שאלת המשמעות

נראה לי

שאני באמת יוצאת מן הכלל בתוך תיאורית ניצול משאבי הארץ שלך. כי אימצתי את הילד שלי.מישהו אחר הרה אותו קודם לכן ולא רצה לגדלו.

nili6

New member
אז רוב אוכלוסייה כדוהא היא טפילה

כשהאלטרנטיבה לטפילות היא סיום קיום האנושות. אתה בעצם אומר או טפילות, או שום דבר. (ההווה חולף כהרף עין). מעניין. תיאוריה קצת מזעזעת. הייתי אומרת. גם אתה טפיל לעומת זה כי גם אתה מנצל ומשתמש במשאבי הכדור אגב לא כל מי שהורה זה מתוך בחירה ותיכנון להזכירך מה עם אלטרואיזם? נתינה?

Kalla

New member
כולם אנוכיים, כל אחד בדרכו שלו.

מי שרוצה ילדים ומוליד/מאמץ אותם - עושה זאת למען עצמו, כי ככה הוא רוצה/צריך עבור עצמו. הוא לא עושה זאת לא למען האנושות ולא למען שום מטרה נשגבת אחרת, אלא כי זו משאלת לבו. מי שלא רוצה ילדים - נשאר ללא ילדים למען עצמו, כי מסיבה כלשהי הוא לא רוצה/לא צריך/לא מתאים לו שיהיו לו ילדים. אם היה מרגיש צורך בילדים היה מביא אותם בלי שום קשר לעולם, אך הוא פשוט לא מרגיש את הצורך הזה. מה שאני אומרת הוא שהכל לגיטימי, כל אדם מעצם טבעו הוא אגואיסט ומנסה לחיות את חייו בהתאם לרצונותיו, לצרכיו, לאופיו. אין כל צורך לחפש הצדקה מוסרית לבחירות האלה, והיא גם לא קיימת. רצונו של אדם כבודו.

nili6

New member
היי פריזמן

תראה: כל מה שנוגע לאיכות הסביבה נתתי דוגמא את הפגיעה באוזון זה לוקח המוני שנים הפגיעה בו חיינו כמה? נגיד מיליוני שנים ובעשורים האחרונים יש איזושהיא התעוררות בנושא אז אתה חושב שאם מדובר על נגיד מקסימום עוד שבעים שנה יש איזהשהוא טעם בזה מדובר על דברים שיבואו בעיקר לידי ביטוי כשלא נהיה כבר לפי התיאוריה שלנו אני לא מקבלת את הקיטלוג שכל הנשים כאן הן צמחוניות שמאלניות וכו' אוליי אתה יודע יותר טוב על מה אתה מדבר אישית אני לא נכנסת לפחות לקיטלוג הזה ונדמה לי שהבנתי שאכן לא כולן משתייכות אליו כפי שאתה עצמך כותב החשיבות של איכות הסביבה היא יותר לטווח ארוך נכון שיש קשר גם לטווח המיידי אולם האם ההשקעה עד כדי כך שווה חיינו לא רע כל מאות אלפי ויותר השנים הללו גם בלי הרעיון הזה וחלק מהעניין זה גם למנוע מחלות שיהיו בעקבות זה בעוד הרבה הרבה שנים לפי זה , אם באמת אנו מניחים שהאנושות תחדל בסיום הדור שלנו אוליי כדאי להתמקד בדברים אחרי, סתם הצעה למחשבה. דווקא מי שעושה ילדים חשוב לו יותר המשכיות האנושות לעומת מי שאינו- וכמו שמדברים כאן- סוף האנושות אינו מטריד איש

prizman

New member
אט אט

לא אמרתי שכל הנשים כאן שמאלניות צימחוניות וכו' אלא שזו הרוח הנושבת פה וטוב שכך לטעמי. שנית, לא ממש מרגיש צורך לאמץ את הדוגמה שלך כי יש דוגמאות אחרות שכן רלבנטיות לטווח הזמן המיידי. ולבסוף, לא ממש הבנתי את הכוונה של שאר דברייך.

nili6

New member
אין צורך שתאמץ.

גם לא הבאת שום דוגמא אחרת אומנם. שסותרת את זה. שאר דבריי היו ברורים ביותר. הורים אינם אנשים אגואיטיים נהפוך הוא.

inbal76

New member
תודה על ההבהרות

ואני מצטערת עכשיו שלא ניסחתי את דבריי ביותר כלליות, פשוט נתת לי (בטעות) הזדמנות שאני דווקא שמחה עליה להתמודד ולנתח תפיסות, לא שלך אמנם, אבל נפוצות מאוד. אנא ראו בהודעתי למעלה תשובות ושאלות כלליות לרעיונות המדוברים, והשאלה בסוף היתה רצינית, ואם למישהו יש תשובה אני אשמח לשמוע, כי אני באמת ניסיתי לחשוב ולא הצלחתי. וכמובן שאני כותבת רק בשמי, לא בשם קרנית שאולי חושבת אחרת.

inbal76

New member
השאלה שלי היא

האם יש איזשהו נימוק רציונלי לרצות בהמשכיות המין האנושי? והדגש על רציונלי, כלומר לא כזה שמונע ע"י דחפים ביולוגים שהאבולוציה אולי הטביעה בנו, או על רגשות שלא ניתן להסביר, וכמובן שלא מבוסס על אמונות דתיות כאלה או אחרות שלא ניתן להוכיח (למשל, שרה סיפרה כאן שהיא מאמינה שיש באיזה מקום מאגר של הילדים שעוד לא נולדו ומחכים להוולד. אמונה כזאת היא נימוק בעד להמשיך בשבילם.)

karnity

New member
ענבל ונילי!

תודה ענבל... בעצם חסכת לי הקלדות בתשובותיך לנילי... הגישה שלי לחיים (חוסר משמעות) אינה גישה מיסיונרית - אני טוענת רק לגבי השקפתי שלי, אני לא רואה חשיבות בהמשך הדור... בכנות, מצידי שיתפוצץ העולם לאחר מות יקיריי.. האנושות אינה ראויה לו כפי שהיא היום... אבל - כל עוד אנחנו בכל זאת כאן והסיוט האפוקליפטי שלי רחוק מלהתגשם... הייתי שמחה לנסות לעשות אותו קצת יותר טוב... ברור לי שזוהי מלאכה סיזיפית לחלוטין כשמדובר בעולם כולו... אז אני מפנה את מאמציי לשינוי בסביבה הקרובה שלי - במקום שבו ניתן לראות תוצאות... אז עכשיו אולי תאמרי שהטענה "איכות סביבה" לא רלוונטית ... נכון, ברמה עולמית זה בטל בשישים... אבל "המצפון האקולוגי" שלי כמעט נקי כל עוד אני כאן...

nili6

New member
שלום karnity

לא התכוונתי שההשקעה שלך בטלה בשישים כשמשווים לרמה העולמית. התכוונתי, שלפחות חלק מהנושאים שכלולים באיכות הסביבה ונתתי דוגמא את הפגיעה באוזון יבוא ממילא לידי ביטוי משמעותי רק בעוד הרבה שנים כשכולנו כבר לא נהייה כאן, אם כולם יאמצו את ההשקפה שלך, שאגב לא שונה מהשקפתי. "הלכתי" באופן תיאורטי, ואמרתי- אם זוהי גישה באמת ככ טובה וחיובית, הגישה שלנו, ואנשים ישתכנעו, ממך וממני ומהאחרים, ויאמצו גישה זו, אז מה הטעם בלהשתמש בספריי ידידותי לסביבה למשל שההשפעות של אי השימוש בו אלא בזה ה"לא ידידותי" יבואו לביטוי כבר אחרינו אם כי יש כאן קצת בעייה אם יש לך נגיד אחיינים אז השאלה היא מתי זה "כשכל קרוביי יילכו לעולמם" ושוב אני מבינה שהגישה אינה מסיונרית יחד עם זאת אם ובהנחה שזו גישה טובה אני יוצאת מהנחה שרבים עד כולם מאמצים אותה ושאלותיי הן בהתאם. תודה על התשובה!

efroch99

New member
באמת שאלה מענינת

משמעות החיים בשבילי זה הגשמה עצמית, לנצל את הזמן שקיבלתי על מנת לחיות חיים מלאים ומאושרים. המטרות שלי הן התפתחות ןהעמקה בעיסוקים שלי, למידה מתמדת, זוגיות וחברות .

habubnik

New member
משמעות החיים

ואו...כבד ביותר. אני משערת שאהבה זה העיקר בשבילי. לא מילדים, אלא מבן זוגי, הנסיכות הקטנות שלי (החיות שלי) והמשפחה הסובבת.

gertrude

New member
משמעות?

"חיים רק צל עובר; שחקן מסכן, טופף טורף שעתו על הבימה ואין לו זכר עוד; סיפור-בדים הוא ספרו אוויל מלא שאון וזעם, ופשר אין". (שייקספיר)

משמעות לחיים, במובן הבומבסטי...

, אותו מחפשים, אותם המחפשים ת'צמם, אין. תכנים יש ויש. ויש אפילו נטיה ליחס משמעות [פיקטיבית] לחיים. משמעות אין. משמעות חיי אדם היא כמשמעות חיי תרנגול, או כמשמעות קיומו של גרגר חול ואם תרצי, אף כמשמעות אי קיומו של אלהים. * אכלתי ארוחה טובה, וישנתי שמונה שעות. כשהתעוררתי צחצחתי שיניים והתקלחתי. אז פקחתי את עיני לרווחה והבטתי בחיים במבט בהיר וחד. ולא... לא ראיתי משמעות! לילה טוב

Arfilit

New member
קודם כל אני מסכימה

(זה קורה לי איתך לא מעט פעמים) שנית - בגלל שמעניינת אותי השאלה כפי שאני הבנתי אותה - ברשותך אני אחדד: מה משמעותי בחייך? אצלי - זה המון דברים. אלה שעולים לי כרגע:
ללמוד כל הזמן, להסתכל ולהקשיב כל הזמן, ולזכור לשאול כל הזמן ולהתלבט.
לאהוב ולהצליח ליצור מערכות שהאהבה בהן היא אהבה בונה.
לגדל את הפעוטה שלי (לעת עתה האחת) להיות אישה טובה, קשובה, פתוחה, סקרנית ובעיקר שמחה (ושלא תהיינה אי הבנות - זה בעיני אתגר עצום. אולי הגדול בפניו ניצבתי עד היום).

Arfilit

New member
מחדדת ומוסיפה לסעיף הראשון שלי:

להצליח לזכור שהאמת שלי היא לא האמת היחידה והבחירות שלי הן לא בהכרח הנכונות (זה לא קל לי).

משמעותי בחיי:

|כוכב| לדעת ולהבין. |כוכב| סטטוס [שזה קצת מוזר לי לכתוב על עצמי, אך כנראה נכון]. |כוכב| לעשות טוב ולהמנע מעשות רע. |כוכב| להנות. ויש עוד הרבה...

למעלה