שאלת ה"עשית צבא?" והתגובות לתשובות "כן"/"לא"

אני לא דורש אותה כתנאי...

אני רוצה אותה כ"המלצה". אתה בהחלט יכול לא לספק אותה. אולי אני לא אקבל אותך לעבודה כי אין לך מספיק ניסיון? אולי לא הרשמת אותי?

מעניין...

עבריינים מבקשים שהחוק ישמור עליהם. חוץ מזה, לא הצלחת להרשים אותי בריאיון כבן אדם או כאיש מקצוע, יכול להיות שלהשתמטות שלך יש קשר לזה, אבל אין כאן עבירה על החוק. אולי אני חושש שהנוכחות שלך תפגום ביחסי העבודה בחברה? אולי אני חושש שאתה לא מסוגל להסתדר במסגרת?

sayar3

New member
בוא נדייק-הפורום לא יוצא כנגד עבירות על החוק

הפורום יוצא נגד השתמטות.נטו!!

axelcoon

New member
אולי אתה חושש שהעובד ייעלם למילואים? בטח שלא

אתה מעסיק תמים,טלית שכולה תכלת,אף פעם לא חושב על ההפסדים לעסק שלך כתוצאה מהיעדרותו של עובד לטובת מילואים

axelcoon

New member
אז אתה לא מסתיר את העובדה שהדחיפת אף קיימת פה

גם אם הדחיפת אף הזאת היא סמויה,עמוק בפנים גם המעסיק וגם המועמד יודעים שהמעסיק דוחף את האף לגבי השירות הצבאי. גם למועמד,לידיעתך,יש יכולת הסקת מסקנות.

אבל אין לך זכות כאן לשאול אם הוא עבר על החוק

או לא. אתה כמעסיק אסור לך לפי החוק להציב שירות צבאי/לאומי כתנאי לעבודה אם זה לא רלוונטי למשרה המוצעת. אם החוק כל כך חשוב לך בנוגע לשירות צבאי - החל אותו על כל החוקים ואל תיפול באמצע, כי כמעסיק חובת ההוכחה שלא קבלת מישהו *שלא* בגלל שהוא לא עשה צבא מוטלת עליך. באמת דחיפת אף ישראלית מצויה.

EmGee

New member
חוקי תפוז אוסרים לעודד עבירות על החוק

והפורום, כחלק מאר תפוז, לא מעודד כל עבירה כלשהי על החוק.

axelcoon

New member
שאלת ה"עשית צבא?" והתגובות לתשובות "כן"/"לא"

מה שמציק לי זה דבר אחד. הדחיפת אף המעצבנת הזאת שנהוגה בישראל לגבי החיים האישיים שלי. שואלים "עשית צבא?" -אם אתה עונה "לא",ישר מתחילים לשטוף ולהטיח בך את מיטב הפטריוטיות שעכשיו באופנה,וכל ה"די להשתמטות הזה..." אם ענית "כן"-עוזבים אותך בשקט,בחיים לא שואלים אותך יותר על זה,לא שוטפים אותך במילים חמות,פשוט עוזבים אותך לנפשך,כאילו כלום,ולאף אחד יותר לא אכפת בכלל מהקטע של הצבא,מדברים איתך כרגיל,בלי מילה על הצבא. למשל בעבודה,פתאום זה באופנה שבפרסומת לדרושים לכל עבודת טלר בבנק ונציג שירות נוספה השורה "חובה שרות צבאי מלא",למה לעזאזל,למה? למי איכפת מזה,מה נותן לי שאני עונה ב"כן" לשאלה הזאת? עדיין מעבירים אותי מבחני מיון ופוסלים אותי על שטויות,זה לא שקיבלתי את העבודה,זה לא שאני נמצא בעדיפות גדולה יותר אל מול משתמט,זה סתם נהיה באופנה לדחוף את האף לגבי עברך הצבאי.

אולי יש הפסדים שאני מוכן לחיות איתם?

אולי מבחינתי הנזק שגורמים לי המילואים של עובד קטן בהרבה מהנזק שיגרום לי משתמט שלא מסוגל להתמודד עם המסגרת/ לחצי העבודה ויתפטר לי אחרי חודש?

לא ממש.

אם תכתוב בקו"ח/תאמר בריאיון ששירתת בצבא, רוב הסיכויים שיאמינו לך, בהנחה שלא עשית דברים מחשידים כמו חורים בקו"ח וכו'.

axelcoon

New member
מה בעיה של משתמט לכתוב בקו"ח פקיד קריה,שיחפשו

אם אתה אומר שיאמינו כשאגיד כן,אז מה הבעיה בלמלא את החור בצורה פיקטיבית ושילכו לחפש,הרי אין מצב שכל המעסיקים בארץ מקומבנים עם הצבא ויכולים לברר עליך,ואתה כמובן לא חייב חהוכיח למעסיק כלום.

כי עד כמה שידוע לי...

שקר בקו"ח הוא עילה לפיטורין ללא פיצויים ואולי אפילו לתביעה משפטית. לא מומלץ לעשות דבר כזה.

ממש כן

מעסיק שנתבע בין אפליה בקבלה לעבודה, חובת ההוכחה עליו. חזקת החפות לא חלה על מי ששאל על שירות צבאי.

axelcoon

New member
איך מוחלט על טיב העובדבמדינה בלי חובת שירות?

איזה מזל שבישראל יש חובת שירות,אחרת המעסיקים היו ממש אובדי עצות,הא?

כל אחד וסדר העדיפויות שלו.

בהינתן שני מועמדים זהים, וידוע לי שאחד מהם מתנדב במד"א/מ"א/מקריא לילדים עיוורים בימי שישי, אני אעריך אותו יותר מאשר את העובד השני. המון אנשים לא מתקבלים לעבודה בגלל שאין להם כימיה עם המראיין או שלא הצליחו להרשים אותו מבחינה אישית. אין בזה שום פסול.

axelcoon

New member
יש גם כאלה שלא רוצים שיידעו שהם מתנדבים,

יש כאלה שעושים את המנהג "מתן בסתר" ולא מעוניינים שיידעו שהם מתנדבים. הפסול הוא (וזה גם מעוגן בחוק) שלא צריך לדחוף את האף לגבי השירות הצבאי,אם מעסיק שואל על שירות צבאי,אז גם המעסיק לא פחות גרוע מהמשתמט שבוחר אילו חוקים לאכוף ואילו חוקים לא.

למעלה