שאלות

drephod1

New member
שעות עבודה

שלום רב שמי איתי ואני וטרינר. בבית חולים בו אני עובד רוצים לעבור למתכונת של 24 שעות משמרת לכל וטרינר. רציתי לדעת מה החוק אומר בעיניין זה. האם וטרינר יכול לעבוד משמרת של 24 שעות ? העיניין די דחוף. מודה לכם מאוד. איתי

flop696

New member
ספח לתשלום יחד עם מכתב התראה??? אתי?

האם ישנו איסור או התייחסות בכללי האתיקה של לשכת עו"ד לגבי זה שעו"ד שולח ספח לתשלום יחד עם מכתב התראה לפני הגשת תביעה? תודה למשיבים

yossilim

New member
מיפגע לא בטיחותי ברחוב

שלוםלכולם! אני חניתי את האותו ברחוב בקרית אתא ומול לרכב היה בטונדה נמוכה בגודל מטר על מטר ועל זה היה עמוד קטן שפעם תחם שטח מסוים לאחר כמה שעות אישתי נכנסה לאותו ונסעה קדימה ומאחר והבטונדה נמוכה מעוד (בגובה בטמבון של האותו)היא לא ראתה אותו ונכנסה בו עם האותו ונגרם נזק לאותו מה לעשות תודה רבה

דנד123

New member
מבנה נייד

אני גרה במושב במשבצת צהובה,ויש לי קראון בשטח שלי קבלתי עכשוי צו פינוי. השאלה שלי היא" האם מותר/אפשרי בהניח את הקראון על עגלה וזהלא יפריע מבחינה חוקית? תודה

ravit381

New member
תחום הזכיינות

שלום, סיימתי לימודי משפטים השנה, באוניברסיטת ת"א. אני מחפש לעבור לתחום הזכיינות, אך איני יודע כמה התחום הוא רווחי, וכמה השוק רווי מבחינת עורכי-דין. מישהו יוכל לייעץ לי בעד או נגד התחום? אשמח לקבל עצה, תודה.

דיני מקרקעין - תיווך

שלום, רציתי לדעת האם במקרה שאני עדיין אינני מתווך, אך נרשמתי למועד הקרוב של הבחינה, אני יכול לבצע עסקת תיווך אקראית באופן חד פעמי? לפני מספר שבועות קראתי בעיתון שהתקבל פסק דין תקדימי, ע"י בית המשפט המחוזי, בו נאמר ש"לאנשים מותר לעסוק בתיווך במסגרת מה שמכונה "עסקת אקראי" כשאינם מתווכים ע"פ החוק, וזאת בניגוד לדין עד עתה". רציתי לדעת כמה זה נכון ואם כך אז כמה זה תקף בעסקה קטנה של השכרת דירה? בתודה מראש, עידן

tzshow

New member
עזרה בהבנת הנקרא של חוק

בסעיף 53 (3) לחוק מיסוי מקרקעין (שבח ורכישה), תשכ"ג 1963 כתוב; "יפוי הכוח ניתן על ידי בעלי הזכות לאדם החייב לפעול לטובתם ולא להבטחת הזכות של מי שרכש זכות במקרקעין או מי שעומד לרכוש זכות כזו ואין המורשה רשאי ליהנות מתמורת המכירה - למעט שכר סביר והחזרת הוצאות שהוציא וחייב הוא למסרה בשלמותה למרשה, ויפוי הכוח אינו ניתן להעברה על ידיו". השאלה שלי היא לאיזה סיטואציה מתכוונים ? מישהו יוכל להמציא דוגמה נכונה לכוונת המחוקק בסעיף שציטטתי ?

mmuse

New member
שריטות שנגרמו לרכב

בוקר טוב. רציתי לברר מה קורה אם מכורך הנסיבות ברור מי גורם לשריטות ברכב, אבל לא ניתן להוכיח ברמה של מצלמת מעקב, האם יש מה לעשות? בחניית הבניין חונה לידי רכב שכן בצורה מאוד צמודה. הרכב שלי חדש לגמריי ונקי משריטות, חוץ מאשר בצד של הרכב של השכן, שם יש אוסף רציני של שריטות בדיוק במיקום של פתיחת הדלת שלו. הוא טוען שזה לא הוא ואני טוען שאין הסבר אחר לכמות ומיקום השריטות ברכב דווקא בצד שלו ואיפה שהוא פותח את הדלת. האם יש משהו שאני יכול לעשות? תודה.

ללאשם2

New member
רציתי לברר כמה פרטים לגבי תביעה

אני מעוניינת לתבוע את אחת החברות הסלולריות. אציין קודם:בתכנון שלי לעשות זאת ללא עו"ד (אין לי אפשרות כספית). מדובר על כך שרכשתי לפני מספר שנים פלאפון כשר עם מסלול כשר, לאחר תקופה כלשהי ביקשתי לשנות את המספר שלי ושינו לי אותו למספר לא כשר, כך שנשארתי עם פלאפון כשר ומספר לא כשר. כך שנוצר מצב שהחברה בעצם גרמה לכך שכשרציתי לשנות מסלול - לא יכולתי, אלא רק למסלול לא כשר, שהוא יקר יותר. וכשרציתי לעבור חברה, לא יכולתי לנייד את המספר, אלא אם הייתי קונה מכשיר לא כשר. כך שמשך יותר מ3 שנים אני תקועה עם מסלול "כשר" לכאורה, (ההתחייבות הסתיימה לפני יותר משנתיים),אבל יקר מאוד ביחס למה שהולך בשוק, ואני משלמת חשבונות גבוהים מאוד. השאלה שלי היא: האם הגיוני לתבוע את החברה על הטעות שעשו כשנתנו לי מספר לא כשר לפלאפון כשר, וגרמו לי בכך שלא אוכל לשנות מסלולים ולא אוכל לעבור חברה, כך שנאלצתי לשלם חשבונות ממש יקרים בגלל הטעות הזו? אודה לכם מאוד לתגובה מנושא...

חלמיש1

New member
הרעת תנאי תעסוקה

שלום רציתי לשאול, התחלתי לא מזמן לעבוד במקום כלשהו וסוכם ביני לבין בעל העסק על שעות עבודה מסוימות לא חתמתי על חוזה או משהו אלאל נאמר לי בעל פה על השעות שהתאימו לשנינו. לפני מספר ימים בעל העסק החליט לשנות מהקצה לקצה את שעות העבודה משהו שמלכתחילה לא הסכמתי . עכשיו הוא אומר תחכי בבית עד להודעה חדשה. האם מותר וחוקי לעשות דבר כזה ? מה אפשר לעשות בנידון? תודה.

צירפת כתבה מאלפת

ממשרד עורכי דין העוסקים בתחום. מדוע לא שאלת את כותב המאמר האם השוק רווי בתחום? בנוסף אני הייתי פונה לרשת כמו זארה או ארומה המעניקים זכיינות פוגשת את המנכ"ל ומבררת איתו עד כמה יש ביקוש לתחום הזכינות. אני חושבת שעו"ד המתמחה במשהו ואם יש ביקוש הוא יצליח תמיד לא משנה כמה עורכי דין קיימים

זו הרעת תנאים וחבל שעשית הסכם בע"פ

את צריכה לפנות למעסיק ולהקליט אותו בנושא תנאי העבודה שהוא הציע לה ואשר התנגדת להם בתחילת הדרך ועתה הוא מציע לך אותם בדרך לא הוגנת יש גם פורום דיני עבודה שם ידריכו אותך צעד צעד פגעו בזכויות שלך

ללאשם2

New member
המספרים הכשרים הם בהנחות מאוד משמעותיות

סתם לדוגמא: מסלול כשר בחברה מסויימת היום (אני לא אעשה פה פרסום) כולל: 14 אג' לכל היעדים+680 דקות חינם+9 אג' ליעדים כשרים, 9.90 דמי מנוי. לפי מה שידוע לי זה לא משהו שאפשר למצוא במסלולים הרגילים-הלא כשרים. לא ביקשתי מיד להחליף מספר כי בהתחלה המסלול לפלאפון היה עוד סביר, רק שבמשך השנים הפער בין המסלול שלי לבין המסלולים העדכניים הפך ללא סביר. ובתקופת זמן הזו רשימת אנשי הקשר שלי הצטברה והיא גדולה מידי בשביל שאני אחליף מספר.

אין לך כסף לממן עו"ד את יכולה לפנות לבד לתביע

ות קטנות או לפנות לגבי גזית ברדיו 103 הוא מטפל בתלונות כגון אלה בנושאי צרכנות בחינם וביעילות מירבית

הכי נכון לפנות לאיגוד המתווכים

יש תקבל את הכיוון הרצוי לך כדי שתתחיל ברגל ימין. הם הכי בקיאים בסוגיה כזו.

למעלה