופתע שסצינות ירדו או שורות השתנו אבל ככה זה תמיד, צריך להתרגל

ny22

New member
מנהל
עוד שאלה

יש עוד סדרות שאתה הולך לכתוב או לכתוב פרקים מהן? (נאי שואל על דברים סגורים)

שאלה חשובה לשלומי

שלומי יש לי שאלה שקצת לא קשורה למעורב ירושלמי היא קצת קשורה לדרמה האחרת שרשמת והיא "המשאית" האם היית חלק בלהחליט איזה שחקן יקבל את התפקיד לדמות שרשמת?

למעלה