שאלות...

יום כף

New member
שכ"ט של עו"ד בתיק הוצאה לפועל

בגין שיק שחזר ע"ס 18.000=ש"ח. במידה והעו"ד לא מצליח להגיע לחייב, כדי לגבות את החוב.

בסכום כה נמוך יחסית

אתה יכול לגשת להוצא לפועל לזכאים ולמלא טופס לבד ולגבי איתור במשרד הפנים מאתרים כל אחד..

gokeren

New member
זקוקה לעזרתכם בדחיפות

בחודש מרץ נרשמתי ללימודים במוסד מסויים שהיו אמורים להתחיל במאי. בחודש מאי לא הודיעו לי כלום וכשאני התקשרתי לברר כל הזמן "מרחו" אותי ולבסוף אמרו שפתיחת הקורס מתעכבת ושיודיעו לי מתי מתחיל הקורס. ככה בכל פעם אני מתקשרת והם לא נותנים לי תשובה חד משמעית. חשוב לי להבהיר כי אני בהריון ותכננתי את תקופת הלימודים לתקופת ההריון. ביולי כשראיתי שאין תשובה ביקשתי לבטל את הקורס ולהשיב לי את הכסף ששילמתי ומנהלת המכללה סירבה ואמרה כי אם אבטל את הוראת הקבע אגרר למשפטים. לאחרונה נודע לי כי הקורס מתחיל ב13 בספטמבר וייארך כשנה. אין לי את הזמן ולא את הרצון לאור מה שעברתי איתם ללמוד במוסד הזה. אמרו לי לשלוח מכתב לוועדה המתכנסת אחת לחודש ולבקש ביטול והחזר כספי כשמראש המנהלת אמרה כי תשלול את בקשתי באופן אוטומטי. בכל זאת שלחתי מכתב ולא קיבלתי תשובה. רק היום כשאני התקשרתי לבקש תשובה הודיעו לי כי בקשתי נשללה הם לא רוצים לבטל את לימודי ולא מוכנים להשיב את כספי. אני מעוניינת לתבוע אותם. האם יש לי עילה לכך? אוסיף ואומר כי בעת ההרשמה החתימו אותי על חוזה תוך כדי הסחת דעת של מנהלת המכללה ועובדיה ועכשיו ראיתי כי ישנם סעיפים שאומרים כי המכללה בכלל לא מחוייבת לתאריכים שעליהם הצהירה בעת הרישום. האם זה חוקי?? זה היה קצה קצהו של מסע התלאות שלי מול המכללה... אשמח לתובנותיכם.

כיצד שילמת להם?

אם בכרטיס אשראי את פונה לחברה ומודיעה על הכחשת עיסקה חברת האשראי תפנה אליהם בטענה שלא התחיל קורס במועד הנקוב ואז תקבלי את כספך בחזרה

אני בטוחה שאם תחפשי קצת תראי שנגד המוסד יש

תביעות על חוסר תום לב תבררי ותצייני זאת לחברת האשרי במידה ושילמת באשראי

KONIX

New member
שאלה על הפרת הסכם - דירת שכורה

לאחר סגירת הסכם שכירות עם משכיר. אין צורך לפרט יותר מידי - אבל למרות שהוכן חוזה מפורט שאינו חתום בסופו , היו הרבה תנאים מסביב שעורך דין הבהיר באופן חד משמעי שזהו הסכם לכל דבר. (הסכם בעל פה , נתינת כסף כמקדמה ועוד...) כשלושה ימים לאחר המקרה בוטל ההסכם על ידי המשכיר. השאלה היא : במידה ואני אתבע את המשכיר בבית משפט לתביעות קטנות על פיצוי כספי (אין לי רצון לקיים את ההסכם בכח) מה צפויה להיות הפסיקה בהערכה גסה? (בחוזה אין התייחסות לשבירת הסכם) הטענה היא עוגמת נפש , הפסד דירות אחרות שנשללו במהלך התהליך ו\או קבלה של גובה סכום שהושאר כמקדמה למשכיר כעילה לביטול מהצד שלי (הכסף עצמו הוחזר אליי , אך אם אני הייתי מבטל את ההסכם אז הכסף היה נשאר אצל המשכיר). תודה

התורה

New member
אפשר דוגמת המחשה למצב אליו המחוקק מתכוון ?

אם בבית משותף ה ר ו ב, רוב של 3/4 מבעלי הדירות אשר צמודים לדירותיהם 2/3 מהרכוש המשותף, הוציא חלק מסוים והצמיד חלק זה לדירה פלונית לצורך הגדלתה אז קשה לי לחשוב על דוגמה למצב שבו דירה ניתנת להרחבה בשיעור יחסי העולה על חלקו ברכוש המשותף. מה זאת אומרת שדירה ניתנת להרחבה בשיעור יחסי העולה על חלקו ברכוש המשותף ? אודה מקרב לב על דוגמה למצב שבו דירה ניתנת להרחבה בשיעור העולה על חלקה ברכוש המשותף (מה זה בכלל ואיך מצב כזה יכול לקרות) ? "ההמצאה" הבלתי מובנת הזאת למצב שבו דירה ניתנת להרחבה בשיעור העולה על חלקה ברכוש המשותף נכתבה על ידי המחוקק בסעיף קטן (א) של סעיף 72ב לחוק המקרקעין: סעיף 72ב ; "(ד) נתקבלה החלטה כאמור בסעיף קטן (א), חייב בעל דירה, שדירתו ניתנת להרחבה בשיעור יחסי העולה על חלקו ברכוש המשותף והמבקש להרחיבה, לשלם במועד החלטת ההרחבה, תשלומי איזון לבעל דירה שדירתו אינה ניתנת להרחבה או שההרחבה פחותה מחלקו היחסי ברכוש המשותף."

pako pako

New member
חוזה לדירה

אני עובר דירה ובימים הקרובים אני מתכוון לחתום על החוזה ביני לבין הבן של בעל הבית הוא זה שמטפל בנושא ומעביר לאביו את השקים, הבן של בעלת הבית גר 5 דקות נסיעה מהדירה אבל הוא אמר שהוא לא מגיע לבקר בדירה. אני בחור חילוני, רווק וצעיר והדירה נמצאת באזור שלפני פחות מעשור היה שייך רק לחילונים מהמעמד הנמוך, לפני עשור לשכונה יצא שם של שכונה עבריינית, כיום 80 אחוז מהאנשים שגרים בשכונה הזאת הם מהמגזר החרדי אני בחור צעיר שמסיים את לימודיו באוניברסיטה ויכול להיות שבקרוב אתחיל לחפש עבודה ואם אמצא מקום עבודה שמרוחק יותר מחצי שעה נסיעה ברכב מהדירה עד לעבודה אז ארצה לעבור דירה כך שאהיה קרוב יותר למקום העבודה סיפרתי את זה לבן של בעל הבית הוא אמר שאני יכול לעזוב את הדירה בתנאי שאודיע לו חודשיים מראש בעקרון אני הייתי מעדיף להודיע חודש מראש כך שאם אצטרך לעזוב אז כל מה שאני אפסיד יהיה חודש של שכר דירה איזה סעיפים כדאי לי לרשום בחוזה כך שאוכל לעזוב את הדירה אם וכאשר יקרה מצב שאצטרך לעזוב הבן של בעל הבית אמר לי שהוא רוצה לקבל שקים לשנה שלמה + ערב + צילום של תעודת הזהות שלי ביקשתי אם אפשר לתת לו שק ביטחון במקום ערב אך הוא רוצה ערב הדירה הזאת היא ישנה ובעל הבית לא טיפל בה הרבה מאוד שנים ואחרי שאכנס לדירה לא ניראה לי שהוא ירצה לתקן משהו אבל מצד שני אם אבקש יותר מידי הוא יכול להעדיף לקחת דייר אחר במקומי בנוסף לזה לדירה יש גינה שכולה מלאה בעשבים ובוץ (הגינה היא ללא ריצוף) ואני הייתי רוצה שיהיה לפחות בחלקה ריצוף כך שיהיה אפשר לשבת בחוץ השכנים שגרים בדירה ליד גם כן משכירים ממנו והם נתנו לי את מספר הטלפון שלהם ואמרו לי שאם ארצה לשאול אותם משהו בקשר לדירה אז הם ישמחו לעזור לי אני לא ממש יודע מה לשאול אותם מצד שני אני גם לא יודע מה לשאול את הבן של בעל הבית החוזה של הדיירים שגרים בדירה הזאת מסתיים בעוד כחודש והחוזה שלי בדירה שבה אני גר כרגע מסתיים 5 ימים אחרי היום שבו הדיירים שגרים בדירה שאני מעוניין לשכור צריכים לעזוב בדירה שבה אני גר כרגע בעל הבית אמר שהוא לא יסכים להאריך לי את החוזה בכמה ימים הוא מוכן להאריך רק בשנה שלמה (דבר שאני לא רוצה) מה כדאי לי לרשום בחוזה כך שאני אקבל את הדירה ביום שהדיירים שגרים בו כעט התחייבו לעזוב הדיירים שגרים בדירה אמרו לי שהם התקינו מזגן בדירה על חשבונם והם מוכנים למכור את המזגן לבעל הבית תמורת 1000 ש"ח אבל לטענתם לא בטוח שהבן של בעל הבית יסכים לקנות את המזגן ולי אין מזגן להביא וגם אין לי מכונת כביסה שגם אין בדירה

לא נראה לי שהעסקה מתאימה לך

תברר עם הדיירים שהציעו לך מהי הבעייתיות במקום מעבר למה שראית כבר לבד

למעלה