שאלות קטנות ונצל"שים

אממ עובדים איתי שניים

מאמן סוסים לריינינג(למרות שזוהי לא הסיבה אלא בגלל שהסוסים שלו מאולפים בצורה מדהימה..!) יש לו סוסה שהיא הבת הישירה של השניידר (אופל למכירים) דרך אגב היא למכירה! ועוד אחת שהיא הבת של הצ'יק ז''ל.. היא מדהימה רק חבל שהיא בגודל של קרנפ\ אממ הוא עוזר לי איתו מעביר לי עליו שיעורים, ועוד מדריך מוסמך בחווה גם לו יש שתי סוסות ערבייה עם תעודות ואחד פיינטית בקיצור יש לי עזרה מכל הכיוונים

fliperit

New member
אז אם הוא עובד איתך

הוא בטוח יודע איך להכניס את הסוס לכושר, או מתי הוא לא נראה טוב... אגב...זה השיינר, לא השניידר.(אלא אם כן יש איזה שניידר שלא שמעתי עליו...)

לעדן!

אני היתי חושב פעמים לפני שאני קונה סוס שעבר מחלה כי זה יכול להשפיעה עליו והיו יותר בריא להתרחק מכול הסכנה הזאת .........

כנס בבקשה

את הסוס הזה יש לי כמעט שנתיים, הסוס חלה בסטרנגלס לפני ככמה חודשים.. והבריא (555).. עכשיו כולנו פה יודעים שאחרי מחלה (ואפ בזמנה) הסוס מרזה, ועוד במיוח בסטרנגלס, שיש להם את הנפיחות הזו בגרון, ועוד הסוס שלי חלה הכי גרוע מכל הסוסים, (כמעט כל הסוסים בחווה נדבקו), הסוס הועבר לבידוד, הייתה לו חתיכת דירה, נחזור לענייננו, הסוס חלה בצורה מפחידה כלומר כל הפרצופ של התנפח הזמנו את הווטרינר היינו עם הסוס כל הלילה עם אינפוזיות (מכיוון שהוא לא שתה) וגם היה תריך נוזלים לגופו, ביום למחרת הוא קם שונה לגמרי חלק גדול מן הנפיחות ירד, הוא כבר אכל (ירקות-כגון חסה תפוח כרוב ירקות שקל לעכל במצב כזה או יותר נכון לבלוע), הוא הרזה ה-מ-ו-ן!! לקח לו חודשיים להגיע למצב שהוא בו עכשיו, הוא היה שלד מהלך, ואומנם רצו להרדים אותו! אבל אני לא וויתרתי ולא נתתי שירדימו אותו, אמרו שהוא מהווה סכנה לכל הסוסים שלא נידבקו, וכעבור חודש הסוס הבריא וחזר לעבודה, (אני לא אשכח את הרגע ששיחררנו אותו במנג' הוא פשוט שכב כמו מסטול בשמש נירדם לו, ואז רץ ולא הפסיק..) ככה ידענו שהוא חזר לעצמו כפרה שליי! בטח כולכם אומרים אוייי ואבוי איזה ילדה מפגרת אני לא מאמין שיש לה סוס או משו בסגנון אבל לדעתי זה לא נכון.. אני חושבת שיש לי דווקא ידע כללי בעולם הסוסים.. תודה רבה לכולם על היחס וצומת הלב אבל הייתי רוצה לשמוע עוד דעות אם אפשר ותודה!

ToryMaster

New member
את רצינית?!

את באה לפורום ברשת ושואלת איך לטפל בסוס שלך שמחלים ממחלה לא קלה?! פורום ברשת! חבורה של בני נוער בלי הכשרה רשמית או הסמכה מתאימה לייעץ על דבר כזה אפילו אחרי הכרות ארוכה עם הסוס! זה לא ידע כללי על סוסים, זה ידע כללי נקודה.

אם לשם אתה מכליל את עצמך

סבבה מצידי ופעם הבאה לפני שאת תוקפת כמו אני לא יודעת מה תקראי אני מקווה שאת יודעת לקרוא!!!! אני רשמתי שהסוס ה-ב-ר-י-א והוא בשלבי השמנה וחוזר לכושר ועבודה. ודבר שני אני לא שאלתי איך לטפל בסוס שלי! אני רציתי לשמוע עוד דעה חוץ מדעתו של הווטרינר, וכמו שהזכרתי אני אוספת מידע מכל מיני מקומות, מהווטרינר מהמאמן שלו ומהמנהל של החווה, ו-כ-ן אני גם לוקחת קצת עצות מהפורום, אני לא יודעת מה איתך אבל תמיד טוב לדעת ע ו ד קצת. זה אפ פעם לא הזיק לאפחד, אה ודרך אגב לדעתי יש פה המון אנשים שיכולים ללמד ווטרינרים וגם מאמנים ומאלפים למינהים, כגון שתי המנהלות פה, כגון הורס לובר, יש פה המון אנשים שיכולים לעזור אז בבקשה אם את רוצה לפקפק בעצמך עשי זאת. סליחה על התקיפה... מקווה שלא פגעתי או משו כזה.. ולכל אנשי הפורום השונים אשמח לשמוע עוד קצת עצות! תודה

ואכן כן אני חולקת עלייך

יש לי ידע רב בסוסים, איך לטפל וכמה ועמה, אני מבקשת אל תעשי אותי מטומטמת! כי לא אחת כזו. וזה שאני בת 14 זה לא אומר שאין לי ידע שאני סתומה ואטומה מכל הכיוונים, "ההפתעות הכי גדולות באות בחפיסות הכי קטנות" תלמדי משפט לחיים שאולי יעזור, זהו לא הסוס הראשון שאני מגדלת,אני ממש מצטערת על התקיפה המגעילה הזו אבל הדבר שאני הכי שונאת זה שמפקפקים בי.. תודה וסליחה
עדן

ToryMaster

New member
אני יודעת לקרוא

את יודעת? כי בשום מקום לא אמרתי שאין לך ידע או שאני מפקפקת בך. לא התיימרתי להכיר אותך ולמדוד מה את יודעת ומה לא. אמרתי בסך הכל שזה מגוחך לבוא ולשאול בפורום אם הוטרינר צודק ואם כדאי לשנות או לא. זהו, יש? קאפיש? ברור?

אז כמו שאמרתי

אני מצטערת עם הבנתי אותך לא נכון אבל בכל מקרה, ככה אני קלטתי שאת טוענת שאני ממש מפגרת עם אני באה ושומעת עצות מפורום של אנשים שמתמצים בספורט הרכיבה. לכן אני נורא מצטערת שוב... את סולחת?

כולם כנסו בבקשה..

אני ממש לא רציתי לעשות רושם כזה מגעיל של ילדה אינפנטילית מפגרת, אני ממש מצטערת ובעיקר ההתנצלות שלי הולכת לToryMaster אני ממש אבל ממש מצטערת לא רציתי או ניסיתי לפגוע פשוט לא הבנתי את מה שרשמת בצורה שהתכוות להבהיר את זה.. אז שוב סליחה
............. ושאמרתי שיש כאן כמה אנשים שיכולים כבר להיות אנשי מקצוע זוהי הייתה מחמאה, אני לא התכוונתי לגרום לסיעור כאן, לכן אני פשוט חושבת שיש לכם המון ידע בעיניין הסוסים ולא משו אחר, וזוהי דעתי וכמוכם גם שלי יקרה משהו שאני אפילו ידע אני ישר יקרא לווטרינר אני ישאיר לו את העבודה למרות כל הידע, מה שאמרתי היה כלום אלא מחמאה. ולכל אנשי הפורום ממש אבל ממש תודה.. על כל העזרה ועל מאור העיניים שנתתם לי... ושוב סליחה ותודה
עדן רק דבר אחרון ToryMaster את סולחת לי??

ToryMaster

New member
../images/Emo122.gif

אין לי על מה לסלוח לך, לא רבנו, את יכולה להירגע. אני אל כועסת ולא נעלבתי
.

ווינגז

New member
רק תיקון

לא מורן, לא דניאלה (הורס-לאבר) ולא אני, אמרנו/רמזנו או חושבות עכשיו שאנחנו יכולות להחליף מאמן/וטרינר, בדיוק להפך. אני מאמינה שגם אם יש מעט ידע, הדבר היחיד שאנחנו יכולות לעשות - זה להפנות אותך לאנשי מקצוע. כשאני נתקלת בבעיה עם אחד הסוסים בסביבה הקרובה שלי (בחווה/סוסים שלי, כשהיו), הדבר הראשון שעשיתי היה להזמין את הוטרינר ולהתייעץ עם המדריך שלי. כל דבר אחר הוא חוסר אחריות. בנוסף, לקחת עיצות מהפורום בכל מה שקשור לבריאות הסוס - זה מאוד מסוכן.

../images/Emo45.gif../images/Emo107.gif

תודה על המחמאות, אבל כמה שיש לנו ניסיון עם סוסים, אנחנו עדיין לא אנשי מקצוע. זה קצת מסוכן להתייעץ עם אנשים באינטרנט, אם את שואלת אותי. תמיד כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע שאת גם מכירה, במיוחד אם זה קשור לבריאות הסוס שלך. ושמחתי לשמוע שהוא מתחיל להבריא.

אני ממש מודה לך

אבל כמו שאמרתי אני התייעצתי עם ווטרינר על המאמן של הסוס ועם מנהל החווה, לכן רציתי לשמוע עוד חוות דעת מסויימת. זה לא שבאתי ופשוט הסתמכתי עלייכם (לא שזה דבר רע!) פשוט לקחתי ממכם גם קצת מידע מצטערת על אי ההבנה אבל פשוט ניסיתי איך שהוא לתת מחמאות! תודה עלה עזרה וסליחה על המועקה

אני לדעתי

יש לכם מספיק ידע בשביל בנאדם שמסתובב עם סוסים, אתן נותנת עצות מדברות על דברים כ''כ קשים להבנה ואני מאוד מעריצה אנשים כאלה (אני מבחינתי)

ווינגז

New member
עם כל הכבוד שבעניין

אין לנו ידע מספיק בשביל לייעץ לך מה לעשות מבחינה וטרינרית. גם לוטרינר מומחה, אגב, אין אפשרות לאבחן חיה דרך האינטרנט. בקיצור, פני לוטרינר ולמדריך שלך, זו העבודה שלהם.

למעלה