חוזה טלפוני קולי
שלום רב לפני כשבועיים פניתי לצערי הרב ובשל מצוקה כלכלית זמנית לאחת מחברות ההלוואות באינטרנט- חברה שנקראת ניו-סטארט - NEW-START דיברתי עם נציג שאמר שהשיחה מוקלטת ומשמשת כחוזה טלפוני קולי ואני לתומי ביקשתי לברר על הלוואה בסכום מסויים והוא אמר לי שהוא בטוח שלא תהיה בעיה שאני אקבל אותה, אך אני חייבת לגשת לדואר, לשלם 350 ש"ח דמי פתיחת תיק ולאחר מכן יתקשר אלי היועץ הפיננסי שלהם על מנת לומר לי מה אני צריכה להציג על מנת לקבל את ההלוואה. שאלתי את הנציג אם אפשר שהיועץ יתקשר אלי לפני שאני הולכת לשלם על מנת שאני אדע בברור, איזה מסמכים אני צריכה להציג, אך הוא אמר לי שרק אחרי התשלום היועץ יוכל לדבר איתי. עלו בי חשדות אך ניסיתי להבין במה מדובר וביקשתי ממנו שינסה לברר בכול זאת איזה מסמכים אני צריכה להשיג. הוא חזר אלי לאחר מחצית השעה ומסר לי שאני צריכה להציג תלושי משכורת וכדומה. אמרתי לו שאני עקרת בית ואין לי תלושים ושבעלי עצמאי עוסק פטור ואין לו תלושים וגם לא חשבוניות,רק קבלות, ואז הוא הסתבך ואמר לי שאני קודם חייבת לשלם 350 ש"ח לפני שאני מקבלת פרטים נוספים!!! התקוממתי ואמרתי לו שאני בחורה מאוד אחראית ואני לא מוכנה להתחייב על משהו שמראש אני לא יודעת אם אוכל לספק את המסמכים שהם צריכים ושחוץ מזה אני רוצה לקבל פרטים על החברה שלו ואני מבקשת את הח.פ. שלהם. הוא מסר לי מספר שלאחר בדיקתה של ביתי (היא זאת שיעצה לי לבקש את הח.פ. שלהם) התברר כלא נכון. אין מספר כזה בכלל. ואז הוא סגר את הטלפון. יום למחרת מתקשר בחור אחר ואומר לי..תשמעי..את התחייבת בחוזה טלפוני קולי. את חייבת לשלם. אמרתי לו שהוא יכול להגיד מה שהוא רוצה, אני לא קיבלתי הסברים מלאים לגבי המסמכים שאני צריכה להציג, אמרתי לו שאני חושבת שהם משקרים ומרמים את האנשים ושלא היתה שום שקיפות מצדם בעניין. הוא סגר את הטלפון. היום קיבלתי טלפון מהמחלקה המשפטית שלהם שהם מוציאים אלי צו הוצאה לפועל!! ואני שואלת היתכן הדבר? מה אתם ממליצים לי לעשות ולמי לפנות. תודה רבה מראש.