שאלות...

KerenLaw

New member
את מוזמנת ליצור קשר

אני יכול לעזור לך בכתיבת מכתב שאולי יבטל את רוע הגזירה

תבקשי משפט

צייני כי בסביבו הנייד עף מהמתקן בהנחה שיש לך דיבורית ואז את פשוט הרמת אותו לשים אותו במקום השופט יתחשב בך

ממליצה לך לפנות לחברים/מכרים

אשר רכשו/מכרו נכס בעבר והיו מרוצים מהטיפול אותו קיבלו. בהצלחה

עתיד המשפחה כשיש לאב חובות..שאלה חשובה ומציקה

שלום, אשמח לקבל מענה לסוגיה הבאה: אדם בעל חשבון בנק עם מינוס גדול, בעל עסק עם חובות לספקים, בעל חוב עצום למס הכנסה ובכל חוב לא קטן למס הכנסה - אותו אדם נפטר (חלילה) או מחליט לברוח מהארץ לצמיתות - מה יהיה באשר לחובותיו? האם יועברו לילדיו? לאשתו/ פרודתו? חשוב לציין שכל החובות - לבנקים, למס הכנסה, לביטוח לאומי וכו - כולם על שמו, וכל שמו בלבד. תודה!

judithlaw

New member
חובות האב

אם הבעל בורח מהארץ הנושים יפנו להוצאה לפועל ויממשו את רכושו או מה שנותר ממנו וזאת לפי חוק הוצל"פ. אם החייב נפטר - ירדו על נכסי העזבון שלו בלבד ולא יגעו בחלק של הרכוש שהיה רשום על שם מישהו אחר (האשה/פרודתו) או על רכוש ילדיו. בהצלחה יהודית שמיר, עו"ד

dani551

New member
הבירוקרטיה של המשטרה דופקת את החיים שלי

החוק אומר בצורה מאוד מופרשת: חוק המרשם הפלילי ותקנת השבים, תשמ"א-1981 פרק א': המרשם הפלילי 20. (א) מי שנמחקה הרשעתו ייחשב לענין כל דין כאילו לא הורשע, וכל פסול שנפסל בשל ההרשעה, בין מכוח חיקוק ובין מכוח פסק דין, לרבות פסק דין בהליך משמעתי, בטל מיום המחיקה אני יצאתי מהליך פלילי לאחר מאבק משפטי שנמשך 5 שנים - כשאני זכאי. חף מפשע. זוכתי פה אחד בערכאה הגבוהה ביותר - בעליון. בפס"ד מנומק שזכה אפילו לקצת כותרות בעיתונים. אפילו קבלתי מעט פיצויים מהמדינה בהסכם פשרה מול הפרקליטות. עברה שנה וחצי - ובמשטרת ישראל עוד לא שמעו על זה. שם עוד ישנים את שנת החורף של שנת 2009.... שנה וחצי אחרי זיכוי מלא, ושם במשטרה אני מופיע ברישום הפלילי כמורשע.....שנמצא אשם... שם אני עדיין עבריין....כאסיר פלילי.... בגשתי לקצינתהמשטרה של התחנה הקרובה למקום מגוריי - והראתי לה את פס"ד של העליון מלפני שנה וחצי, היא נבוכה, התנצלה..... ואמרה שלא בסמכותה שלה ולא של אף אחד למחוק את הרישום הפלילי ואת מה שרשום אצליהם במחשבים... אני צריך לפנות למטה הארצי (?) איך בדיוק (?) והם במטה הארצי צריכים להפנות את הפניה שלי לפרקליטות ואלה מהפרקליטות אמורים לאשר להם את זה... ואני רוצה לשאול 2 שאלות עקרוניות: 1. לא מדובר בעוד מקרה של מחיקת רישום פלילי בדיעבד של אדם שהורשע. משוחם שהרשעתי כבר נמחקה לפני שנה וחצי. אני זוכתי לגמרי. מדובר באי ביצוע הוראת החוק ע"י המשטרה כתוצאה מסחבת/בירוקרטיה וכו וכו' ואני רוצה לדעת האם אני יכול להגיש תביעה אזרחית נגדם (באיזה ערכאה?) על אי ביצוע החוק על כל הנזקים שנגרמו לי כתוצאה מכך ? (עוגמת נפש שנמשכת, שלילת 2 מקומו תעבודה שאבדתי כתוצאה מכך, שכר טרחת עו"ד טוב שאמור לטפל בזה, וכו' וכו' ) מה הסכיכויים לתביעה כזאת ? 2. מכיוון שמן הסתם אי אפשר לשאול כאן אם מישהו יודע מה התעריף של טיפול במחיקה וביטול הרישום הפלילי הלא מעודכן במשטרה, אני אודה מאוד למי שיהיה מוכן לשלוח לי הצעה/קישור/הערכת מחיר לביצוע פעולה זאת ע"י עו"ד. בתיבת המסרים.. תודה מראש

yarinet87

New member
שאלה פשוטה

שלום לכולם, שאלה משפטית: האם מותר למנהל חנות בגדים, להחליט על דעת עצמו כי הוא אוסר כניסת לקוח, כאשר אין סיבה לכך. ההנחות הן: החנות הנה חנות בגדים ציבורית במקום ציבורי, והאדם דורש מהעובדות לא להכניס את הלקוחה. האם חוקי? אשמח לציטוטים מהחוק... תודה ויום טוב

אסור זו הפרה של זכויות אדם והלבנת פנים

רק במקרה שהלקוחה מתפרעת או גונבת או לא משלמת כד וכדין זו זכותו בשאר המקרים יש חקיקה בנושא בדיוק כפי שאסור לעשות אפליה בכניסת אנשים למועדון לילה

פטור מאגרה בעליון

נדחיתי ע"י הרשם בבקשה לפטור מאגרה וערבון הגשתי בקשה חוזרת והתשובה היתה שבגלגול שלישי בעליון צריכה ליהות סיבה מיוחדת למתן פטור מאגרה בנוסף לכך הוא מציין שנכון שהיו אי סדרים בבית המשפט הראשון אך לא בשביל כך פניתי לעליון לציין שבבית המשפט הראשון לדוגמא השופט שנה שלמה לא קבע תאריך לדיון עד שפניתי לתלונות הציבור על שופטים ואז בפתאומיות קיבלתי מועד קרוב לדיון היו עוד אי סדרים בבית המשפט הראשון והתלוננתי אפילו במשטרה שנעלמו מסמכים מהתיק וכו' השאלה האם אפשר לבקש שוב בקשה לפטור מאגרה היות ומצבי הכלכלי לא בדיוק מאפשר לי לשלם אגרה וערבון

קל לקבל פטור מאגרה

באם חש הבנק מראה שאין הכנסות מערבון קשה לקלב פטור משום שהוא אמור להבטיח את ההוצאות שלהצד שנתבע עלייך להציג ראיות חזקות להצגת המקרה שלך כדי לזכות בפטור מערבון אך זה נדיר כאמור

bilam

New member
מחפש עו"ד, בענייני משפחה, סיפור ארוך...

ראשית הקדמה קצרה (יחסית). - (התנצלותי מראש על שגיעות הכתיבה - דיסלקט...). אני מובטל מעבודה מזה 8 שנים (נוב' 2002), כתוצאה של תאונת דרכים. ענייני קביעת נכותי במוסד לביטוח לאומי (מל"ל), הסתיימו רק בספטמבר 2008, מכאן שעניין שיקומי המקצועי נדחה גם הוא (יש לי עו"ד שמטפל בענייני התביעה מול חברת הביטוח). כיום אני משתכר מקיצבת נכות בסך 1250 ש"ח בלבד. לפני קצת יותר מ- 4 שנים עזבתי את הדירה המשותפת, בעקבות בקשת האשה, לאחר ויכוח סוער (נוסף), הנסוב בעיקרו על דרך גידול וחינוך הילדים (כמו בכל פעם). על מנת למזער את טראומת הגרושים, פניתי לגוף מקצועי המתמחה בטיפול בילדים, בקשתי מהאשה והצטרף והיא הסכימה. במסגרת פגישות היעוץ, הגענו האשה ואני לידי הסכם, כי במידה ואצליח להעמיד אפשרות דיור מתאימה, אקבל את החזקה על הילדים (13,16 אז), לתקופה של 3 חודשים, כשאחריהם נשאל את הילדים לרצונם (האשה היתה מוכנה לחלק את הילדים בניינו, אני סרבתי בתוקף להפריד בינהם). לצורך קבל הילדים לחזקתי, מכרתי דירה שירשתי מאבי ז"ל. לאחר חיפוש אינטנסיבי (בשיתוף האשה תוך התייעוץ עימה) שכרתי וילה בת 5 חדרי שינה (בעקבות לחץ הזמן ורצוני לזרז עד כמה שניתן את מעבר הילדים להתגורר עימי מכרתי את הדירה בהפסד ושכרתי את הוילה במחיר מופקע בתשלום מראש), ריהטתי אותה מהמסד ועד לטפחות (הוילה הושכרה ריקה), בכלל זה מוצרי חשמל (מקרר, מכונת כביסה, תנור, מיקסר, טלויזיה, מע' סטריאו ועוד), רהיטים (ספות, מיטות, כונניות, שולחנות ועוד), ציוד לבישול ואכילה, חפצי נוי בקיצור הכל, כדי להיות מוכן למעבר הילדים לחזקתי. הוסכם כי הילדים יעברו בחופשת הפסח (אפריל 2008), כשעד אז יהיו הסדרי ראיה (כמקובל), בין השאר על מנת שיתרגלו למקום (הוילה נמצאה, בכוונה, מרחק הליכה מבית האשה). זמן קצר לפני מועד מעבר הילדים לחזקתי, שינתה האשה את דעתה והודיעה לי כי אינה מוכנה לעמוד בתנאי ההסכם. בעזרת וביוזמת היועצת (שטפלה בנו), שוכנעה האשה לאפשר את מעבר הילדים לחזקתי, והמעבר נדחה לחופש הגדול (אוגוסט 2008). כבר בסביבות חודש מאי 2008 התחלתי "לנדנד" לאשה לגבי קביעת מועד ספציפי לקיום ההסכם, על מנת שנוכל להתחיל תהליך הסברתי ותמיכתי לילדים, שוב כדי למצזר את טראומת המעבר. גם הפעם חזרה בה האשה מהסכמתה ברגע האחרון (27.08.08 5 ימים לפני תחילת הלימודים), הפעם הגדילה כשהיא מטיחה בי שאיבדתי את זכותי על הילדים, כיוון שלא הייתי שותף לגידולם (היא חלק גדול משנות נישואינו ישבה בבית, אני עבדתי). לאור זאת ניתקתי ממנה כל קשר מילולי, ציינתי באזניה שבמידה ויש לה משהוא לאמר לי אקבל זאת בכתב. במשך שנתיים התגוררתי בוילה שהיתה גדולה עלי במספר מידות, ששימשה אותי למפגשיי עם הילדים (כל שבוע יום וכל שבועיים סופ"ש), בזמן הזה הייתי אני שאדג לטפל בענייני הילדים, בי"ס, תשלומים, בעיות חברתיות ועוד (היו כאלה לא מעט). כיוון שעם הזמן אזל ממוני (הירושה), נותרתי חסר כל, כיום אני מתגורר בעיקר בריכבי ולעיתים מתארח אצל חברים או משפחה (רוב הציוד שרכשתי מאוחסן במכולה בחצר של קרובים). כיום הבן הגדול מגוייס לצה"ל, עימו אני נפגש כל אימת שבא לו או כשיש לו כח, עם הצעיר אני נפגש כמעט בכל יום ה' בסביבות שעות הערב למספר שעות (אין לי מען בו אני יכול לארח אותם). לפני מספח חודשים פתחתי תיק בביה"ד הרבני, הדיון נקבע להיום (10.11.10). לפני מספר ימים פנתה אלי אחות האשה, בבקשה לנסות ולנסח הסכם גרושים,הסכמתי (בשמחה) ולאחר מספר מחזורי מייל, קבלתי אתמול הודעה כי ההסכם מקובל. אמנם איני משפטן אך ההסכם הכיל את עקרי הדברים: 1) כיוון שאין באפשרותי לשלם מזונות לאשה, במקום זאת אני מוותר על זכותי למחצית הרכוש בכלל זה הבית, המחסן (נרכש בנפרד) והמטלטלין. 2) במידה ואתאושש כלכלית, הילד (במידה וירצה) יעבור להתגורר עימי לתקופה של שנה (בליווי גורם מוסמך שיבחן את נכונות הילד), הילד בן 16 וברור לי לא ניתן לחייבו למעבר על אף רצונו. 3) התחייבתי כי כשיירווח לי כלכלית, לרכוש לילדים בגדים, לתת להם דמי כיס לבילויים ובכלל, לכסות את הוצאות הבן הצעיר בתנועת הנוער ועוד. 4) כמו כן התחייבתי לחלוק בהוצאות בענייני בריאות ובהוצאות מיוחדות אחרות, על פי יכולתי (עד היום כשהיה באפשרותי, מלאתי כל בקשה של הילדים ו/או האשה, ללא כל שאלה או התנגדות), סרבתי לרשום סעיף מחייב, כיוון שחששתי ממתן כח בידי האשה, בו היא תוכל לעשות שימוש בכל פעם שתחפוץ. הגענו היום לביה"ד, כשאני בטוח שהינה, סוף סוף הגענו לעמק השווה ומה רבה הפתעתי: הדיין שביה"ד, ציין כי ההסכם אינו נראה לו, תוך שהוא שם דגש על עניין מעבר מגורי הילד אצלי, בטענה כי לא ניתן לכפות על הילד מהלך שכזה (זאת מבלי שהכיר כלל את השתלשלות העניינים). האשה לכשנשאלה (מעודדת מצאה נאמן באום הדיון), קפצה על השלל הרב והעלתה את סוגיית חובתי להשתתף בהוצאוץ הרפואיות והמיוחדות. קיצורו של עניין אין הסכם, הדיין הפנה את האשה ליעוץ מקצועי (ממני התעלם) ובזאת תם הדיון. ועכשיו לעצם העניין, כיוון שהייתי נכון לוותר על הכל לטובת הילדים וכיוון שניסיתי (באמת ובתמים) לעשות הכל - אבל הכל - על מנת ששני הצדדים לא יחושו נפסדים או נפגעים - אני כועס! אני מאוכזב! אני רוצה לשבור את הכלים!!! על כן אני מחפש עו"ד, רצוי לא נחמד ולא מתפשר, אני מתכוון לתבוע הרבה מאוד כסף (יש לי עילה ויש לי ראיות). עו"ד תותח עם תחמושת נפיצה, אחד שיהיה (רצוי שאף יהנה) "לשחוט" את האשה על דוכן העדים, אחד שידוע כמי "שלא רצוי להתעסק איתו". מצטער שאני נשמע כל כך ממורמר, אבל אחרי היום... אני מוכן להוריד את הכפפות. אשמח לקבל את עזרתכם, תודתי לכם מראש.

KerenLaw

New member
המקרה שלך נשמע מורכב

ואכן כפי שאני מכיר רבות ישנה בעיה שלא מקבלים ייצוג הולם הזכויות נפגעות אני חושב שמעל דפי האתר האפשרות שלך לקבל ייעוץ טוב היא פחותה משמעותית משיחה עם עו"ד בצורה פרטית ואישית אני מזמין אותך לפנות אלי ואני אנסה לכוון אותך ולייעץ לך מה עושים מהשלב בו אתה נמצא בהצלחה!!

llim

New member
עזרה דחופה- ועדה רפואית מחר יום ה'

היי לכם, הגשתי תביע נכות כללית לביטוח לאומי , מחר יום ה' יש לי ועדה רפואית ראשונה. התביעה היא על בעיה בעיניים , לא אפרט פה, אבל בעין אחת יש מצב סטטי שלא משתנה מילדות - ואני רואה בה לטענת מומחה רק 10% ... זה בעקבות הולדתי פגית ושהיה באינקובטור שם החמצן פגע בעיני.. שאלתי הדחופה היא , האם כדאי להיות מיוצגת ע"י עו"ד? לא חשבתי על אופציה זו בכלל והועדה היא מחר. יש לכם טיפים מה כדאי להגיד שם (האם להציג את המצב כמו שהוא או לנסות להחמיר בתיאור ...) יש הוכחות רפואיות על חומרת המצב, הכל רשום ע"י מומחה עכשוי ומהעבר.. בכל אופן, אני גם מפחדת שבעבות זה יכולים לשלול את רשיון הנהיגה, (בעין השנייה רואה מצוין בעזרת המשקפיים) תודה, מקווה שתנסו עלזור לי עד שעות הצהריים , הועדה הרפואית היא מחר...

r2m

Member
דין שליח שלא הגיע, כדין טכנאי?

משרד שליחויות ושליח שקבעו איתי שעה להבאת מוצר, בכמה שיחות טלפון באותו היום, לבסוף ללא הודעה, השליח לא הגיע והמוצר לא נמסר כלל. האם על פי הסעיף בחוק הכנת הצרכן, העוסק בטכנאי שאיחר, אני זכאי לפיצוי?

צריכה המלצה לעו"ד בירושלים

רוטוויילר, שלא חושש להכנס באמאמא של העיריה. בנו לי 4 מטר מחזית ביתי בית בן 4 קומות למרות שבתב"ע יש שם בכלל רחוב. הטענה שלהם היא "טעות בהגשת קווי בנין" התוספת שלי - כנראה קיבלו שוחד. התוצאה - לא יכולה לגור בבית שלי שכיום בלי אור ובלי אויר. אני צריכה עו"ד שיביא את העיריה להרוס את התוספת בניה שנבנתה בניגוד לתב"ע ויביא את העיריה לשפץ את הרחוב כמו שצריך. ובנוסף - הרבה כסף לפצות אותי על המחדל (מהרגע שהטרקטורים עלו על הקרקע שלחתי מכתבים והתרעתי בפני כל גורם בעיריה, כולל מכתב רשום לראש העיר. הם פשוט ניפנפו אותי כמו זבוב טרדן, לצערי) וכמה שיותר יותר טוב, כי שכרו יהיה אחוזים נכבדים מהסכום. המלצות? מישהו/י? תודה.

KerenLaw

New member
את מוזמנת לפנות אלי להמלצות

אמנם אני לא יכול להמליץ מעל דפי האתר אולם על פניו ישנה פה באמת סוגיה מעניינת חבל שלא הגשת בזמן העבודה צו מניעה להמשך העבודות אבל לא בוכים על חלב שנשפך.. את מוזמנת לפנות אלי ונראה מה עושים מכאן.

למעלה