שאלת ה"עשית צבא?" והתגובות לתשובות "כן"/"לא"

אני מבינה שחוק איסור אפליה בעבודה לא נוח לך

אבל לדאבונך, הוא לא המלצה. בניגוד למוסד אקדמי, שירות צבאי (בין אם מדובר באי שירות ובין אם במילואים) מופיע שחור על גבי לבן ברשימת הדברים שבגינם אסור להפלות. ממש כמו דת, גזע, מין ולאום. למעשה, יש לי הרבה מה לעשות, אבל תמיד מוצאים זמן להשתעשע (למשל, אחרי שמסיימים לבדוק את התרגילים האחרונים לסמסטר. איזה כיף!).

yehuda18

New member
אני מבין שחוק שירות חובה לא נוח לך גם

לדאבוני מתייחסים אליו במדינה כאל המלצה.. וחבל. להתסיס פורומים/קומונות לא נחשב שיש לך הרבה מה לעשות.

לי הוא מאוד נוח

לקח לי בדיוק 5 שעות (מתוכן 4 וחצי המתנה בתור) לקבל ממנו פטור.

sayar3

New member
כמה שאת טועה....

מעסיק לא יכול להפלות אך ורק בגלל דת גזע ומין.מאיפה הכנסת את הקריטריון הצבאי לעסק? אולי תבדקי אצל משפטן כדי שתסתמי את הפה מפיץ השטויות שלך. אפילו המדינה עצמה מחייבת שירות צבאי כאחד הקריטריונים לתעסוקה באחת המשרות אותן היא מציעה.כמוה משרה בבית המשפט עצמו תחייב שירות צבאי. אז....אל תנסי לווסת את הדברים כפי שנוח לך.קבלי את האמת העובדתית כמו שהיא גם אם לא נוח לך להאמין בה.

אתה מוזמן לקרוא את לשון החוק

ולהווכח כי לא מדובר רק בדת, גזע ומין, ולאכול את הכובע בהתאם. אגב, גם שירות מילואים מופיע שם.

yehuda18

New member
לא רוצה לא צריך ../images/Emo13.gif

אני לא מכריח אף אחד.. אני מבקש.. זה הכל

yehuda18

New member
תראה

כשמעסיק לוקח מישהו לעבודה.. הוא חייב לדחוף את האף בצורה מסויימת... הרי הוא מחפש תכונות מסויימות בעובד שלו לכן הוא חייב לדחוף את האף במידה מסויימת. לא ישאלו אותך באיזה תנוחה את מעדיף לשכב עם החברה שלך אבל כן ישאלו אותך לגבי תחביבים ותחומי עניין... וכן גם לגבי העבר שלך שאמור לכלול שירות צבאי.

axelcoon

New member
ואם מעסיק שואל רק כדי לא להעסיק מילואימניקים?

מה עם כל המעסיקים ששואלים על עבר צבאי,רק כדי לנפות את אלו ששירתו כי לא רוצה שעובד "ייעלם" לו לשירות מילואים,ולא רוצה שיהיה תלוי מעליו קנס של 100,000 ש"ח אם פיטר מילואימניק,גם אז זה חוקי שמעסיק ישאל לגבי העבר הצבאי?

yehuda18

New member
אז אותו מעסיק

יצתרך לדאוג למחליף, בשביל זה יש חברות כ"א. צריך להעדיף משרתים במילואים, הם אלה שהולכים לסכן את חייהם 20 שנה אחרי סוף השירות.

axelcoon

New member
בטוחני שכל המעסיקים תמימים כמו שאתה מציג אותם

תעשה לי טובה-אל תגיד לי שאין מעסיקים שמחטטים בעבר הצבאי שלך רק כדי להסיק מסקנות לגבי כמה מילואים אתה עושה, ואיך שזה ישפיע על העסק שלהם. המעסיקים הם לא טלית שכולה תכלת בנוגע להעסקת מילואימניקים. מילואימניק הולך,שומר למעסיק על הבית ועל העסק,ומה בסוף? אותו מילואימניק מפוטר כי הדבר היחיד שבו חטא,זה זה שלא שמר גם על הכיס של המעסיק,ואולי המעסיק הפסיד משירות המילואים של העובד.

yehuda18

New member
ברור שהם לא מושלמים

אנשים שפלים יש בכל מקום... יש פה אפילו אחת כזו כאן בפורום. זה לא אומר כלום.. והיו מקרים בודדים כאלה.. זה הכל. צריך להלחם בכאלה מעסיקים בכל הכוח.

axelcoon

New member
איך שלא תסובב-שאלה על צבא פוגעת מכל צד במועמד

אם המועמד לא שירת-אז המעסיק לא אוהב את העובדה שלא שירת,אז לא יקח אותו אם המועמד כן שירת-אז המעסיק לא אוהב את העובדה שאולי יצטרך להתמודד עם היעלמות העובד לטובת מילואים. בכל מקרה המסקנה שהדחיפת אף לגבי השירות הצבאי והמענה עליה היא מצב של lose-lose לעובד.

yehuda18

New member
אתה טועה

הסברתי כבר לאורך כל התגובות שלי למה אתה טועה. תמשיך להיות מקובע ..

sayar3

New member
תיאלץ לחיות עם העובדות הקיימות.

גם אם אתה צודק זה לא משנה את העובדה הקיימת.מי שבחר לא לשרת לא יהיה שווה לעולם לאלו המשרתים למענו ולמען שכמותו. לא מתאים לך?פנה לבג"ץ! כנראה שגם שם יגלגלו אותך מכל המדרגות.

axelcoon

New member
איך אתה מאמת את הסיבה (הלגיטימית) אם לא שירת?

דוגמא אומר לך שלא שירת,אבל בגלל סיבה אישית,באמת סיבה לגיטימית כלשהיא-לא שהשתמט,איך תאמת את זה?

yehuda18

New member
תראה

אם לאדם היו רגעים קשים בחיים, נניח, שהפריעו לו לעסוק במשהו (צבא/עבודה/שירות לאומי) אני אשאל אותו את השאלה הבאה אם לעבוד אתה יכול כרגע, למה שירות לאומי אתה לא יכול לעשות כרגע? (אלה אותם שעות..) אדם שיבחר להתחמק, להגיד שלא חוקי לשאול ולדרוש וכו' בצורה מנומסת אני אגיד לו שתם הראיון וניצור איתו קשר אם יתקבל. ואני לא אומר שאי אפשר לעבוד על מעסיקים.. אפשר לזייף מסמכים ואפשר המון דברים.. זו לא הנקודה.

axelcoon

New member
אדם יכול לחפש עבודה גם10שנים אחרי שלא שירת

גם אז תגיד לו שקודם ילך לעשות שירות לאומי? אדם בן 35 בא אליך ואומר שלא שירת בגלל משהו,אז תשלח אותו קודם לעשות שירות לאומי,ואז שיחזור אליך?

למעלה