שוביניזם VS פמיניזם

Piren

New member
הלו הלו

ומה, שאר האנשים לא מקבלים ח"ח?

Piren

New member
ברור!

אני פמניסט הרי לא? אני לא מאמין שרק לנשים מותר להרגיש מקופחות

Paranoid Eyes

New member
אני לא מבינה!!!!

זה היה בעמוד הראשי ואף אחד לא צילם כדאי שאני אראה הוכחות?
פספסתי את רגע התהילה:(

Dark Muse

New member
מצאי לך גברים נורמלים...

אני אישית לא הייתי יוצא עם פמניסטית, הן פשוט דוחות. צריך את האיזון של הדברים, לדעת להתחלק ולעשות בהדדיות הכל.

נועם m

New member
דוחות??

רואים שאין לך מושג קלוש מה זה פמיניזם. אבל על זה אני עומדת להוסיף הודעה בנפרד. רק תבטיח לי שתקרא אותה.

OnlyLeigh

New member
איזו הכללה איומה.

למה אתה חושב שפמיניסטיות לא מעוניינות בהתחלקות והדדיות? ישר הן דורסניות ומאמינות בעליונותן של נשים? זה לא נכון. הפמיניזם תומך בשיוויון, ויש שם רע לפמיניסטיות כי הבסיס החברתי הישן מתערער, וזה גורם לאנשים ישר להאשים ולשנוא את ה"זן" החדש הזה. כמה חבל.

נועם m

New member
הגיע הזמן לנפץ פה כמה מיתוסים.

אז לכל מי שעדין סבור/ה שלהיות פמינסטית משמעו לשרוף חזיות/ לא לגלח את הרגלים/ לשנוא גברים: - כל הדברים שצויינו להלן משתייכים לזרם של הפמיניזם הרדיקלי, שכמעט וכבר לא קיים במחוזותנו. המהות של הפמיניזם היא שוויון! ולמי שעדדין לא עיכלה את זה: לא להיות כמו גברים (ע"ע שערות ברגלים), אלא לא להיות מקופחות משום שאנחנו שונות מהם. הבדלים בין המינים יהיו קיימים תמיד, הפמיניזם רק אומר שזו לא עילה ל"נחיתות" החברתית שממנה לצערנו עדיין נשים רבות סובלות. מה זה אומר בפועל? למשל, שגם אם את לא מתנהגת בצורה "גברית" סטריאוטיפית בעבודה, אלא שומרת על הייחודיות ה"נשית" שלך, את עדיין תקבלי משכורת שווה לזו של הגברים. כשזה מגיע לחייך הפרטיים, את כמובן חופשייה לבחור: לפני המהפכה הפמיניסטית היית חייבת להיות עקרת בית. היום את יכולה לצאת לעבוד. אבל אם את בוחרת להשאר בבית- זה עוד לא עושה אותך "לא פמיניסטית". כל אישה שמאמינה שהיא לא נחותה מהגברים רק משום שהיא שונה מהם; כל אישה שמאמינה שיש לתקן פערים חברתיים שנוצרו עקב הבדלים בין המינים, היא פמינסטית. אני מניחה שזה עושה את רובנו כאלה. אז בנות- תפסיקו להתבייש בזה, תפסיקו לחשוב שזו מילה גסה, ותתחילו להיאבק לתקן את העוולות שעוד נותרו. בפחד להקרא "פמיניסטית" אתן רק מנציחות את הבורות והשוביניזם. וכן, גם גבר יכול להיות פמיניסט. אני לא יודעת אם רובכם כבר כאלה, אבל אני מאוד מקווה.
ופעם אחת ולתמיד: מעולם לא שרפו חזיות!! אז מאיפה המיתוס? באחד מטכסי מלכת היופי של ארה"ב (אי שם בשנות ה-50 שם אני לא טועה), הפגינו מחוץ לאולם קבוצה של פמינסטיות במחאה על הטכס. תוך כדי ההפגנה הן השליכו לחבית חפצים שמסמלים את השעבוד הנשי: מחוך, נעלי עקב וכן, גם חזיות. הן לא הציתו שום דבר. ביום למחרת התפרסמה כותרת ב"ניו יורק טיימס" שהפמיניסטיות "שרפו חזיות" בטקס מלכת היופי. זה כל הסיפור. ניפוח של הפגנה קטנה שנערכה אי שם במאה הקודמת. וטאצ' אינטימי לסיום: אני מורידה שערות, מתאפרת, יודעת לתפור ומאוד אוהבת את החזיות שלי, ועדיין- אני פמיניסטית גאה. (ולכל מי שצריכה/צריך עוד קצת עידוד בעניין- יש ספר מעולה שנקרא "מה זה בכלל פמיניזם" של טלי רוזין, ושם היא מסבירה הכל הרבה יותר טוב ממני...)

Piren

New member
מזל טוב

את הפמניסטית האמיתית הראשונה שאני מכיר
רק אני מקווה שאת לא מאמינה באפלייה מתקנת, והכל טוב

נועם m

New member
אם ככה באמת הכל טוב ../images/Emo13.gif

ועד כמה שזכור לי, אתה הזכר הראשון שהכרתי שמודה שגם הוא כזה...
אני רק מקווה שאתה לא מתקפל ברגע שזה לא באינטרנט...

Piren

New member
אם כבר

הבעייה היא שאני לא מתקפל ואז גם נשים (שובניסטיות אנונימיות) מתלוננות
וכמה פרצופים אני מקבל מנשים וגברים כשאני מסביר ש"ג'נטלמניות" זה שוביניזם

Paranoid Eyes

New member
זה לא שאניפוחדת מלהקרא פמינסטית

פשוט כנראה לא ידעתי את הפירוש האמיתי של זה. אבל תום יקרה מזל שאת פה כדי ליידע אותנו!!
כנראה שגם אני כמוך.. אם פמיניזם זה שוויון.. אז אני כמוך.. אבל שוויון כשבא לי :) כאילו, אם לא בא לי להרים משהו כבד, אני אבקש מהגבר
חח סתם:)

eithancambridge

New member
כבתבת יפה:)

אבל, לצערי, נראה לי שמי ש"מפחד" לצאת עם פמיניסטיות, זה לא בגלל שחלילה הן ישרפו חזיות לידו, או כי הוא חושש שהיא לא מורידה שערות. יותר הגיוני, שאם נקח את הדוגמא של DARK MUSE, אישה פמיניסטית לא תשאל אותו איך מותר לה להתלבש:).

Dark Muse

New member
מפחד?

אם הייתי מפחד ממשהו זה להגיע לרמת ההודעות שלך, או הבנת הנקרא שלך, אחרת לא אוכל להסביר מאיפה אתה מסיק מסקנות כל כך מטופשות. דווקא אישה פמינסטית, לא תתלבש לפי צו האופנה, אבל לפי ההודעות האחרונות שלך בשרשור הזה, לא נראה לי שאתה בכלל מתיימר להבין משהו...

למעלה