שאלות

הקשר הינו הדוק ביותר.

דיני תעבורה עוסקים בכל הקשור במהירות דוחות הונאה וכו אני מציעה לך לעשות קצת שיעורי בית ולמצוא את התשובות באופן טבעי יום נעים

kotller

New member
דיני תעבורה אכן עוסקים

בכל מה שקשור לתעבורה או תחבורה מהירות דוחות וכו אבל לא בהונאות מהסוג הנ''ל אדם שנפל בהונאה של סוחר רכב לא יגיש תביעה לבית משפט לעניני תעבורה.

הסכם התקשרות עם נותן שירות

שלום. אני בעלת עסק לשירותי הקלטה ותמלול. יצרתי לאחרונה קשר עם בונה אתרים שיבנה לי אתר ויקדם אותו תמורת אחוזים. אנו מעוניינים לחתום על הסכם התקשרות בינינו. חיפשתי דוגמה להסכם התקשרות עם לקוח/נותן שירות ומצאתי הסכמים ספציפיים, כגון שירותי כ"א. האם יש צורך בהסכם ספציפי לעיסוקים שלו ושלי (אם קיים בכלל הסכם כזה), או שיש איזה שהוא נוסח סטנדרטי שאפשר לשנות לפי העיסוקים והצרכים שלנו?

gozalit42

New member
חוזה טלפוני קולי

שלום רב לפני כשבועיים פניתי לצערי הרב ובשל מצוקה כלכלית זמנית לאחת מחברות ההלוואות באינטרנט- חברה שנקראת ניו-סטארט - NEW-START דיברתי עם נציג שאמר שהשיחה מוקלטת ומשמשת כחוזה טלפוני קולי ואני לתומי ביקשתי לברר על הלוואה בסכום מסויים והוא אמר לי שהוא בטוח שלא תהיה בעיה שאני אקבל אותה, אך אני חייבת לגשת לדואר, לשלם 350 ש"ח דמי פתיחת תיק ולאחר מכן יתקשר אלי היועץ הפיננסי שלהם על מנת לומר לי מה אני צריכה להציג על מנת לקבל את ההלוואה. שאלתי את הנציג אם אפשר שהיועץ יתקשר אלי לפני שאני הולכת לשלם על מנת שאני אדע בברור, איזה מסמכים אני צריכה להציג, אך הוא אמר לי שרק אחרי התשלום היועץ יוכל לדבר איתי. עלו בי חשדות אך ניסיתי להבין במה מדובר וביקשתי ממנו שינסה לברר בכול זאת איזה מסמכים אני צריכה להשיג. הוא חזר אלי לאחר מחצית השעה ומסר לי שאני צריכה להציג תלושי משכורת וכדומה. אמרתי לו שאני עקרת בית ואין לי תלושים ושבעלי עצמאי עוסק פטור ואין לו תלושים וגם לא חשבוניות,רק קבלות, ואז הוא הסתבך ואמר לי שאני קודם חייבת לשלם 350 ש"ח לפני שאני מקבלת פרטים נוספים!!! התקוממתי ואמרתי לו שאני בחורה מאוד אחראית ואני לא מוכנה להתחייב על משהו שמראש אני לא יודעת אם אוכל לספק את המסמכים שהם צריכים ושחוץ מזה אני רוצה לקבל פרטים על החברה שלו ואני מבקשת את הח.פ. שלהם. הוא מסר לי מספר שלאחר בדיקתה של ביתי (היא זאת שיעצה לי לבקש את הח.פ. שלהם) התברר כלא נכון. אין מספר כזה בכלל. ואז הוא סגר את הטלפון. יום למחרת מתקשר בחור אחר ואומר לי..תשמעי..את התחייבת בחוזה טלפוני קולי. את חייבת לשלם. אמרתי לו שהוא יכול להגיד מה שהוא רוצה, אני לא קיבלתי הסברים מלאים לגבי המסמכים שאני צריכה להציג, אמרתי לו שאני חושבת שהם משקרים ומרמים את האנשים ושלא היתה שום שקיפות מצדם בעניין. הוא סגר את הטלפון. היום קיבלתי טלפון מהמחלקה המשפטית שלהם שהם מוציאים אלי צו הוצאה לפועל!! ואני שואלת היתכן הדבר? מה אתם ממליצים לי לעשות ולמי לפנות. תודה רבה מראש.

הוצאה לפועל? על מה?

אם אני מבין נכון (אינני עו"ד), לא קיבל מהם שום מידע בעל ערך וגם לא הוקמה בפועל הלוואה. מעבר לכך, פתיחת תיק הלוואות כרוכה בתשלום ואת זה לא עשית, אז אם לא נפתח תיק, אין התחייבות. לפי דעתי מדובר באיומים בלבד- הייתי שוקל להקליט את השיחות הבאות איתם. אשמח אם תעדכני בהמשך הדרך. נ.ב, יש לי נסיון עם מחלקת הוצל"פ כזוכה (מישהו חייב לי כסף), וזה לא כ"כ פשוט "להוציא על מישהו צו הוצאה לפועל"- יש להוכיח את נכונות החוב.

gozalit42

New member
אנלייזר יקר שלום

נשאלת השאלה, בכל מקרה, מה תוקפו של "חוזה טלפוני קולי", האם באמת יש משהו כזה. מה גם שכמו שרשמתי, בבדיקה שערכה ביתי על ה- ח.פ. שלהם, הם לא קיימים. מה זה אומר?

חוזה טלפוני

כפי שכתבתי בהודעתי הקודמת, אינני משפטן, ואינני יודע בוודאות מהו תוקפו של חוזה קולי. יחד עם זאת, אני עובד במקום עבודה שבו השיחות עם הלקוחות מוקלטות (מוקד בנקאי) ויש תוקף משפטי לתוכן שיחה מוקלטת. הבדיקה שצריכה להיעשות איננה אם ניתן לתת תקוף לחוזה טלפוני קולי, אלא אם במהלך השיחות איתך הסכמת להתחייב או שרק ביקשת לקבל פרטים מקדימים. בקשי להאזין לשיחה, ותעדכני אותי.

יואב1010

New member
תחפש בחוק הגנת הצרכן "עסקה מרחוק"

אם אני זוכר נכון זה שם הסעיף בחוק שמדבר על חוזה טלפוני. זה כמו שאתה מזמין פיצה בטלפון או סוגר הארכת תוקף של ביטוח רכב וכו'.

גרושין

קבעו לנו דיון-גט ואני הגעתי ובעלי לא. יצא החלטה שלשונה : להזמין את הבעל בפ. מעצר עם אפשרות לשחרור לאחר שיפקיד ערבות בסך 5,000 ₪ להבטחת הופעתו בביה"ד מה זה אומר? מתי מוציאים לו פ. מעצר? ביום של הדיון הבא? או במיידי? תודה!

שלום וברכה לכולם ! בקשת עזרה

לפני כחצי שנה קבלתי מכתב מעורך דין המייצג חברה סלולרית ובו נכתב כי אני חייב ללקוחה שלו כמה אלפי שקלים בראש המכתב צויין שמי ות.ז. שאכן הם שלי +כתובת שאין לי קשר אליה. בשיחה שערכתי עם אותו עו"ד הוא ציין בפני את מספר הפלאפון שעליו יש את החיוב וכן את הבנק, מספר החשבון והסניף שממנו היה אמור להתבצע הגביה, מעולם לא היה לי קו באותה חברה ולא שמעתי על המספר הזה מעולם וכן לא חתמתי לאחר במישרין או בעקיפין על מסמכי החברה וכן חשבון הבנק שהוא אמר לי אין ולא היה לי קשר אליו ומעולם לא שמעתי אודותיו. בעצת עורך דין לפני כחצי שנה העלתי את טענותי על הכתב חתום בתצהיר של עורך דין ושלחתי לו בדואר רשום את המכתב תוך שוודאתי שהמכתב הגיע ליעדו גם בדואר ישראל וגם במשרדו ובקשתי שיתייחס לטענותי. [אגב יש לי עותק מהמכתב חתום בתצהיר +הוכחה שהמכתב נשלח בדואר רשום]. חצי שנה עברה והאיש לא צייץ למרות שכתבתי לו במכתב מספר דרכים להשיג אותי. לתומי חשבתי שהוא בדק את טענותי והבין שחלה טעות. ואתמול אני מקבל בדואר רשום מכתב מהוצאה לפועל +איום במעצר וכו` עם חיוב תשלום גבוה יותר. לי ברור מעל לכל ספק או שזו הונאה או טעות. ונפשי בשאלתי מה אני אמור לעשות, למי לפנות ובכלל האם לא עשיתי טעות לפני חצי שנה שלא הגשתי תלונה במשטרה והכל היה נראה אחרת כעת. אני מודה מאוד לכל מי שיכול לסייע לי.

מיטל7777

New member
סיפור מזעזע שקרה לי.מה עושים מבחינה מקצועית?

יש לי חנות רחוק מאד ממקום מגורי,נתתי לבחור נחמד ומוכשר סמכות כמעט מוחלטת לנהל את העסק והוא קיבל משכורת מצויינת. אתמול הוא אמר לאחת העובדות לא להוציא קבלה על 1000 שח והיא שחה לתומה שזה מה שהוא אמר.הוא כמובן הכחיש היום בעלי נסע כמה שעות להגיע לחנות ולא הודיע לו ותפס אותו על חם שהוא מזייף קבלה של 300 ש"ח{כי היה מיותר בקופה-כנראה שלא הדפיס קבלה למישהו ושמר כסף לעצמו.} אנחנו די מזועזעים מה שגם העסק מפסיד כל חודש מאז שהוא נכנס לעבוד. בהצלבת מידע של ספירות מלאי {לא הכי מדוייקות} מתחילה להתבהר תמונה שהבחור גנב כ100,000 ש"ח!!! אנחנו מזועזעים לא הבנו למה אנחנו מפסידים כסף במקום מרכזי וידוע והומה אדם בארץ שאמור"לדפוק קופות".כנראה שכל חודש הוא גילח לעצמו.{כמוכ יש לנו דפי חשבון שלו על הפקדות שהפקיד לחשבון שלו אלפי שקלים בזמן שהיינו אמורים להרוויח אך הפסדנו. בקיצור:אני רוצה לפחות להוציא ממנו מה שהוא גנב ולא מעניין אותי השאר.את העסק אני פשוט סוגרת או מוכרת. איך עושים זאת האם מספיק הוכחות של מצלמות או שהוא היה חכם מספיק להכניס לעצמו סחורה ולמכור לחברים ב"שחור".איך אפשר בצורה הכי טובה להוציא ממנו כסף.לא אכפת לי הליך פלילי. יש לי הוכחות מצולמות שהוא לא הוציא קבלות.חסר ענק במלאי.דפי חשבון.רשימות שלו שרשם על אנשים שלקחו ב"הקפה".האם זה מספיק כדי להוציא חזרה את הכסף?? ואיך זה עובד במשטרה?אני רוצה לפתוח לו תיק פלילי האם מספיק חוקר משטרתי??מי יכול לומר לי מה כדאי לעשות? וא.ג.ב הוא אמר לנו "אתם צריכים לשלם לי משכורת עד סוף החודש...}מה אחרי הכל עוד ניתן לו משכורת החודש???. אודה לכם מאד על עזרתכם!!אנו מבולבלים נורא

ברחוב סלמה דרך תל אביב יפו יש משטרה

ושם יש מחלקה של משטרה הונאה היינו שם מתלוננים על הונאות ועוקצים של הונאות

למעלה