שאלות...

נירה63

New member
זיפות גג-מי אחראי על הביטוח לעובדים שיעלו לגג

קבלן שקבענו איתו אמור להגיע עם עוד שני אנשים לזפת את הגג. מי אחראי על הביטוח לאותם עובדים?

אני רוצה לתבוע חברה תביעה שהיא גם ייצוגית

מה עושים עם זה? איך אני תובע?? מה כל התהליך? וכמה זה זה אמור לעלות לי?

edc5

New member
הפרת צו מניעה .

הוצאתי צו מניעה נגד הביטוח הלאומי ,שלא יגבה חוב שיש לי מחלוקת עליו . כשבוע לאחר הוצאת הצו ובניגוד לצו הביטוח הלאומי ביצע פעולה של גביה מחשבון הבנק שלי בסך של כ : 28,000 ש"ח . מיד עם הגביה היגשתי בקשה לבית הדין להחזיר את המצב לקדמותו . בית הדין נתן זכות תגובה לביטוח הלאומי של 7 ימים . ב: 01.09.2010 יהיה דיון בענין הזה . בבקשה שהיגשתי ביקשתי פיצוי והוצאות ללא קביעת סכום . במהלך הדיון אני רוצה לבקש מהשופט לדבר בנושא הפיצוי / קנס שיוטל על הביטוח הלאומי בעקבות הפרת הצו . אני רוצה להגיד : הסכום של: 28,000 ש"ח שהם גבו כולל קנס של כ: 9,000 ש"ח אם לביטוח הלאומי יש את הסמכות להכניס את היד לחשבון הבנק שלי ולהוציא סכום כזה תוך הפרת הצו של בית המשפט ראוי שבית המשפט יכפיל את הקנס ויעמיד אותו על סך של : 18,000 ש"ח פיצוי לי בגין כל עוגמת הנפש וההוצאות שנגרמו לי בגין הפעולה הרשלנית של הביטוח הלאומי . איך אתם חושבים שהערה כזאת תשפיע על השופט .? האם כדי ללכת בכיוון כזה ? לי ברור שביטוח הלאומי יתרץ את הפעולה בטעות ואולי גם יעביר את האחריות לבנק . אך מה שברו שהוא לא עשה כלום עם קבלת הצו ולכן המשיכו ההליכים . זאת רשלנות ..חד משמעית וגם פגיעה משמעותית של הרשות שניתנה לה הסמכות באזרח הקטן . איזה עוד טיעונים יצירתיים אני יכול להביא בכדי שהקנס יהיה משמעותי ויגיע לאיזור ה: 20,000 ש"ח ?

מה מותר לבקש

השופטת קצבה את זמן מתן התגובה של המשיבים עד 29/8 וציינה להעביר עד אז למבקש את התגובה המבקש לא קיבל עד התאריך הזה תגובה האם יכול לבקש מתן פס"ד בלעדי התגובה או מה כן יכול לבקש

מחפשת התמחות..

שלום, איך אני יכולה למצוא עו"ד העוסק בתחום של דיני עבודה על מנת להתמחות אצלו? הייתי שמחה לקבל הצעות לחיפוש או לשמות עו"ד שאתם מכירים העוסקים בתחום זה. יש לציין, שאני לא מהתחום אלא רק עוזרת לחבר, ואני לא יודעת איך להתחיל לחפש, הייתי שמחה לעזרה :) תודה מראש :)

דויד1974

New member
תביעה נגד משרד הקליטה

שלום רב, אל מי כדי לפנות בנושא תביעה נגד משרד הקליטה?האם אפשר לתבוע משרד ממשלתי באופן עצמאי או שמא עלי לבחור עורך דין שייצג/תייצג אותי? לציין כי מדובר בתביעה עקרונית וסכום הכסף בה זניח אודה מאוד על הכוונה ראשונית תודה

זכויות על צילום תמונות

שלום רב. אני מעצבת שמלות כלה .ביום שישי האחרון עשיתי צילומים לקולקצייה החדשה.להפקה הזאת הצטרפתי כשהיא היתה כבר סגורה,כלומר- כול חברי ההפקה כבר נבחרו. ההפקה היתה כולה על קרדיטים,אף אחד לא קיבל כסף על עבודתו,אלא תמונות . בין המאפרת(שהיא זאת שיזמה את ההפקה) לצלם סוכם(וידעתי את זה רק אחר כך) שהצלם יעבוד רק על 15 תמונות בפוטושופ, לי זה לא מספיק(אני צריכה לפרסם בכל מיני מקומות ואני לא רוצה להשתמש באותן תמונות). אני הסברתי ואמרתי מראש לצלם שההפקה הזאת בשבילי היא לפרסום ולא לתיק עבודות. יש לציין שכל ההסכמים נעשו בעל פה ואין דבר בכתב.כול התמונות נמצאות אצלי(ללא פוטושופ).הצעתי המון הצעות וכלום לא היה מקובל-הצעתי שמישהו אחר יעשה פוטושופ,שיעבור אישור אצלו-לא מקובל,הצעתי שיעשה רק 15 תמונות ואני את השאר-גם לא מקובל.היו עוד הרבה הצעות....אני חייבת להוסיף שגם הצלם וגם המאפרת מתנגדים לפירסום בשילטיי חוצות(אין קרדיטים אז לא מתאים).השאלה שלי היא:האם התמונות שבידי הן רכוש שלי?האם אני יכולה לעשות בהן כרצוני?בהפקת קרידיט כל אחד נותן את תוצרתו שזה תחליף לתשלום,האם אפשר להגיד שקניתי את התמונות האלה,ללא הפוטושופ?

yotpope

New member
פיטורים בזמן מחלה ממארת

שלום! קיבלתי מכתב המזמין לשימוע לקראת פיטורים ממקום עבודתי ומאז שהיתי בחופשת מחלה- כשבוע בינתיים. שלושה שבועות קודם לכן, עברתי ניתוח להוצאת גידול. כעת,במהלך חופשת המחלה הנוכחית, התגלה הגידול כממאיר וכדורש המשך טיפול (הגיעה תוצאת הפתולוגיה). האם מותר להמשיך בתהליך השימוע? האם ניתן לפטר עובד בזמן מחלה ממארת? (הגידול הוצא לפני המכתב המזמין לשימוע). אודה מאוד לעזרתכם. שיהיה שבוע טוב.

Jim Henson

New member
הליך רישום זיקת הנאה בטאבו

היום מלאו 35 שנה למנהגי לעבור דרך שטח פרטי במתחם רחוב שאול המלך / אבן גבירול / רחוב השופטים לתחנת האוטובוס. פתאום חברת גינדי בונה. ברצוני לרשום זיקת הנאה לטובתי בטאבו. אם תהיה בעיה אז לתבוע מתן פסק דין המצהיר כי לי ולכל מי מטעמי קיימת זכות מעבר, ואני רשאי לרשום זיקת הנאה על המקרקעין הכפופים. 1. האם כדי לרשום זיקת הנאה מספיק לפנות לטאבו או שצריך להגיש תביעה בבית משפט ? אם בבית משפט אז האם אפשר בביהמ"ש השלום או במחוזי (בסך הכל זיקת הנאה היא שעבוד הקרקע להנאת השימוש שאני עושה בה מעל 35 שנה) ? 2. האם אי אפשר לרשום זיקת הנאה בלי בית משפט ?

vicky11

New member
שאלה לגבי הליך משפטי עקב תאונת דרכים

שלום לכולם, אולי פה מישהו יכול לענות על השאלה שלי: לפני כשנה וחצי בעלי עבר תאונת דרכים כאשר מכונית עברה באור אדום. למזלנו ושמחתנו היה פצוע קל-בינוני. פנינו, כמובן, אל עורך דין והבאנו לו את כל מסמכי התאונה הכוללים גם בדיקות רפואיות שונות המראות את הנזק הרפואי שנשאר לו בעקבות התאונה. כעת, הוא המליץ לפנות אל רופא מומחה פרטי בכדי שיכתוב חוות דעת נוספת. הוא טוען שהדבר משמעותי מאוד למשפט. כידוע, רופא מומחה פרטי עולה כ-700 ש"ח או אפילו יותר. השאלה שלנו הינה האם הדבר אכן משמעותי מאוד ויכול לתרום רבות למשפט או שלא כל כך? ומעבר לכך, ידיד שלנו אמר לנו כי לאחר מכן יהיה צורך שאותו הרופא יעיד במשפט עצמו, דבר הכרוך בהוצאת כספית נוספת, האם זה נכון? נשמח לקבל תשובות. אנחנו לא מבינים בתחום זה ולכן העדפנו להתייעץ לפני להוציא סכום כספי כה גדול. תודה רבה!

הסבר לחוק המצ"ב.

לא יפעיל אדם מכונות המונעות בכוח מכני לצורך חפירה, בנייה וכד' בין השעות 19:00 לבין 6:00 באזור מגורים האם זה כולל גם מקדחה?! תודה מראש.

מיצפטיל

New member
זכאות

מהי הזכאות לחלק בירושה שיש לילדים ולאשה, כאשר האב נפטר, אל מול אחיו ואחיותיו של האב, בעת פטירת הורי האב ? לדוגמא : אמא (מבוגרת) לבדה (בעלה נפטר בעבר), לאמא 4 ילדים (בעלי משפחות), כאשר אחד הילדים (נשוי + ילדים) נפטר, ולאחר מכן גם האמא המבוגרת הולכת לעולמה, לכן נותרו 3 אחים ואחיות + השארים של האח הרביעי שנפטר (אשה וילדים). 1. האם האישה והילדים, שארי האח הרביעי שנפטר, זכאים לרבע מהירושה של האם המבוגרת ? כלומר, האם חלקו של הילד שנפטר, עובר במלואו לשאריו, והם שווי זכויות אל מול שאר האחים והאחיות ? 2. במידה וכן, מה החלוקה הפנימית של השארים ? האם חצי מגיע לאישה, והחצי השני לילדים ? 3. במידה והילדים מעוניינים להעביר את זכויותיהם לאישה (אמם), כלומר, שהאישה תקבל חלק זהה לחלק שמקבלים שאר שלושת האחיות והאחיות, האם יש מסמך סטנדרטי שניתן להוריד מהרשת ולחתום עליו ? תודה רבה !

בדר"כ וועד הבית אמור לעשות ביטוח

לכל אירוע, לא רק לקראת טיפולים/ תיקונים.

עו"ד טל שחר

כמו כן בלשכת עורכי הדין יש לוח שעם ושם יש המון מודעות בנדון, היינו חיפוש אחר עורכי דין בתחומים שונים

מומחה רפואי

יכול מאוד לעזור בקביעה האם נותרה לבעלך נכות כתוצאה מהתאונה, מה גובהה ובמה זה מתבטא. העו"ד מכיר מומחים בתחומים הדרושים שהוא עובד איתם דרך קבע וככל הנראה ייתנו חוות דעת מועילה לכם. אם הרופא/ים מעיד בביהמ"ש (לא תמיד זה כך כיוון שייתכן שהתיק ייסגר בין הצדדים לפני כן), הוא כמובן יבקש תשלום. את התשלום הזה כדאי לברר עימו ולהשית ההוצאה על הצד השני, במידה ועושים הסכם ו/או יש פס"ד לטובתכם. בריאות!

רופא מומחה עושה לעיתים את ההבדל

בין הצלחה לכישלון אך השאלה הנשאלת: אתם הבאתם לו מסמכים המצביעים על הנזק ואני מניחה שאם לדוגמה הבאתם מסמך של רופא אורטופד הוא יצרף חוות דעת, אם המסמכים שהבאתם מרופא לא מגובים בחוות דעת כדאי לפנות לאותו רופא ולבקש ממנו חוות דעת מקצועית ולסכם איתו על הופעה בבית משפט אם יידרש. יש קופות חולים שמחזירות חלק מההוצאה במסגרת חוות דעת נוספת

אתה שואל שאלות רבות בנושא רגיש..

בראשית האם האם שנפטרה הותירה ירושה? האם האח שנפטר הותיר ירושה? בכל בית משפט לענייני משפחה יש יחידת סיוע האמורה לבדוק את הנושא לעומק. בעקרון אם אין ירושה אזי הרכוש מתחלק בין כל האחים שווה בשווה

למעלה