שאלת הידיד/ה

smartblonda

New member
אתה טועה לא תמיד יש אינטרס

לפעמים הדברים מאוד פשוטים ואין רצון לנצל אחד את השני ,מאחר נוצרת קירבה שלא רוצים לאבד אותה. קירבה ידידותית.

לדעתי

זאת שאלה מעניינת וקשה. בגדול, אני חושב שאין הרבה ידידיות שהן כאלו באופן הדדי. כמעט בכל קשר כזה, יש לפחות צד אחד שמעוניין ביותר. מעטים קשרי הידידות בהם נתקלתי שהם באמת כאלה. לוקח להם הרבה זמן להפוך לקשרים חבריים נטו. לגופו של עניין, אם את מרגישה שיש לך ידיד שחוסמים לך את האפשרות להכיר או שבגללם את לא פנוייה רגשית, אני חושב שכדאי קצת להתרחק מהם. אין פתרון אחר (יודעת מה? יש. לנסות להפוך את הקשר איתם לקשר רציני. אבל, אני מתרשם שזה לא מה שאת רוצה). מומלץ לעשות זאת בעדינות ואולי גם לדבר עם הידיד כדי להסביר לו מה את מרגישה. לילה טוב ובהצלחה.

smartblonda

New member
../images/Emo127.gifגם זו דרך

אני לא הייתי בוחרת בה אבל זו דעה לגיטימית.

smartblonda

New member
אני הייתי משתפת את "הידיד" המעוניין

בלבטיי לגבי מישהו אחר ,שואלת,מתייעצת וגורמת לו להרגיש ידיד מהו (בנושא הספציפי הזה כמובן),ודרך הפעולות הללו אותו מעוניין כבר יבין שאין טעם לבנות עליי חוץ מקשר ידידותי גרידא מאחר ואני מתייחסת אליו בהתאם. גם הייתי משתפת את אותו "ידיד" בלבטיי בנושאים שונים ומשונים אבל הנושא הספציפי ההוא הוא זה שיבהיר לו את כוונותיי ואיך אני רואה אותו.

אה, זו כבר שאלה אחרת לגמרי.

אני הבהרתי לו באופן עדין אך חד משמעי שאין סיכוי שמשהו אחר יתפתח. אמרתי לו שיקח את האחריות על הסיטואציה ושאין לי כל כך כוונה להחזיק אותו בתור ידיד שמאוהב בי, מה גם שלא כל כך קניתי את ההתאהבות שלו: חשבתי שזה בגלל שהוא לא נחשף למספיק נשים בחייו... נראה לי שזה עבר לו ../images/Emo13.gif הוא לא הזכיר את זה עוד מאז, ולעומת זאת, אנחנו עדיין ידידים טובים.

את צריכה להתאים את דרך העברת המסר לקהל היעד

בנים לא מבינים רמזים (ולפעמים גם לא רוצים להבין רמזים, למרות שזה בעיקר לטובתם). אני חושב שלדבר עם הידיד לפני זה רעיון טוב. אבל, אם כבר לדבר, אז בלי רמזים, אלא באופן ישיר ובעדינות. אח"כ כדאי לתת לו זמן לעכל את מה שנאמר.

למעלה