שאלת הידיד/ה

אני אסכים ואקבל.

אני פשוט מבינה מהתגובות של אנדר, ליאתוש, ואולי גם ביוסי, כרגע לא זוכרת במדויק- שהם מתכוונים לאינטרס מסוג אחר. ברור שאם אדם לא מעניין אותי או לא ממלא איזה צורך שלי- הוא לא יהיה איתי בקשר, כי ככה אנחנו- בני האדם- אין לנו כח לשמור על קשר עם מי שלא מעניין\מושך אותנו. העניין הוא שהמשיכה הזו בכלל לא צריכה לכלול אלמנטים פיזיים או "מעשיים". מספיק שאני מרגישה שאנחנו מבינים אחד את השניה, ושאני יכולה להתנחם על כתפו ביום עצוב (כמו היום...), ושהוא מרגיש שאם לא מסתדר לו בחיים והוא רוצה לדבר עם מישהו על זה- הוא יכול לפנות אלי. תקרא לזה אינטרסים. סבבה. אבל זה לא מה שהתכוונו האחרים שדיברו על זה שהוא "רק מחכה ליום שבו הוא יזיין אותך"... איזה עולם עצוב הוא עולם שבו כל הגברים רק רוצים לזיין את ליאתוש

אה, ועוד משהו... ליאתוש כתבה...

שבזוגיות יש רגשות ובידידות לא. ברור אם כן, שאם היא בחורה כזו אינטרסנטית (כמו שהיא מגדירה את זה) שלא יכולה לפתח רגשות למישהו שלא מזיין אותה, או לחילופין שהמנעד הרגשי שלה מתחיל ב"אהבה" ונגמר בדיוק שם- ברור שהיא לא תוכל לפתח ידידות עם גבר. אני לא מבינה איך היא יכולה להיות חברה של בחורה תחת אותם תנאים... רגשות יש רק בזוגיות?! אכן, תמונות קשות...

חומד, להיפך..

אני בנאדם מאוד חברותי ואין לי שום בעיה או תסביכים לפתח ידידות או מערכת יחסים אחרת עם בני אדם.בכיף. ויש לי המון ידידים..מכל הסוגים. חלקם מתים לזיין אותי למרות שהם יודעים שאין סיכוי, חלקם מבקשים טובות, עם חלקם כיף לצאת לבלות, חלקם מתייעצים איתי על בחורות ושטויות ויש את החלק הקטן שבאמת אכפת לי ממנו בשביל להתעניין בו יותר..גם אם זה לא הדדי. כי הדדיות לרוב לא תהיה בקשרים כאלה,לעומת זוגיות..או אפילו יזיזות. היה לי עד לא מזמן חבר טוב..באמת טוב, תקופה ארוכה מאוד. הוא הוכיח לי סופית שקשרים כאלה הם לא אמיתיים.הם סתם. נוחות. להעביר את הזמן. גם עם חברות לפעמים זה קורה. אבל בסדר, הכרתי הכל. וכן,לדעתי רגש אמיתי יש רק בזוגיות.ההבדל בין ידידות -ליזיזות- לזוגיות הוא גדול בעיניי, אין פה בכלל מקום להשוואה. איזה רגש יש בידידות? למה שיהיה בכלל? יש סימפטיה..יש עניין.. אבל רגש? בכל מקרה, אני אישית לא יודעת ולא יכולה להיות בנאדם אינטרסנט. זה מגעיל אותי. אז אוכלים קצת חרא, אבל מה שטוב הוא שהכל ידוע מראש. ולא הייתי אומרת את כל הדברים האלה סתם. הכל מניסיון אישי ממושך שעזר לי לפתח עור של פיל.תודה לאל.

זכוכיות

New member
מעניין אותי למה בידידות (עם בני המין השני)

זה חד משמעי, ובחברות (עם בני אותו מין) זה "לפעמים קורה". מה ההבדל?

ידידים באים והולכים.

אפשר להכיר אותם בכל מקום, בכל הזדמנות. את רוב החברות שלי אני לא מכירה מאתמול .חוצמזה, שהקשר איתן עמוק יותר ואין איתן מתח מיני. מי שלא ניראית לי, לא נשארת חברה שלי. כמו שלא אשאיר לצידי חבר גבר.

אין לי ידיד עם פז"מ מועט מ-3 שנים...

ויש לי כמה ידידים עם פז"מ של 7 שנים ומעלה. זה שנפגעת, זה לא אומר שאין אנשים אחרים. כמו שאם בן זוג פגע בך (וב"ה, כולנו נפגענו מזוגיות...) זה לא אומר שאין דבר שלא יפגע בך. לפעמים, כמו בזוגיות, הפגיעה שקורית בידידות (או בחברות עם נשים, למשל...) נובעת מהבדלים בציפיות. את חשבת שאת יכולה לסמוך עליו שאם תצטרכי משהו הוא יוכל לספק לך, ובדיוק באותו רגע שהיית צריכה- זה לא הסתדר לו, ובתפיסת העולם שלו הוא לא הרגיש מחויב לזה. קורה. גם עם בני זוג זה קורה. אפילו עם אחים זה קורה. אנשים שונים- ציפיות שונות מהקשר. את מדברת מניסיון- ודווקא זה מה שמוכיח שאת מכלילה. כי זה שלך לא הצליח להקים קשרי ידידות עמוקים- זה לא אומר שהם לא קיימים...

נתתי את דעתי האישית מניסיון.

ולא רק לי זה קרה , אלא לכל הסובבים והסובבות אותי. אני רואה את זה ולא נתקלתי בידידות אמיתית וטהורה אפילו לא פעם אחת. פשוט לא. היו מקרים של ניצול, רוע וגם התאהבויות לא הדדיות. ראיתי הכל. וזה לא בדיוק עניין של ציפיות. אז כמה פעמים בנאדם צריך להפגע כדי להבין שאין דבר כזה? נראה לי שמספיק עברתי וזו המסקנה שלי-אין דבר כזה ידידות. פשוט אין. מבחינתי ידיד זה חבר של אקס/חברה/משפחה.

ולסיום נתת שוב את ה"אתן לא באמת קיימות..."

אז מה את רוצה שנגיד לך? את לא שומעת מה אומרים לך כאן- בסדר, אז לך לא צלח, אז את לא אדם של ידידויות- אבל לנו כן צלח. סימן שזה קיים! או שאת טוענת שאנחנו לא רואות מה מתרחש לנגד ענינו (שכל ידידינו בעצם רוצים רק לזיין אותנו, או לנצל אותנו, או שהם לא מחויבים לקשר...). או שאנחנו פשוט לא אמיתיות, מן פיקציות וירטואליות חסרות קשר למציאות. אז אני משיבה: חמודה, יש לך בעיה אמיתית בלסמוך על אנשים. יתירה מזו- סיכוי סביר שאת שונאת גברים. בהצלחה.

פשוט לי ועוד כמה יש הגדרה שונה ל"ידיד" ו"חבר"

חבר הוא לא מישהו שכל שני וחמישי אני מתלונן עליו בפורומים והולך בגללו לטיפול, וגם בשביל בחורה חבר הוא לא מישהו שפתאום מגלים שהוא הומוסקסואל ואם פתאום כן מגלים את זה אז יש פה בהחלט בעיה גדולה מאוד מאוד בשיקול דעת ובתשומת לב מתי יורד גשם

בן הזוג שלי אינו הומוסקסואל, אם לכך רמזת...

ובקשר לבעיות שלי איתו- אני שמחה לשמוע שאתה כל כך סגור על עצמך, כל כך נטול בעיות וכעסים באופן כללי, שהזוגיות שאתה מייצר היא נפלאה ונטולת חיכוכים. אצלי זה לא ככה, ואין לי בעיה להודות בזה. חמודי, אתה יותר מדי ברור מכדי להכאיב. תשתדל יותר.

ברור. אנדר. לא הכל אישי...

רק שברוב המקרים אתה ידוע כמי שמעדיף להביע דעתו על הקשר בין כותב ההודעה שאליה אתה מגיב לבין הנושא שעליו אתה מגיב. אז לא הכל אישי - ככלל. אצלך? הכל אישי.

זכוכיות

New member
הוא דיבר עלי, חולמת

אנדר, בן זוגי לא הומוסקסואל, הוא ביסקסואל. אם לדעתך זה הופך אותו לפחות בן זוג, אז מבחינתך יש לי פחות בן זוג. אני מרוצה, מסופקת, ואוהבת עד אין קץ.

זכוכיות

New member
וחוץ מזה, לא "גיליתי" את זה פתאום

הוא סיפר לי על זה הרבה הרבה לפני שהפכנו לזוג.

תגידי חומד, מה את רוצה?

לא חיפשתי פה חיזוקים. אמרתי את דעתי וזה הכל.סה"כ כל אחד חי את החיים שלו איך שהוא רוצה. עם ידידים, כעסים..או וואטאבר.אני את החיים שלי חיה בשקט עם עיניים גדולות. ואולי יש לי בעיה לסמוך על אנשים מסויימים (לא מכירה כאלה שאין להם בעיה כזו) , אבל אני לא שונאת.בטח שלא גברים,להיפך. וזה לא האישיו פה. את לא מכירה אותי. יום אחד כשתתעוררי,אולי תביני. בהצלחה לך מתוקה.

זכוכיות

New member
אז זהו, שאצלי זה הפוך לחלוטין,

יש לי בעיה למצוא חברות -נשים- וגם כאשר אני מוצאת כאלה הקשרים הם בדרך כלל שטחיים ותופסים לפרקי זמן קצרים (למרות שאני מנסה להכיר ולהעמיק, על כדי כך שבימים אלה אני עובדת ממש חזק על קשר עם האקסית(!!) של בן זוגי, כי לפעמים נדמה לי שיש שם פוטנציאל לחברה טובה... בכל זאת עד היום- משהו לא תפס). לעומת זאת, אני מוקפת בחברים טובים, את 3 החברים הכי טובים שלי הכרתי בגילאי 14, 15 ו17- הקשר איתם מאוד עמוק, ומאוד חשוב לי. אין מתח מיני, אני מסוגלת לדבר איתם על הכל, ואכפת להם. אם הייתי מספרת לך על דברים שהם עשו למעני במהלך השנים, אני בספק אם היית מאשימה אותם באינטרסנטיות, או את הקשר שלנו בחוסר-עומק. ה-3 הספציפים האלו הוכיחו לי שוב ושוב במהלך השנים כמה אני יכולה לסמוך עליהם. בכלל, דווקא מכיוון שרוב רובו של המעגל החברתי שלי מורכב מגברים (החלק הנשי הוא בעצם בנות הזוג שלהם, שהקשר שלי איתן הרבה יותר שטחי), זה נשמע לי קצת... מופרע... להאמין שכולם נמשכים אלי, אני לא שיא הקונצנזיוס- מאוד לא הגיוני בעיני ש-כל- החברים הגברים שלי נמשכים אלי- הברונטית השמנמנה. אני לא מבינה איך אפשר לפסול משהו רק כי הוא לא מצליח לך, באותה מידה אני יכולה לסיים את ההודעה שלי בהצהרה- חברות בין נשים היא שטחית ומשעממת! אבל רק כי לא התנסתי באחת עמוקה ומעניינת, זה לא אומר שאני לא מאמינה שהיא אפשרית.

לא יודעת מה להגיד לך,

לדעתי ידידות זה דבר שטחי. זה הכל מסתכם בנוחות. ואני יודעת את זה כי היו לי קשרים מכל סוג.ולא מאתמול. הסיכוי לקשר ידידותי נטו,בלי אינטרסים מכוערים או מתח מיני הוא אחד למיליון. כמו שאמרתי, חבר של..אח של..בן של..לא בחור שהכרתי אתמול בבר..ולא בחור שהכרתי בלימודים וקבענו ללמוד יחד. תמיד יהיה צד שירצה יותר. גם אם זה לא נראה ככה. יש לי מלא דוגמאות לזה..לא רק מנסיון האישי שלי..אבל נוותר. ואגב, גם לדעתי חברות עם נשים משעממת.

צר לי שלא הבנתן למה כיוונתי בידיד

לא התכוונתי למישהו שאוכלים איתו מדי פעם ביסקוויט, אלא התכוונתי למשהו טיפ'לה יותר עמוק יותר רגשי ומישהו שנמצאים איתו בקשר קרוב מאוד, לא אחד שפעם בחודש אומרים לו שלום שלום.

חשבתי שאמרת שאין כזה דבר ידיד...

חמודי, נפלת לבור שבעצמך כרית: אם זה יותר עמוק ורגשי- אתה כבר מודה בקיום של זה, ובכלל, אף אחת מאיתנו לא אמרה שום דבר שקישר ידידות לאכילה משותפת של ביסקויט או לאמירת שלום שלום. עם הידיד הכי טוב שלי אני נפגשת פעמיים בשבוע לכמה שעות של שיחה. עם השני בדרך- פעמיים בשבוע לצהריים. עם השלישי אני מדברת בטלפון פעמיים בשבוע ונפגשת קצת פחות כי הוא רחוק. מספיק ביסקויטים ועומק בשבילך,חרטטן קטן? סתם אתה דופק את הראש בקיר, אתה בחור אינטילגנט, ועם קצת יותר חביבות לעולם- היו יכולות להיות לך כמה ידידות... אבל לא מהפורום, כי כולן בפורום סתומות. זה ידוע.

בלוטו כל שבוע מישהו זוכה בפרס ראשון,נו

אז אני מבזבז את הכסף שלי על זה? ממש לא, אני לא מנהל את חיי על סיכויי אפסיים , כשמדובר על זוג ידידים לא מאותו מין יענו גבר ואישה סטרייטים! הסיכוי שמחשבות על סקס לא יצוצו פה ושם הוא אפסי

למעלה