שאלות...

שאלה משפטית

נניח והוצאתי חולצה שעליה רשום משפט אחד מתוך שיר ואני מוכר אותה האם העניין נחשב לגניבת זכויות יוצרים?

שאלה בדיני עבודה....

אני סובל ממחלה כרונית (פיברומיאלגיה) ופוטרתי מהעבודה לאחרונה בגלל המחלה וההעדריות הרבות שלי (כ4 ימים בחודש). האם מותר להם? מה יש לי לעשות בנדון? תודה מראש לעונים

some125

New member
לימודי משפטים

איך המכללות : נתניה והמרכז האקדמי למשפט ולעסקים ? האם הן נחשבות בקרב המשרדים ? יהיה בעיה למצוא עבודה וסטז' ? מה עושה כל כך את לימודי המשפטים לקשים ? עד כמה יש חומר קריאה רב? תודה ...

simplerunner

New member
בניין משותף / חצר משחקים - התייעצות דחופה

לבנין משותף (96 דירות), רשום באגודה לתרבות הדיור, יש חצר משחקים. ועד הבית החליט על מספר מהלכים: 1. חסימת מעבר לחצר של בניין צמוד, כדי למנוע מעבר ילדים. 2. פרסם החלטה (חוקית?) על איסור משחקי כדור בחצר המשותפת (כדי למנוע במכוון מילדים לשחק בחצר). 3. הציב עציצים ברחבת חצר המשחקים, שוב - כדי למנוע מהילדים לשחק בחצר זו. השאלות: 1. האם המהלכים הללו חוקיים? ואם כן, על בסיס מה? 2. מה ניתן לעשות כדי להביא לפתיחת השער שהותקן באופן שיאפשר מעבר הילדים מחצר אחת לשניה. האם ניתן לטעון כי מדובר בחסימת מעבר חירום?! 3. האם לא נדרשת בעצם הצבעה של כלל הדיירים על השינויים הנ"ל או שמא ניתן להסתפק בהחלטה של ועד הבית, המונה בסה"כ 5 חברים. מספר הערות: הכל החל בתלונה של שכן המתגורר מעל החצר עצמה בטענה שהילדים עושים לו רעש. לציין כי הילדים אינם משחקים בשעות ה'אסורות' (1400- 1600). אותו שכן הוא עו"ד במקצועו, שנוהג להגיש תלונות על כל דבר. ההערכה היא שהוא נותן סיוע משפטי לועד הבית, ככל הנראה בחינם, ומכאן שיתוף הפעולה בין שני הגורמים. אודה למענה בהקדם!!!

sophistan

New member
סופיסטיקה

הקואוצינג תפס תאוצה רבה בארץ. מבחינה מסויימת יש בזה היבטים חיוביים כי זה מעיד על האמון שאנשים נותנים לזרים שבאים להדריך אותם. מצד שני, הקואצינג הוא אומנות כל כך רדודה, שספק כמה תועלת תצמח מהדרכה של מאמן. לפני מאות שנים כבר היו אנשים שלקחו על עצמם את התפקיד של אימון הקהילה שלהם. האימון תכליתו לשפר את האדם בהתאם לערכים והנורמות החברתיים או האידיאולוגיות המונחות בבסיס התרבות. זה מוכר לנו מהגורו במזרח, הרב במסורת היהודית ובסופיסיקנים ביוון העתיקה. אך בדברים רבים הגורו, הרבבנות והסופיזם נבדלים מהקואוצ'ינג. למשל, הסופיסטים לא למדו מלאכתם בקורס מזורז, כי אם במאמץ מרובה שארך שנים רבות. הסופיסטים עסקו בפילוסופיה עמוקה מאוד, במחקרים דקדוקיים ובדיאלקטיקה, הרטוריקה היא פרי יצירתם העצמית. בפועל מבחינה היסטורית הסופיסטיקה קדמה גם לפילוסופיה האתית. חלק מההבחנות הפילוסופיות העמוקות ביותר, אלו שתרומתן למחשבה האנושית הן מהעליונות ביותר, מקורו באסכולות הסופיסטים. בדומה לכך, ההכשרה הרבנית היא דבר שדורש לימוד של שנים, שינון של מקורות הדעת המסורתיים, עבודה חזקה על המידות האישיות, שימוש של רבנים בפועל [שימוש תלמידי חכמים חשוב יותר מלימוד פורמלי]. לעומת זאת, המאמנים האישיים הם אנשים מהשורה שעשו קורס מהיר ולמדו כיצד לשווק את עצמם, כשבפועל הם מוכרים לנו לא-כלום. לא בכדי התחיל הקואוצ'ינג באמריקה. הקואוצי'נג זו המצאה שאין לה יותר משבעים שנה והיא ביטוי מובהק לתרבות האינסטנס בה אנו חיים. ייתכן שאפלטון ואריסטו גינו את הסופיזם כיוון שראו בו הלך רוח חברתי בלתי מבוקר והרסני, בדומה לקואצ'ינג של ימינו. בניגוד לכך לימוד מעמיק של הסופיסטיקה מראה שזהו תחום עמוק שנסמך על חכמה עתיקה מאוד שפותחה ושוכללה במשך יותר מאלפיים שנה. לא מדובר בשרלטנות שמציגה את עצמה כ"ידע עתיק", אלא על מתודות בדוקות שנחקרו ופותחו על ידי לוגיקנים, נואמים ומדינאים במהלך כל ההיסטוריה המערבית. גדולי עולם כאריסטו, אלכסנדר מוקדון, קיקרו ויוליוס קיסר שכללו את הכריזמה שלהם לפי השיטות של הסופיסטיקה. הסופיסטיקה היא לא משרה או קריירה אלא אורח חיים. בלימודי סופיסטיקה לומדים רטוריקה, לוגיקה משפטית, פסיכולוגיה, משחק, לשון, תיאוריות שיווקיות ודיפלומטיה... משנים את אורחות החשיבה ואת סגנון הדיבור, את ההופעה וההליכות. הסופיסט הינו דגם משופר של עצמך: רהוט, שנון, שובה ומקסים. מה תעשה עם זה? תלוי בך ובמניעייך. הסופיסטיקה נותנת רק את הכלים ואין היא מקדמת איזו שהיא אידיאולוגיה או מצהירה על אמת פילוסופית/דתית מסויימת.יש שישתמשו בכלים שנותנת הסופיסטיקה לעודד אנשים לחפוש האמת [סוקרטס], יש כאלו שישתמשו בזה לקידום אינטרסים פוליטיים או אידיאולוגיות [קיקרו, היטלר] ויש כאלו שישתמשו בזה לשיווק עצמי [אנשי מכירות, פרסומאים]. הסופיסט הוא אדם משופר. הוא יודע איך להציג את עצמו, ליצור רושם בשניות ספורות, להביא כל אדם לעמדה הרצויה בעיניו, לקדם רעיון, להניע לפעולה או להניא ממנה. כידוע לכם, אלימות ואילמות נגזרות מאותו שורש. הערך מוסף בלימודי הסופיסטיקה היא עידוד של תרבות שיח ופתרון חיכוכים באופן דיאלקטי. לימודי סופיסטיקה מתאימים לעורכי דין, פרסומאים ואנשי שיווק, פוליטיקאים, מחזירים בתשובה/שאלה, אנשי מכירות או כאלו שמנסים להשיג כמה שיותר בחורות. בוודאי, קל יותר ללכת לקורס מזורז של קואוצ'ינג, לשלם אלפי שקלים ולהרגיש ששיפרת את עצמך בזמן קצר. זה עובד באמת מבחינה פסיכולוגית. אך מי שבאמת רוצה לעשות מעשה ולא רק לעמוד בשגיונות, טוב לו שיפנה ללימודי סופיסטיקה איכותיים, ישיקיע אולי יותר זמן משהיה מקדיש בקורס של מאמנים, אך התוצר הסופי, הוא עצמו, יהיה משופר הרבה יותר.

ashernina

New member
כתב הגנה או תביעה שכנגד לאחר קבלת פסק דין

שלום רב, בעקבות סכסוך בין שכנים הגיש השכן תביעה בבית משפט לתביעות קטנות. ההזמנה לדין נשלחה בדואר רשום אולם הגיעה מאוחר מידי לידי לכן לא היה באפשרותי להגיש כתב הגנה (תוך 15 ימים כפי שצויין בהזמנה לדין). יחד עם ההזמנה לדין קיבלתי את פסק הדין - אולם אינני מסכים איתו. שאלתי היא - מה יש באפשרותי לעשות? האם אני יכול להגיש כתב תביעה שכנגד או כתב הגנה למרות שכביכול לא הגשתי בזמן וקיבלתי כבר את פסק הדין? תודה מראש,

KOSONNN

New member
גנבו אותי באיזה חנות

קניתי מאיזה חנות שהבנאדםעצמו פשוט שקרן ברמות .. קניתי טלוויזיה סמסונג ב3670 הבנאדם אמר לי שאני יקבל סמליין 3 שנים אחריות ואני קבלתי בכלל לא סמליין ואני רוב הסכויים קבלתי י שלום שעולה 3050 שקל בערך לפי זאפ הבנאדם אמר לי שהוא מוכר רק סמליין הוא חשב אני תמים שלא מבין כלום והוא ראה את אבא שלי כבנאם תמים אז למה לא לגנוב 600 שקל ? הבנאדם פולטקאי ברמות דברתי עם סמליין לא מכירים אותו בכלל! דברתי עם מלא נציגות אמרו לי תשלח לנו תקבלה הם לא מזהים שאמרתי לו את זה בהתחלה הוא גימגום אחרי זה הוא סיפר סיפור מה זה משנה מאיפה אני מביא את זה אבל אתה מקבל סמליין 3 שנים אפילו שאני לא רשום סמליןן אבל הספק שלי כן רשום וחירבש כול מיני דברים עכשיו ראיתי בטלוויזיה מלא הוחכות שזה לא שלהם! לפי המדבקה מאוחרה ויש מין קוד כזה בשביל ליראות מאיפה המסך הגיע והוא מחוק! והתכנאי של סמליין עושה לי זה לא שלנו רימו אותו ועדיין הבנאדם עושה לי זה שלהם הוא אמר ששבוע הבא אני יקביל תתהודעה אחרי שכול יום הוא אומר לי מחר אני יביא לי תתהודעה כול יום מחר עכשיו בקבלה רשום רק תדגם של המוצר שקניתי לא רשום יבואן ולא רשום סמליין לא רשום כלום כי הוא זהיר עם הוא הירשום ואני יגלה אז הוא יהיה בבעיה בקיצור אמרתי לו שמע תחתום לי פה שהמוצר שקניתי סמלין חתימה ותאריך הוא מתחיל לספר סיפורים שהוא לא יוכל והוא עושה לי יום ראשון תקבל תהודעה עם לא תקבל אני יחתום לך בקיצור הכול מוקלט! הכול והוא לא יודע הכול יבוא לו בהפתעה עכשיו איך אפשר להוציא ממנו עוד הוחכות בשביל טביעות קטנות ??? כי הוא לא רוצה לחתום לי סמליין אבל הוא מוקלט עדין בכמה שיחות שלי בקיצור הטלוויזיה עלתה לי 3670 בכמה כדאי לטבוע אותו אמרו לי עם זה עולה 3670 אז תוסיף לזה עוד 500 שקל על כול ההוצאות וההוגמת נפש ............ תעזרו לי בנושא פ]ה מה הכי כדאי לעשות כי שמעתי גם על הרבה מאוד אנשים שהוא רימה אותם!

רונה179

New member
שאלה באתיקה מקצועית בקשר למכתב שידיד שלי קיבל

שאלה באתיקה מקצועית בקשר למכתב שידיד שלי קיבל מעו"ד. ידיד שלי גר בבית ישן בו כמה דיירים התארגנו לפרויקט תמ"א 38 ( חיזוק היסודות תמורות דירות על הגג). ידיד שלי ועוד כמה דיירים אינם מעונינים בפרויקט מסיבות שונות, סיבותיהם- זה לא רלוונטי לשאלתי. עוה"ד של הקבלן שלח מכתב בדואר רשום לידיד שלי וכתב בו שלפי החוק אם הוא מסרב לחתום ניתן לתבוע אותו ולחייב אותו לחתום וכן איים עליו שלקבלן כבר נגרמו הוצאות והוא יחוייב בהן. עוה"ד "הסביר" במפורש במכתב לידיד שלי שהוא מבחינה חוקית חייב לחתום כי 66% מהדיירים חתמו. זה לא נכון כי לפי החוק ניתן להכריח רק אם בונים עד 1/3 ממספר הדירות הקיימות ובמקרה זה הם רוצים לבנות יותר. במקרה כזה מותר לדייר לסרב. שאלתי: האם כשעו"ד שולח מכתב ובו איום בנקיטת הליכים משפטיים שכולל נסיון הטעיה של אדם מבוגר שאינו עו"ד ולא מיוצג, ההטעיה היא לגבי המצב המשפטי הקיים, המכתב בפירוש כולל "חוות דעת" משפטית דגויה והאינטרס ברור - האם זו עבירה אתית מצידו, האם הידיד שלי יכול להגיש נגדו קובלנה לועדת האתיקה של לישכת עוה"ד והאם התנהגות עוה"ד תחשב עבירה אתית ?

ערב טוב.

יש לי שאלה. קיבלתי ביום שישי מכתב מאגרת הטלוויזיה לדרישה נוספת לתשלום להסדרת חוב לשנים 2004-2009 אני כאחת שכיום אינני סובלת את הטלוויזיה ויש לי בבית רק מחשב לא מבינה על מה ולמה. הם דורשים שאשלם 3915 ש"ח בשנת 2003 הייתה לי טלוויזיה חצי שנה ואז העברתי אותה למישהו אחר. במכתב הם כותבים- "אם לא תסדירו את חובכם כעת, נמשיך בתהליכי האכיפה ע"י עורכי הדין. לידיעתכם אי תשלום החוב בשלב זה, יחייב אתכם בהוצאות נוספות למימון שכר טרחת עורכי הדין והוצאות המשפט. איך עלי להוכיח שאין לי טלוויזיה כמה שנים טובות? הבנתי שאפשר לתבוע אותם על דבר כזה.האם זה נכון? לאן עלי לפנות? אשמח לשמוע מה אתם חושבים. חלק מאנשים באינטרנט אמרו לי להתעלם מהם אך אינני רוצה להגיע למצב שיפנו להוצאה לפועל ויתחילו בעיות. בתודה מראש כרמית.

יואב1010

New member
תפני אליהם

תשלחי מכתב ותפרטי בדיוק כמו שכתבת פה. שאין לך טלוויזיה כבר משנת 2004 ושהם מוזמנים לבוא לבדוק את זה (הם בכל מקרה יכולים לבוא לבדוק גם אם לא תזמיני אותם).

אורלי196

New member
פוטרתי בזמן טיפולי פוריות

הסיפור שלי הוא כזה, אני עובדת פקידה בחנות כ-10 שנים. לפני שנתיים העסק נקלע לקשיים והבוס שלי פיטר מספר עובדים ולי ולמהלת חשבונות הוא הפחית את המשרה ממשרה מלאה לחצי משרה. לשתיינו היה מאוד קשה כאשר הורידו לנו חצי מהמשכורת אבל ניסנו לשרוד, לפני חמישה חודשים היא הודיעה שהיא מצאה עבודה במשרה מלאה והיא עוזבת את העבודה לאחר 15 שנה. היא ציפתה שהבוס יגיד לה מה פתאום אנחנו לא ניתן לך לעזוב ונוסיף לך במשכורת העיקר שלא תעזבי. אבל הוא אמר לה בהצלחה ושלום. לאחר יומיים הוא קרה לי ואמר שהמנהלת חשבונות עזבה ומכיוון שאני במשך כל השנים למדתי את העבודה ואני יודעת הנהלת חשבונות וזאת למרות שאין לי תעודה הוא רוצה שאני יחזור למשרה מלאה ובמקום להביא מנהלת חשבונות אחרת הוא משאיר אותי שאני גם יודעת את העבודה ותוך כדי אני גם ילמד ויוציא תעודה.הסכמתי והתחלתי לעבוד משרה מלאה. אני אמא לילדה בת שמונה וחצי, מאז שביתי נולדה אני מאוד רוצה עוד ילד ולא הולך לי, במשך השנים ניסיתי מדי פעם אבל עם הפסקות גדולות להרות והלכתי לרופאים וקיבלתי כדורים וזריקות וכו' ובעבודה כולם ידעו שאני מאוד רוצה ומנסה להכנס להריון. בפברואר השנה התחלתי בפעם הראשונה טיפולי הפריה חוץ גופית, הבוס שלי ידע שאני עושה טיפולי אבל לא הבאתי לו מכתב או מסמך שאני נמצאת בטיפולי פוריות כי אז עבדתי חצי משרה שזה 12 ימים בחודש אז ככה שאת כל הטיפול עשיתי בימים החופשיים שלי. כמו שכתבתי בחודש יוני השנה חזרתי לעבוד משרה מלאה בהנהלת חשבונות ובספטמבר התחלתי טיפול הפריה שהתבצע באוקטובר ואז הבאתי מכתב מהבית חולים שאני עוברת אצלם טיפולי פוריות בחודשים ספטמבר אוקטובר שזה המחזור הזה.את המכתב ואת שאר האישורים היתי נותנת לחשב שהוא אחראי כל השנים על האישורים ולפי זה הוא עושה משכורות ( ימי חופש, מחלה וכו'), חשוב לי לציין שאת המכתב לא נתתי לבוס ביד, למרות שכל הזמן דיברנו על זה והוא איחל לי בהצלחה והיה מודע לכל התהליך שעברתי וידע על ההפריה. כאשר חזרתי למשרה מלאה הכל היה בסדר וכולם היו מרוצים, המנהלת חשבונות שעזבה היתה באה מדי פעם לעזור, היא אמרה שאפילו שהיא מצאה משרה מלאה היא תבוא פעם בשבע לשעתיים לעזור לסיים את המאזן. ואכן כך היה. אחרי חודש לא הסתדר לה במקום החדש והיא עזבה שם, והתחילה להגיע כמעט כל יום " לעזור". הבוס שלי מיד מיהר לקרוא לי ולהבהיר לי שאין לי מה לדאוג המקום שלי והמשרה שלי, כי היא עזבה מרצונה ועכשיו היא לא יכולה פתאום לחזור. היא לאט לאט השתלטה על העבודה וכל דבר שעשיתי פתאום לא לטעמה והיו המון הערות והיא התחילה לערער לי את הביטחון אבל לא ויתרתי ודיברתי עם הבוס והוא אמר תני לה לסיים את המאזן והכל יהיה בסדר אין לך מה לדאוג, אני אמרתי שזה שלך וזהו.באוגוסט היא כבר באה יום יום וזה נהיה בלתי נסבל......כי במקום להתעסק רק במאזן היא התחילה לעשות גם את השוטף של היום יום. וכאשר דיברתי עם הבוס הוא אמר לי סבלנות תני לה לסיים את המאזן והיא הולכת, אני מאוד התעצבנתי עליה כי זה לא פייר ולא בסדר אבל גם לא יכולתי להגיד כלום כי הבוס אמר לי סבלנות אז ישבתי ואכלתי את הלב. בינתיים בספטמבר התחלתי את הטיפול של ההפריה וכולם ידעו ואיחלו לי בהצלחה.רק שפתאום הבוס שלי קרא לי לשיחה אומר לי אני מבין שקשה לך ולא טוב לך אז אם זה ככה אז תעזבי את העבודה, אז אני אמרתי שאני לא רוצה לעזור ושאני לא עוזבת ושאם הוא חושב לפטר אותי שידע שאני נמצאת בטיפולי פוריות ואסור לו לעשות את זה ואז הוא הפסיק לדבר איתי לגמרי הוא והבנים שלו שעובדים איתנו והתנהג כאילו הוא כועס באחד עשרה לאוקטובר עשיתי את ההפריה ובעשרים וארבע לאוקטובר קיבלתי תשובה שלילית .בכל הזמן הזה הפסיקו להתייחס אלי בעבודה כאילו אני לא קיימת. בראשון לנובמבר הבוס קרה לי לאחר שימים ארוכים הוא לא מחליף איתי מילה ואומר לי אני מצטער לא נוכל להמשיך ביחד ונתן לי מכתב פיטורין.במכתב כתוב תודה לך על הכל ואת תקבלי כל מה שמגיע לך ובהצלחה ושאני יעבוד עד הראשון לדצמבר.לאחר בירורים שעשיתי התברר לי שהוא עבר על החוק בזה שהוא לא פנה למשרד התמ"ת ואין לו היתר לפטר אותי. אני חששתי לפנות למשרד התמ"ת כי אני יודעת שאני צודקת ואז הוא יבין שהתלוננתי עליו ואז גם הוא ישם על זה שעבר על החוק וגם יהיה חייב להעסיק אותי.איך אני יכולה להמשיך להגיע לעבודה אחרי שהתלוננתי עליו? זה מצב לא נעים וחששתי ממנו. לכן כתבתי לו מכבת בכתב ידי ובקשתי שיחזור בו ממכבת הפיטורין כי זה לא בסדר מה שהוא עשה וזה לא חוקי, כשר נכנסתי אליו ניסתי להסביר לו לני שהוצאתי את המכתב ....שזה לא בסדר כל ההתנהגות שלהם והתרגיל שהם עשו לי כי זה מאוד כאב לי ואז גם ביקשתי ממנו שיחזור בו בעניין הפיטורין. והוא התעצבן וכעס וצעק ואמר שהוא לא רוצה ואם הוא ירצה זה רק לשעתיים ביום ולא באותה משרה ותפקיד שונה, אז אמרתי לו שזה אסור לו לעשות זאת, אז הוא אמר תעשי מה שאת רוצה, אנ לא רוצה לחזור בי.........והתחיל להגיד שהוא לא ידע על הטיפולים ועל המכתב שהבאתי ושאני זלזלתי בעבודה.........המון שקרים, והוא ניסה להוציא אותי לא בסדר וממש לערער אותי. בסוף אני אמרתי לו שאני באתי להסביר לו וההתנהגות שלו לא בסדר ואם הוא לא יחזור בו אז אני יעמוד על הזכויות שלי. ואז הוא אמר אני לא רוצה לסבול אותך פה ואת לא מעניינת אותי........אז אני ממש נפגעתי והתעצבנתי וקמתי וארתי לו גם אתם לא מעניינים אותי וטרקתי את הדלת ויצאתי. מה עליי לעשות? כולי עדיין נסערת, איך אני אמורה לחזור לשם מחר? ובכלל?

KerenLaw

New member
מומלץ לפנות ליעוץ משפטי

לשם הבטחת זכויותייך בצורה המיטבית בלי שייעשו המון טעויות

גיל גל1

New member
עזרה מעו"ד לגבי משפט תעבורה

נתפסתי ע"י שוטרת סמויה ברמזור כשאני מדברת בנייד.כשהרמזור התחלף, נצמדה אלי השוטרת ועצרה אותי. לא דיברתי בנהיגה אלא החזקתי את הנייד ביד, פשוט לא הספקתי להחזירו. כי הרמזור התחלף. השוטרת טענה שדיברתי בנהיגה קיבלתי דוח של 1000 ש"ח. אני מעוניינת להישפט 1. מה הסיכויים לזכות/להפחית את הקנס במשפט? אילו טיעונים כדאי לטעון? לא היו לי הרשעות 15 שנה, ומעולם לא קיבלתי דוח על דיבור בנייד בנהיגה. 2. יש סיכוי שהשופט יחמיר את העונש יגדיל את הקנס? 3. האם השוטר שנתן את הדוח נוכח במשפט? אני רוצה מאד לבטל את הדו"ח, כי זה סכום גבוה ולא מוצדק שאשלמו כי למעשה לא דיברתי בזמן נהיגה.

למעלה