שאלת ה"עשית צבא?" והתגובות לתשובות "כן"/"לא"

yehuda18

New member
שוב פעם

היה משהו שמנע ממנו 15 שנה לא לעשות כלום? ממש כלום אבל? אפילו פקיד מסכן הוא לא יכל להיות? מדריך בכפר נוער? נניח שקרה מקרה קיצוני שכזה.. למרות שאני ספקן... אני אשאל אם אותו אדם עוסק בתרומה כלשהי לקהילה כרגע.. (ואברר את זה לאחר מכן)

יהודה,רק שתדע

שאפשר לעשות שירות לאומי רק עד גיל 21 ! אז זה לא קשור בכלל לאי יכולת להיות פקיד ל10 שנים!

yehuda18

New member
תראי

אנשים באים לפה בגילאים מבוגרים מחו"ל כדי לעשות שירות.. ממדינות שפע כמו ארה"ב ואנגליה ואוסטרליה וכו' עוזבים הכל בחיים ובאים לשרת למען העם שלהם. תאמיני לי שאם מישהו ירצה לעזור, להתנדב - יקבלו אותו בזרועות פתוחות. לא זכור לי שיש הגבלת גיל להתנדבות בעמותות כמו פתחון לב וכו' ...

axelcoon

New member
יש גם כאלה שלא רוצים שיידעו שהם מתנדבים

יש כאלה שעושים את המנהג "מתן בסתר" ולא מעוניינים שיידעו שהם מתנדבים.

שירות לאומי בפתחון לב?

ויש על זה תעודה שכן עשיתי משהו? אני לא מאלה שאומרים לכולם שהם מתנדבים,אבל לך אני אגיד שהתנדבתי כמה פעמים כבר לפני גיל 16 אפילו,בזמן שכל בני גילי שיחקו בכדורגל והלכו למסיבות (ולמרות הקשיים שלי),ולא קיבלתי ולא ביקשתי לקבל על זה כלום. וכרגע אני לא יכולה לעשות עבודות קשות בגלל בעיה שיש לי ואני לא אפרט אותה כאן, וזה מעצבן! מספיק יש לי קושי גדול כרגע,אז אני צריכה גם לבחור או להתנדב עכשיו או בכלל לא? אז עכשיו אני ייצא ה"אגואיסטית" ,כי בינתיים אני התנדבתי מרצוני,ולא שלחו לי צו ושילמו לי כסף על זה! סתם נק' למחשבה.

axelcoon

New member
למה להתחשבן עם אנשים דוחפים את האף,כפי שאמרתי

הנה יהודה,מי אתה (בתור מעסיק) שתשפוט את הבחורה אם הקושי שיש עכשיו לבחורה הזאת הוא מוצדק,כאשר היא תבוא אלייך להתקבל לעבודה? הנה,אין לה קבלות שהיא התנדבה-איך תדע שהיא לא עובדת עלייך? אבל על זה שאין לה קבלות מהצבא אתה כן תשפוט אותה?

sayar3

New member
כן!אפסול אותה מאחר ואין לה קבלות

על שירות לקהילה מתקופת הצבא. בדיוק מאותה סיבה אפסול אותה אם היא תבוא ותגיד "יש לי נסיון של שנים בתחום....אבל אין לי קבלות שיצביעו על כך". אתה לא מצפה שאקח אדם חסר נסיון נכון??

sayar3

New member
אין שום סיבה בעולם ש"מאשרת" חוסר שירות

אם לא יכל לעשות צבא יכל לעשות שירות לאומי.ואם גם את זה הוא לא יכול אז מן הסתם הוא חולה פיסית,חולה נפש או סתם משתמט. אף אחד מאלו לא היה מתאים לעבודה אצלי.

axelcoon

New member
ואם לא רוצה לספר לך את הסיבה שלו או לא רלוונט

ואם בזמנו היה לו סיבה אישית,ונכון לרגע שבו הוא מחפש עבודה-הסיבה הזו לעניין העבודה לא רלוונטית? מי אתה שתשפוט אם צדק הבן-אדם או לא בכך שלא שירת בגלל הסיבה שלו?

לאזרח אין שיקול דעת בנוגע למילוי חובותיו.

לי לא בא לשלם מיסים, אז מה? בתור מעסיק אני יכול לא לקבל אותו לעבודה בדיוק כמו שאני יכול לא לקבל אדם שכן שירת בצבא. לך תוכיח שדחיתי את הפנייה שלו כי הוא השתמט. בהצלחה

adonhashlulit

New member
"הפרעות חברתיות/פסיכולוגיות" מקדמות את החברה

אני לא יכול לחשוב על מישהו שהרעיד את האנושות ושינה אותה לנצח ולא נשא בגאון את התואר "מופרע מבחינה חברתית/פסיכולוגית". מאנשי רוק'נרול למיניהם, דרך מדענים כאינשטיין ועד אנשי רוח, אף אחד מהם לא הלך בתלם. למרות שאני יכול לחשוב על כמה דיקטטורים 'שפויים' : ) לכן, אתה, כבעל-עסק, מאבד פוטנציאל רווחי עצום שיש לך בו אינטרסים רבים.

על סמך מה קבעת

שלאיינשטיין היו הפרעות חברתיות\פסיכולוגיות, או לחילופין שלמס' דיקטטורים לא היו הפרעות כאלו? מה גם שיש הרבה מאוד אנשים עם הפרעות חברתיות ופסיכולוגיות שמשרתים\שירתו בצבא..

adonhashlulit

New member
גברת טונקס היקרה,

"או לחילופין שלמס' דיקטטורים לא היו הפרעות כאלו?" - "למרות שאני יכול לחשוב על כמה דיקטטורים 'שפויים'" "שלאיינשטיין היו הפרעות חברתיות\פסיכולוגיות" - שמעתי את זה בתוכנית על נעוריו, אני סבור שבערוץ ההיסטוריה או הביוגרפיות. "מה גם שיש הרבה מאוד אנשים עם הפרעות חברתיות ופסיכולוגיות שמשרתים\שירתו בצבא.." - זה לא אני טענתי, אלא יהודה, שכתב "בתור בעל עסק אני לא ארצה להעסיק משתמטים משירות צבאי/לאומי. זה מראה על אגואיזם וחוסר איכפתיות או הפרעה חברתית/פסיכולוגית אחרת." בברכה, שלולית.

נו,

1. התכוונת שהדיקטטורים כביכול לא היו בעלי הפרעות, וזה פשוט לא נכון. יש הבדל בין בנאדם שלא אובחן כבעל הפרעה לבנאדם נטול הפרעות.. 2. זה לא מספיק כדי לקבוע שהיו לו הפרעות אי אילו ואחרות, מצטערת. 3. נכון, לא שמתי לב. (סוג ההודעות שאני כותבת פה הוא הסוג המעצבן ביותר שקיים בתפוז.. אבל לא הצלחתי להתאפק).

MoRoSH11

New member
ואם לאותו בנאדם יש בעיות בריאותיות

ולכן הואצ לא שירת, אבל הוא כן מתאים לעבודה, גם לא תקבל אותו?

axelcoon

New member
כולם קופצים פה עם ה"אני בתור מעסיק..."מה הקשר

הכי אני אוהב את אלה שקופצים פה ובכלל עם ה"אני בתור מעסיק..." כפי שאמרתי כשעונים "כן" אם עשית שירות צבאי-זה לא נותן כלום,זה כולה V קטנטן שברגע שאמרו "כן" לא שווה את הנייר שהוא סומן עליו ואת השנייה שבוזבזה בלסמן אותו על הנייר,ככה זה בכל מקום. אז למה לדחוף את האף עם זה? כולם פה מנהלים גדולים- "אני בתור מעסיק" חחחחחח. מי אמר שלמעסיקים מותר בכלל לשאול את זה?

למעלה