שאלות

לך על זה

אם בית המשפט קבע, זהו הדין הנוהג. רק שזאת צרייכה להיות עסקה חד פעמית ולא דרך קבע, אם בטעות הגיע לידיך עסקה מעניינת. איגוד המתווכים יש להם עניין אחד והוא שכולם יהיו מתווכים בעלי תעודה, ניגוד אינטרסים ברור. אם אתה עדיין דואג, גש למתווך תבטיח לו 30% ותשתמש ברשיון שלו. אם אתה לא צופה בעיות, יש דרכים להכל. הום שופינג סופר מרקט באינטרנט זול לקנות בקליק.

החוק לא מאשר לרופא לעבוד משמרת של 24 שעות

זו הפרה של החקיקה בנדון. יש פורום לדיני עבודה שיכול לחדד את הנושא אך את תסכים לניצול הלא חוקי

אוריאן38

New member
עזרה בנושא אחריות שוכר בדבר נזק

שלום רב, אני שוכרת דירה באזור השרון. חוזה שכירות סטנדרטי. לפני כשנה נתקעה דלת השירותים בגלל שהמנעול נשבר (הלשונית נתקעה ולא היה ניתן לפתוח את הדלת), לא הייתה אפשרות לפתוח את הדלת וגם לא הייתה אפשרות להוציא את הדלת דרך הצירים כי הלשונית נתקעה במנעול. האפשרות היחידה הייתה לשבור את הדלת (מישהו היה גם בתוך חדר השירותים כשהדלת נתקעה). שאלתי היא על מי חלה האחריות להחליף את הדלת השוכר או המשכיר?? אודה על תשובה בהקדם ואם חסר מידע אשמח להוסיף... תודה מראש

sysnt

New member
כיצד ניתן ללחוץ על שכן שמעכב חתימה על תמ"א38?

שלום לכולם, בבניין שלי אנחנו מאורגנים ורצים טוב עם העניין הזה, יש שכן שמתנגד (לא מדובר בו כרגע) אך כל האחרים חתמו למעט דייר אחד (שלא מתגורר אפילו בבניין) והוא מעקב את חתימתו (זו חתימה עקרונית/ראשונית) מזה מספר חודשים... (כל דיירים הבניין מחכים רק לו כבר במשך חודשיים וחצי) לאותו דייר אין טענה ממשית והוא סתם עושה את החיים קשים - בכל פעם בטענה מטופשת אחרת, אותו דייר גם לא אומר כלל כי הוא מסרב או לא מעוניין (שזו גם תשובה עבורינו כי אז נדע היכן אנחנו עומדים) באיזו דרך לדעתכם רצויי לפעול כדי להשפיע וללחוץ ולהשיג את החתימה הדרושה ? (כבר עשינו אסיפות בנושא הנ"ל, כבר עשינו מספר סבבי טלפונים אליו וכל דייר בתורו שמע את במנטרות שלו...)

hutc10

New member
למה אתם צריכים את החתימה שלו?

למיטב זכרוני לפי החוק צריך רק 70% מבעלי הדירות או משהו כזה. אז למה אתם חייבים את החתימה שלו? תסבירו לו שאתם מתכוונים לעשות את זה גם בלי הסכמתו.

sysnt

New member
אפשר לעשות זאת כך אבל אז זה עשויי להיגרר...

הדייר (שאפילו לא גר בבניין) אמר שבסך הכל הוא מעוניין אבל הוא עדיין חושב מסיבות שונות ומשונות ואני מחפש כל דרך אפשרית כדי לקבל את חתימתו ולא ליצור אנטיאיזם... (טוזה קשה ולכן פרסמתי כאן את ההודעה)

hutc10

New member
להיגרר איך בדיוק?

הרי גם אם הוא יגיש בקשה לצו מניעה לבימ"ש יזרקו אותו מכל המדרגות. לפעמים צריך ללכת עם הראש בקיר כי זה הכי יעיל. ובד"כ זה אלה שלא גרים בבניין שלא מסכימים כי מה אכפת להם הם לא גרים שם ורק משכירים את הדירה ואולי הדיירים יבקשו להוריד את השכירות כי הם גרים באתר בניה וכו'... ככה זה לישראלים יש ראיה קצרת טווח בדברים האלה בד"כ.

sysnt

New member
הקבלן מבקש 100% (זכותו) האם כדאי להוציא...

האם כדאי להוציא לאותו דייר מכתב מעו"ד ? (כבר שלושה חודשים מנסים ללכת איתו בטוב...)

3stone

New member
העסקת עובדים זמניים

שלום רב, אנו עוסקים בחשבות שכר במיקור חוץ לחברות ועצמאיים ( לשכת שירות ). לאחרונה השקנו שירות חדש, המאפשר לבעל עסק להימנע מפתיחת תיק ניכויים וכל הקשור בזה, אלה להעסיק את העובד בהעסקה עקיפה: 1. בעל העסק הינו הסמכות המקצועית הבלעדית. 2. בעל העסק קובע כמה, מתי ובאיזו צורה לשלם את שכרו של העובד. 3. בעל העסק אינו קשור ביחסי עובד – מעביד עם העובד. 4. אנחנו, חשבים פלוס, נהיה המעסיק בפועל. 5. אנחנו נפיק את תלוש השכר לאותו עובד. 6. אנחנו נדווח את הדיווח החודשי לב"ל ומ"ה. 7. אנחנו נעביר את התלוש ואת השכר לעובד. וכל זה תמורת עמלה מזערית ! פנו עוד היום לחשבים פלוס ואנחנו נדאג להוריד מכם את כל כאבי הראש !

faceit

New member
מחפש עורך דין לליווי תביעה נגד חברת בניה

אני מסוגל לבצע את רוב העבודה אך בגלל חוסר זמן זקוק לעזרה מעו"ד שמסוגל להגדיש זמן לעניין. מדובר בתביעה בטוחה למדי וכסף טוב. על בסיס אחוזים עדיף אזור באר שבע או אשדוד

Jim Henson

New member
בית משותף

בבניין יש שביל מעבר ששייך לרכוש המשותף ורציתי להתקין בו תאורת חירום. כמו כן יש מחסן ששייך לכל הדיירים במדרגות ורציתי לאחסן בו דברים. 1. מהו הרוב הדרוש באסיפה הכללית כדי להתקין את תאורת החירום (שתשמש רק אותי) ? 2. מהו הרוב הדרוש לאחסן במחסן את החפצים שלי ולנעול במנעול משלי את המחסן ? אם אני רוצה לבנות לעצמי חדר בגג המשותף, אז 1. כמה מהו הרוב הדרוש בין בעלי הדירות כדי לעשות את זה ? 2. האם הרשות המקומית לא תיתן לי היתר בניה אם לא אקבל את הסכמת הרוב הדרוש באסיפה הכללית של הבית המשותף בבניין ?

תאורת חירום כולם ישמחו אם תעשה

מחסםן משותף בו תאחסן את הדברים שלך בוודאי לא יזכה לשיתוף פעולה ואינו ריאלי שכן הוא משותף לכול הדיירים, בניה על הגג מחייבת עיון בתקנון הבית המשותף כדי לבדוק שאין שם הוראה שלא לבנות אם אין 100 אחוז מהדיירים אמורים לחתום אם תהיה התנגדות לא תקבל היתר לבנות

שלום רב

יש נושא שמטריד אותי מאוד . ברשות אבא שלי ישנה דירה שלו שהוא קנה, חברה שלו מתגוררת איתו. אמרו לי שברגע שעוברת חצי שנה היא יכולה לדרוש כסף\חלק מהדירה , אני מצטערת שאני לא כל כך ברורה ,אבל זה מאוד חשוב לי אני לא ישנה לילות... תודה מראש

את צודקת ומעודכנת

אם אביך לא יעשה הסכם שהדירה שלו הוא יהיה נתון לסחיטה מצידה וכמו כן היא לא תעזוב את הדירה

חוזה שכירות

אם היא תחתום על חוזה שכירות שהיא משכירה אצלו . בלי לציין סכום . זה מספק? עם פרטים וחתימה?

ממש לא

כפי שציינתי היא הופכת להיות בעל זכויות בנכס לאחר חצי שנה היזהרי אביך חייב הסכם או שיעביר אתהדירה על שמך וירשם הערת אזהרה שהוא יתגורר בדירה עד יומו האחרון כך העוול הזה ימנע ממך תגששי מה אביך אומר

למעלה