שאלת ה"עשית צבא?" והתגובות לתשובות "כן"/"לא"

אבל אני יכול להחליט רק על סמך מה שאני יודע!

לא רוצה לספר לי שאתה מתנדב? סבבה, אבל אל תצפה שאעדיף אותך על פני מועמד זהה שאני יודע שהוא מתנדב. זה לא קשה לזהות "חורים" בקורות החיים שלך. חור של 2-3 שנים בקורות החיים + התעלמות מהן בריאיון הן דבר קצת מחשיד... אולי היית בכלא באותן שנים?
 
אבל אם לא הבנת אסור לך לשאול

וגם אם שאלת, והמידע ניתן לך, אסור לך להשתמש בו לצורך הפליה בין מועמדים. זה לא חוקי. אתה כאחד שמצפה שהחוקים יאכפו בנושא שחשוב ללבך לא יכול לעשות איפא ואיפא בין שאר החוקים. וגם גזירת פרשנויות מנתינת המידע הזה, או טיבו אסור לך לבצע - כי חובת ההוכחה שלא ניצלת את המידע כדי להפלות נתונה לפתחך. מגם שחוץ מהפליה על בסיס שירות או לא, אתה גם מפלה אוכלוסיות שלא יכולות ממילא לבצע צבא כמו ערבים, מהגרים, דרוזים בגולן וכדומה ופה זה גם הפליה על בסיס גזעני.
 
אבל אני לא שואל על השירות הצבאי.

מותר לי לשאול למה יש לך חור בקו"ח? לאן נעלמו שנתיים מהחיים שלך?
 
תשובתו יכולה להיות

"לא עשיתי צבא, ובמקום זה למדתי" - אבל אתה לא תוכל להפלות אותו במתן העבודה על בסיס זה שהוא לא שירת.
 
מה זה "להפלות אותו במתן העבודה על

בסיס זה שהוא לא שירת"? אפשר לחשוב שמעסיקים יושבים ומסמנים v או x ליד טבלה עם פרמטרים כאלה. המעסיק יתרשם ממנו באופן כללי גם מבחינה אישית וגם מבחינה מקצועית. אולי גם אסור לו להתחשב בזה שאחד התחביבים של מועמד הוא לפשוט עורות של חתולים חיים? המועמד הוא מכלול והמעסיק פשוט לא יכול לא להתחשב במה שהוא לא אוהב, גם אם הוא ירצה.
 
נכון שיש כאן מכלול של פרמטרים

אבל בא חוק שיוויון ההזדמנויות בעבודה- סעיף 2א'
2א. איסור דרישת פרופיל צבאי והשימוש בו (תיקון: תשנ"ה) (א) מעביד לא ידרוש מדורש עבודה או מעובד את הפרופיל הצבאי שלו, ולא יעשה שימוש בפרופיל הצבאי שלו, אם הגיע לידיו, בכל ענין המנוי בסעיף 2(א)(1) עד (6). (ב) דרש מעביד, בניגוד להוראות סעיף קטן (א), את הפרופיל הצבאי, לא יפגע בעובד או בדורש העבודה בענין המנוי בסעיף 2(א)(1) עד (6) מחמת סירוב למסור את הפרופיל הצבאי. (ג) הוראות סעיף זה לא יחולו על שירות הבטחון הכללי והמוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים, כמעביד, לגבי עובדים בגופים האמורים או לגבי קבלת עובדים לגופים האמורים. (ד) בסעיף זה, "פרופיל צבאי" - הסימול המספרי שצבא ההגנה לישראל נותן לציון מידת התאמתו הרפואית של אדם לשירות ביחידות ובתפקידים שונים בצבא ההגנה לישראל.​
ואומר לך במפורש - אסור לך לדרוש פרופיל וגם אם דרשת אסור לך להשתמש בו החל מטווח 97 ועד 21 אי עשיית צבא. כך ששרותו הוא לא פרמטר קביל להערכת כשירותו לעבודה.
 
ניסית לענות "לא"?

אני עונה כך בחיוך רחב, ואף פעם לא שמעתי שום "די להשתמטות" זה או אחר.
 

yehuda18

New member
זה לא עניין של דחיפת אף

זה עניין חברתי לאומי. בתור בעל עסק אני לא ארצה להעסיק משתמטים משירות צבאי/לאומי. זה מראה על אגואיזם וחוסר איכפתיות או הפרעה חברתית/פסיכולוגית אחרת. אם אדם בחר להשתמט משירות צבאי כי הוא פשוט לא מסוגל להחזיק נשק ולפגוע בנפש חיה, אני מסוגל איכשהו להבין את זה.. אבל לא לעשות שירות חברתי כלשהו כמו שירות לאומי.. זה כבר מראה על התכונות הרשומות לעיל. ולא משנה לי כמה חכם, גאון ומתאים לתפקיד הוא... העובדה שהוא אפס מאופס כבנאדם מאפילה על הכל.
 

axelcoon

New member
איך כבעל עסק תאמת שהמועמד שלך אכן שירת בצבא?

נגיד אומר לך שהוא כן שירת,איך אתה מאמת את זה?
 
אתה מודע לכך

שאם באמת היית בעל עסק ואיזה מישהו שדחית בגלל שהוא לא התגייס היה במקרה קורא את ההודעה הזאת היית נאלץ להפרד מכמה פרטי הלבשה תחתונה?
 

yehuda18

New member
אני מודע לכך

שאני לא חייב לתת דין וחשבון לאף מועמד למה הוא התקבל או לא ומה היו השיקולים שלי. מי שרוצה לבזבז את זמנו בבתי משפט וכו' מוזמן.. הוא ישלם בסופו של יום שכר טרחה של עו"ד. ובד"כ אנשים כאלה הם לוזרים (ברמה האישית).. כך שלא תהיה בעיה למצוא מועמד טוב מהם גם ככה.. מבלי קשר לשירות.
 

axelcoon

New member
אבל מה קשור טלר לשירות בצבא?

גם אם שירתת זה לא שאוטומטית אתה מתקבל לעבודה,אז למה לדחוף ת'אף?
 
זה לא ענין של דחיפת אף

מי שהכלום שבקורות החיים שלו מכיל גם צבא אז יש לו קצת פחות כלום ממי שאין לו גם את זה.
 
לדאבונך, טעות בידך

מעסיק שנתבע בגין אפליה בקבלה לעבודה (לא משנה כרגע אם זה על רקע שירות צבאי, גזע, דת או מין) - עליו מוטלת חובת ההוכחה. כלומר, אתה בהחלט כן חייב לתת דין וחשבון, לא למועמד אלא לבית המשפט. למזלך, אתה לוזר מכדי שיהיה לך עסק מצליח שאנשים שיש להם שכל ירצו לעבוד בו.
 

yehuda18

New member
אם יש להם שכל כמו שלך...

אני באמת מעדיף שלא ירצו לעבוד בו. ושיקול דעת זה דבר סובייקטיבי.. לדעת מעסיק מישהו מתאים לו מסיבות מסויימות.. הוא קובע את הקריטריונים ולא בימ"ש. למשל אדם שיוכיח אי עמידה במחויבויות ומסגרות... הוא לא רצוי. כמו שעסקים מסויימים מעדיפים בוגרי אוניברסיטה ולא מכללה... את חושבת שתובעים אותם? וכמו שאמרתי.. בד"כ אנשים שהשתמטו הם עובדים גרועים כך שלא תהיה בעיה להוכיח לבימ"ש מדוע נבחר מועמד ראוי יותר. ודיי נועה.. לא נמאס? אני יודע שאין לך הרבה מה לעשות מחוץ לאינטרנט.. אבל באמת.. אולי תירשמי לחוג דרמה?
 
למעלה