שאלת המשמעות

S i r i u s

New member
להפיק את המירב מהמתנה הזאת

שנקראת חיים. לחיים על פי עקרנותיי, לעזור כמה שיותר, לשנות, לאהוב, להשפיע על אנשים אחרים. פשוט להגיע לגיל מופלג, להסתכל אחורה מבלי להתחרט.

prizman

New member
מתנה? מסופקני

מבחינתי זה רק נתון שאני חלק ממנו. להגיע לגיל מופלג? למה לך? אם תאבדי מחר יד, רגל ואת הראיה והשמיעה עדיין תירצי להגיע לגיל מופלג? ואם לא, עדיין בכל מקרה?

S i r i u s

New member
אני אוהבת לחיות. לא משנה כמה

רע, או כואב או קשה אני אוהבת את החיים.אם אני אאבד מחר יד עדיין אוכל לרכב על סוסים, ולקרוא ספרים, ולכתוב, ולצפות בטבע ולטייל בעולם. אותו דבר עם רגל. אם אני אאבד את הראייה תמיד אוכל להקשיב למוזיקה, לציוץ הציפורים, לעולם שמסביב. החיים הם מתנה.

Arfilit

New member
זאת שאלה מצויינת

פגשתי לפני כשבועיים איש אחד, במסגרת העבודה, שאיבד יד ורגל במסגרת השירות הצבאי. האיש חי יותר טוב ושלם מרוב האנשים "השלמים" שאני מכירה. מעבר לשגרה של פרנסה וכאלה, הוא רץ 15 ק"מ 3 פעמים בשבוע (עם הבוס שלי - כך שיש עדות חיה לכך), הוא מטפס על הרים ועוסק בשלל ענפי ספורט. כנראה שצדק מי שאמר שהכל בראש...

newKiticat

New member
לשנות את הסביבה הכוללנית

בשביל שכשהאנשים הנכונים והמתאימים כן יביאו לעולם ילדים- תהיה להם סביבה טובה לגדול ולצמוח ולהתפתח בה. מעבר לזה? תמיד ללמוד, לגדול ולהתפתח.

משמעות לחיים

יוצרים או לא. יש סכנה שאם לא יוצרים משמעות, החיים יעברו באופן סתמי או "כעלה נידף". חייבת לומר שגם לפני שהיה לי ילד עסקתי לא מעט בשאלת המשמעות האישית לחיים.אני חושבת שיכולות להיות משמעויות הן פסיכולוגיות,הן פילוסופיות. משמעות פסחכולוגית קשורה בבנית הרמוניה נפשית כזאת או אחרת עם עצמך ועם הסביבה. משמעות פילוסופית קשורה ליחס אל היקום.

inbal76

New member
כל זה -

(סכנה וכולי) - נכון עבורך , כי כך החלטת. אין לדברייך כל משמעות בשבילי. במילים אחרות: תודה לך על הדאגה, אבל אני בסדר (תרצי או לא).

ט ו ש ה

New member
יש לי שאלה אחרת..

אולי טיפשית ואולי קצת "מוגבלת". אני בת 26, אין לי ילדים ואני לא יודעת אם יהיו לי. האם עד עכשיו חיי (המלאים מאד, תודה רבה) היו נטולי מהות ומשמעות רק כי כבר הגעתי (ועברתי לכאורה) את הגיל "הנורמטיבי" שבו מתחילים לחשוב או לעשות ילדים? וואללה, לא נראה לי.

למעלה