שאלת הידיד/ה

שאלת הידיד/ה

היי... אני קוראת שקטה בפורום, החלטתי לחלוק במחשבה שעוברת לי בראש ומניחה שיש עוד שנתקלו בה.. <נכתב בלשון נקבה מטעמי נוחות> האם אתן מאמינות שיכולה להיות ידידות בין אישה לגבר? או שתמיד מישהו בקשר כזה רוצה יותר מידידות ? האם המצאות ידיד/ים בסביבה לא סוגרת על היכרויות, כי תמיד הידיד/ים יהיו שם בשבילך כשתצטרכי אותן?

magenta73

New member
האמת היא

שמעולם לא נתקלנו בשאלה הזו. זו הפעם הראשונה שמשהו מעלה את השאלה הזו על דף הפורום.... ../images/Emo3.gif והתשובה תתחלק למי שיש לו/ה ידידים/ות ואלו שאין להם. אני מהאלה שיש להם. אז א. כן, מאמינה. בתנאים מקדימים מאוד מסויימים. (פעם פירטתי באיזה פורום, לא זוכרת אפה ומתי). ב. התנאים המוקדמים שלך לא תואמים את סעיף א' עליו דיברתי. מכיוון ידידות בין גבר לאישה, לפחות אמיתית, היא כמו חברות בין בנות או בנים. זה לא משהו שבא במקום מערכת יחסים. או כדברי צדי, זה ליד.

היי

המצב שאת מתארת תלוי בכמה וכמה גורמים. בניהם מה הבסיס לקשר הידידות (עובדים יחד, יוצאים יחד למקומות, חולקים חוויות וסיפורים אישיים וכו') . לעתים שטיב היחסים לא מוגדר יש "פזילה" של אחד הצדדים לכיוון הזוגי. אני חושבת, (וככה זה אצלי בכל אופן) שכל עוד קשרי הידידות והגבולות בהם ברורים לשני הצדדים, ותמיד שומרים על פתיחות הקשרים הללו לא מפריעים ליצור קשרים זוגיים בלי קשר. בשבילי ידיד הוא מקביל לחברה... הוא חבר שמייעץ, שמקשיב, שעוזר וכך אני לגביו... ויותר מזה, בקשרים זוגיים שהיו לי ולו, אמנם הקשרים קצת נעשו פחות חזקים... אבל עדיין נשארנו בקשר. ליל מנוחה. איוה.

smartblonda

New member
קשה

ניסיתי ליצור סביבי מעגל ידידים אבל באיזשהו שלב גיליתי שהם מעוניינים בי למטרות אחרות. מכל הנסיונות הצלחתי לקרב אליי לקירבת ידידות גרידא רק שניים שאני יודעת בברור שהם לא מעוניינים בי לקשר/סקס/סטוץ,אלא רק לשם היותי החברה הטובה שלהם ,כמו שהם שלי.

השאלה הנשאלת היא...

למה לנסות ליצור סביבך מעגל ידידים? נשמע לי שהמניע הראשוני שלך היה, איך לומר, לקוי... אולי באיזשהו מקום רצית שיהיה סביבך "מעגל של גברים שיראו לעולם עד כמה אני מושכת"?

מה לקוי ברצונו של מישהו

לנסות ליצור סביבו מעגל ידידים? ולהעשיר את החוג החברתי? ומי אמר שאשה חייבת להיות מוקפת רק בנשים? הסקרנות כלפי בני מין השני - זה דבר טבעי ונורמלי, זאת סקרנות הכי בסיסית כלפי מישהו ששונה ממך - הרבה מעבר לאינסטינקט המשיכה. כשאת מוקפת באנשים מכל מיני סוגים (סוג "גבר", למשל), זה מעשיר אותך, ומאפשר לך חשיפה למגוון דברים, שבהיותך אשה לא היית מודעת להם קודם. בגלל זה לא הבנתי למה את הרצון בידידים-גברים הגבלת למשהו כל כך צר, כמו "אישור לעולם שאני מושכת".

רק קראתי את מה שהיא כתבה...

היא כתבה שהיא ניסתה ליצור סביבה מעגל ידידים ולא כל כך הצליח לה... מכיוון שהשרשור עסק בידידים ממן זכר- לא הנחתי שהיא התכוונה "מעגל חברתי". זה לא "רצונו של מישהו ליצור סביבו מעגל ידידים" זה "רצונה של מישהי ליצור סביבה מעגל ידידים"... וכמו שאת היטבת להסביר, יש הבדל במניע ליצירת "מעגל ידידים" (סקרנות כלפי המין השני) לבין המניע ליצירת "מעגל חברתי". לתחושתי אין הבדל של ממש בין יצירת קשר חברתי עם גבר או אישה- כולנו שונים ואפשר להחשף ולהתעשר גם מהכרות עם בני מיננו... נשמע לי מוזר שמישהי תרצה סביבה דווקא "מעגל ידידים" אם זה לא כדי לחזק את מניותיה... ולשם כוונה תגובתי, שהיתה, כמובן, מסויגת בעליל.

smartblonda

New member
ממש לא!!

הרצון היה להכיר חברות וחברות ,לא משנה מאיזה מין למטרות ידידותיות בלבד. מהיכן הבאת את הרעיון הזה?

זכוכיות

New member
../images/Emo45.gifכנ"ל לגבי חברות (עם בני אותו מין, כלומר)

כנ"ל לגבי זוגיות, כנ"ל לגבי כל אינטרקציה שהיא בין בני אדם, אתה נותן לי כך וכך ואני מחזירה בכך וכך... וזה לא תמיד כ"כ פשוט ומודע, אבל זה שם, אחרת- איזו סיבה יש לך להיות שם?

הכל בחיים הוא אינטרס.

אבל בזוגיות יש משהו מעבר..רגשות,למשל. בידידות, הכל אינטרס נטו.

belli80

New member
תנחומיי

באמת שהתאפקתי יפה עד כה בכל מיני-פוסט ה"אינטרס". אבל מאוחר בלילה, אני לא מצליחה לישון בחום הזה, אז... אני לא מצליחה להבין את הגישה שאומרת "כל מערכת יחסים היא אינטרסנטית". תהרגו אותי, חשבתי על זה ואני פשוט לא רואה כך את חיי. ז"א, כן - מערכת היחסים שלי עם בעל המכולת השכונתית היא כזו. גם עם נהג "אגד". אפילו עם הנהלת תיאטרון ירושליים. אבל חוץ מאלה..? יש לי בנזוג, יש לי המון ידידים וידידות, ועם אף אחד מהם (אף אחד!) אני לא חושבת שיש אינטרס שרובץ לו מתחת לפני השטח ומאייים להפר את תמימות הקשר ומידת החיוביות שלו. יש קשרים שמתפוגגים לאוויר, יש כאלו שנולדים פתע ממקום לא צפוי. עם מי שנעים להעביר את הזמן- זה נמשך זמן רב יותר (או שמא הנעימות הזו היא היא ה"אינטרס" שכולכם מדברים עליו?!) אני לא מבלה את ימיי בחיפוש ה"אינטרס" ותהייה מה עומד מאחורי הקשרים שלי עם האנשים סביבי. סתם. נראה לי מיותר ולא בריא. לילה טוב.

זכוכיות

New member
נעים לי בחברתך= יש לי אינטרס

לזה התכוונתי- אינטרס הוא לא בהכרח דבר רע.

../images/Emo45.gif

באופן טבעי האדם רואה קודם כל את עצמו ואת צרכיו ורצונותיו, ורק אח"כ את האחר ואת צרכיו ורצונותיו(אם בכלל...) וגם כשאנחנו מקריבים מעצמנו למען האחר אנחנו עושים זאת למען אנשים או ערכים שחשובים לנו...

את מתבלבלת בין אינטרס משותף למנוגד

אינטרס משותף=שניים או יותר אנשים פועלים למען מטרה משותפת, אינטס מנוגד=בחורה חושבת שההתעניינות שלה מהידיד היא כנה ורגישה בעוד הידיד רק חושב מתי כבר הוא יזיין אותה.

זכוכיות

New member
אני לא מתבלבלת, היא כתבה "אינטרס"

ולא "אינטרס מנוגד". בכל אופן, אני בהחלט מאמינה בידידות בעלת אינטרס משותף, סתם לדוגמא, יש לי ידיד ממש ממש טוב שלתקופה מסויימת לא מזמן אפילו היה שותפי לדירה, עוד מגיל 14. דרכו הכרתי את בן זוגי הנוכחי (הוא החבר הכי טוב שלו), ואת בן זוגי לשעבר (הם למדו יחד בתיכון). אני בטוחה שהוא לא מכוון ל"לזיין אותי", עברו כבר 8 שנים והוא לא ניסה שום דבר שמתקרב או מזכיר את זה אפילו פעם אחת, האינטרס שלנו בידידות הזו הוא הדדי, כשהוא מרגיש חרא הוא יודע שהוא יכול לפנות אלי, בדיוק כמו שכשאני מרגישה חרא אני יודעת שאני יכולה להרים טלפון, שנינו מקבלים מהקשר הזה דברים מסויימים- שעושים לנו טוב. מה רע?

נו, ברור שיש לו אינטרס שאת תכירי לו בחורות...

ולך יש אינטרס להכיר דרכו בחורים... מסכן, הוא בטח כבר 8 שנים מחכה שתכירי לו מישהי ואת לא עושה את זה ../images/Emo3.gif סססתתתתתםםםם... גם אני חושבת שלא חייב להיות שום אינטרס. קצת מרתיע אותי שאנשים פה כל כך נחרצים במחשבתם שזה או שיש אינטרס או שזה לא קיים- כאילו, אין שום זכות קיום ל"ידידויות" של מי שמצהיר שיש לו ידידים מהמין השני, או לחילופין, כאילו שמי שיש לו ידידויות לא רואה את העולם נכוחה... אני חושבת שזה שלמישהו ספציפי (אנדר, ליאתוש, ביוסי או כל אחד אחר שהגיב נחרצות וחד משמעית נגד התאפשרות מצב כזה) יש בעיה עם לפתח ידידויות עם בני המין השני- זה ממש לא אומר שזה כך אצל כולם. כמו שלא כולנו משמינים מאותם דברים ולא כולנו נפגעים\נמשכים לאותם דברים- ככה גם לכל אחד יש סוגים אחרים של מערכת יחסים עם בני אדם.

ואם, למשל...

נחליף את המילה הלועזית "אינטרס" במילה העברית "עניין", ונדבר על עניין רגשי, מנטלי וכו' באותם ידידים, את זה כן תוכלי לקבל כעניין שהוא מחוייב המציאות בהקשר הזה?

למעלה