שאלות

שחמור

New member
זקוקה לעזרה

הואשמתי ע"י העיריה בהוצאת קרטונים ופסולת אורגנית ביום הלא נכון (יום ה'). הגשתי בקשה להישפט מאחר ואני הוצאתי את הקרטונים ביום הנכון (יום ב'). אציין שע"פ הדוח הקרטונים נמצאו בכתובת אחרת ממקום מגוריי ולא מפורט על סמך מה קשרו אותי לעניין. לאחר הקראת כתב האישום שוחחתי עם התובעת, בהמלצת השופט, שאמרה שמלבד הדו"ח עצמו אין לה חומר נוסף כמו תמונות למשל. הנושא הועבר לישיבת הוכחות. ועכשיו השאלה: איך מוכיחים שאין לך אחות? שהרי עליי להציג תיאוריה חלופית ולגבותה בעובדות שאין לי. להערכתי מדובר בקרטונים של משלוח כלשהו ששמי הופיע עליהם, שמרגע הוצאתם לרחוב כל אחד יכול היה לקחתם ולעשות בהם שימוש לצרכיו. עובדה שנמצאו ברחוב אחר עם פסולת אורגנית בתוכם (אני לא גנן וגרה בבית משותף). האם העובדה ששמי היה על הארגז מוכיחה שביצעתי את העבירה? לצורך ההקצנה- אם בקרטונים היתה נמצאת גופה היו מאשימים אותי ברצח? אנא עזרתכם איך להוכיח צדקתי!

malka008

New member
עזרה דחופה בבקשה!!!

שלום לכולם אני צריכה לבקש ערכאה משפטית מבית משפט ואין לי מושג מה ההליך בשביל לעשות זאת לאיזה בית משפט? איך פונים בדיוק? מודה על כל עזרה...

michlind

New member
הורדת קילומטרז' ברכב

שלום! אני זקוק לעצה בנושא משפטי, ואשמח לקבל תגובות. לפני כמה שבועות קניתי רכב יד שנייה שנת 2001. כאשר קניתי את הרכב (שבדיעבד המוכר כנראה היה סוחר) המד ק"מ הראה 95000. כשבוע אחרי הקנייה לקחתי את הרכב למוסך מורשה, שם להפתעתי גיליתי שפעם אחרונה שהרכב היה בטיפול במוסך מורשה זה היה לפני כ 3 שנים ואז המד ק"מ הראה 107000. להלן כמה עובדות: 1.קיים מסמך מבדיקה לפני קנייה שהמד ק"מ מראה 95000 2. קיים מסמך ממוסך מורשה שב 2007 המד הראה 107000 3. הרכב יד 3 (אני היד השלישית) 4. המוכר אינו עונה לטלפונים 5. הרכב היה רשום על שם גיסו של המוכר שפגשתי אותו בהעברת בעלות. (אינני יודע באמת אם הוא גיסו אבל כך הוא הציג את עצמו) 6. לא נחתם כל חוזה ביני לבין המוכר, חוץ מקבלה של צ'ק בנקאי על שם מי שהיה רשום ברשיון רכב (הגיס ולא המוכר) השאלה שלי היא כזאת, האם אני יכול לעשות משהו בנידון לגבי הורדת המד ק"מ? תודה מראש!

בקשה בניסוח מכתב

שלום, אני זקוקה ליעוץ קל וגם לעזרה בניסוח מכתב. לפני יומיים חתמתי על חוזה בדירה, כשהחוזה נכנס לתוקף ב1.11.10, בעת חתימת החוזה אמרתי לבעל הבית שאני מעוניינת לצבוע את הדירה. נתתי לו 1400 שקל על החודש הראשון מראש, +צ'קים ל11 החודשים הבאים וצ'ק בטחון. מתוך ה1400 הוא החזיר לי 800 לצבע. אתמול הייתי בדירה עם שיפוצ'ניק שאמר שיש שם ליקויים חמורים במבנה, יש סכנה לדליפות מהתקרה, וכן קריסת חלק מהגג לתוך הדירה. (הדירה בקומה אחרונה). בקיצור, יש צורך בעבודה רצינית שכוללת תיקון הגג ופירוק הקירות עד היסוד, ובניה של חלקים מהם מחדש. \אמרו לי לשלוח לו עוד היום פקס עם הודעה שאחרי שאיש מקצוע בדק את הדירה, התגלו ליקויים חמורים. אני מעוניינת לבטל את החוזה מכיוון שלא ידעתי על הבעיות האלה, וזו רמאות. איך אני מנסחת את המכתב נכון?

במיה1

New member
כיצד ניתן לבטל פסק דין שנקבע שלא בנוכחותי

אני זקוקה לעזרה דחופה! שכן שלי תבע אותי על ליקויים בדירתו שנגרמו לו מדירתו. את כתב התביעה שלח לכתובת שגרתי בה לפני שנה וחודשיים ולכן לא הגיעה אלי כלל. פסק הדין ניתן, ולי אין מקום לטעון את טענותי.שלחתי בקשת ביטול ובנוסף תצהיר חתום עי עורך דין, ביקשתי עיכוב הליכי הוצאה לפועל ועל זה רשמה התובעים יגיבו בעוד 10 ימים. אני לא מבינה, לאמגיע לי לפחות לטעון את טענותיי, ולא לחרוץ את דיני בטרם עת, הרי לא קבלתי את כתב התביעה ולכן לא נוכחתי בדיון, בינתיים הימים עוברים ואני תיקנתי חלק מהליקויים אך אני מחוייבת לתקן עוד על סמך הפסק דין ואינני מוכנה מאחר שהם לא קשורים אליי. מה לעשות?

d a v i d k a

New member
שאלה לגבי תואר מחו"ל.

שלום רב. מה התהליך שצריך לעבור בעל תואר במשפטים מחו"ל בכדי לעסוק בעריכת דין בישראל? תודה מראש.

dani551

New member
תביעה נגד רשות השידור - למי פונים ?

המקרה שלי הוא מיוחד במינו, מדהים, ומראה עד איפה הטיפשות והאטימות יכולה כאן להגיע: 1. בשנת 2004 הוגשה נגדי תלונת שווא (פלילי) במשטרה. נפתחה חקירה, והתחיל משפט שנמשך שנתיים רצופות. במהלך המשפט שהיתי במעצר בית מלא, בבית הוריי. בייחד עם אשתי. 2. בסיומם של אותם שנתיים עצובות הורשעתי שלא כדין ונדונתי ל 12 שנים בכלא..., מיותר לציין שהגשתי באמצעות עו"ד ערעור מלא ומנומק מיידית. אלא שאת ביצוע העונש אי אפשר לעצור, ואת ההמתנה לדיון הראושן בערעור המתנתי בכלא....השנה: 2006. 3. 3 שנים של גהנום שעברו עליי ועל משפחתי שבהם המתנו לדיון הראשון בערעור שלנו בבג"צ. כשאני בכלא, ומשפחתי באה לביקורים.... בדיון הראשון בערעור קבעו כל 3 השופטים פה אחד - חף מפשע. יצאתי זכאי. השנה: 2009 אגב: גם ילד ראשון נולד לנו בתקופה זאת... 4. רשות השידור שולחת לי ולאשתי כבר כמה חודשים, באופן עקבי, אם באמצעותה, ואם באמעצות משרדי עורכי דין כקבלני משנה, מכתבי אזהרה ואיום על נקיטת הליכים משפטיים, עיקולים, מעצרים וכו' וכו' וכו' אם לא נשלם מיידית חוב לרשות השידור על סך כמה אלפי שקלים ... שנושא את התאריכים: 2004-2009...... מיותר לציין שתקופת מעצר הבית שלי אצל הוריי, היה שם טלוויזיה אלא שהיא של הוריי, והם בעלי הבית והם משלמים שנים אגרה טלוויזיה כדין. ובקשר לתקופת המאסר האומללה - מה אני אמור לעשות ? שלחתי עד היום בלי סוף מכתבים ופקסים לרשות השידור שבהם צורפה ההוכחה לכך שבשנים אלו שהיתי בכלא, ולמיטב ידיעתי השב"ס משלם אגרה לרשות השידור....(זה אפילו לא מצחיק....) שלחתי צילום של פקודת השחרור, וההחלטה על העליון על זיכוי, שלחתי צילום/העתק של המסמכים המעידים על המעצר. יש להם את מספר ת.ז ואת כל הפרטים הם יכולים לברר עם משרד הפנים ולאמת את הכול. ונאדא. ברוטינה קבועה כל כמה זמן האיומים הולכים ומתגברים, וכאילו אני כותב לאוויר. אין עם מי לדבר. לנו נמאס. לא מספיק שהמדינה המטומטמת עשתה טעות הרשיעה וכלאה את האדם הלא נכון ולא טרחה אחרי 3 שנים אפילו להתנצל, כעת רשות השידור רוצה ממני כסף על השנים שישבתי שם. אגב: גם עכשיו - אנחנו לא מכניסים מקלט טלוויזיה הביתה, אין לנו טלוויזיה בבית, וגם לא תהיה לנו. בלי שום קשר לרשות השדיור, אף פעם לא היה לנו צורך בזה, ואנחנו חיים מצוין שנים בלי טלוויזיה. האמת ? חיים הרבה יותר טוב בלי. אבל את רשות השידור זה לא מעניין. הם בדרך להפעיל הוצאה לפועל עיקולים וכו' וכו' וכל המכתבים לא עוזרים כלום. אני לא רק רוצה רק להפסיק את זה, אני גם רוצה לתבוע אותם על עוגמת נפש. ורציתי לדעת האם יש לזה סיכוי משפטי טוב, ולאיזה עו"ד בדיוק פונים. תודה

daniel5552

New member
שינוי מיקום פח האשפה ע"י העיריה ללא הסכמה

שלום רב, להפתעתינו ( של 6 דירות ) יום אחד התקינו שער ונעלו אותו על מבנה הפח המשותף ל-9 דירות. הדבר נעשה ע"י שכנה שטענה כי הדבר נעשה בהסכמת העיריה. מאז כחודש הקצו לנו פח הנודד ממקום למקום ( מאחר וכל פעם משהו מתלונן ) כמובן כל הזמן הזה אנחנו בקשר עם העיריה כי אנחנו דורשים להחזיר את הפח למיקומו הקבוע ( ב-10 שנים האחרונות ) ואנחנו נתקלים בסירוב או בתירוצים.... אנחנו מתחילים להבין כי משהו בעיריה עשה טעות וגרם לדיירת להבין כי אנחנו לא צריכים להשליך את הפסולת במקום הקבוע. מה האפשרויות העומדות בפנינו בכדי להחזיר את הפח למקומו המקורי ? 1. האם ניתן לתבוע את העיריה ? 2. האם ניתן לתבוע את הכנה ( אפילו בפלילי - השתלטות על מבנה ציבורי ) אודה על כל עזרה

נועית19

New member
התייעצות לגבי זכויות יוצרים

שלום רב, רציתי לשאול לגבי הכנת עיתון בתור מתנה לחתונה. אני רוצה נניח עיתון שייראה כמו "לאשה", מבחינת הפונט והעיצוב. משהו כמו 3-4 עמודים. אפשר לקרוא לו "לכלה" האם מדובר בגניבה של זכויות יוצרים או שזה חוקי ותקין? כמובן שהעיתון יופץ רק לאורחי החתונה.

הרשמת קבעה שיש להעביר לתגובת הצד השני

אז בנתיים תבקשי עיכוב הליכים בשל העובדה שאת לא היית בדיון כי הכתב תביעה נשלח לכתובת אחרת זהו!!

אין בעיה. זה דבר שנעשה והיות והוא מחולק

לאורחים הרי שאינו מהווה בעיה.הרעיון לשנות שם ולקרוא לו "לכלה" כבר מקזז מהבעיה

נועית19

New member
למרות שמדובר למעשה בחיקוי?

אני אשתמש בפונט של העיתון ובמראה הכללי שלו. אני פוחדת מענייני של זכויות יוצרים.

תכתבי העתון למשפחה הופק

כעיתון דמי במיוחד לחתונה וזהו. את לא מוכרת אותו בשוק החופשי ולכן תכתבי לא למכירה מהדורה מיוחדת לחתונה ואת מכוסה

יואב1010

New member
זה משנה

כי אם באת מארה"ב למשל אתה צריך רק לעשות התמחות שנה ואח"כ בחנות לשכה. ככה גם מי שבא מאנגליה. לגבי פרו אין לי מושג. אתה יכול להתקשר ללשכת עוה"ד ולברר.

תפנה ללשכה המשפטית של רשות השידור

ותדרוש פיצוי כספי. אם לא תקבל תגובה לאחר צירוף כל האסמכתאות הדרושות פנה לתביעות קטנות אתה לא חייב עו"ד אלא מספיק מישהו שיכין עבורך את כל התביעה. ניתן לתבוע עד 33.000 שקל

את צריכה לעצור את כל השקים

ולכתוב לבעל הדירה שהוא נתן לך לחתום על הסכם בחוסר תום לב. יש שיל שירות לאזרח והם יוכלו לנסח לו מכתב עשי זאת במהירות.

למעלה