שאלות...

vizini

New member
אין ולא יהיה?

ועל סמך מה את מבססת את זה? למעשה, ניתן לומר ההיפך: אין שום אינדיקציה למשהו שאינו מכניסטי. התיאוריה של "הכוח הויטלי" ותיאוריות לא מכניסטיות דומות , כולם פשטו את הרגל ונשארו נחלתם של כמה קבוצות פנאטיות. אני לא אומר שלא יהיה, אבל כרגע אין. נאדה.

saar7650

New member
לא החליף ולא יחליף!

ההסברים על תופעות טבע אינן מפחיתות במאומה את האמונה הדתית! מדענים רבים דתיים ישנם ברחבי תבל שההתעסקות במדע רק תורמת להם להבין עד כמה אין הם מבינים... עד כמה ישנה יישות בעלת חוכמה אין סופית שיצרה כל אלה! בתנ"ך כתוב: "ראו מי ברא אלה..." "השמיים מספרים כבודו"... "מה רבו מעשיך ה' כולם בחוכמה עשית מלאה הארץ קנייניך"! ולכן ככל שנגלה על החוכמה שבטבע רק נבין שחייב להיות בורא שיצר כל אלה...

מר חבוב

New member
חתיכת שרשור

יש לי עוד שאלה באותו הקשר. על זה שתרבות לא יכולה להתפתח ללא דת אנחו מסכימים. אבל השאלה הבאה היא האם יש תרבויות שלא האמינו שהאנשים\כהנים יכולים להשפיע על האל. כלומר שלא חשבו להעלות קורבנות או להתפלל אליו? אולי משהו במזרח?

אלי ו.

New member
נסה יהדות

ישעיהו פרק א' י שִׁמְעוּ דְבַר-יְהוָה, קְצִינֵי סְדֹם; הַאֲזִינוּ תּוֹרַת אֱלֹהֵינוּ, עַם עֲמֹרָה. יא לָמָּה-לִּי רֹב-זִבְחֵיכֶם יֹאמַר יְהוָה, שָׂבַעְתִּי עֹלוֹת אֵילִים וְחֵלֶב מְרִיאִים; וְדַם פָּרִים וּכְבָשִׂים וְעַתּוּדִים, לֹא חָפָצְתִּי. יב כִּי תָבֹאוּ, לֵרָאוֹת פָּנָי--מִי-בִקֵּשׁ זֹאת מִיֶּדְכֶם, רְמֹס חֲצֵרָי. יג לֹא תוֹסִיפוּ, הָבִיא מִנְחַת-שָׁוְא--קְטֹרֶת תּוֹעֵבָה הִיא, לִי; חֹדֶשׁ וְשַׁבָּת קְרֹא מִקְרָא, לֹא-אוּכַל אָוֶן וַעֲצָרָה. יד חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי, הָיוּ עָלַי לָטֹרַח; נִלְאֵיתִי, נְשֹׂא. טו וּבְפָרִשְׂכֶם כַּפֵּיכֶם, אַעְלִים עֵינַי מִכֶּם--גַּם כִּי-תַרְבּוּ תְפִלָּה, אֵינֶנִּי שֹׁמֵעַ: יְדֵיכֶם, דָּמִים מָלֵאוּ. טז רַחֲצוּ, הִזַּכּוּ--הָסִירוּ רֹעַ מַעַלְלֵיכֶם, מִנֶּגֶד עֵינָי: חִדְלוּ, הָרֵעַ. יז לִמְדוּ הֵיטֵב דִּרְשׁוּ מִשְׁפָּט, אַשְּׁרוּ חָמוֹץ; שִׁפְטוּ יָתוֹם, רִיבוּ אַלְמָנָה. {ס} יח לְכוּ-נָא וְנִוָּכְחָה, יֹאמַר יְהוָה; אִם-יִהְיוּ חֲטָאֵיכֶם כַּשָּׁנִים כַּשֶּׁלֶג יַלְבִּינוּ, אִם-יַאְדִּימוּ כַתּוֹלָע כַּצֶּמֶר יִהְיוּ. יט אִם-תֹּאבוּ, וּשְׁמַעְתֶּם--טוּב הָאָרֶץ, תֹּאכֵלוּ. כ וְאִם-תְּמָאֲנוּ, וּמְרִיתֶם--חֶרֶב תְּאֻכְּלוּ, כִּי פִּי יְהוָה דִּבֵּר. {פ}

דיזקן

New member
אבל מה הקשר?

כמו שאמרתי, בהחלט יתכן שקיים כוח עליון כפי שיתכן שאינו קיים. גם אם נניח שקיים, השאלה היא איך מקשרים בין כוח כזה לבין הפולחן הדתי ואיך מייחסים לו ספרים קדושים. הקשר הזה הוא מעשה ידי אדם וכשם שנחתום לא מעיד על עיסתו, כך אדם לא נאמן להעיד שמקור הספרים או הפולחן הוא באותה ישות קוסמית.

שאלה מצויינת...

להבנתי, הנחת קיומו של כוח עליון אינה כרוכה אוטומטית ב"דת" כפי שהיא נתפסת ברגיל - כלומר פולחן דתי ספציפי זה או אחר. אלה מושגים נפרדים, הווה אומר, העובדה שאני מעריכה שאכן קיים כוח עליו אינה הופכת אותי ליהודיה או נוצרית או מוסלמית (או...) דתית, ומאידך אני מחשיבה עצמי דתית.

מר חבוב

New member
:)

אני חושב שהייתה אי הבנה. כשאמרתי כהנים לא התכוונתי ליהדות דווקא. אלא לכל דת. האם התפתחה תרבות שהאמינה באל או באלים אבל לא האמינה שאנשים צריכים להתפלל אליהם או להקריב קורבנות לכבודם במטרה לרווח אישי (ניצחון במלחמה, עושר, אושר, ילדים וכ'ו)???? ובקשר למי שהגיב קודם. אם אני לא טועה בקטע שציינת נמאס ליהוה מהתנהגותם של בני ישראל אחד לשני והקטע הזה נועד להדגיש שגם מצוות בין אדם לחברו חשובות ואולי אפילו אף יותר ממצוות בין אדם למקום. מצד שני יכול להיות שאני טועה.

למעלה