לדעתי הלא מקצועית מוטב קרונועים חשמלייםכן, זו תהיה שטות לרכוש קטרים חשמלים חדשים
שאינם AC. במיוחד שההזנה היא גם AC (אם כי תצרוך שנאים די גדולים אבל בלי חלקים זזים וזה מה שחשוב).
לדעתי הלא מקצועית מוטב קרונועים חשמלייםכן, זו תהיה שטות לרכוש קטרים חשמלים חדשים
שאינם AC. במיוחד שההזנה היא גם AC (אם כי תצרוך שנאים די גדולים אבל בלי חלקים זזים וזה מה שחשוב).
אין קשר בין הזנת AC למנועי AC...כן, זו תהיה שטות לרכוש קטרים חשמלים חדשים
שאינם AC. במיוחד שההזנה היא גם AC (אם כי תצרוך שנאים די גדולים אבל בלי חלקים זזים וזה מה שחשוב).
כן, אני יודע שזה לא אותו ACאין קשר בין הזנת AC למנועי AC...
כי זה פשוט לא אותו ACובנימה רצינית, מנועי זרם חילופין ניזונים מחשמל תלת-פאזי במתח נמוך, ואילו החישמולת מספקת חשמל חד-פאזי במתח גבוה מאוד (25 אלף וולט במערכות הרכבת הכבדה החדשות). כך שבכל מקרה דרושה המרה לשלוש פאזות, לא משנה מאיזה סוג חישמולת ניזון הקטר, DC או AC. את ההמרה הזאת עושים באמצעות רכיבי אלקטרוניקת הספק (IGBT וכיו"ב), באמצעות מעגלים די מסובכים שמייצרים את שלוש הפאזות הדרושות למנועים. קטר DC הרבה יותר פשוט מבחינה חשמלית - בגדול המנועים שלו ניזונים ישירות מהחישמולת; עם זאת הוא גם פחות יעיל ומערכות חישמולת DC הן יעילות פחות כשלעצמן. לכן לא מקימים מערכות DC חדשות לרכבת כבדה בעולם (רק כהרחבה של מערכות קיימות או לצורכי תאימות). ברכבות קלות ותחתיות מעדיפים חישמולת DC במתח נמוך יחסית, לרוב 750 או 1500 וולט. אני מתנצל שלא רציתי להיכנס בשרשור הנוכחי לנושא ה"כבד" הזה, שעלול לדרוש הסברים טכניים ארוכים ומייגעים![]()
![]()
נכון. אגב, שנאי בהשוואה למנוע דיזל,כן, אני יודע שזה לא אותו AC
אבל העובדה שזה AC, בלי קשר מצריכה שנאים גדולים בכל מקרה, בגלל שההנעה היא AC גם כן אז הם גם צריכים להיות יותר מתוחכמים. בכל מקרה, בתקווה שבמהרה בימינו מה שלא יהיה.
ויש לציין שכל קטר צריך כמות מסויימת של משקלנכון. אגב, שנאי בהשוואה למנוע דיזל,
הוא בכלל לא גדול ולא כבד, וכפי שכתבת אין בו חלקים נעים וכמות התקלות בו כמעט אפסית. הוא גם פולט מעט חום בהשוואה למנוע, ונצילותו גבוהה מ-90%. כך יוצא שלמרות הצורך בשנאי בקטר/קרונוע עבור חישמולת AC, היא עדיין יעילה יותר מ-DC. (כל זה לא בא לסתור את הדברים הנכונים שאמרת אלא רק להשלים את התמונה).
ויש לציין שכל קטר צריך כמות מסויימת של משקל
כדי לספק traction לגלגלים. הרעיון הוא כמובן לספק את כמות המשקל הנדרשת ולא מעל לזה.
ושכחתי לציין שגם בקרונועי רק"ל ותחתיתכן, זו תהיה שטות לרכוש קטרים חשמלים חדשים
שאינם AC. במיוחד שההזנה היא גם AC (אם כי תצרוך שנאים די גדולים אבל בלי חלקים זזים וזה מה שחשוב).
תודה על ההסברים המחכימים.ושכחתי לציין שגם בקרונועי רק"ל ותחתית
חדשים, מתקינים מנועים אסינכרוניים, ללא קשר לכך שהם ניזונים מ-DC. ועדיין למרות ההמרה הלא פשוטה מ-DC לשלוש פאזות, מקבלים קרונוע אמין יותר ויעיל יותר. (ואאל"ט גם ברק"ל הירושלמית שניזונה מ-DC 750V, במערכים שלה מתוצרת Alstom הותקנו מנועים אסינכרוניים).
בבקשה עמית, אני אשתדל.תודה על ההסברים המחכימים.
אתה מוזמן, בזמנך החופשי, לתרום מידיעותיך בנושא למאמרי הפורום!
זה בסדר. תמיד אפשר לפרסם תוספות למאמר...בבקשה עמית, אני אשתדל.
אני מקווה שההסברים שלי פשוטים מספיק עבור אנשים ללא רקע בחשמל או בפיזיקה... (קשה לי להעריך זאת בעצמי)
אריק, לאותן "מחלות ילדות" התכוונתי.אתה צודק, ורק תיקון קטן ברשותך:
דווקא לנייד חשמלי יש מוניטין טוב יותר בעולם מבחינת אמינות, ובצדק (לא אכנס עכשיו לפרטים הטכניים, אולי בהזדמנות אחרת). כמובן שבכל מערכת חדשה עלולות לצוץ "מחלות ילדות" זמניות, אבל בטווח הארוך נקבל מערכת אמינה יותר - ולא נראה עוד הרבה מקרים של "קטר נתקע באמצע שומקום", כמו שקורה מדי פעם לקטרי הבו-בו הקיימים. כך שלדעתי אי אפשר לצרף את הסעיף הזה לרשימת ה"למה לא". לדעתי, השיקול המכריע אצל מקבלי ההחלטות במשרד האוצר היה כפי שכתבת - שיקול תקציבי קצר-טווח, וחבל מאוד שכך.
למה לא נוסף...ההתרשמות שלי לשיקולים למה כן למה לא
למה לא? כנראה שיקולי תקציב לטווח הקצר ולא לטווח הארוך. גם קיימת סבירות גבוהה לתקלות ברכבות חשמליות. לפחות בתחילת הפעלת הקו. למה כן? גם עם הציוד הנייד הנוכחי, כולל רכבות קומתיים גרורות קטרי ה"בו-בו" יש תקלות, גם שנים לאחר רכישתן. שאר ההצדקות, אתה אריק כתבת ובכל מקרה גם הבכירים ב"רכבת ישראל" יודעים, שזוהי עובדה שיהיה בסופו ציוד נייד חשמלי, כולל מנכ"ל הרכבת. סיבה נוספת היא לשקט, כמו למשל אזור הקריות והגליל המערבי או בגוש דן הדרומי. עם ציוד נייד חשמלי לא היה פיח וגם שקט ולכן ניתן היה לוותר על קירות בטון, שאמורים להיות למיגון אקוסטי.
זה עצוב, אבל נכון לצערנו...למה לא נוסף...
הפחד מהליך האישור הסטטוטורי. לא משנה איזה תקן, מחמיר ככל האפשר שתבחר, תמיד יהיו כאלה שבטוחים שאם הם רק יסתכלו על חוט החשמל הם יקבלו סרטן בו במקום.
הם מוזמנים ללכת עם חליפות עופרתלמה לא נוסף...
הפחד מהליך האישור הסטטוטורי. לא משנה איזה תקן, מחמיר ככל האפשר שתבחר, תמיד יהיו כאלה שבטוחים שאם הם רק יסתכלו על חוט החשמל הם יקבלו סרטן בו במקום.
ההליך הסטטוטורי הוא אכן החסם העיקרילמה לא נוסף...
הפחד מהליך האישור הסטטוטורי. לא משנה איזה תקן, מחמיר ככל האפשר שתבחר, תמיד יהיו כאלה שבטוחים שאם הם רק יסתכלו על חוט החשמל הם יקבלו סרטן בו במקום.
נותר לקוות שה"ארגון מחדש" לא יפגעההליך הסטטוטורי הוא אכן החסם העיקרי
וגם הסיבה (או הסיבה לסיבה) שבגינה פרויקט החשמול עובר בימים אלה תהליך של ארגון מחדש (לא ביטול חלילה).
גם אני מקווה...נותר לקוות שה"ארגון מחדש" לא יפגע
ביעילותו של פרוייקט החישמול ובלוחות הזמנים לביצועו, לצורך סיפוק רצונם של גורמים לא-רלוונטיים אך בעלי השפעה פוליטית גדולה... (
)![]()
עם כל הכבוד לרכבת (ויש כבוד), ההחלטה הזו לאגם אני מקווה...
בכל אופן, מהפגישה עם סמנכ"ל תשתיות התקבל (אצלי לפחות) הרושם שהרכבת ממש לא מתכוונת לוותר על החשמול.
לא, אבל תסכים אתי שיש לה מילה בנושא.עם כל הכבוד לרכבת (ויש כבוד), ההחלטה הזו לא
תתקבל על ידה.
בהתחלה שידברו על מכרז החישמולההליך הסטטוטורי הוא אכן החסם העיקרי
וגם הסיבה (או הסיבה לסיבה) שבגינה פרויקט החשמול עובר בימים אלה תהליך של ארגון מחדש (לא ביטול חלילה).
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.